Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пускане на моно сигнал през две колони

Featured Replies

Здравейте!Имам едно видео SHARP от преди около 15-20 год.което след кратка профилактика като смяна на някой кондензатор,ремък и т.н заработи чудесно.Проблемът е че има отзад един вход и един изход-audio чинчове и един вход и един изход-видео чинчове...което значи според мен че е моно.Вързах иэхода от видеото с двата чинча 1 audio и 1video към SKART буксата на SMART телевизора,от телевизора звука отива към автоусилватела и от там към едната колона от 120 вата....другата 120 вата колона не свири защото сигнала от видеото е моно.Моля някой компетентен в тази област эа разлика от мен да ми каже ако на моно изхода на аудиото на видеото сложа букса от един чинч в два чинча за да тръгне и другата колона има ли опасност да нанеса поражения по видеото,телевизора или усилвателя...като крайно стъпало или нещо друго?

• Автор

Image result for sharp vc-6v3

SHARP VC-6V3    На някои такива модели пише DIGITAL STEREO SYSTEM а на моето DIGITAL SERVO SYSTEM.

Най- простият начин е моно сигналът да го подадеш в средата между два последователно свързани резистора по 10-20кОм а от двата края на резисторите да подадеш сигнала към L и R входовете на SCART. По-сложният начин е през две дефазиращи на +-90 градуса и изходите към L и R  входовете на SCART

преди 54 минути, KGKulata написа:

Вързах иэхода от видеото с двата чинча 1 audio и 1video към SKART буксата на SMART телевизора,от телевизора звука отива към автоусилватела и от там към едната колона от 120 вата....другата 120 вата колона не свири защото сигнала от видеото е моно.

Би трябвало да имаш опция моно, или на телевизора, или на усилвателя. Това ще ти спести играчката с кабелите.

• Автор

Значи ако на аудио изхода сложа разпределителна букса от един чинч на два чинча....няма да стане-така ли?Не ме интересува качеството на звука.Все пак това е видео и ми трябва звук от двете колони макар и моно.

преди 32 минути, DarkEdge написа:

Най- простият начин е моно сигналът да го подадеш в средата между два последователно свързани резистора по 10-20кОм а от двата края на резисторите да подадеш сигнала към L и R входовете на SCART. По-сложният начин е през две дефазиращи на +-90 градуса и изходите към L и R  входовете на SCART

При тази гимнастика ще трябва да режа кабела с чинчовете и да запоявам резистори.Ако при входящото аудио на видеото сложа от два чинча в един може да повредя някой канал но при изхода на аудиото на видеото какво ще повредя ако сложа разпределителна букса без резистори?

Image result for бÑкÑа ÑинÑове

Да, това е компромисен варианр

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Не може да се повреди някой от уредите-така ли?Куцат ми познанията в тази област и се чудех при раздвояване на аудиото на видеото от едно на две стъпала към телевизора да не го повредя.

преди 31 минути, Melmak ® написа:

Би трябвало да имаш опция моно, или на телевизора, или на усилвателя. Това ще ти спести играчката с кабелите.

Отличен отговор...Браво!Включих усилвателя на моно и тръгнаха и двете колони.Все пак ми кажете с разделителната буксата може ли да стане свързването без някакви щети защото когато съм на работа жената едва ли ще гледа къде е стереото на усилвателя когато си пусне телевизора.

преди 36 минути, KGKulata написа:

Не може да се повреди някой от уредите-така ли?Куцат ми познанията в тази област и се чудех при раздвояване на аудиото на видеото от едно на две стъпала към телевизора да не го повредя.

Нищо няма да повреди.

• Автор
преди 43 минути, DarkEdge написа:

Ще пробвам и с буксата.Дано този вариант също стане и не гръмне стъпалото на видеото.Може би се притеснявам от факта примерно:Ако на едно входно реле от 4 ампера сложа 10 крушки от 75 вата то ще издържи,но ако му сложа 50 крушки от 75 вата може и да гръме.В нашия случай един моно канал отива към телевизора и усилвателя и ще работи но ако този моно канал го разделя на две и го препратя към не едно а две стъпала и ги захрани...дали ще издържи дълго време.Може би бъркам с примера или теорията ми е погрешна...просто искам да нямам проблеми.

Благодаря на всички включили се в темата да ми помогнат!

Входният импеданс на следващото стъпало е достатъчно висок, за да не товари изходното стъпало на  видеото.

Няма какво да пробваш. Причината е неправилно свързване. Ако телевизорът ти има UHF или BNC букси - такива са на снимката на видеото ти. На телевизора трябва да имаш Три BNC букси плюс изход за слушалки. Нещо, като чинчове от вида:  Video, Audio L, Audio R. Свързваш Video Out с Video TV. Свързваш Audio Out (  на задният панел на видеото ти ) с Audio R  ( на телевизора ) с цел да свирят силно всички високоговорители на телевизора или Audio L за моно и слаб звук. При кабел чинчове от единият край и SCART букса от другият край за телевизора. Свързваш SCART куплунга към телевизора, а чинча с надпис Audio R или Audio L (  проба и грешка от опит ) към изхода на видеото ти Audio Out.  Надявам се да съм бил полезен. Колкото можах се старах да обясня на разбираем език. При лош резултат или незадоволителен  резултат причината е в кабелите. Смени си кабелите.

Копирам от съседна тема.

93_big.jpg

CABSCART6CHINCH15_680x680.jpg

преди 1 час, Varadin Angelov написа:

Копирам от съседна тема.

Ти май за всичко така правиш..,.
И как можа да сътвориш самостоятелно толкова глупости?!

на 11.06.2018 г. в 18:23, KGKulata написа:

Я кажи от къде да вземе сигнал за втория аудио канал?

Давам мой пример от личен опит в личният си живот:

Свързвам Video Out  на Видеото с Video  на телевизора.

Свързвам Audio Out  на Видеото с Audio L  на телевизора. И звукът е слаб и свири само единият високоговорител.

Свързвам Audio Out  на Видеото с Audio R  на телевизора. И звукът е силен и свирят всичките високоговорители.

Видео: AKAI VS-23EDI на Електрон- гр. Плевен

Видео:  SONY  slvx-10me

Телевизор: Кинескопен Самсунг модел 2004 год. 21 инча.

Виж най- долният ред:

http://alexaudiovideo.eu/samsungtvmodelname/

https://www.samsung.com/ru/support/mobile-devices/where-can-i-see-serial-number-and-production-year-of-my-samsung-tv/

преди 17 минути, Varadin Angelov написа:

Свързвам Audio Out  на Видеото с Audio L  на телевизора. И звукът е слаб и свири само единият високоговорител.

Свързвам Audio Out  на Видеото с Audio R  на телевизора. И звукът е силен и свирят всичките високоговорители.

И с какво точно твоите словоизлияния са различни от това:

на 11.06.2018 г. в 19:12, KGKulata написа:

Image result for бÑкÑа ÑинÑове

Кратко, точно и без носене на вода от девет кладенеца, без излишно, никому ненужно разливане по темата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.