Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ядрата на ARM CPU 4 core

Featured Replies

Таблета ми е Самсунг таб Е.. 4 ядрен е, но реално работят 2 ядра от тях, а понякога дори и само едно ядро! Как да направя винаги да ми работят и 4те ядра на таблета?

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Не могат да се направят постоянно да работят и 4-те ядра. Зависи от товара какъв е. Ако е Idle само 1 ядро работи на минималната му честота, за да спести батерия.

• Автор

Значи мисля че не съм го настрил точно да пести енергия. Това което съм му настрил е App Optimisation Оптимизира дадени аппове които използвам да ползват по-малко батерия. Понякога изоползва само 1 ядро, друг път използва ядро 1 и 4, а ядро 2 и 3 не ги използва защо така се получава, да не е някакъв проблем?

Когато му трябват си ги ползва. Това е с цел икономичност, така си е направен процесора/ОС. Пробвай с някакъв бенчмарк да видиш дали няма да се натоварят. Къде гледаш колко и кое се товари?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.ABenchMark&hl=en

• Автор

На CPU gauge от Плей стора, аппа гледам колко ядра ползва.

Изпратено от моят SMO72 с помощта на Tapatalk

• Автор

Не съм пробвал още. Като ги направя което ще е малко по-късно ще постна резултата.

Изпратено от моят SMO72 с помощта на Tapatalk

преди 2 часа, NCS 121 написа:

4 ядрен е, но реално работят 2 ядра от тях, а понякога дори и само едно ядро!

Пусни CPU-Z и виж в SOC как изглеждат нещата. Не ми се търси информация дали си с big.LITTLE архитектура или не. Дай скрийншот.

Инсталирай

https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.takke.cpustats&hl=en

с него в статус бара горе можеш да си настроиш постоянно да ти показва с квадратче с малки точици използването на всеки процесор/ядро. Пусни бенчмарка, който ти пратих и виж какво се случва.

Докато гледаш soc раздела, почни да си плъзгаш пръста по екрана в разни посоки и виж дали има промяна. На Nexus 5X му реагират всичките 6 ядра(4 LITTLE, 2 big), няма причина при теб да не живнат другите 3.

• Автор

при плъзгане на пръста, всички 4 работят

Значи всичко му е наред и просто страдаш от параноя. Няма какво да бъзикаш.

• Автор

Работят но не всеки път са активни, процесора сам преценя кога да ги използва, а не са в постоянна употреба. От приложението CPU monitoring, гледам че от време на време се вкл. 4те ядра.

• Автор

Много благодаря на потребител Raze, че ми изпрати линк с това приложение да се успокоя че всичко е наред! Предишното приложение явно не е работело читаво. Сега като го наблюдавам забелязва че ядрата се редуват... и че всички работят!

И според теб в това има нещо нередно ли?
Ми незнам, според вас има ли?

Аз "благодаря" не ям и не пия, ама нищо, живи и здрави :D

Както казах, нормално е да работи така процесора, ядрата се активират при нужда - когато има какво да ги "използва".

преди 9 минути, hudyr написа:

Значи всичко му е наред и просто страдаш от параноя. Няма какво да бъзикаш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.