Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

хакнат телефон

Featured Replies

Здравейте,

Телефонът ми беше хакнат и разбрах, че съм следена и подслушвана. Как да разбера дали това още продължава?

Това може ли да се случва ако ми е изключен телефона ?

Какъв е телефона? С каква операционна е, с каква антивирусна е бил като са го хаквали? Знаеш ли кой го е хакнал и дали е било отдалечено или локално? Връщани ли са му фабрични настройки? Как разбра, че те следят и подслушват с него?

Може и със сателит да те гледа като се печеш гола на терасата/двора :)

А сега по темата - откъде реши, че ти е хакнат телефона и някой те подслушва, как разбра? Принципно гугъл/оператора постоянно може да те следи и подслушва, освен това не казваш какъв е телефона. А на изключен телефон могат да звънят само от ДАНС.

преди 4 минути, Raze написа:

Ако има някъде микрофон 100%. Моя няма такива екстри :P

Аз знам, че моя телевизор няма микрофон, но знам ли @Blue_Hulk ги преценява тези неща и без да знае какъв е телевизора.

• Автор

Xiaomi Redmi 4, Android, антивирусната си е фабричната, фабричните настройки не са връщани.  Мисля че е хакнат отдалечено.

И съм сигурна, защото човека който е платил за да ми хакнат телефона ми каза. Подслушването и следенето са станали при изключен  GPS i internet.

Цитираха ми разговори, които ако не са подслушани, няма как да се знаят. Човека, който е поръчал хакването, каза, че вече е приключило, защото е скъпо и не можел да плаща., но как мога да съм сигурна че е така?  Затова задавам тъпия въпрос, може ли да се следи и подслушва телефон, ако е изключех и как това да не се случва повече?

Благодаря за разбирането,

Кога си оставяла телефона си без надзор или е даван на други хора? Ако са му направили някакъв "хардуерен" хак може - т.е. да му вградят вътре микрофон, с който да подслушват какво става наоколо и наблизо да има някой с антена, който да подслушва. Принципно тези неща стават във филмите и са незаконни, този човек може да го съдиш за това. Но подобни процедури не са евтини и не стават толкова лесно. Иначе е възможно да е инсталирано някое шпионско приложение, което при включен телефон да предава данни, но за тази цел ще му трябва мобилен/безжичен интернет, иначе няма как да стане. Друг вариант е да има връзки в оператора и от там да са предали информацията, което пак не става толкова лесно. По-вероятно е да се познава с човека, с който си провеждала дадения разговор и той да е предал тази информация. А е възможно и във вас да е оставил някой шпионски предмет с камера/микрофон, който да записва и предава информация.

• Автор

Благодаря, а как да разбера дали още не ме подслушват? Може би трябва да го занеса някъде да го проверят? И все пак -  изключен телефон може ли да се следи и подслушва?

преди 4 минути, dabromira написа:

Благодаря, а как да разбера дали още не ме подслушват? Може би трябва да го занеса някъде да го проверят? И все пак -  изключен телефон може ли да се следи и подслушва?

Както казаха по-горе зависи от начина на хакването.

• Автор

Какво мога да направя в единия или в другия случай?

Благодаря отново,

В по горния пост те питаха дали си давала телефона на друг човек.Телефоните на Xiaomi имат фабрично приложение за запис на всички разговори,които се съхраняват в телефона и се качват автоматично на сървъра на Шаоми.Тоест ако той си е направил акаунт и се е логнал с него на твоя телефон без ти да разбереш,после от компютър или лаптоп си влиза и прослушва всички разговори.

• Автор

Благодаря miroslavm. Не съм си давала телефона, но със сигурност съм го оставяла без контрол.....А за следенето - как става с изключен интернет и GPS?

Хайде пак прочети всички отговори на твоите въпроси от началото на темата и може и да видиш, че вече ти е отговорено на всичко, което те интересува!

Разговорите се записват винаги дори и без да ти е включен интернета.После като го включиш дори за една минута,се качват на сайта им.Виж на този клип  https://www.youtube.com/watch?v=DoaCHuGJoY8 къде се намират записаните разговори(може да е по различно при теб в зависимост от miui версията на телефона,но най добре върни фабричните настройки за по сигурно.

преди 23 минути, dabromira написа:

Благодаря miroslavm. Не съм си давала телефона, но със сигурност съм го оставяла без контрол.....А за следенето - как става с изключен интернет и GPS?

може да му джурнеш едно сканиране с MBAM и  Dr.Web.

• Автор

Благодаря на всички за отделеното време по моя проблем. Никога не съм се сблъсквала с подобно нещо и материята ми е малко чужда. Затова може би задавам едни и същи въпроси. Наистина чета много внимателно всичко, което ме питате и съветвате.

преди 52 минути, dabromira написа:

Благодаря на всички за отделеното време по моя проблем. Никога не съм се сблъсквала с подобно нещо и материята ми е малко чужда. Затова може би задавам едни и същи въпроси. Наистина чета много внимателно всичко, което ме питате и съветвате.

Извинена си!

Ние просто говорим с грешната страна по въпроса :)

Успех!

слагаш сим-картата в глупав телефон с бутони и вероятността да те следят и подслушват рязко пада. Ако имаш тайни - смартфон ползвай отделно и далече от другия телефон и само за несериозни неща(през няколко стени и затворени врати)

• Автор

Благодаря Петър С. - и аз мислех за нещо такова, макар че ще е доста неудобно.

• 1 година по-късно...

Здравейте.

а това само за Xuomi ли важи че се записват разговорите.

Apple ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.