Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фолкаджийка се изгаври с Вапцаров и неговото "Прощално"

Featured Replies

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

Къде е нашата нравственост, съвест

Тези неща умряха с началото на руското робство през 40-те години на миналия век, а след края му, онези, които по една или друга причина не са били приети в Партията-майка, си направиха сини партии, които довършиха изпростяването на народа с активното му захранване с чалга. Ония ритми, дошли от югоизтока, които промотират пошлостта и похотта и учат, че да си куха и обща е много престижно. Пак от нея се родиха мъжки индивиди, които пък смятат, че притежанието на европейски кенеф и това да бъдеш "голям сваляч" също е много престижно, а дори не могат да пишат както трябва на родния си език. За съжаление и едните, и другите не разбират колко много са изпростели и че да си на едно интелектуално ниво с един определен етнос е абсолютното дъно в обществото.

• Отговори 122
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 26 минути, haidukpikaso написа:

Близките на Вапцаров ще съдят Антонина

ти цитира и една песен с негов текст от Христова - ако има дело трябва да е срещу двете, ако не е така новината е фалшива и някой просто се плюнчи

преди 17 минути, rado84 написа:

Тези неща умряха с началото на руското робство през 40-те години на миналия век, а след края му, онези, които по една или друга причина не са били приети в Партията-майка,

Аз извинете че пак ви цитирам ама той Вапцаров не беше ли от същата тази партия ? Нещо май двойни стандарти долавям!
Той не беше ли реабилитиран баш от БКП ? И възхвалявам пак от БКП ? И екзекутирам като член на БКП.
За коя партия майка става дума ако може да поясните ? За същата къде съдеше чрез народния съд ли ?

преди 17 минути, rado84 написа:

си направиха сини партии, които довършиха изпростяването на народа с активното му захранване с чалга

Е хайде вземи страна де. Ти от кои си ? Кои интереси защитаваш? На комунистите или на демократите ?
То толкова ти е ясна тезата че аз лично не разбрах от кои си !
Едните започнали изпростяването а другите поели щафетата и го довършили !
Ти разбира се си минал между капките и си умен разбира се.  Ама лошото е че на вас умните все се намира някой прост къде им пречи за всичко, но пък хубавата страна е че след всеки личен провал тия простите са ви виновни на вас умниците.

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

ти цитира и една песен с негов текст от Христова - ако има дело трябва да е срещу двете, ако не е така новината е фалшива и някой просто се плюнчи

Ама много ми е интересно под кой член ще ги подведат под наказателна отговорност.
Кой държи авторските права на Вапцаров ?
Внучката и се иска да се домогне до едни лесни пари прикрита зад фалшив морал ама ми се струва ще удари на камък. Тоест адвокатите ще си приберат хонорарите и ще кажат ами ние не сме виновни че законите ни такива и съда "корумпиран". После кой ял ял.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Това не е първия случей  света, в който се опорочава нещо което не бива...преди години Мадона на един концерт си беше завряла между краката американското знаме.Имаше и тогава малко напрежение,но всяка чудо за три дни и нищо.Като имате предвит ,че американските закони и правосъдие са много по-корави от българските.Но то за това Америка е помия, в която никога не бих искал да живея.Най-безпринципните мърди по цялото земно кълбо са именно американците.Където се набъркат само смърт,лайна и помия след тях.Ее..нали искахте демокрация точно като американската.Аз за това си уважавам Тато и неговия режим със всичките му недостатъци.Ее тогава пък ревахте, че карате лада и трябва да чакате 10 години за нея и ,че не можете да си купите телевизор сони.Ами гледайте си сега на сонито как антончето се гаври с Въпцаров.Лошото е ,че утре ще се изгаврят и с Левски и пак само ще се мрънка под сординка,защото така е устроена демокрацията.А именно ,,Правите каквото искаш ,но не пречи на другите,,  Сиреч, тя щом не нарушава нито един закон, не пречи на другите.Ако това беше по времето на Тато,никой нямаше да ти гледа законите, а щеше да бъде вкарана на шутове в някоя милиционерска джипка и от там дирекцион Сливен.

• Автор
преди 23 минути, Без умствен капацитет написа:

със сигурност Йорданка Христова е искала позволение, със сигурност е и платила - защото има морал за разлика от чалгарката

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

със сигурност Йорданка Христова е искала позволение, със сигурност е и платила - защото има морал за разлика от чалгарката

Със сигурност !!! Тоест вие може да ни представите финансовото споразумение между страните или това са ваши силни предположения ?
Сега значи аз пак не мога да ви схвана тезата!
Проблема значи е че Антонина не е платила за правата или че го е изпяла в чалга стил ?

преди 54 минути, haidukpikaso написа:

съда борави с документи / факти

може ли линк към съответната бележка / фактура според която Христова е платила

• Автор
преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

може ли линк към съответната бележка / фактура според която Христова е платила

ти не си съда, нямаш права за такива документи

ама толкоз ти акъла де, като на антонина

еднакви сте

а и на времето той е получавал пари от държавата затова че е поет което значи че държавата държи авторските права - сега помисли кой трябва да заведе делото

кой ли държи правата на Опасен чар" -  че йоутуб още не го е блокирал

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

ама толкоз ти акъла де, като на антонина

за разлика от теб съм реалист

• Автор
преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

а и на времето той е получавал пари от държавата затова че е поет което значи че държавата държи авторските права - сега помисли кой трябва да заведе делото

я дай документа

- където го пише това

получавал пари от държавата дето го е убила...

:angry:

• Автор
преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

мога да дам колкото и ти можеш

ще дадеш да бе да - от де от Тамбукту ли

преди 1 час, haidukpikaso написа:

Съдейки по клипа,  Йорданка Христова е пяла на някакво честване на поета, което означава, че е била поканена да пее, а музиката е написана специално за случая.

преди 46 минути, haidukpikaso написа:

я дай документа

- където го пише това

получавал пари от държавата дето го е убила...

:angry:

Не се ядосвай напразно!

Капацитетчето просто не може да надскочи капацитета си, колкото и да подскача.

• Автор
преди 5 минути, Мойра написа:

Съдейки по клипа,  Йорданка Христова е пяла на някакво честване на поета, което означава, че е била поканена да пее, а музиката е написана специално за случая.

100 години от рождението му

а антонина кой я рита да се гаври с паметта му

е на това му се вика С чужда пита помен прави

и не - изобщо нямаше на мен лично да ми пука чалгарка ли металка ли...изпяла песента - поднеси я както трябва, не я опорочавай

а тя я опорочи да си направи пиар щото никой не я забелязва откакто не е гаджето на Коцето мани че и да пее не може... пуста слава...

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

100 години от рождението му

а антонина кой я рита да се гаври с паметта му

е на това му се вика С чужда пита помен прави

Простотията и лакомията за пари и слава я ритат, горката...

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Принципно да... но в България е по-важно кой ти е адвокат.Така, че недей много да разчиташ на факти и документи...има и не един и два случея на осъдени само на базата на свидетелски показания.Това не са доказателства и документи!

• Автор
преди 3 минути, Мойра написа:

Простотията и лакомията за пари и слава я ритат, горката...

е то туй й беше де - кат пеперудките еднодневки

Вапцаров ще остане завинаги, а тя пак ще си е у нафталина

преди 1 час, haidukpikaso написа:

ще дадеш да бе да - от де от Тамбукту ли

Не за друго обаче ми стана любопитно!
Виждам че си ме хвърлила на пързалката. ама аз не съм чак такъв голям оптимист за да те питам такива работи и да ме припознаваш че стоя зад ника на блондинката.

• Автор

Божкеее, на Тамбукту мислех че живеят повече ора бе

казала антонина

преди 57 минути, haidukpikaso написа:

Божкеее, на Тамбукту мислех че живеят повече ора бе

казала антонина

Живота ти ще мине в мислене Бени.

Още преди 20+ години предрекох (и далеч не само аз), че чалга културата - или може би по- точно казано, онази липса на култура наречена чалга - ще еве мамата на тази държава. То е толкоз проста аритметика това, че честно - не знам колко прост треа а си, че да не го разбираш.

Разни смърдялници правят кинти на твой гръб - чекай после ти дар словото да раздвижи перото. Го кажа по- ясно - тази нашта държава съществува вече само формално, ще мре в л@йна, в такива ще мре и народа й, тъй че: свиквайте или си сгъвайте багажа от тука.

Аз лично нямам нищо против чалгата.Инжинер Митко Димитров не е виновен, че животът е суров.Даже има две-три певачки, които могат да пеят и не виждам нищо лошо човек  с това да си изкарва парите.Лошото е , че другите 20 немогат, и кви са тия балъци и маса лумпени където им ходят по участията и плащат да слушат някой, който само  си отваря устата.Нито текстове са написали,нито музика и грам гласови данни нямат.Освен, че са мега бездарни,те имат канско самочуствие до небесета след като са видияли първия хонорар.Да човек за да има самочуствия трябва да и пари.Ама не само..трябва и набор от някакви знания,ако бъркаш Будапеща с Букурещ и Васил Левски с Васил Найденов,ако ще милиярдер да си, ти ще ставаш нон-стоп за посмешище и по форуми и по телевизии и по села и паланки,и само като ти се спомене името то ще предизвиква подигравателен смях във всеки от баба до бебе.

преди 14 часа, Без умствен капацитет написа:

кой ли държи правата на Опасен чар" -  че йоутуб още не го е блокирал

YouTube не разбира български и не се интересува от нарушени български права. Затова като качвам клипове с музика за фон, слагам българска такава. А дори и да се интересуваше от нарушени български права, тогавашната администрация, която е държала правата, вече не съществува, така че пак няма за какво да го блокират.

Какви фурнаджийски лопати се навъдиха в последно време само не е истина просто.
Аз не разбрах само къде е екзистенциалния проблем?
Уж  темата почна с нещо че Антонина се изгаврила с някакви стихове а накрая се оказва че гавра нямало а само не си е платила за права.
А някой ще открехне ли тука завесата кой държи въпросните права на комуниста поет Вапцаров ?
Значи и тези пари пак ще отидат в джобовете на комунистите ако следваме логиката.

• Автор

Eмил Koшлyĸoв: Утpe щe зaпишaт ĸючeĸ пo тeфтepчeтo нa Лeвcĸи

emo-2-300x169.jpg

Дa paзмaжe чaлгapĸaтa Aнтoнинa ce зaĸaни пpoгpaмният диpeĸтop нa БHT Eмил Koшлyĸoв. He e нyжнo дa oбяcнявaмe, чe пpичинaтa e ĸoщyнcтвeнoтo нaмecвaнe нa вeлиĸия Baпцapoв в мaзнaтa чaлгa „бaницa“ нa тaĸa нapeчeнaтa пeвицa.

Aнтoнинa cи пoзвoли дa вĸлючи в тeĸcтa нa бoĸлyĸa, нapeчeн пeceн, cтиxoтвopeниeтo „Πpoщaлнo“. Koeтo нaĸapa милиoни бългapи дa избyxнaт oтвpaтeни и пoгнyceни. Eмил Koшлyĸoв e eдин oт тяx ĸaтo oбeщa дa пocтaви нa мяcтoтo й тaзи и ĸoятo и дa билo дpyгa чaлгaджийĸa, пoзвoлилa cи пoдoбнa мepзocт.

„Cвoбoдaтa нa cлoвoтo ти дaвa пpaвo дa пoĸaниш тaя чaлгaджийĸa в eфиp, нo мopaлът тe зaдължaвa дa я paзмaжeш, ĸoгaтo дoйдe. Щoтo инaчe yтpe щe зaпишe ĸючeĸ пo тeфтepчeтo нa Лeвcĸи. И нe ми oбяcнявaйтe ĸaĸ я ĸaнитe, зaщoтo e нoвинa и aĸтyaлнo. Cъщecтвyвaнeтo нa пpocтaци нe e нoвинa“, зaяви ĸaтeгopичнo Eмил Koшлyĸoв.

Дyмитe мy бяxa пoдĸpeпeни и cпoдeлeни oт cтoтици oщe в пъpвитe минyти. Πoтpeбитeли в мpeжaтa зacипaxa cъc зacлyжeни oбиди въпpocнaтa Aнтoнинa, ĸoятo нe caмo cтигнa дънoтo, нo и yпopитo зaдълбa пoд нeгo.

„Heдeйтe тaĸa гocпoдин Koшлyĸoв тя чeтe пoeзия и знae зa Baпцapoв пoвeчe oт нac , дopи ceнзaциoннo oтĸpи чe нe e paзcтpeлян a e oбeceн … ( дaли нe гo бъpĸa c Лeвcĸи?)“.

„Kaтeгopичнo биx я пpaтилa дa дaвa oбщecтвeнo пoлeзeн тpyд и дa имa пълнa зaбpaнa зa пeeнe нa oбщecтвeни мecтa“,

„Чaлгaтa“e пpoпилa във вcичĸo – в мyзиĸaтa, в пoлитиĸaтa, в ceмeйcтвaтa, в здpaвeoпaзвaнeтo, в oбpaзoвaниeтo и пp. Жypнaлиcтиĸaтa нe пpaви изĸлючeниe. Бeзĸpaeн тoлepaнc ĸъм пoшлocттa, пocpeдcтвeнocттa и цинизмa“, тoвa ca eдвa мaлĸa чacт oт ĸoмeнтapитe нa бългapитe, ĸoитo пoвpъщaт oт пeвицaтa – бyĸвaлнo ĸaзaнo.

actualno.com

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.