Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Основни правила и настройки при първоначална инсталация на SSD

Featured Replies

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Е, това ме е питало един единствен път - последно като преинсталирах :) . Всъщност не ме пита, а направо отказа да се инсталира - даде такава грешка:

hqdefault.jpg

Наложи се да направя наново буутващата флашка, като задам инсталация върху GPT дял (в настройките на Rufus).

Обаче едно време като инсталирах 7-ици, никога не са ми правили такива номера.

Еми точно това ме интересува-ти вече си му задал веднъж тази настройка затова и не те пита вече. Излиза че не може MBR на SSD дискове така ли?

преди 18 минути, ivaylo71 написа:

Обясни де защо да е MBR. Виждам на снимката на RudeBoy че системата  на SSD диска е GPT.

GPT иска UEFI в биоса на компютъра. В много от по-старите биоси няма UEFI или в някой е изключен по подразбиране. Докато MBR  се разпознава от всякакъв биос! А GPT е задължителен при дискове с обем по-голям от 2 терабайта!

Зависи от настройките на биоса. И как е настроен по подразбиране. Затова по-нагоре споменах, че инсталация от флашка е малко по сложно, именно за да определиш на програмата която я създава дали да е MBR или GPT

Иначе излиза съобщение за грешка. От по горния пост!

• Автор
преди 10 минути, barbuncela написа:

GPT иска UEFI в биоса на компютъра. В много от по-старите биоси няма UEFI или в някой е изключен по подразбиране. Докато MBR  се разпознава от всякакъв биос! А GPT е задължителен при дискове с обем по-голям от 2 терабайта!

Зависи от настройките на биоса. И как е настроен по подразбиране. Затова по-нагоре споменах, че инсталация от флашка е малко по сложно, именно за да определиш на програмата която я създава дали да е MBR или GPT

Иначе излиза съобщение за грешка. От по горния пост!

Аха разбрах-значи ако искам GPT трябва това нещо да го отметна като си правя инсталационната флашка.

преди 2 минути, ivaylo71 написа:

Аха разбрах-значи ако искам GPT трябва това нещо да го отметна като си правя инсталационната флашка.

Пак повтарям, зависи от биос и неговите настройки. Не е важно какво искаш ти. А какви са възможностите на биоса на компютъра!

Обикновено с MBR проблеми няма.

преди 12 минути, aarchev написа:

Малко си чел

Май ти малко си чел - обяснява се как да се активира AHCI на ВЕЧЕ инсталирана ОС -
Ако в BIOS се включи AHCI, преди да се инсталира ОС, при самата инсталация, този режим ще се активира и в ОС

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Май ти малко си чел - обяснява се как да се активира AHCI на ВЕЧЕ инсталирана ОС -
Ако преди да се инсталира ОС, в BIOS се включи AHCI при самата инсталация, този режим ще се активира и в ОС

Цитат

Моят проблем е следният: инсталирах Уин7 64 върху SSD, но нито зададох настройка на контролера -режим AHCI, нито пък ме пита дали да бъде MBR или GPT.. После прочетох, че в режим AHCI, този тип дискове работи по-добре и по-бързо. 

Това нещо съм го правил на инсталирам вин. Къв е смисъла, според теб от инсталацията? Какво точно ще промени?

Няма нужда от прейнсталация,за да се активира  AHCI  режим на вече инсталиран уиндоус.Питащия се чуди дали да прейнсталира ,за да включи този режим............гледам пък повечето мислят ,че няма инсталирана с-ма и сега ще инсталира на чисто за първи път.:cantbelieve:Други пък се чудят какво е дъното и има ли UEFI и съответно дали ще може диска да е в GPT,а автора е споменал много точно и това-""Ако има значение дъното ми е Asrock P67 Pro цокъл 1155 с UEFI  меню".;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.