Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместим ли е този SSD със стария ми компютър?

Featured Replies

Това са глупости, каква връзка ще има скоростта със замръзването? По-скоро е имало дефект или повреда по платката или нещо друго. Който си е сложил SSD на стар компютър само го хвали, досега никой не съм чул да се оплаква.

преди 11 минути, peppone1 написа:

започна да забива на дънна платка Intel D2500HN.

Ти не разбра ли най-после,че само при теб е проблема и то в платката ти, не в дисковете.Пишеш едни и същи неща при всеки въпрос за ссд диск!

преди 12 минути, peppone1 написа:

Adata от 2015г., който специално имаше поддръжка за Sata 2 интерфейс,

Няма такива работи като специално да поддържа сата 2!Всеки един сата 3 диск е ОБРАТНО съвместим към сата 1 и сата 2.

Намери си подходящия кабел и действай!

Само чукнах някъде SATA 2 и SATA 3, a Маринов ти каза и за SATA 1...

и проблема ти е решен...

Няма смисъл от спорове.

Попита, казах ти - по мое мнение ще стане.

Успех!

п.п. Дали аз пиша глупости, мисля, че ако си по-интелигентен ще ползваш една търсачка и ще ти се реши проблема.

От мен толкова!!!

преди 1 час, Raze написа:

Това са глупости, каква връзка ще има скоростта със замръзването? По-скоро е имало дефект или повреда по платката или нещо друго. Който си е сложил SSD на стар компютър само го хвали, досега никой не съм чул да се оплаква.

Не самата връзка със скоростта, а самият хардуеър не си пасва. Кои са тия доволни хора, да не би тия 5-6 човека дето обикаляте по целия форум или онези 10-ма по ревютата в онлайн магазините. Е сега вече чу някой да се оплаква.

преди 49 минути, Слави Маринов написа:

Ти не разбра ли най-после,че само при теб е проблема и то в платката ти, не в дисковете.Пишеш едни и същи неща при всеки въпрос за ссд диск!

Няма такива работи като специално да поддържа сата 2!Всеки един сата 3 диск е ОБРАТНО съвместим към сата 1 и сата 2.

Може би защото не жаля средства за да трупам опит, което за мен е най-важното. Вие след като нямате достатъчно опит, няма как тези работи да се случат и при вас. Тези платки си работеха съвсем нормално, докато не срещнаха новите дискове, а едната платка бе чисто нова. Ама пак изписахте по 2 стр. тема за покупка на един прост диск, той автора докато чете споровете ви ще се откаже от покупката.

По принцип са съвместими, но то само по принцип. Това че определен диск поддържа Sata 2 интерфейс, означава че само е тестван на него, но също нищо не обобщава. Ето един такъв:

9372803l.jpg

Е, и какво показваш с тази снимка!Това,че са го написали изрично,че е обратно съвместим?Това важи за ВСЕКИ един сата 3 диск,това че е написано изрично или не,не го прави специален!

преди 17 минути, peppone1 написа:

Не самата връзка със скоростта, а самият хардуеър не си пасва. Кои са тия доволни хора, да не би тия 5-6 човека дето обикаляте по целия форум или онези 10-ма по ревютата в онлайн магазините. Е сега вече чу някой да се оплаква.

Хайде спри с глупостите! Лично аз съм слагал на лаптоп с core duo SSD и си работеше перфектно, нямаше проблеми, това е просто носител на информация. Ако ти е проблемен/повреден хардуера, тогава може и да имаш проблеми. Може да видиш и в Youtube SATA SSD работи и на много стари IDE дъна с преходник, отново без никакви грижи. Евентуално проблеми може да има с PCI-E или NVME дискове, които при някои по-стари дъна не могат да стартират ОС, поради несъвместимост на дъното, но при SATA няма такива проблеми.

на ‎20‎.‎7‎.‎2018‎ г. в 8:51, proexpert написа:

ATA към SATA няма

Преобразовател ATA към SATA / SATA към ATA Примерно....

щото да не ровя, за да покажа и такъв който се слага директно на самото устройство и ползваш кабелите които имаш....без допълнителен за захранване и т.н

Без повече коментар моля!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.