Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windws 10 зарежда много бавно

Featured Replies

При теб ако windows зарежда наистина за 20 секунди за какво ти е SSD, а и с него най-вероятно ще зареди за 5-6 секунди.

• Автор

На прясно инсталиран Win10...колко е нормално да зарежда.....20-30 или минута и 20-30

ами джама бързо зарежда, ама примерно браузър Vivaldi, чакам го да се натутка около 15 секунди 

преди 1 минута, fissikela написа:

На прясно инсталиран Win10...колко е нормално да зарежда.....20-30 или минута и 20-30

неизвестно, докато не си изчистиш невалидни регистри, файлове, инициализации и глупости разни, като паур конфигурация и т.н

преди 13 минути, Year Zero написа:

В днешно време и с тези цени SSD-то си е задължително...

Задължително е нещо без което не може!

Препоръчително е точната дума!

От кой до кой момент броите времето на зареждане?

Конкретно по темата, нека авторът да провери дали има всички ъпдейти на системата и да не би да продължават да се качват нови при стартиране. След това провери колко време зарежда в clean boot. Също така виж дали нямаш някакви мрежови устройства, които не могат да се достъпят при стартирането.

Ако хибернацията е активна, десятката на средно добър компютър, зарежда за двадесетина секунди. Ако е с локален акаунт, се бави още толкова да го провери. При мен най-добро време се получи при активна хибернация и влизане с пин код-около 25 сек.

Става въпрос не за връщане от хибернация, а за студен старт. Ако тествам хибернацията с SSD, най-вероятно ще е около 3-4 секунди.

вярно е, ама аз съм само с локален акаунт и дори нямам парола...ъ-ъ-ъ...тъй де, мож дъ мъ хакнете:giggle1:

току-що, Raze написа:

Става въпрос не за връщане от хибернация, а за студен старт.

ако не ти е активна хибернацията, от студен старт, много бавно ще ти зарежда

Ами аз мисля, че за това се пита в темата, не за хибернация. Бавно е наистина - около 15-20 секунди, не съм засичал точно.

• Автор

До този момент, поне си оправих проблема с Photoshop.

Като цяло ,след слагане на стара версия (1703) се държи по стабилно от колкото с 1803.

Нямам идея защо е така но ...

преди 20 часа, дръндю написа:

провери си харда за грешки, файловата система също
ако не знаеш как, съфорумците ще ти кажат
няма как мойта бракма да зарежда за 20 секунди, а посочената машина да се бави толкова време

много бързо ве бах мамаму:no-no:

преди 34 минути, =Ivan= написа:

много бързо ве бах мамаму:no-no:

нямам обяснение, защо на някои машини, изключването на джам10 се съпровожда с частична хибернация, а на други машини това не се случва
може би @DarkEdge, ако има това желание, да се включи в темата, ще ни го разясни

преди 5 минути, дръндю написа:

нямам обяснение, защо на някои машини, изключването на джам10 се съпровожда с частична хибернация, а на други машини това не се случва
може би @DarkEdge, ако има това желание, да се включи в темата, ще ни го разясни

при мен 10 зареждаше за около минута и половина при изключена хибернация,сега осмицата ми зарежда за 30 сек,но нещо е много скука с тая осмица щото няма кво да се рови по нея:D

преди 23 часа, =Ivan= написа:

при мен 10 зареждаше за около минута и половина

качих антивирусна 360TS, защото не се сещам за друга програма, която показва времето на зареждане
ама друг е въпроса, до колко е достоверно инфото, щото виждам че тоя антивирус ми забави стартирането и реално зарежда за 45-50 секунди
а показва:

1601184839_.PNG.e8b741f944ebccc5f1e6d1113a02f3a3.PNG

пп

махам тая антивирусна, щот мъ дразни

преди 37 минути, дръндю написа:

качих антивирусна 360TS, защото не се сещам за друга програма, която показва времето на зареждане
ама друг е въпроса, до колко е достоверно инфото, щото виждам че тоя антивирус ми забави стартирането и реално зарежда за 45-50 секунди
а показва:

1601184839_.PNG.e8b741f944ebccc5f1e6d1113a02f3a3.PNG

пп

махам тая антивирусна, щот мъ дразни

сложи есет антивирус

при мен на десетката вентилатора почти не спираше да работи на макс не знам защо така се получаваше

При мен  10ката ми прави 30-40 сек. студен старт(както му викате).Но ще слагам SSD,че и толкова секунди ме дразнят.

Я си дай компонентите на конфигурацията и точната версия на ОС, че нещо ме съмняваш. Диска ти да не е SSHD? Тествай с botracer.

преди 59 минути, bojoviki написа:

При мен  10ката ми прави 30-40 сек. студен старт(както му викате).Но ще слагам SSD,че и толкова секунди ме дразнят.

на 20.05.2018 г. в 1:51, Raze написа:

Я си дай компонентите на конфигурацията и точната версия на ОС, че нещо ме съмняваш. Диска ти да не е SSHD? Тествай с botracer.

Уиндоуса е 10 Pro,незнам коя точно версия е.Интел i7-6700HQ 2,60GHz.Рам 8гб.Видео 4гб Нвидиа GTX 980 М.Диска ми изписва нещо HGST.

Това е марката, въпроса е какъв е модела, колко оборота, дали има включен FastBoot на Windows и дали диска има SSD част. Също и как ги сметна тези 40 секунди - горе съм дал софтуер за измерване на зареждането на windows.

Трябва да изтегля botracer и да го стартирам,правилно ли съм те разбрал?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.