Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изолиращи подложки за тонколонки

Featured Replies

Здравейте,

Искам да попитам има ли такива подложки, така че след като поставиш колонките - да кажем на бюро да обират вибрациите?

Има ли възможност вибрациите да създадат проблеми ако  компютърът е близо до тях? На 20-30 см.?

Тонколонки - Edifier R1800T III 2.0

Благодаря предварително

За хард диска вибрациите не са препоръчителни, ако са доста силни.

Трябва да търсите изолиращи подложки от този вид ( Monitor Isolation Pads).

или да си направите с подръчни материали.

Не ги намирам в други БГ магазини на парво търсене в мрежата. Погледнете това

Където второто е за предпочитане в предвид, стойността на активните тонколони.

Обикновено се ползват за скъпи и мониторни тонколони да обират вибрациите, където целта е максимално точчен звук, без украсяване от мебелировката.

Аз на 10 см от компютърната кутия имам субуфер, който го водят 165 вата от Logitech  Z906, ползвам го така от над 2 години, понякога усилвам доста и не съм имал проблеми с нищо. Така че като гледам твоите колони общо не са и наполовина на буфера ми само, незнам какво толкова се притесняваш.

преди 1 час, Raze написа:

Аз на 10 см от компютърната кутия имам субуфер, който го водят 165 вата от Logitech  Z906, ползвам го така от над 2 години, понякога усилвам доста и не съм имал проблеми с нищо. Така че като гледам твоите колони общо не са и наполовина на буфера ми само, незнам какво толкова се притесняваш.

Човека има право да се притеснява, ако компютърът му е на бюрото, заедно с активните тонколони.

Ватовете не са всичко, Raze.

Като бивш собственик на активни тонколонки Edifier X600, мога да кажа, че се чуват доста добре в предвид факта че субa а само max: 16 -20 W.

Относно твоята система , Не мисли че е толкова мощна колкото е дават, сателитите са по 10 W, за инфо цък. Най много мощноста да е около 100 W на всичките

Ако чуеш истинска hi-fi тонколна 100 W или истински активен Sub, който е с подобни ватове, ще разбереш разликата.

А ти чувал ли си тези колони на максимум как се чуват? Вярвай, доста си отговарят на параметрите. Като пусна филм и усиля над 50% звука, всичко почва да подскача, а на бюрото не мога да си държа мишката. Като съм на дивана на 2.5 метра, ако гледам филм и има взрив, го усещам като леко земетресение. На максимум не се трае. Не смея да го усилвам много, че комшиите много мрънкат и както всичко е панели, може и да ме изгонят :)

току-що, Raze написа:

А ти чувал ли си тези колони на максимум как се чуват? Вярвай, доста си отговарят на параметрите. Като пусна филм и усиля над 50% звука, всичко почва да подскача, а на бюрото не мога да си държа мишката. Като съм на дивана на 2.5 метра, ако гледам филм и има взрив, го усещам като леко земетресение. На максимум не се трае. Не смея да го усилвам много, че комшиите много мрънкат и както всичко е панели, може и да ме изгонят :)

100 W за Logitech-a  не са никак малко. Не ме разбирай погрешно.

Да, не говорим, че много от производителите на аудио техника (активни тонколони, ресийвъри, усилватели, не дават коректна спецификация на продуктите им).

Просто дадох пример, на автора на темата че и с неговите тонколни може да има проблем, ако са много близко до PC.

П.П. Минал съм по пътя, когато мощността на тонколоните беше важна за мен.

Сега съм на съвсем "друга вълна".

Това казвам, моите са много над 100 вата, буфера ми е почти до кутията на десктопа, като я разделя единствено тези 10 см и стената на бюрото - талашит 3 см. Кутията - от подписа - е в количка с колелца, не е съвсем на земята. Случва се понякога да усилвам доста звука, както казах и не съм имал проблеми за толкова време.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 година по-късно...

Вибрациите са коварно и опасно явление, особено в близост до устройства с много голяма сложност. Никога не се знае какво ще изпадне в резонанс и ще се разруши, последствията зависят от моментното състояние на елементи, спойки, крепеж и пр. Не случайно новата електронна продукция се изпитва на надежност на стенд, при който освен натоварване и температура, има и вибрация с променлива сила( по стандартизиран алгоритъм). Моят съвет е компютри и монитори да не се подлагат на вибрация от какъвто и да е източник.

Смятам да си поръчам за колоните изолиращи подложки от корк и гума /композитен материал/. Обаче става дума за подложки за тежки и големи колони. Подложките са с размери 15х15х5 см и издържат товар до 200 кг.

Ето такива:

https://www.amazon.com/BXI-Vibration-Isolator-Soundproof-Deadening/dp/B075MMT68C

spacer.png

Може би трябва да потърсиш нещо подобно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.