Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

windows /driver ограничават интернет скороста

Featured Replies

Със скрипт от Microsoft
или с команда в cmd стартирана с администраторски права:
netsh int ip reset %userprofile%\desktop\resetlog.txt

като и в двата случая следва рестарт.

Ето ти и още малко помощ от M$
https://support.microsoft.com/en-us/help/10741/windows-fix-network-connection-issues

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 50
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
Със скрипт от Microsoft
или с команда в cmd стартирана с администраторски права:
netsh int ip reset %userprofile%\desktop\resetlog.txt

като и в двата случая следва рестарт.
Ето ти и още малко помощ от M$
https://support.microsoft.com/en-us/help/10741/windows-fix-network-connection-issues
Окей тия дни като имам време ще пробвам и от двете статии и ще споделя дали има някакъв резултат ще потърся съдействие и от производителя на рутера междувременно да видя какво ще кажат те по въпроса .

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

Хехе, със скрипта в получерно става за 3 минути с рестарта...

• Автор
Хехе, със скрипта в получерно става за 3 минути с рестарта...
Е няколко дни няма да съм в нас за това така се изказвам ,че когато имам време тогава ще пробвам и споделя .

За windowsa отдавна се говори , че ограничава скоростта но доказателства до ден днешен така и не са намерени явно само ще се заблуждаваме , че е така ..

преди 3 часа, vanko929 написа:

Снимката е с на майкрософт драйвера но му сложих https://www.ath-drivers.eu/atheros-wireless-drivers.html от тук atheros 9285 win7 64 bit колко пъти да повторя че и от този сайт последен наличен слагах както и с програма за драйвери и няма промяна! как се ресетва tcp/ip

ТСР/IP се ресетва с програмката Complete Internet Repair.

преди 1 час, adersa написа:

За windowsa отдавна се говори , че ограничава скоростта но доказателства до ден днешен така и не са намерени явно само ще се заблуждаваме , че е така ..

На мене си ми работи на 75-80% от максималната скорост на Виваком и мислех, че е заради доставчика (все пак преди работеше на 90-100%).

При мене чудна работа, безжичната на лаптопа изключва, включвам антенка и работя; по някое време давам рестарт на компа и пак по някое време се разкачва връзката, включвам пак антена, ако я махна понякога уайърлеса на лаптопа сработва, но по-често иска пак рестарт на машината.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

@karadzha, сега разпиши и инструкции как да я ползва. ;) 

Покажи скритото съдържание

Работа с Complete Internet Repair. Много е просто. Слагат се чавки на първите 4 чек-бокса (квадратчетата); натиска се бутона GO; се изчаква да се получи поправянето (личи си по зелените чавки, които излизат вместо квадратчетата); рестартира се компа.

преди 17 минути, karadzha написа:

Слагат се чавки на първите 4 чек-бокса

Хн, дали? Що си мисля, че мястото и броя на чавките зависи от целта на ремонта? ;) 

преди 1 час, karadzha написа:

На мене си ми работи на 75-80% от максималната скорост на Виваком и мислех, че е заради доставчика (все пак преди работеше на 90-100%).

Това май е практика на доставчиците. Сега се разправям с моите и май ще си сменяме шапките.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Това май е практика на доставчиците. Сега се разправям с моите и май ще си сменяме шапките.

E нали беше доволен ?>

Да, бях. И след няма 2 години ето, че се ебават. Е, има КЗП, КРС, РОС и други такива трибуквени абревиатурки...

преди 22 часа, DarkEdge написа:

Хн, дали? Що си мисля, че мястото и броя на чавките зависи от целта на ремонта? ;) 

Зависи, да. Но тези 4 (първите) може да отмяташ без да се страхуваш, че нещо ще се обърка. Оттам нататък трябва да знаеш какво точно правиш.

Както авторът на инструмента казва:

на 1.05.2018 г. в 19:12, DarkEdge написа:

Не се опитвайте да поправите нещо, което не е счупено - може да го счупите.

• Автор

Така вече съм в къщи и пробвах всичко което ми предложихте ресет на tcp/ip и т.н от статия на майкрософт четах и форуми и пипах и из рутера и драйвер пробвах от тия от друг сайт който дадохте и няма никаква промяна все си стои на 54 mbps вържа ли лана си пише 100мбпс и така по договор скороста я дават 35 бг и 10 международни ама хайде снимка с тест от лан-а и снимка с драйвера който съм сложил .. няма какво повече да се направи по този въпрос мисля windowsa или драйвера не вижда n стандарта а само b/g .

f8a67856ace6e115388b5922c9bed869.jpgb6c24c7b8894d47b2d7b545cacc07688.jpg

Направо се отказвай от този доставчик към който си в момента. Лъже те най-нагло. Избери си друг доставчик на Интернет, който ще ти даде обещаната скорост и няма да те лъже.

• Автор
Направо се отказвай от този доставчик към който си в момента. Лъже те най-нагло. Избери си друг доставчик на Интернет, който ще ти даде обещаната скорост и няма да те лъже.
Нямам избор преди да се хвана при тези колко други питах и нямат техническа възможност ... има в квартала ми 2 оператора едните са тия максом другите са RN-TV -които искат да имам тв към тях ,че тогава интернет иначе само интернет не предлагали ама аз си имам тв и за това нямах избор . Ама не мисля ,че е от самият интернет .

• Автор
Пробвай да изключиш TCP/IP v6
Изключих го и пак си е така няма оправия това нещо ...

на 2.07.2018 г. в 13:22, borisfx написа:

Това според мен е най-адекватния съвет. Камерата отнема доста от канала за Интернет и скоростта пада. Послушай го.

Телеметрията и краденето на лични данни гълта най-много от всичко останало. Затова аз лично ползвам 7-ца, където няма телеметрия и на 10 метра от рутера си свалям с 50 мегабита, което е нормално за загубите при разпръскването на сигнала. Иначе по кабела или пък на метър от рутера стигам 11.2 мегабайта в секунда. Ама като са го излъгали, че Боза 10 е "най-бърза, най-лека и най-стабилна", никакви драйвери или помощ от публиката няма да оправят положението...

преди 13 минути, rado84 написа:

Телеметрията и краденето на лични данни гълта най-много от всичко останало. Затова аз лично ползвам 7-ца, където няма телеметрия и на 10 метра от рутера си свалям с 50 мегабита, което е нормално за загубите при разпръскването на сигнала. Иначе по кабела или пък на метър от рутера стигам 11.2 мегабайта в секунда. Ама като са го излъгали, че Боза 10 е "най-бърза, най-лека и най-стабилна", никакви драйвери или помощ от публиката няма да оправят положението... 

Тази глупост откъде я измисли? Телеметрията ще ти заема над половината от скоростта/линията на интернета?!? Ползвай си ако искаш windows 3.11, там нито интернет има, нито телеметрии.

преди 1 час, Raze написа:

Тази глупост откъде я измисли? Телеметрията ще ти заема над половината от скоростта/линията на интернета?!? Ползвай си ако искаш windows 3.11, там нито интернет има, нито телеметрии.

Ми ползвай си Боза 10, защото била "модерна" и спри да ревеш, че ти е бавен нетът.

• Автор

Не четете изобщо дали 7 или 10 все същото си е . Просто Wina или картата не се харесват.. DarkEdge погледна човека си игра 1 час и няма оправия. Ще ръгам кабела в лан-а когато тегля нещо и така ще карам .

преди 57 минути, rado84 написа:

Ми ползвай си Боза 10, защото била "модерна" и спри да ревеш, че ти е бавен нетът.

Това къде видя, че съм "ревал" за бавен интернет? Ползвам Windows 10 откакто е излязъл на няколко машини и никога не съм имал бавна връзка или някакви други проблеми.

преди 2 часа, vanko929 написа:

Не четете изобщо дали 7 или 10 все същото си е . Просто Wina или картата не се харесват.. DarkEdge погледна човека си игра 1 час и няма оправия. Ще ръгам кабела в лан-а когато тегля нещо и така ще карам .

Най-много да пробваш с друг безжичен адаптер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.