Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, райзън или интел?

Featured Replies

Кошница, връщам си думите за това че не може да се сглоби нещо със добри компоненти за около 400 паунда, 424 в случая, след спестяванията. Ако искаш да е точно 400 ще трябва да изрежеш от един/два компонента, със Bitfenix Formula Gold 450W от OCUK ще влезеш в бюджета, но не знам колко ще му е доставката. Дъното го избрах произволно, повечето B360 до 75 паунда са напълно оголени без радиатор на VRM, това поне има някакви, надявам се да не са тотално недоразумение като на по-скъпото MSI B360 Gaming Pro Carbon.  Кутията предлага доста добра основа за поток и разширение, трудно може да вземеш нещо по-добро за 68 паунда. Разбираемо в предвид цената, идва със един вентилатор а версията със акрилен панел/закалено стъкло със два, но те са по-скъпи, особено втората. Ако размислиш за AMD вариант - Asus Prime B350-PLUS  + Ryzen R5 1600. Вече знаеш че купувайки интел в момента наличните процесори ще тавана за платформата, а при AM4 ще имаш още две поколения, следващото би трябвало да донесе големи подобрения, защото процесорите ще са по 7nm процес, очаква се отново през пролетта, 2019.

Материала в който е тествана PUBG, който забравих да вмъкна вчера - цък. Разликата между клокнат R5 1600 и 8400 няма да е голяма, особено със GTX 1060.

• Автор
преди 1 час, Inno написа:

Кошница, връщам си думите за това че не може да се сглоби нещо със добри компоненти за около 400 паунда, 424 в случая, след спестяванията. Ако искаш да е точно 400 ще трябва да изрежеш от един/два компонента, със Bitfenix Formula Gold 450W от OCUK ще влезеш в бюджета, но не знам колко ще му е доставката. Дъното го избрах произволно, повечето B360 до 75 паунда са напълно оголени без радиатор на VRM, това поне има някакви, надявам се да не са тотално недоразумение като на по-скъпото MSI B360 Gaming Pro Carbon.  Кутията предлага доста добра основа за поток и разширение, трудно може да вземеш нещо по-добро за 68 паунда. Разбираемо в предвид цената, идва със един вентилатор а версията със акрилен панел/закалено стъкло със два, но те са по-скъпи, особено втората. Ако размислиш за AMD вариант - Asus Prime B350-PLUS  + Ryzen R5 1600. Вече знаеш че купувайки интел в момента наличните процесори ще тавана за платформата, а при AM4 ще имаш още две поколения, следващото би трябвало да донесе големи подобрения, защото процесорите ще са по 7nm процес, очаква се отново през пролетта, 2019.

Материала в който е тествана PUBG, който забравих да вмъкна вчера - цък. Разликата между клокнат R5 1600 и 8400 няма да е голяма, особено със GTX 1060.

Когато си линкнал "кошница" Аз не мога да видя продуктите, само тези които са в моята.

@proxy97

MSI B360 A-Pro

i5 8400

Crucial MX 500

Phanteks Enthoo Pro M

Corsair RM 550X

п.с: Ryzen R5 1600 вече е 165 паунда при 145 стара цена, в такъв случай ще е по-добре да се закупи R5 2600 за 160 паунда, макар и охладителя в комплекта да е Wraith Stealth.

на 8.07.2018 г. в 20:09, proxy97 написа:

Здравейте колеги! Намирам се във Великобритания, а компа ми е в България. Мисля да си купя конфигурация и да я използвам тук, след това да си я взема с мен. Инъче имам в БГ ryzen 5 1500x gtx 1050 ti. Обаче не бях много доволен защото не бях запознат и си взех рам на слаби честоти 2133хз и single channel, а райзън е деликатен с тоя въпрос. От тук си взех ново видео evga gtx 1060 6gb ssc и  dual channel на hyperx 2666 hz. 

Мисля да си закупя конфигурация, малко не ми се дават пари като знам че имам в бг, но може да я продам. Имам видео и рам. Трябва ми всичко останало освен клавиатура и мишка.

Нямам и монитор мисля да си взема някой по евтин 144хз, имам benq 2411 но не ми се купува толкова скъп отново. Смешно е че искам да си взема конф, след като вече имам добра. 

Чудя се много между i5 8400 и ryzen 5 1600/2600 ще се използва главно за ЦС. И се целим големи кадри, само за гейминг.

Може ли да споделиш колко големи трябва да са големите кадри. Защото реално и твоя 1500Х е повече от достатъчен да "напълни" 144 херца монитор, че и да го задави...Стига да не го окастриш с паметта ,както си направил първоначално.

• Автор
преди 44 минути, Tommygun написа:

Може ли да споделиш колко големи трябва да са големите кадри. Защото реално и твоя 1500Х е повече от достатъчен да "напълни" 144 херца монитор, че и да го задави...Стига да не го окастриш с паметта ,както си направил първоначално.

той е напълно добре, но направих грешка да му сложа 2133hz рам и то signle channel, а райзън има проблем с това. И ако бях с dual channel и по висока честота, най-вероятно нямаше да се ядосвам, но каквото такова. Тук става въпрос за друго, че съм на 3000км от моята конфигурация, дори и да е добра, просто искам и тука една, а предпочитам да е още по-добра. После ще се чудя кво да ги правя, може и да съжалявам, ама няма значение. Тук съм защото не мога да си избера какъв процесор и дъно да си взема, както и кутия но тя не е голям проблем. Но мисля, че се реших с i5-цата, защото просто не искам райзън, искам да видя интел как са в гейминга. Ще хвърля и 250 паунда за 144хз монитор и съм готов... да не говорим че периферията само ми струваше 200 паунда.

Две мнения няма, че Rmx550 е класно захранане, но и цената му отива висока за бюджета. Защо не добро захранване за 40-50 паунда (Be quiet Pure Power 10 400W CM , Corsair CX450M, CM MasterWatt 550W...) и с тези 30тина паунда надолу може да направи едно от следните, 1. взима охладител за процесора, 2. влиза в бюджета, 3. взима 500GB MX500.

преди 2 часа, proxy97 написа:

а да попитам някакво мнение имате ли за това

Ако питаш за захранващата част то B360 Aorus Gaming 3/Wifi е със същия VRM дизайн като почти всички Gigabyte Z370 дъна - Z370N Wifi, Z370P D3, HD3, Z370M D3H, HD3P, Gaming K3, Gaming 3, Z370 XP SLI, Gaming Wifi, Ultra Gaming, Ultra Gaming 2.0.

Z370 UD3H и Gaming 5 са със същите компоненти - Същите мосфети, същия ISL95866 VRM контролер, но са правилно удвоени 4 фази (4+2), а не са просто добавени двойно количество мосфети/индуктори за всяка от четирите фази, в резултат на което има само два ISL6625A driver чипове, а при останалите модели - 4. Това явно не спомага за по-добри температури, може би заради посредствените мосфети. При Gaming 7 са ос*ани радиаторите на мосфетите със RGB светеща пластмаса, която със сигурност влияе негативно на температурите (същото е и при Gaming 7). Поне регулацията на напреженията при UD3H/Gaming 5 трябва да е по-добра/стабилна. Последното Gigabyte Z370 дъно е Gaming 7 и то е съвсем различна лига от към компоненти.

MSI B360 A-Pro би трябвало да е със същия VRM дизайн като B360 Pro Carbon, което също използва почти същия VRM от MSI Z370, но за разлика от Gigabyte, MSI не използват един и същи дизайн за дъната от ниския до средния клас Z370 дъна. MSI B360M Mortar е същото като Pro Carbon.

Мосфетите както виждаш са Sinopower SM4337 и Sinopower 4503, vrm контролера е Richtek RT3607BC. Евтините MSI Z370 дъна са със същите мосфети, но със uP9508 контролер - MSI Z370 A-Pro,  Gaming Plus , Z370M Mortar, PC Pro. По-скъпите нисък-среден клас (Tomahawk/Krait/SLI Plus) използват други компоненти и дизайн.

Ето поглед върху Asrock H370 Performance, което е твърде вероятно да използва същия VRM като Asrock B360M Pro4/B360 Pro4.

Останалите разлики може да ги видиш в сайтовете на производителите, но не знам защо си се насочил към mATX дъно, щом бюджета позволява ATX. За четири паунда отгоре B360 PRO 4.  Тук е 81 паунда, но не знам колко ще ти струва доставката.

• Автор

от amazon UK пазарувам с безплатни доставки, този е от US, там доставката е 30 паунда... и съм с "Prime", което значи в повечето случеи 1-2 дни за доставка. Безплатна.

преди 21 минути, proxy97 написа:

от amazon UK пазарувам с безплатни доставки, този е от US, там доставката е 30 паунда... и съм с "Prime", което значи в повечето случеи 1-2 дни за доставка. Безплатна.

Затова и задрасках линка. АTX версията на PRO 4 е 81 паунда, mATX е 71 паунда. Аз бих взел B360 Pro4, вместо въпросния Gigabyte. За захранващата част и компонентите - при теб няма голямо значение, защото няма да клокваш, но изглежда B360M Pro4/Pro4 са със най-солидни по това направление. Просто не купувай дъно без радиатор за Vcore VRM. Phanteks P300 не е кутия със добър поток, Corsair spec 03 е старо шаси и не си заслужава за 63 паунда, поне в AmazonUK е 45-47 паунда, което е по-разумна цена. Наследника Spec 04 може да я намериш за 40 паунда, но изобщо не е кутия със добър поток - Ревю и Ревю №2. За съжаление в днешна дата масовите тенденции са такива - Манията е закалено стъкло и RGB осветление, визия пред функционалност, но разбира се има и изключения.

преди 7 часа, N1K17Y написа:

Кутия От към охлажадне по-добро НЯМА да намериш. Идва с 3 вкарващи и 1 изкарващ вентилатор. Отпред е отворена, за външният вид сам си преценяваш дали ти харесва. 

Също и от към шум няма да намери по-лоша кутия, но за тези пари толкова. Предполагам си имал на предвид че в този ценови клас няма нищо по-добро от към поток, при фабрична конфигурация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.