Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Hi-Fi тест на флашки, SD и SSD за музикален плеър

Featured Replies

И аз чакам най-накрая да купиш тези флашки. Можеш да питаш тях и моите знания си имат някакви граници. Грубо мога да ти отговоря така: някои нули и единици просто не се четат. Аз казах че звукът е някак си насечен, това е само за медия файл, при видео файлове с прекалено голям размер, те вървят също насечено, което всеки е забелязвал, нали? Т.е. през времето на предаване на картината се губят някои кадри, без да се наруши времетраенето на филма, т.е. някои кадри се повтарят, а други се прескачат. Подобно е и при аудио файловете, което аз образно описвам като плосък звук, но той не е просто липса на бас, както в края на краищата се чува, а липса на детайли в нискочестотната област, а повтарянето на кадрите там се чува като ехо, което създава впечатление за включен съраунд ефект, но то всъщност е дефект. Този тип украсено звучене се забелязва предимно сред евтините ДВД плеъри.

Не виждам какво е толкова смешно, та да наскачате като подивяли маймуни, ако говорех за чалга, тогава може би щеше да е смешно.

• Отговори 72
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, peppone1 написа:

И аз чакам най-накрая да купиш тези флашки. Можеш да питаш тях и моите знания си имат някакви граници. Грубо мога да ти отговоря така: някои нули и единици просто не се четат. Аз казах че звукът е някак си насечен, това е само за медия файл, при видео файлове с прекалено голям размер, те вървят също насечено, което всеки е забелязвал, нали? Т.е. през времето на предаване на картината се губят някои кадри, без да се наруши времетраенето на филма, т.е. някои кадри се повтарят, а други се прескачат. Подобно е и при аудио файловете, което аз образно описвам като плосък звук, но той не е просто липса на бас, както в края на краищата се чува, а липса на детайли в нискочестотната област.

Не виждам какво е толкова смешно, та да наскачате като подивяли маймуни, ако говорех за чалга, тогава може би щеше да е смешно.

Това ,че устройството е неспособно да възпроизведе записаното не значи,че копирания  файл е с липсваща информация.

Виж си първия пост - говориш за някакви честоти, че не се били чували, дълбок звук и т.н. Ако има проблем при четене на самите USB устройства, възможно е да има някакво прекъсване, спиране, неразпознаване на файлове, но не и споментатите от теб разлики. Най-добре си вземи нормални носители, които не са от битака или от някой неизвестен сайт и незнайни марки. В предните коментари са ти дали марки, на които принципно може да се разчита. 100% сигурност няма, затова си пази касови бележки, документи и опаковки при закупуването. Много често се случва подобни устройства да спрат да работят изцяло или да правят проблеми при запис/изтриване без значение от марката и без видима причина.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Това ,че устройството е неспособно да възпроизведе записаното не значи,че копирания  файл е с липсваща информация.

Проблемът е че устройството не е само едно. Аз за дефектен файл никъде не съм споменавал, но може би тук трябва да допълня че при преместване на файла от лошата флашка към добрата от самият плеър, тази загуба я няма.

преди 1 минута, peppone1 написа:

Проблемът е че устройството не е само едно. Аз за дефектен файл никъде не съм споменавал, но може би тук трябва да допълня че при преместване на файла от лошата флашка към добрата от самият плеър, тази загуба я няма.

Дори да има загуба при копиране,то тя ще е в 0 или 1 което значи ,че ще има прескачане,но не и промяна в честотната лента.

Не си ме разбрал, при копирането никаква загуба няма. Не говорим за повредени файлове и снимки, както често се случва при SD картите например. Промяна в честотната лента казах като в краен слухов ефект и ехо, но не твърдя че определението ми е съвсем точно. Прекъсване, самоизтриване, скриване на файлове и др. аномалии и вируси не съм имал, тъй като тези флашки ги използвам само за плеъра и за нищо друго. А и  лошата флашка не е една, всяка една която съм провал дава някакви макар и минимални разлики в крайният възпроизведен звук. И затова кръстих темата "добра флашка"-  именно изпитана.

преди 1 минута, peppone1 написа:

Не си ме разбрал, при копирането никаква загуба няма. Не говорим за повредени файлове и снимки, както често се случва при SD картите например. Промяна в честотната лента казах като в краен слухов ефект и ехо, но не твърдя че определението ми е съвсем точно. Прекъсване, самоизтриване, скриване на файлове и др. аномалии и вируси не съм имал, тъй като тези флашки ги използвам само за плеъра и за нищо друго. А и  лошата флашка не е една, всяка една която съм провал дава някакви макар и минимални разлики в крайният възпроизведен звук. И затова кръстих темата "добра флашка"-  именно изпитана.

Правилно съм разбрал,казваш за изменение в звученето,тоест в честотната лента,а такова не може да се случи при цифров пренос на информация,в случая аудио.
Проблема може да е в устройството което възпроизвежда от дадена флашка,ако има тонкорекции,филтри,ефекти и т.н.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Правилно съм разбрал,казваш за изменение в звученето,тоест в честотната лента,а такова не може да се случи при цифров пренос на информация,в случая аудио.
Проблема може да е в устройството което възпроизвежда от дадена флашка,ако има тонкорекции,филтри,ефекти и т.н.

Не се занимавай, това е безнадежден случай. Дадох му примери, които изглежда още не е осмислил, за да ми отговори, дадох му и информация какво представлява цифровата информация, но няма оправия.

преди 2 минути, Raze написа:

Не се занимавай, това е безнадежден случай. Дадох му примери, които изглежда още не е осмислил, за да ми отговори, дадох му и информация какво представлява цифровата информация, но няма оправия.

Трудно е да разбере какво представлява цифровата информация човек който си няма на идея за какво става въпрос,как тя се записва и пренася,затова се мъча да уцеля проблема му.

преди 11 минути, Raze написа:

И каква е крайната надежда? Аз такава за смислен отговор, който да отговаря на фактите нямам.

Ама трябваше ли 2 стр. да изпиша, докато някои се насмеят и едва тогава почнат да мислят. Ама на такива ръмжащи диви зверове, някой трябва да им трие ревовете, докато не кажат нещо по зададената тема. Много нерви се хабят в излишен смях и реване. Ако ще се стига до обиди, кой глух, кой сляп, каква надежда може да има?

Аз ви показвам факти, а вие ми говорите за Ламския сняг. Ами айде купете ги тези флашки и да се приключва вече. Аз за това време щях да ги изработя.

преди 1 час, Raze написа:

Аз още чакам да ми кажеш как нули и единици, подредени по един и същ начин, могат да звучат различно, когато са записани на различни носители? Все едно да ти напиша на 2 листа един и същ текст с един и същи почерк, ако щеш 2 еднакви копия от копирна машина, без да виждаш оригинала и ти да ми кажеш "На единия лист ми изглежда това някак си по-смислено, отколкото на другия", като му сравняваш смисъла или красно/грозно-писа. Или още по-точно сравнение: имаш снимка, която си копирал на USB устройство и на твърдия диск. Гледаш снимката на един и същ монитор, с една и съща програма. Сменяш между двете снимки и откриваш разлики?!?

Ето ти още един пример на твоя с "флашките", освен предните - копирал съм текста на различни листове, единия е по-дебел, другия е по-тънък и леко прозира. Това прави ли съдържанието или информацията от текста различна? Или пък подредбата на нулите и единиците по "флашките" по-различна, в зависимост от това дали те са с различен капацитет и различни марки/модели?

преди 3 минути, peppone1 написа:

И каква е крайната надежда? Аз такава за смислен отговор, който да отговаря на фактите нямам.

Ама трябваше ли 2 стр. да изпиша, докато някои се насмеят и едва тогава почнат да мислят. Ама на такива ръмжащи диви зверове, някой трябва да им трие ревовете, докато не кажат нещо по зададената тема. Много нерви се хабят в излишен смях и реване. Ако ще се стига до обиди, кой глух, кой сляп, каква надежда може да има?

Аз ви показвам факти, а вие ми говорите за Ламския сняг. Ами айде купете ги тези флашки и да се приключва вече. Аз за това дето пиша време щях да ги изработя.

Ще се опитам да го напиша максимално разбираемо,ако приемем че файловете са с добро качество,и те на компютъра звучат добре,но прехвърлени на флашка и пуснати през друго устройство не,то нещата изглеждат така,имаме 0 и 1 цифри на флашката които не можеш да чуеш с ухото си,за да се случи това има dac който да превърне цифрите в аналогов звук след това има операционен усилвател и тонкоректор и след това крайно стъпало,вече се чува звук,но това той с какво качество е зависи от всички компоненти изброени,тоест проблема ти не е във флашките а в устройството което ги чете. 

• 2 седмици по-късно...

Поръчах SD картата Transcend UHSI 16GB, която вади по-дълбок звук от микро SD картата с адаптор Maxell 8G, която свири по-меко, с дълбок бас и добре изразени високи, но с подтиснати средни честоти и която беше чисто нова, докато не я включих в порта и после като я извадих видях че едно парче пластмаса се е отчупило отпред около изводите и копчето за заключване се бе откачило. Можеше парчето да падне вътре в порта, да се заклещи и да счупи някоя пластинка. Имах и една друга карта с адаптор SanDisk на която кутийката на адаптора също се разпори и пластинките вътре се бяха смачкали, след което я върнах обратно в магазина, но там ми я смениха с друга също SanDisk която също беше пукната около изводите. Не си купувайте такива карти с адаптор, изработени са от тънка и чуплива пластмаса и има голяма вероятност да си счупите порта на лаптопа.

Да се върна пак на темата, пробвах лошата флашка Hama Smartly 16GB и на лаптопа, като и на него свири по същият начин, така че не е от плеъра. Затова реших да запиша тестваните парчета като нов файл с програмата Audacity, като за входен източник съм избрал звуковата карта на лаптопа Vynil AC 97, а лаптопа е Fujitsu-Siemens Amilo A1640. Тестваните песни са просвирени с Windows Media Player 11, а файловете са във формат MP3/320Kbps, изтеглен от бившият сайт Data.bg, като единият е просвирен директно от флашката, а другият от хард диска на лаптопа. Изходните файлове съм ги запаметил в Wav формат и ги качвам в Dox ABV да ги изтеглите и да ги прослушате на качествена аудио система и нека онези меломани с ламповите усилватели да ги чуят и онези другите да ми се извинят затова че ми осраха темата, не че съм обиден, но друг път да не се бъркат там дето не разбират. Показвам и графика на парчетата, доколкото може да се забележи на нея разликата е незначителна. Когато се наложат графиките се вижда как децибелите на едната са повдигнати повече, а високите на другата са смъкнати, но не разчитам много на достоверността на графиките, тъй като началото на записа на двете парчета може малко да се разминава във времето, въпреки че съм избрал еднакъв отрязък за всички файлове. Но ако трябва вие направете нови графики от тези файлове. И най-вече вярвайте на ушите си.

http://dox.bg/files/dw?a=30581eecd5

http://dox.bg/files/dw?a=a4462e4fd7

http://dox.bg/files/dw?a=90fb2848ff

От флашката Apacer 16GB:

9375239q.jpg

От флашката Hama Smartly 16GB:

9375244O.jpg

От хард диска на лаптопа:

9375245J.jpg

Хайде, още се продължава с фантастиките. Щом ти харесва да си мислиш, че има разлики в звука в зависимост от носителя на цифрова музика, твоя работа :D

Ще коментирам само това,че да обърнеш mp3 в wav няма абсолютно никакъв смисъл,поради факта че при конвертирането на файла в mp3 са изгубени части от честотната лента с цел да се постигне по-малък размер, няма как да се върнат липсите при конвертиране в wav формат.

Дал си различни по големина файлове, като най-вероятно и съдържанието им е различно. Незнам как ги налагаш и къде тези графики, но разликите и с компютърен анализ няма да се усетят, да не говорим за слухов. Каква е идеята да конвертираш файловете? Нали говорим за копиране директно на файла върху носителя и след това отново копиране на файла върху другия носител? Спри да тролиш най-добре и си слушай каквото ти харесва, престани да пишеш глупости и да се мъчиш да откриваш неща, които не съществуват.

Каква е идеята на честотния анализ?Двата файла не са копия.

Файловете са с различен размер защото са с различно времетраене, не е нужно да записвам целите парчета, нали така? Файловете не съм ги конвертирал, а ги запаметявам в суров формат директно от програмата, иначе ако ги преконвертирам отново в MP3 качеството значително ще падне. Файловете не съм ги копирал и местил при измерването, а съм ги просвирил директно от флашката и след това директно от хард диска на лаптопа. А първоизточника откъдето съм копирал файловете не мога да кажа със сигурност, тъй като са много стари и компютъра съм го преинсталирал много пъти, но са прехвърлени от някоя флашка без да помня коя. Но както казах при при копирането на файловете няма никаква загуба на информация и винаги ги проверявам от свойства на файла след всяко копиране. Самият проект не мога да го кача, защото е много голям и с многобройни подпапки. Показвам и свойствата на тестваните файлове и пак повтарям, загубата се забелязва само при просвирване, при копирането независимо от коя флашка към хард диска, качеството е 1:1. Файловете не съм ги преименувал за да се запази тяхната оригиналност.

9374371S.jpg

Ти нормален ли си? Това няма нищо общо с предните ти твърдения - а именно: копираш файл от диска на една флашка, после същия файл от диска на друга флашка и твърдиш, че на различни марки/модели/размери/име на папка върху флашката и т.н. се чували по различен начин на едно и също устройство с едни и същи настройки.

преди 9 минути, Raze написа:

Ти нормален ли си? Това няма нищо общо с предните ти твърдения - а именно: копираш файл от диска на една флашка, после същия файл от диска на друга флашка и твърдиш, че на различни марки/модели/размери/име на папка върху флашката и т.н. се чували по различен начин на едно и също устройство с едни и същи настройки.

Файлът както казах е само един, свален от бившата Data.bg. По-горе ви показах свойствата на този файл копиран на различните носители, а именно - на хард диска и на флашката. Точно това твърдя, вие не го ли чувате? Устройството е лаптопа и това ми дава надежда че при всеки друг компютър ще е така, а и не случайно за просвирване съм избрал Windows media Player, защото тя няма настройки, като еквалайзер и др., а дори и да има, аз не бих ги променил. Можете сами да си направите тест с различини флашки, с копиран един и същи файл, но задължително на качествена аудио система, но не чак толкова. Аз тези файлове последно ги прослушах  и на една широколентова авто тонколона Kenwood KFC-1358S, като звукът съм го прехвърлил през Bluetooth от лаптопа към Bluetooth приемник и към обикновен усилвател КИТ-модул. А щом и на тази колона се усеща разликата, какво остава за ламповите усилватели, но пак казвам, записът не е с много добро качество и разликата трудно ще се забележи. Затова теста по-добре сами си го направете.

И държа да отбележа че при просвирването от флашката съм отказал Winamp да прави асоциация с флашката, иначе други програми в момента на просвирването могат да създадат резервен Dump -файл от флашката на хард диска и тогава те биха показали точен резултат. Но повече от това не мога да сторя. Оставам другото на вас, от мен лека вечер.

Излишен е спорът файловете са различни,пуснах ги през WaveLab.
Анализа е по ред на файловете които си дал.

1.PNG

2.PNG

Много благодаря за теста! Това очаквах да чуя, че успяхте да засечете разликите. А сега е ваш ред вие да покажете ваши собствени изследвания.

Разбира се че файловете ще излезнат различни, нали са записани по различно време, от различни носители, но първоизточникът е един и той е в MP3/320Kbps, както вече споменах. Нарочно съм избрал този файл с ниско качество, защото на тази песен съм свикнал и я нямам в суров Wav или Lossless формат, но нищо не пречи да се тества и друга песен и в друг формат, това е без значение, тогава по-добре ще се чуе разликата.

Допускам че и Audacity не е професионална програма за запис и в процеса на запис тя също малко разваля звука. При записа не съм използвал външни източници, като мултимедийни, DVD плеъри и др., а може би ще е по-достоверно ако го направя.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 минути, peppone1 написа:

Много благодаря за теста! Това очаквах да чуя, че успяхте да засечете разликите. А сега е ваш ред вие да покажете ваши собствени изследвания.

Разбира се че файловете ще излезнат различни, нали са записани по различно време, от различни носители, но им е първоизточникът е един и той е в MP3/192Kbps, както вече споменах. Нарочно съм избрал този файл с ниско качество, защото на тази песен съм свикнал и я нямам в суров Wav или Lossless формат, но нищо не пречи да се тества и друга песен и в друг формат, това е без значение, тогава по-добре ще се чуе разликата.

Допускам че и Audacity не е професионална програма за запис и в процеса на запис тя също малко разваля звука. При записа не съм използвал външни източници, като мултимедийни, DVD плеъри и др., а може би ще е по-достоверно ако го направя.

Доказах,че файловете са различни по качество  от където следва,че не са копие.Доколкото разбрах от идеята досега е да се докаже разликата в качеството на копие,което е абсурдно.
Ето ти анализ на копиран  аудио файл от компютъра и от флашката. Разлика няма естествено.

747cf8603e9cc33d.PNG9abcf899bf8d7ae2.PNG

Нещо не си в час. И аз забелязах че твоите графики прекалено много се разминават, но това се дължи на различното времетраене на файловете, докато моите графики съм ги измерил от началото на песните, където са синхронизирани и по-нататък анализа не ги обхваща до края на песента. Не знам ти в кой отрязък от време си ги засекъл. Самите изходни файлове не могат да бъдат копие на оригинала, защото са записани в края на краищата от вградената звукова карта на лаптопа, както съм показал на снимката настройките на Adacity и записът е проведен на живо в момента на просвирване с Windows Media Player, последователно - веднъж файла от флашката и втори път същият файл от хард диска. Оригиналният файл няма как да ви го пусна на живо, освен ако не дойдете у дома. Какво повече от това мога да направя?

преди 17 минути, peppone1 написа:

Нещо не си в час. И аз забелязах че твоите графики прекалено много се разминават, но това се дължи на различното времетраене на файловете, докато моите графики съм ги измерил от началото на песните, където са синхронизирани и по-нататък анализа не ги обхваща до края на песента. Не знам ти в кой отрязък от време си ги засекъл. Самите изходни файлове не могат да бъдат копие на оригинала, защото са записани в края на краищата от вградената звукова карта на лаптопа, както съм показал на снимката настройките на Adacity и записът е проведен на живо в момента на просвирване с Windows Media Player, последователно - веднъж файла от флашката и втори път същият файл от хард диска. Оригиналният файл няма как да ви го пусна на живо, освен ако не дойдете у дома. Какво повече от това мога да направя?

Покажи къде виждаш разминаване в графиката ми?Графиката е на цялото времетраене,тоест на цял трак.Не знам кой не е в час,но ти твърдиш налудничеви неща.

Аз май схванах какви гаври си правиш с аудио файловете,но все пак кажи дали съм прав.Ти пускаш да върви mp3 и го записваш с audacity като тя взема сигнал от аудио картата,след това го запаметяваяш в някакъв друг формат.Ако е това не знам за какво качество и за какви копия говорим.
Ето ти качествен файл свали го копирай го без да го превърташ през каквито и да е програми на флашката си и го прослушай от компютъра след това от флашката да видиш,че разлика няма да има.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.