Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Писна ми от made in china

Featured Replies

Някои може ли да ми каже някакъв сайт, където се предлагат оригинална PC периферия и други неща, които Не са произведени в Китай? За 2 месеца смениш 2 мишки, смених клавиатура и като цяло ми писна от боклуци, произвеждани в час по трудово в Китай! Въобще същества ли сайт, в който се предлагат неща, каквито и да е, които не са произведени в Китай???

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

https://input.club

Цените сигурно ще те изненадат...

Въпрос на подбор. Дори и от китайските неща има сполучливи такива. Китайското производство има около 10-12 нива на качество.

Относно периферията - ползвам една и съща клавиатура Logitech вече около десета година. Не е чудо на чудесата, но не е отказвала.

Ползвам китайска мишка за 77 цента. С безплатна доставка. Мина повече от година, разкошна е.

преди 31 минути, kloklo написа:

Някои може ли да ми каже някакъв сайт, където се предлагат оригинална PC периферия и други неща, които Не са произведени в Китай? За 2 месеца смениш 2 мишки, смених клавиатура и като цяло ми писна от боклуци, произвеждани в час по трудово в Китай! Въобще същества ли сайт, в който се предлагат неща, каквито и да е, които не са произведени в Китай???

Проблема май е в теб. Аз вече 10 години карам с подобен хардуер и проблеми нямам. Кажи все пак какво искаш да си закупиш и какъв ти е бюджета.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 43 минути, killchain написа:

https://input.club

Цените сигурно ще те изненадат...

Въпрос на подбор. Дори и от китайските неща има сполучливи такива. Китайското производство има около 10-12 нива на качество.

Относно периферията - ползвам една и съща клавиатура Logitech вече около десета година. Не е чудо на чудесата, но не е отказвала.

И аз имах една клавиатура на logitech (която не беше китайска) и я използвах от 2005 до 2016 година...

преди 32 минути, Емил Костов написа:

Проблема май е в теб. Аз вече 10 години карам с подобен хардуер и проблеми нямам. Кажи все пак какво искаш да си закупиш и какъв ти е бюджета.

мишка и клавиатура бюджета е 500лв, но може и по-малко

преди 53 минути, аm-аm написа:

Ползвам китайска мишка за 77 цента. С безплатна доставка. Мина повече от година, разкошна е.

и аз искам такава, сега съм с някаква от 3 долара

Всичко или почти всичко свързано с електроника се прави в Китай. И iPhone се прави в Китай.
Или имаш лош късмет с избора на периферия, или имаш неправилно отношение към нея.

"Писна ми made in china" Може да ти е писнало, но това е положението. Впрочем от там произлизат и не лоши продукти с отлични бюджетни цени!

преди 23 часа, kloklo написа:

мишка и клавиатура бюджета е 500лв, но може и по-малко

Е ти, ако не си харесал мишка за 200-300лв .......... по- добре си купи за 20лв, щото по- скъпи и качествени просто няма, независимо къде са произведени.  Впрочем, би ли споделил от кои марки и модели си останал толкова разочарован?

на 25.05.2018 г. в 19:21, kloklo написа:

Стар лаф е, че господ е създал човека, а всичко друго китайците.

преди 3 часа, sound написа:

Е ти, ако не си харесал мишка за 200-300лв ..........

За 200-300 лв. съм готов да ми диктуваш какво да натисна.

Нещата ми намирисват на тежък случай на тежкарлък и фукня. Какво значение има колко струва една мишка при нейния избор? Тя трябва да има ляв бутон, десен бутон и колелце. Аз си го осигурих срещу 1 лв. и 29 стотинки. Твоята работа намирисва на мъжки полов член. Нужни са 9 см, всичко отгоре е женска лакомия.

преди 18 часа, аm-аm написа:

Какво значение има колко струва една мишка при нейния избор?

Едвали това може да бъде разбрано от човек, който не е геймил по 8- 10 часа на ден. 

Като за твоята философия може би следното - безплатен обяд няма, няма и да има. Не можеш да получиш в телефон за 100лв. същото, като от телефон за 1100лв. - в автомобил за 30000лв, като от автомобил за 300К лв. - в жилище за 50К, като жилище от 500К .... и т.н. за всичко, което се сетиш, включително за мишките и клавиатурите. Преди около 15 години си купих първата висок клас мишка - от тогава до ден днешен, евтин мишок аз не съм имал и няма да имам. Да не разказвам за хора, които също, като тебе са ми се чудили - впрочем също и като мене, преди да си взема такава - след като съм им дал да ползват известно време моя мишок, как са си променили мнението на 180 градуса. До ден днешен и те не искат да чуят за рециклираните пластмаси от "всичко за левче".

Тъй че запиши си - колкото повече (искаш), толкова повече (ще платиш) и друг начин няма.

преди 2 часа, sound написа:

Едвали това може да бъде разбрано от човек, който не е геймил по 8- 10 часа на ден. 

Като за твоята философия може би следното - безплатен обяд няма, няма и да има. Не можеш да получиш в телефон за 100лв. същото, като от телефон за 1100лв. - в автомобил за 30000лв, като от автомобил за 300К лв. - в жилище за 50К, като жилище от 500К .... и т.н. за всичко, което се сетиш, включително за мишките и клавиатурите. Преди около 15 години си купих първата висок клас мишка - от тогава до ден днешен, евтин мишок аз не съм имал и няма да имам. Да не разказвам за хора, които също, като тебе са ми се чудили - впрочем също и като мене, преди да си взема такава - след като съм им дал да ползват известно време моя мишок, как са си променили мнението на 180 градуса. До ден днешен и те не искат да чуят за рециклираните пластмаси от "всичко за левче".

Тъй че запиши си - колкото повече (искаш), толкова повече (ще платиш) и друг начин няма.

Ех, ех! Познавам много "маркаджий" изръсили се здраво! Моите бюджетки отдавна надживяха скъпите "маркови играчки", въпреки ,че ги купувах с идеята - през две години нещо ново и различно отколкото за десет с едно. Това съпостевно във времето равен бюджет!:)

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Не можеш да получиш в телефон за 100лв. същото, като от телефон за 1100лв. - в автомобил за 30000лв, като от автомобил за 300К лв. - в жилище за 50К, като жилище от 500К

Ама и човек с жилище за 500к не може да получи това, което има онзи с жилище за 50к. Какво доказваш с това?

С телефон за 1000 лв. (много скромно го раздаваш, имам познати с по 2-3 000 лв.) получаваш повече, но въпросът е какво повече? Разговора ти ще е с по-добро качество ли? Не. Това няма отношение с работата на продукта.

То за ключодържател може да завържеш ламборджини. И с какво този ключодържател е по-добър от друг ключодържател в държането на ключове?

Знаеш ли как наричам скъпите телефони? Играчки. Мотивите за закупуването им пък са чувство за малоценност. Сакън друг да има, пък аз да нямам. Проблем със самочувствието, с който телефони за $30 струват на такива като теб 1500 лв. Вие плащате за имидж, за PR, за самочувствие. Като ми звъннете от своя гъзарски телефон аз ще ви вдигна и ще получа абсолютно същата услуга, за която е предназначението на това устройство.

Не геймя, но работата ми е на компютър и мога да работя и по 20 часа дневно на него. И да, и с мишката за 77 цента го правя. Само да не ми заобясняваш как по нея може да има допълнителни бутони, да има луксозен вид и да свети. Това са критериите за избор на пишлеметата, не на хора, които възнамеряват да я ползват по предназначение. Та тук вече ми заприлича и на жена. Избираш си колата по цвета.

Не знам колко трябва още да ви обиждам на сексуална и интелектуална основа, преди да осъзнаете колко пошло звучите и как се държите като женчовци, които не могат да правят това, което правят без лукс и комфорт.

преди 17 минути, Black Power написа:

Ех, ех! Познавам много "маркаджий" изръсили се здраво! Моите бюджетки отдавна надживяха скъпите "маркови играчки", въпреки ,че ги купувах с идеята - през две години нещо ново и различно отколкото за десет с едно. Това съпостевно във времето равен бюджет!:)

Не е просто да марката - фактически не съм фен на никой от производителите на комп. периферия. Но - удобство, качество, комфорт и опции, няма как да получа в евтин мишок. По принцип аз вече съм спрял с игрите, от време на време да пусна някоя, но наистина от дъжд на вятър - така, че де факто нямам вече онази нужда от многото копчалъци, каквато имах навремето, но от прецизната работа на мишката и неизморената ръка, няма как да се откажа.

преди 4 минути, аm-аm написа:

Ама и човек с жилище за 500к не може да получи това, което има онзи с жилище за 50к.

Е да - няма как да получи мухъл, но при желание на клиента съм сигурен, че и това ще му уредят, без допълнително оскъпяване. Прочее - телефона ми е Нокиа 1110, имам го от чисто нов преди знам ли колко века купен и в близкото бъдеще нямам намерение да го сменя .... е освен, ако не се счупи по някое време. Та така - наври си зависта, къде слънце не огрява, че скръндзите и стипците, сте ми доста антипатични.

В Китай може да се прави и качествено и некачествено. Не защото китаеца е пишман майстор а какви материали му дадат. Прави се нещо за съответна пазарна ниша.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.