Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на Windows на Lenovo Y50-70

Featured Replies

Здравейте,

Опитвам се да си преинсталирам Windows-a на лаптопа, но не успявам. В момента съм с Windows 10 и отново се опитвам да инсталирам Windows 10, като подчертавам, че съм го правила много пъти преди. Използвам DVD portable, а не USB. Проблема е още в Boot менюто, където избирам SATA HDD - натискам Enter и нищо не се случва, само премигва и така няколко пъти. Вече много се изнервих по принцип нямам проблем с клавиша, работи си ...и се чудя какво се случва:( Ще съм благодарна ако някой може да ми помогне. Прикачила съм принт скрийн.

Поздрави,

Мая

DSC_0359.JPG

Boot Priority  -> Legacy First

началното меню, избираш устройството от което зареждаш медията

• Автор

Избрала съм го, не е това

Между другото преди време си увеличих размера на C-то с една програма..не знам дали има някакво значение.

а преди да рестартираш, записа ли промяната с F10?

• Автор

Да записах промените вижте долу...и пак казвам, аз не boot-еам през USBа, а с DVD

DSC_0364.JPG

Ето и другия екран

DSC_0363.JPG

изгледай горното клипче, постнато от @PigManu

преди 1 минута, Mechtatelka написа:

Гледах го ....то е през USB, а аз не искам това

като избереш boot menu, не се показва дивидито?

• Автор

Уви не е: ) ако трябва ще опитам и с флашка, но нямам намерение да прекарвам безсънна нощ. Утре ще да е...предишния път инсталирането си се случи по добрия стар начин. Исках да разбера къде е проблема.

преди 6 минути, Mechtatelka написа:

Уви не е: ) ако трябва ще опитам и с флашка, но нямам намерение да прекарваю безсънна нощ. Утре ще да е...все пак пресишния път инсталирането си се случи по добрия стар начин. Исках да разбера къде е проблема.

Свали си го утре на флашка и опитай.

преди 7 минути, PigManu написа:

Свали си го утре на флашка и опитай.

аз ли се заблуждавам?
 гледам че в последната снимка, виртуализацията и юесбитата са изключени

• Автор

Ще видим. ..не знам какво стана, но тръгна да се ресетва: ))) явно все пак нощта ще е безсънна. Ако има проблем ще ги включа тези опции...аз по принцип не съм ги променяла.

преди 6 часа, Mechtatelka написа:

и пак казвам, аз не boot-еам през USBа, а с DVD

Аз пък ще ти кажа, че boot-ваш точно през USB. Даже в bios-a си го пише - USB ODD - USB Optical Disc Drive. Дори разпознава точно модела на записвачката.

Както ти показаха по-горе, изключи лаптопа, натисни novo бутона и избери Boot Menu. Там директно избираш от кое устройство да boot-не машината - външната ти записвачка.

В краен случай просто прочети инструкциите в полето вдясно(Item Specific Help) - маркираш USB ODD и с F6 го преместваш над SATA HDD -> F10.

преди 6 часа, Mechtatelka написа:

Избрала съм го, не е това

Как да разбираме "не е това"?

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, hudyr написа:

Аз пък ще ти кажа, че boot-ваш точно през USB. Даже в bios-a си го пише - USB ODD - USB Optical Disc Drive. Дори разпознава точно модела на записвачката.

Както ти показаха по-горе, изключи лаптопа, натисни novo бутона и избери Boot Menu. Там директно избираш от кое устройство да boot-не машината - външната ти записвачка.

В краен случай просто прочети инструкциите в полето вдясно(Item Specific Help) - маркираш USB ODD и с F6 го преместваш над SATA HDD -> F10.

Как да разбираме "не е това"?

Разбирайте го, че съм пробвала и него (двете опции)и нямаше резултат. Моя е грешката ...да DVD-то е свързано през USB, значи е равно на флашка :))Windowsa в момента тръгна да се инсталира и Благодаря много на всички!!!! Включих двте опции които дръндю забеляза, че са изключени...Дано всичко е наред: )))) Пожелавам Ви прекрасна Неделя!

преди 7 часа, дръндю написа:

виртуализацията и юесбитата са изключени

Виртуализацията няма връзка с инсталирането.

• Автор
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Виртуализацията няма връзка с инсталирането.

А има ли връзка с Virtual Clone Drive, който мисля да ползвам да си инсталирам Office пакета?

Не
Има връзка с Hyper V.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Виртуализацията има значение, когато се създава виртуална машина(най-вече). За други частни случаи се четат изисквания/инструкции.

• Автор

Ок благодаря: ) може да я изключа като приключа. Сега каката почна да ми говори да започвам с настройките...време е да си направя едно двойно кафенце.

Готово е! Само да питам още нещо....имам някаква папка Windows.old ....какво пак съм направила: (( Ако я изтрия какво ще стане?

Ако я изтриеш няма да можеш да се върнеш назад към предишният Windows. ако не ти трябва я търкай нищо няма да стане

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.