Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на рутер/мрежа

Featured Replies

• Автор

1. Не 50, а 10 лева ще струва да дойдат да ми оправят настройките. Имам и приятел, който познава екипите на интернет доставчика и ако звънне ще ми оправят настройките без пари. Целта ми е не да спестя 10 лева, а с ваша помощ да почовъркам, да разваля, пак да оправя и т.н. Хабя нерви и време, но ми е интересно и ми доставя удоволствие.

2. ДиоиД, драги ми съфорумнико, нито искам да стана експерт, нито съм "съвременна младеж". В рутера си пише всичко, но на английски, а езика не го разбирам и затова съм почти безпомощен. Гугъл Транслейт не превежда толкова добре указанията на рутера, за да се справя без съдействието на хората от форума.

3. Обичам да пиша в този форум, когато се налага, да чета, да обсъждам, ако щете и да губя време. И да - обичам да уча, но зависи от учителя!

4. Бекъп на рутер или на каквото и да било не знам как се прави.

5. Отказах се да защитавам рутера/мрежата с МАК адрес. Сложих една дълга парола от букви, символи и цифри. Въпросът ми е: по какъв друг начин да си защитя рутера и мрежата?

• Отговори 58
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Реално към днешна дата почти всичко има дупки.

За точка 3 и 4 мога да помогна ако желаеш, но ще е по моя начин.

По точка 1. - 100 лв. за настройка на рутер - много ми е чудно кое толкова ще му настроят (тези нещо са си повярвали).

• Автор

Не 100, а 10 лева :). Така ми казаха от интернет доставчика, когато им звъннах.

А по точка 5 можеш ли да помогнеш, дори и по твоя начин?

Kaто начало махни WPS -> чекни Disable WPS и запази настройките, ще поиска рестарт, рестартирай.

axusGBx.png

иначе всеки с подходящ софтуер ще ти "хаква" паролата, ако си пуснал тази функция. 

Филтриране по MAC се заобикаля лясно, с клониране на MAC-а, така, че тоя "пъпчивко" (най-вероятно) дето те тормози, едва ли ще го затрудни това, по-добре заложи на достатъчно сложна парола със знаци, цифри и букви в нея с поне 30-се символа WPA2 АЕS криптиране. 

Кажи коя версия e твоят модел рутер, има достатъчно кадърен и актуален алтернативен софуер от фирмения на WR1043ND , който е ако не друго, то поне е по-трудно пробиваем за "съсед пъпчивец" когато е подходящо настроен разбира се. 

Това, че не знаеш език те оправдава до някъде, ако примерно знаеш руски, за някои версии има софтуер на този език да речем, а и за други. Общо взето без езици трудно ще се оправиш в дебрите в, които навлизаш, но затова е форумът - ще помагаме. ;) 

на ‎22‎.‎7‎.‎2018‎ г. в 11:52, ozic написа:

TL-WR****

това е на български

Ако кажеш точния модел може да се намери и ръководство за него

Хубаво е когато правиш някакви настройки да си свързан с кабел към рутера.

В последствие вече по даденото ръководство може да се говори точка по точка, за да има някакво разбирателство между теб и този който ще те обучава.

Успех!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте, отново. Съжалявам, че не бях активен, но бях възпрепятстван. Отговарям подред:

Виго_М: 
1. Нямам това меню. В първа страница на темата съм показал какво ми е менюто.
2. Паролата ми от 50 символа /букви, цифри и знаци/.
3. Рутерът е модел TP-LINK TL-WR1043ND.
4. Мрежата ми е WPA/WPA2 - Personal(Recommended). След това има още две настройки: Version /Automatic/ и Encryption /Automatic/. На Version има подменю и мога да задам настройка WPA-PSK или WPA2-PSK, а на Encryption мога да задам TKIP или AES. Кажи кое и как да променя.
5. Ако има друг начин да се защитя и да не е твърде сложен, моля, да ми помогнеш.

ДиоиД: В някой от предните постове съм написал точния модел, който е TP-LINK TL-WR1043ND.

Пламен_Петров_80: Прав си. Имах съмнения, но всеки път, когато проверявах в настройките на рутера бяха закачени само мои устройства. Възможно е да има друг начин да са се закачили, да са ми хакнали компютъра и т.н., но няма как да го докажа. Не мога и да го проверя по някакъв начин, защото не знам как се прави.

Избери WPA2-PSK с AES и щом си махнал VPS си готов със защитата.Не ти трябва нито мак филтриране или дори адрес резервиране !

преди 4 часа, ozic написа:

Възможно е да има друг начин да са се закачили, да са ми хакнали компютъра и т.н., но няма как да го докажа. Не мога и да го проверя по някакъв начин, защото не знам как се прави.

Какво точно имаш предвид хакнали компютъра? Кой е този начин като си зад нат ? 

Има възможност сам да се компрометираш, ако не знаеш пример къде ходиш из публичното пространство и върху какво цъкаш т.е. единствено иницииране на кънекция от локалната мрежа на вън може да ти донесе разни" неща"!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.