Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

7.1 Surround Sound позволява ли да чуя дали изстрелите са пред мен или зад мен в FPS игри?

Featured Replies

Със сегашните ми слушалки без проблем мога да преценя дали изстрелите са от ляво или от дясно, но когато са зад мен или пред мен няма никаква разлика в звука. По тази причина в последно време разглеждам 7.1 surround sound слушалки и се чудя дали ще елиминират този проблем.

Също така се чудя дали мога да намеря 7.1 surround sound слушалки без микрофон до 130 лева?

преди 34 минути, BojidarSK написа:

Също така се чудя дали мога да намеря 7.1 surround sound слушалки без микрофон до 130 лева?

Какво значи съраунд слушалки? Да не би да са събрали 7 говорителчета? Те няма да са пред теб или зад теб. Това е пълен ташак. По-добре си вържи система за домашно кино със 7+1 колони. Това вече ще баш съраунд.

Имаш ляво и дясно ухо,  => няма как да има съраунд със слушалки.

Ако в слушалките има наистина поне 2 говорителя на слушалка - един за звуци отпред и един отзад, тогава може и да се получи това с пространствения звук. Едва ли ще има такива слушалки, които да са под 200 лева. Иначе тези са с няколко говорителя:

https://www.asus.com/Headphones-Headsets/STRIX_71/overview/

https://slushalki-s-mikrofon.pazaruvaj.com/asus/strix-7-1-90yh0091-m8ua00-p264531577/

http://www.ign.com/articles/2010/08/02/surround-sound-headphones-explained

Всички останали с по 1 говорител са с "виртуален" - софтуерен surround.

• Автор
преди 6 минути, Eclipse2G написа:

Имаш ляво и дясно ухо,  => няма как да има съраунд със слушалки.

Тогава каква е разликата между стерео слушалки и такива които биват рекламирани като 7.1?

преди 2 минути, BojidarSK написа:

Тогава каква е разликата между стерео слушалки и такива които биват рекламирани като 7.1?

Стереото си е стерео. Класика. Второто- някаква виртуална изгъзица. Нали слагаш слушалките на лявото и дясното ухо? Отпред на носа и отзад на тила не слагаш нали? Ами какъв съраунд е това?

преди 5 минути, BojidarSK написа:

Имат нужния брой говорителчета, но всичките са ти до ушето. Капиш? Не е съраунд. А пък и друг е въпроса самата игра дали ще го подава този сигнал към слушалките. ляво и дясно ти е предостатъчно. За отзад или отпред има визуални индикатори в повечето да не кажа всички FPS игри.

преди 1 час, BojidarSK написа:

Със сегашните ми слушалки без проблем мога да преценя дали изстрелите са от ляво или от дясно, но когато са зад мен или пред мен няма никаква разлика в звука. По тази причина в последно време разглеждам 7.1 surround sound слушалки и се чудя дали ще елиминират този проблем.

няма такова нещо

слушалките  са 2- ляво  и дясно

според софтуера на играта  се чува по-силно когато е  ляво или дясно шума

когато се движиш

напред към шума той се засилва

когато е  отзад и бягаш от него намалява

и се включва и мозъка

въртиш  мишката и виждаш зад теб няма нищо

следователно е  отпред .

предния шум  е по силен от  задния

ако чуваш нещо слабо то вероятността да е отзад е голяма .

• Автор
преди 17 минути, eminem_vr написа:

Имат нужния брой говорителчета, но всичките са ти до ушето. Капиш? Не е съраунд. А пък и друг е въпроса самата игра дали ще го подава този сигнал към слушалките. ляво и дясно ти е предостатъчно. За отзад или отпред има визуални индикатори в повечето да не кажа всички FPS игри.

Не е съраунд, но все пак ще има разлика в това как чувам звуковете зад мен и пред мен благодарение на повечето говорители?

Нали ти обясних?

https://translate.google.bg/#auto/bg/surround

За да чуваш пред и зад теб, трябва да има съответно един източник на звук отзад и един отпред х2 за ляво и дясно ухо. Това е минимума. Вече ако звука е между двата източника, това може да се постигне с звук едновременно издаден от двата източника или от трети, който се намира между двата. Същото е за между предните и задни източници. На евтините слушалки, това се постига софтуерно или чрез драйвера им (ако са на USB), но колко е ефективно това е спорен въпроса. При скъпите има допълнителни говорители, които са в самите слушалки. Направи ли си труда изобщо да прочетеш връзките, които ти дадох? Ако не знаеш английски, може да ползваш преводача, към който ти дадох току що връзка - слагаш страницата, избираш си езиците и и ти я превежда. Не е перфектен превода, но ако си напънеш сивото вещество, ще разбереш за какво става въпрос.

Абе ако ще и 10 говорителчета да има на лявото и 10  за дясното ухо, тая си е. Това не е никакъв съраунд.

• Автор

Значи 7.1 се рекламират като съраунд, продават се по-скъпо заради това, но няма абсолютно никаква разлика?

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

Абе ако ще и 10 говорителчета да има на лявото и 10  за дясното ухо, тая си е. Това не е никакъв съраунд.

А какво е "съраунд" според теб? Каква е разликата тези говорители дали ще са големи и по половин кило и разположени на 2-3 метра един от друг или миниатюрни и вградени в слушалките? Според това твое твърдение и звука от слушалки не е звук?

преди 1 минута, BojidarSK написа:

Значи 7.1 се рекламират като съраунд, продават се по-скъпо заради това, но няма абсолютно никаква разлика?

Значи аз си пиша за тоя, дето духа или толкова ти е капацитета.....

преди 1 минута, Raze написа:

А какво е "съраунд" според теб? Каква е разликата тези говорители дали ще са големи и по половин кило и разположени на 2-3 метра един от друг или миниатюрни и вградени в слушалките? Според това твое твърдение и звука от слушалки не е звук?

"Съраунд" (surround) буквало "заобикалям. Ти като го чуваш само от две места, какво "заобикаляне" е това според теб? И на лаптопа ми пише Virtual surround sound, и кво? Това си е чист маркетинг.

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

А погледна ли ми горните постове за слушалките, които са с по 2 и повече говорителя в слушалка???

Видях ги и на тях пише че са 7.1. Слушалките които гледам аз са ето тези g430. Пише че са "SURROUND SOUND GAMING HEADSET" и в софтуера можеш да манипулираш 7 канала и един Subwoofer. Това значи ли че имат повече от 1 говорителя? Много неясно става при положение че на всички слушалки пише "SURROUND SOUND", а тук се спори дали съществува нещо като съроунд или не. Единственият ми въпрос е дали ако си купя g430 ще има някаква разлика.

Не сте споменали сега, какви слушалки ползвате сега?

Със качествени стерео слушалки ще чувате доста добре, "какво се случва" около Вас

Ако мислите, че едни геймърски слушалки, ще Ви направят по-добър геймър, жестоко се лъжете.

Много е трудно, повечето са с виртуален surround. Не съм го тествал това, някои казват, че вършело работа. Варианта е да вземеш такива слушалки с опцията да ги върнеш, ако не ти харесат, най-добре поръчка онлайн. Иначе ти препоръчвам и най-евтината и обикновена аудио система 5.1 да си вземеш, сигурно ще е по-добре от тези слушалки, особено ако я конфигурираш, настроиш и разположиш правилно говорителите.

https://www.technopolis.bg/bg//Компютърни-аксесоари/Компютърни-тонколони/c/P11020301?text=&pageselect=12&pricerange=&attr-3-3=5.1&q=%3Aprice-asc%3ASITE-SPEAK-TYPE%3A5.1

Препоръчвам ти марките Creative и Logitech. Може да погледнеш и в други магазини, примерно в следния, където има по-голям избор:

https://www.emag.bg/tonkoloni-kompiutyr/filter/tip-sistema-f25,5-1-v303/sort-priceasc/c

А във видеото е обяснено как се свързват и настройват:

Мойте g433 вече се разсвириха. Имат супер чист плътен звук. Баса се усеща мнно добре. Наушниците са големи, удобни и покриват цялото ухо. За 120 лв от емга нема как да искам повече....Даже им благодаря! :)Доволен! /че си изтрих темата, та да ползвам малко твоята/ :yanim:

Ся за виртуалния 7.1 - Много близък и идентичен със стереото, но има леко изразен пространствен ефект. Може да се слуша музика добре, за филми и игри пак ми харесва. Една идея е по заглъхнало. Дали в това случай щи помогне, не знам. Това е от звука на дъното.

Виртуалния 7.1 Звук от външната звукова карта на слушалките, пробвах само набързо. Не е нещо кой знае какво....:)

2018-07-30_195825.png

преди 21 часа, BojidarSK написа:

Това със слушалки няма как да го постигнеш. Имаш само 2 уши (освен ако не си някое извънземно със 7 уши), съответно и слушалките са само 2 - лява и дясна. За да чуваш това, което искаш, трябва звуковата ти карта да поддържа 7.1 и да си купиш 7.1 канална звукова уредба (7 колони + 1 субуфер) и да наслагаш всяка от колоните в съответните ъгли на стаята.

Така може да постигнеш това което искаш.

main-qimg-4c50558f00d262e347a5a257bbadd5

Тези съраунд слушалки са като дъвки турбо - > вътре има кола но е картинка ;) та и съраунда със слушалки е такъв.

на 30.07.2018 г. в 17:05, BojidarSK написа:

Има разлика. Аз лично съм с Hyperx cloud 2 те са с опция 7.1 има бутон който я активира. НО ТЯ НЕ Е ДОБРА ЗА ФПС ИГРИ, предупреждавам те. С 7.1 чуваш стъпки, изтрели все едно идват от всякъде, не може да разбереш, отляво ли са, отпред, или отдясно. За това не го активирам, даже понякога като го натисна без да се усетя се чудя, какво става, защо го чувам от ляво пък той на другия край, или някакви подобни. Аз лично играя ЦС и за мен е важно да ги чувам. А със сарраунд няма как да стане. Инъче съм много доволен от слушалките, мега удобни и звука е супер.

Слагаш слушалките и си пускаш това

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.