Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лек Ъпгрейд на Видео И Захранване

Featured Replies

Здравейте колеги! Преди коледа си купих един компютър, главно за да играя цс го Ryzen 5 1500x Palit gtx 1050ti, i XFX 400W Захранване. Не, че не бях много запознат но четох квото четох, и след време като играх малко цс, на някой "спотове" на определени карти фпс-са ми пада на 120, а монитора ми е 144хз, и това ми забавя доста играта. За това реших да си сменя видео картата на GTX 970 защото според мен тя няма да има такъв проблем, по-стара е, но според мен е по-добра. Обаче като си взема видеото, и ми се струва че захранването няма да е достатъчно, Какво захранване ми предлагате да си купя? Нещо което за в бъдеще ще ми върши работа, дори ако правя и други ъпгрейди. Намирам се в англия, та тук има модели по 600W като EVGA за по 100лв. Като цяло не ми се дава много пари, защото имам намерение да сменя и кутията на компа. Пък може да си дадете мнението и за смяната на видеото. Тук мога да си взема MSI GTX 970 GAMING 4G за 150 паунда. Мислех първо да си взема GTX 1060 6gb, но чисто нова е два пъти повече буквално. И според мен няма смисал. 1070 ако изчакам доста може да намеря за около 300, но рядкост. Пък и не играя толкова натоварващи игри, просто ще си седи..

От бюджетните модели на Евга този е добър избор - https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=220-B3-0550-V1

Тук вървеше 129 лв. докато се намираше. Достатъчен е за старата 970 или новата 1060 или по-добра.

Аз имам  GTX 970 и клокната на максимум ми консумира най-много около 190 вата. Процесора ти консумира малко над 80 вата, дори и да го клокнеш, заедно с другите компоненти, пак трудно ще минеш 300 вата максимум. Така че няма да имаш никакви проблеми със сегашното захранване, а и то не е евтино китайско, а си е стабилно.

преди 17 минути, Raze написа:

Аз имам  GTX 970 и клокната на максимум ми консумира най-много около 190 вата.

Моята на моменти си хапва 225W.

Е уж не са баш като noname китайците, водят ги че са произведени от seasonic. Гледам тука има нещо като "ревю", не ги хвалят особено, но казват, че стават.

http://www.orionpsudb.com/news/the-mystery-of-xfx-budget-xt-line-solved-oem-and-platform-discovered

Но ако е старо (3,4+ годишно), няма да е лошо да го смени за всеки случай.

• Автор
преди 19 минути, Raze написа:

Аз имам  GTX 970 и клокната на максимум ми консумира най-много около 190 вата. Процесора ти консумира малко над 80 вата, дори и да го клокнеш, заедно с другите компоненти, пак трудно ще минеш 300 вата максимум. Така че няма да имаш никакви проблеми със сегашното захранване, а и то не е евтино китайско, а си е стабилно.

Аз ако се налага ще го сменя.

Какво мислите има ли смисал да взема 970? Префи 3 седмици играх на пц с 970 на цс го, и под 180 фпс не е падала. За разлика от 1050 ти. Или ако няма смисал да закупя 1060? Имам парите просто не ми се откъсват от сърцето, защото искам да си взема и стол..

преди 1 минута, Raze написа:

Е уж не са баш като noname китайците, водят ги че са произведени от seasonic. Гледам тука има нещо като "ревю", не ги хвалят особено, но казват, че стават.

http://www.orionpsudb.com/news/the-mystery-of-xfx-budget-xt-line-solved-oem-and-platform-discovered

Но ако е старо (3,4+ годишно), няма да е лошо да го смени за всеки случай.

Декември го купих.

Не е хубаво да играеш прав, но съм играл и игри с 970 в които трудно хващам 50fps.

Гледай по на бързо да ти омръзнат игрите. :wub::wub:

• Автор
преди 2 минути, nikolela написа:

Не е хубаво да играеш прав, но съм играл и игри с 970 в които трудно хващам 50fps.

Гледай по на бързо да ти омръзнат игрите. :wub::wub:

Аз не играя, различни игри, а главно ЦС ГО и ПУБГ. Даже друго не играя. Като цяла те ми омръзват, за вечерта, на другия ден пак :D. Стол искам геймърски, защото сега не играя, докъто съм в Англия и бачкам, но като се прибера, и понякога откарвам и по 8 часа на компа, а ми трябва нещо удобно.

преди 17 минути, nikolela написа:

Моята на моменти си хапва 225W.

Може и да зависи от производителя, моята е Asus Strix и с +165/+390 на стрес тест ми я дава клокната около 193 вата, а при игри около 170-180. Без клок е по-малко.

преди 15 минути, proxy97 написа:

Аз ако се налага ще го сменя.

Какво мислите има ли смисал да взема 970? Префи 3 седмици играх на пц с 970 на цс го, и под 180 фпс не е падала. За разлика от 1050 ти. Или ако няма смисал да закупя 1060? Имам парите просто не ми се откъсват от сърцето, защото искам да си взема и стол..

Декември го купих.

http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-Nvidia-GTX-1050-Ti/2577vs3649

Разликата с твоята 1050 TI е над 60% средно, с клокване ще отиде над 70, но пак си зависи и от процесора, от играта и т.н.

• Автор
преди 38 минути, Raze написа:

Може и да зависи от производителя, моята е Asus Strix и с +165/+390 на стрес тест ми я дава клокната около 193 вата, а при игри около 170-180. Без клок е по-малко.

http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-Nvidia-GTX-1050-Ti/2577vs3649

Разликата с твоята 1050 TI е над 60% средно, с клокване ще отиде над 70, но пак си зависи и от процесора, от играта и т.н.

Преди 15 минути, от амазон пуснаха 4 бройки EVGA GTX 1060 6GB SSC Намалена на 270 паунда, с 120 паунда по евтина от обичайното. За това си я поръчах, благодаря на всички за мненията! :)

преди 1 час, Raze написа:

Не е 60% а по-скоро 45% при 1920х1080, след клок може да достигне 60% и дори повече.  Този линк от userbench е абсолютно безполезен.

преди 30 минути, proxy97 написа:

Преди 15 минути, от амазон пуснаха 4 бройки EVGA GTX 1060 6GB SSC Намалена на 270 паунда, с 120 паунда по евтина от обичайното. За това си я поръчах, благодаря на всички за мненията! :)

Може да я намериш дори за по-малко във scan - цък

Според мен платформата те спъва ако искаш високи и постоянни кадри. Производителността на Райзен при игрите се влияе изключително много от паметта. От клок на процесора не мисля, че ще спечелиш много, защото си със X модел.

преди 15 минути, Inno написа:

Не е 60% а по-скоро 45% при 1920х1080, след клок може да достигне 60% и дори повече.  Този линк от userbench е абсолютно безполезен.

Може да я намериш дори за по-малко във scan - цък

Според мен платформата те спъва ако искаш високи и постоянни кадри. Производителността на Райзен при игрите се влияе изключително много от паметта. От клок на процесора не мисля, че ще спечелиш много, защото си със X модел.

При тестовете в сайта, който съм дал, е толкова. А съм сравнявал и с други сайтове и тестове, така че този сайт за ориентир си върши перфектна работа за всякакви компоненти/конфигурации и т.н. Пак си зависи и от съответната игра, процесора и т.н. В някои игри разликата може и да е около 40%, в някои 60% и повече. Във всички случаи е по-мощна от GTX 1050 TI, а с 1060 6 GB разликата е още по-голяма. Принципно с някой Intel I5/I7 4 серия и нагоре, особено клокнат на 4.2+ GHz, кадрите ще са повече от Ryzen в CS, дори и с 1050 TI, но ако вземе по-мощна видеокарта пак ще се вдигнат.

преди 14 минути, Raze написа:

При тестовете в сайта, който съм дал, е толкова. А съм сравнявал и с други сайтове и тестове, така че този сайт за ориентир си върши перфектна работа за всякакви компоненти/конфигурации и т.н. Пак си зависи и от съответната игра, процесора и т.н. В някои игри разликата може и да е около 40%, в някои 60% и повече. Във всички случаи е по-мощна от GTX 1050 TI, а с 1060 6 GB разликата е още по-голяма. Принципно с някой Intel I5/I7 4 серия и нагоре, особено клокнат на 4.2+ GHz, кадрите ще са повече от Ryzen в CS, дори и с 1050 TI, но ако вземе по-мощна видеокарта пак ще се вдигнат.

Какви тестове, не виждам никъде тестове. Тези 63% на базата на какво са, на техни си синтетични тестове. При игрите я дават 32% по-бърза като реално е повече от това. Не е написано тестова платформа, нито нищо, цифри изсмукани от пръстите. Този сайт е абсолютно непотребен, същата глупост като GPUBoss. Под 45% имах на предвид средна разлика при 1920х1080, базирано на тези резултати, който макар и стари съм убеден че са все още актуални за въпросните игри.

Е и? Относителна средна производителност на 970 срещу 1050ти +44%. В различните игри е различо. Според тестовете в userbenchmark разликата е друга, какви са и ти можеш да видиш - теглиш приложението и си тестваш компонентите. Като искаш по-точни тестове, примерно в този сайт:

https://gamegpu.com/

си избираш игра и сравняваш по процесори и видеокарти. В някои игри разликите са много големи, в други по-малки. Зависи си и от резолюциите и настройките.

преди 23 минути, Raze написа:

Е и? Относителна средна производителност на 970 срещу 1050ти +44%. В различните игри е различо. Според тестовете в userbenchmark разликата е друга, какви са и ти можеш да видиш - теглиш приложението и си тестваш компонентите. Като искаш по-точни тестове, примерно в този сайт:

https://gamegpu.com/

си избираш игра и сравняваш по процесори и видеокарти. В някои игри разликите са много големи, в други по-малки. Зависи си и от резолюциите и настройките.

Техните примитивни синтетични тестове нямат нищо общо със една видеоигра, било ти и архаизъм като CS:GO. При игровите тестове не става ясно каква е тестовата платформа, ако въобще има такава и не са използвали цифри изсмукани от пръстите (твърде вероятно). Очевидно, в различните игри, разликите са различни, никой не спори със това.

Game GPU се фокусират по-скоро върху самите игри директно след премиерата им като процесорните резултати са противоречиви - може да видиш как се представя конкретна комбинация процесор и видео карта/видео карта процесор, което са буквално стотици комбинации, който просто няма как да тестват. Отделно показват само средните кадри, който далеч не са единствения показател за производителност, още по-малко за гладкост.

@proxy97 Сподели каква ти е паметта. Ако работи на 2133MHz на калпави тайминги определени от дъното то не очаквай чудеса и знай че част от проблема е от това. На каква резолюция и настройки играеш играта и при какви точно ситуации падат кадрите ? Как е товара на картата в тези моменти ?

току-що, Raze написа:

Както и да е, с по-мощна видеокарта със сигурност ще му се вдигнат кадрите.

Очевидно. Лека от мен.

• Автор
преди 1 час, Inno написа:

Техните примитивни синтетични тестове нямат нищо общо със една видеоигра, било ти и архаизъм като CS:GO. При игровите тестове не става ясно каква е тестовата платформа, ако въобще има такава и не са използвали цифри изсмукани от пръстите (твърде вероятно). Очевидно, в различните игри, разликите са различни, никой не спори със това.

Game GPU се фокусират по-скоро върху самите игри директно след премиерата им като процесорните резултати са противоречиви - може да видиш как се представя конкретна комбинация процесор и видео карта/видео карта процесор, което са буквално стотици комбинации, който просто няма как да тестват. Отделно показват само средните кадри, който далеч не са единствения показател за производителност, още по-малко за гладкост.

@proxy97 Сподели каква ти е паметта. Ако работи на 2133MHz на калпави тайминги определени от дъното то не очаквай чудеса и знай че част от проблема е от това. На каква резолюция и настройки играеш играта и при какви точно ситуации падат кадрите ? Как е товара на картата в тези моменти ?

Играя на 1024x768 всичко на low, не защото видеото е слабо а защото така съм свикнал, пада на някой карти. Ако ги знаеш, примерно на инферно играя с около 200, но на места пада 120, на cache навсякъде върви гладко освен 2 спота където пада на 140 от 200. Пробвал съм на 1920x1080 на high фпс са е същия най-много с 20 фпс разлика което ме учудва. Рамта е калпава да, ddr4 2133hz на j&a 8gb. На карти като мираж, дъст 2, и овърпас няма такъв случей който да са ми падали под 150 кадъра. Около 200-250. Четох че цсса е също така главно натоварващ процесора, но все пак моя не е някой слаб, ryzen 5 1500x буустнат до 3.8гхз 4 ядра 8 нишки

Нещо при теб не е съвсем наред. Колкото клипове да гледам с подобна на твоята конфигурация, не виждам някъде да има под 140 кадъра и то на 1080p, high настройки, единствено при запис падат малко до към 100 кадрите. Като намалиш на low трябва да се качат на минимум 180-200. Пробвай да клокнеш малко процесора и RAM паметта, ако позволява и дъното. Също така ако паметта ти е само 1 плочка и работи в едноканален режим, препоръчително е да вземеш още една, понеже и с новата видеокарта ще е същото най-вероятно. И защо играеш на такава ниска резолюция, като монитора ти поддържа 1920х1080?!? Пробвай да включиш и вертикалната синхронизация.

Ето и разликите горе-долу при игри между single и dual канална памет, като при повече кадри разликите са по-големи и примерно при теб от 140 single минимум може да станат 160 и повече:

• Автор
преди 19 минути, Raze написа:

Нещо при теб не е съвсем наред. Колкото клипове да гледам с подобна на твоята конфигурация, не виждам някъде да има под 140 кадъра и то на 1080p, high настройки, единствено при запис падат малко до към 100 кадрите. Като намалиш на low трябва да се качат на минимум 180-200. Пробвай да клокнеш малко процесора и RAM паметта, ако позволява и дъното. Също така ако паметта ти е само 1 плочка и работи в едноканален режим, препоръчително е да вземеш още една, понеже и с новата видеокарта ще е същото най-вероятно. И защо играеш на такава ниска резолюция, като монитора ти поддържа 1920х1080?!? Пробвай да включиш и вертикалната синхронизация.

Ето и разликите горе-долу при игри между single и dual канална памет, като при повече кадри разликите са по-големи и примерно при теб от 140 single минимум може да станат 160 и повече:

Аз ппц не играя с ъолкова малко кадри. Говорим за цвл мап само на 2 места да ми падат кадрите през другото време са над 180-260. Играя на такава резоююция защото в цс нещата стоят малко различно. Ако ще и 700 фпс да вадя, няма да играя на 1080p. Дъното не позволява да клокна много процесора говорим за asrock ab350m 

Кадрите са малко в клиповете, защото са на високи/максимални детайли, ако си ги гледал внимателно. Може да видиш клипове, където на минимални настройки и 1080p, кадрите са между 250-500 с конфигурация като твоята или подобна. Така и не разбрахме с колко плочки RAM си и дали си пробвал да я клокнеш?

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

Кадрите са малко в клиповете, защото са на високи/максимални детайли, ако си ги гледал внимателно. Може да видиш клипове, където на минимални настройки и 1080p, кадрите са между 250-500 с конфигурация като твоята или подобна. Така и не разбрахме с колко плочки RAM си и дали си пробвал да я клокнеш?

1 плочка 2133хз не съм пробвал, обмислях преди да продам тази плочка има доживотна гаранция и да си купя 2x 4gb на hyperx

Без втора плочка няма да стане работата, както казах, дори и да вземеш по-мощна видеокарта, на толкова много кадри пак може да имаш същите спадове. Ориентирай се към закупуване на още една плочка или нова памет на по-висока честота. Ако останеш на същата честота, пробвай да я клокнеш на поне 2600, но това след като сложиш 2 плочки да са dual channel.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Без втора плочка няма да стане работата, както казах, дори и да вземеш по-мощна видеокарта, на толкова много кадри пак може да имаш същите спадове. Ориентирай се към закупуване на още една плочка или нова памет на по-висока честота. Ако останеш на същата честота, пробвай да я клокнеш на поне 2600, но това след като сложиш 2 плочки да са dual channel.

Добре благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.