Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема за косачка за трева

Featured Replies

Здравейте, мой приятел има рожден ден след две седмици и много искаше косачка за трева, че все беше събирал пари и така и не успя да си купи.. Решил съм се да му купя някаква, но си нямам никаква представа от косачки :D Бихте ли ми препоръчали някакъв среден клас? Благодаря! Може би мога да отделя не повече от 300лв има ли хубави за толкова?

Здравей. Не си споменал на ток или бензин е изискването за косачката?

Електрическа косачка Smart 38EK MTD - 1400 W

Електрическа косачка Smart 38EK MTD - 1400 W

Ценa: 195.00 лв. с ДДС

Малко над бюджета но много добро.

Електрическа косачка за трева ELM3711 MAKITA

Електрическа косачка за трева ELM3711 MAKITA

Ценa: 347.00 лв. с ДДС

1)    хубавите косачки са бензинови защото може да се коси на далечни разстояния и са независими от  ток

недостатъка е че трябва да се купува бензин   и са  двойно по -скъпи

2)  трябва да се обърне внимание дали машината има самоход т.e   да не се бута защото не си е работа една обикновена коса ще свърши същата работа ще се спестят и сили .

ето горната косачка 100 лв по-евтина 

https://www.emag.bg/elektricheska-kosachka-za-treva-makita-1300w-37-sm-elm3711/pd/D4HTJMBBM/

това е най-евтината бензинова която има смисъл  да се купува 

https://www.emag.bg/benzinova-kosachka-smart-395-po-mtd-04207/pd/DQH8Q9BBM/

а това са опциите  за ел

https://www.emag.bg/kosachki-za-treva/filter/tip-zahranvane-f7238,elektrichestvo-v-3941870/tip-zadvizhvane-f8073,samohoden-v27034/sort-priceasc/c?ref=lst_leftbar_8073_27034

Не е уточнено и косачка ли трябва да бъде или тример
http://192.102.6.44/texnika/trimmer-dlya-travy.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

аз  съм фен на екото

https://www.home-max.bg/surp-travnik-45-arti-210mm-bez-zubi/

https://www.home-max.bg/kosa-700-mm-s-drujka/

излиза и по евтино като консумативи 

и тримера е ненужен инструмент  тежи 5 пъти повече от една коса ...

освен ако не е електрически тогава само 2 пъти 

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

и тримера е ненужен инструмент  тежи 5 пъти повече от една коса ...

освен ако не е електрически тогава само 2 пъти 

Его, те - специалистът пааак е с компетентно мнение. Или не си пипал коса и бензинов тример и не знаеш какъв е майсторлък да се коси КАЧЕСТВЕНО! И ако косата си беше ОК,, щяха още да я ползват в Паркови и градини, в Пътното. А те, задръстените ползват бензинови тримери...

....... точно аз всичко съм пипал имам няколко коси, сърпове, 1 бензинов тример, 2 бензинови косачки и 1 ел тример 

причината  да не ползват коси е че с тримера се коси постепенно и ако има камък могат да го видят защото се коси бавно до основа

а с косата се коси малко по високо но по- бързо и се коси само сутрин докато тревата мокра и има роса  и ако има камък се удря  косата в него и се затъпавя и се губи време за точене и понеже хората са хитри  няма да я заточат и ще си връзват надниците с по няколко метра окосено и ще  вържат и пенсия 

а с тримера може да се коси по цял ден и безработните назначени да косят да си вържат надницата .

също и тънките треви са проблемни за косата  това е един от малкото недостътъци -   тънка трева и сухо време .

и  окосеното е едро а с машиното  го  кълца на дребно

И аз съм за ЕКО косачките, и на мен ми се наложи и си взех от хоум макс, а ти до 300лв пак имаш някакъв избор, разгледай :)

Бензиновите са за предпочитане, да. Електрическите са за подържане на райграс няколко сантиметра.

И съвет, каквото и да решиш, далеч от "Викинг" марката.

• 9 месеца по-късно...

Здравейте,

темата е малко стара, но не мога да не похваля машинката, която си купих вчера.

Модела е: Daewoo DLM1400E / 1200 W , 320 мм , 35 л /

Цена: 140лв

Признавам, че бях тръгнал с нагласата да купувам "Raider" или "MTD", но след дълго обикаляне по магазините и сравняване, този модел ме грабна най-много. Мисля, че това е сравнително нова марка сред ел косачките, която не бях срещал преди. По документи се води корейско производство. Никъде по нея не пише Made in China, което беше написано на старата ми косачка "SKIL". 

Най-важното за мен при избора на ел косачка ( тази ми е третата ) беше:

* 25мм височина, а НЕ 20мм на най-ниска позиция на колелцата, защото косенето на 25мм е в пъти по-лесно и по-безопасно от това на 20мм заради камъчета и други препятствия ( напр неравности )

* мощност не по-малка от 1200 W ( с 1000 W e мъка и косенето на най-ниска позиция е да не кажа невъзможно )

* корпус и кош от солидна пластмаса, която не се огъва при натиск

* предаване на задвижването от мотора към перката с ремък, а не директно ( това е важно, защото при удар на ножа в нещо като камък или корен ремъка ще приплъзне и оста на мотора няма да се изкриви )

* цена до 180лв

94686-elektri4eska-kosa4ka-daewoo-dlm1400e--1200-w-320-mm-35-l-.jpg

• 1 година по-късно...

И на мен ми се наложи да търся алтернативи за поддръжка на сравнително голям двор. Още от времето на дядо ми двора е поддържан със сърп класическа коса. То по ония времена и много други алтернативи нямаше, та който не го мързи с "Еко" инструментите, които предлага Сергеев, но аз не съм от тях. Преди години бяха пуснали в един от големите магазини някакви електрически тримерчета "Raider", та взех един към 300W беше, доколкото си спомням. За по-крехка трева и малки площи биват, но за сметка на това са къси (поне за моя ръст), кося прегърбен и е доста некомфортно да се занимавам с разплитане на дълги кабели. Предимството им е, че са тихи, много евтини и икономични, но 300W са слаби, косенето е бавно, та за това смятам, че не са подходящи за големи площи.
В последните години и доста израстъци от дръвчетата са се появили, а тях с малък електрически тример не мога да премахвам. Същото важи и за косачка на колелца, като в поста над моя, пък и с нея е сложно да се прониква навсякъде. Единствения ѝ плюс е, че събира окосената трева. 
В крайна сметка установих, че за моите нужди най-подходящ е сравнително мощен бензинов тример, с възможност и за работа с разни метални дискове, които реално могат, дори сравнително дебело младо дръвче да прережат. Подобен тример идеално ми пасва за лесно премахване на израстъците. Спрях се на Raider RD-GBC-10 43куб. 1500W. В началото бях хвърлил око на по слаби модели, като McCulloch Trimmac 25 кубиков 600W, защото предполагах, че вършат същата работа, но срещу по-малко гориво. Позачетох се в разни отзиви на собственици на подобни уреди с подобен обем и мощност на двигателя, а тяхното мнение е, че 25 кубиковите вършат работа, но са слабовати. Има и по-мощни модели от този, на който се спрях аз на сходна цена, но, валовете, редукторите и други подобни механически компоненти при тях са същите, по-мощните двигатели ги товарят повече и по-често има технически проблеми, пък и повече гориво изразходват. 

И няколко съвета относно бензиновата градинска техника.
-Ако не желаете да имате проблеми с паленето или с запушен карбуратор, то в такъв случай гледайте да ползвате качествено 100% синтетично масло. Аз лично ползва Stihl HP Ultra или Oleo-Mac Eurosint 2 в пропорция 40:1 (25мл масло на 1л. бензин).
-Не оставяйте горивната смес да престои в техниката повече от 2 седмици. Преди дълъг престой източете горивото от резервоара, а остатъците в карбуратора и маркучетата нека машината да си изгори напълно.
-Гледайте да съхранявате техниката правилно, да не е на много топло място или пряка слънчева светлива, защото гумените елементи излизат от строя по-бързо. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.