Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на зададена парола от BIOS

Featured Replies

Здравейте без да искам си сложеш USER password от биоса на Asus n53jg мислех ,че е за windowsa ....и при старт веднага след логото на марката иска паролата и като я напиша си тръгва ,но има ли някакъв начин да се махне с програма например защото в биоса няма опция за премахване ?

преди 40 минути, vanko929 написа:

Здравейте без да искам си сложеш USER password от биоса на Asus n53jg мислех ,че е за windowsa ....и при старт веднага след логото на марката иска паролата и като я напиша си тръгва ,но има ли някакъв начин да се махне с програма например защото в биоса няма опция за премахване ?

Със сигурност в bios има опция да няма администраторска парола . 

Влез там, където си я задал, и дай смяна/нова парола, след това на новата парола натисни enter и отново, за да потвърдиш, и ще се махне паролата.

Колко трябва да си ограничен, че да объркаш биос парола, с тази на Windows.... Нещо ми намирисва на крадена машина.

преди 21 часа, Eclipse2G написа:

Колко трябва да си ограничен, че да объркаш биос парола, с тази на Windows.... Нещо ми намирисва на крадена машина.

Е това е ясно, но ние да се направим малко на ударени!!!

• Автор

НЕ Е КРАДЕНА машината .... биоса е някъв с много малко опции и няма как да я махна от него намерих в нета инфо как се маха на asus bios user password . Alt+r и изписва enter recovery password има един сайт въведох си дата ,месец и година за деня и ми генерира парола след като я въведох паролата се махна и вече не я иска.

default_smile.gif  

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

• 2 месеца по-късно...

Имам въпрос. Извинявам се ако не е мястото тук да питам. Искам да сложа парола на лаптопа си при "събуждане от режим заспиване". Видях, че парола се слага от: "контролен панел- потребителски акаунти-създаване на парола за акаунта ви". А после открих и друго, контролен панел-опции на захранването-изискване на парола при събуждане". Въпросът ми е, ако избера второто- (контролен панел-опции на захранването- изискване на парола при събуждане"), то тогава паролата ще е само, когато се "събужда" лаптопа нали? Защото не искам паролата да е, при включване на самия лаптоп. 

Това е парола на операционната система. Ако е сложена парола, ще я изисква при всяко стартиране на системата. А ако е сложена и опцията за парола при събуждане, тогава когато се включи режим на "заспиване" и след това се "събуди" системата, паролата ще се изисква. Няма как да има парола при събуждане и да няма при включване - тогава ако ти изиска парола при събуждане и рестартираш или изключиш и след това включиш системата/лаптопа, парола няма да се изисква и операцията се обезсмисля.

преди 2 часа, Raze написа:

Това е парола на операционната система. Ако е сложена парола, ще я изисква при всяко стартиране на системата. А ако е сложена и опцията за парола при събуждане, тогава когато се включи режим на "заспиване" и след това се "събуди" системата, паролата ще се изисква. Няма как да има парола при събуждане и да няма при включване - тогава ако ти изиска парола при събуждане и рестартираш или изключиш и след това включиш системата/лаптопа, парола няма да се изисква и операцията се обезсмисля.

Ясно, благодаря. Явно няма как да сложа парола само при "събуждане"...тогава изобщо няма да слагам...

• Автор

Ясно, благодаря. Явно няма как да сложа парола само при "събуждане"...тогава изобщо няма да слагам...

напротив можеш да сложиш само при събуждане да има парола .

преди 15 минути, vanko929 написа:

напротив можеш да сложиш само при събуждане да има парола .

И как става като може?

• Автор
И как става като може?
Контролен панел -> опции за захранването >>> Изискване на парола при събуждане на компютъра създава си я и готово и като си сложи парола ще я иска . След като е зададено като опция защо да не може ? ти каза ,че нямало смисъл защото при рестарт или включване ще си влиза без парола..

А ти изобщо знаеш ли за какво става въпрос? Намери ми такава опция, където да има парола при събуждане/отключване и да няма парола при първоначално логване на windows.

Благодаря ви, а добре ако сложа парола, и ако тя се изисква при включването на компютъра..То той като се включва има бутонче (BG) това например означава ли, ако тя е на латиница, че няма да мога да я напиша на латиница? Предполагам това..бутонче, както го наричам е, защото всичко ми е на български на лаптопа... 

преди 3 часа, Raze написа:

Това ти показва активната клавиатура/език в момента. Те се сменят по стандартния начин.

Благодаря, значи ако сложа парола и ми я иска при включване на лаптопа, това бутонче ще ми смени само езика на клавиатурата, а не на цялото меню, на всичко на лаптопа? (Извинявам се ако задавам глупав въпрос).

• Автор
Благодаря, значи ако сложа парола и ми я иска при включване на лаптопа, това бутонче ще ми смени само езика на клавиатурата, а не на цялото меню, на всичко на лаптопа? (Извинявам се ако задавам глупав въпрос).
Да този бутон сменя езика само и единствено на клавиатурата то няма как да смениш езика на windows-a от менюта и прочие . [emoji4]

А ако се сложи парола за Windows и отметката "парола при събуждане" и след

това се направи автоматично влизане?

Би трябвало при пускане на машината да влиза автоматично, а при събуждане (след

заспиване) да иска паролата.

Друг вариант, но вече не говорим за събуждане, е да направи screensaver и там

парола "on resume"

Да, така става, но при искане на парола за отключване ако дадеш рестарт, компютъра се рестартира и можеш да го ползваш без да въвеждаш паролата, сега го тествах и така според мен се обезсмисля тази парола изобщо. Това имах в предвид и по-горе.

Добре, и последен въпрос от мен. Ако сложа парола по дадения начин- "Контролен панел- потребителски акаунти-създаване на парола за акаунта ви",нали няма проблем с това? В смисъл нещо да се обърка?  А само не трябва да пипам- "Промяна-настройки- потребителски акаунти (UAC) ? И след това например ако искам да я махна, просто да я изтрия от полето и да запаметя?

Аз винаги отивам на UAC и го свалям най-долу, че много досадно на всяко нещо

да ти "почернява" екрана и да те пита за съгласие.

Няма какво да се обърка, само гледай да не забравиш какво си 

написала за парола :)

преди 10 часа, Stoqn Petkov написа:

Аз винаги отивам на UAC и го свалям най-долу, че много досадно на всяко нещо

да ти "почернява" екрана и да те пита за съгласие.

Няма какво да се обърка, само гледай да не забравиш какво си 

написала за парола :)

Благодаря ти, аааа а после ако реша да я махна, да няма парола, пак от същото място ли е, само, че там просто изтривам паролата от полетата и запаметявам, така ли се трие?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.