Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 23 минути, Roujin Z написа:

Просто гледай за надеждно захранване прилична кутия и дъно и 6 ядрен щом ще е намесен и стрийм. 

Видеокартата и 1060 да е игрите ще си вървят добре при 1080p.

1060 - http://nikem-bg.net/cart/57206p1r57915p1r60785p1r58327p1r60498p1r61027p1r58253p1r59101p1rf.html
1070TI - http://nikem-bg.net/cart/57915p1r60785p1r58327p1r60498p1r61027p1r58253p1r59101p1r58169p1rf.html
1080 - http://nikem-bg.net/cart/57915p1r60785p1r58327p1r60498p1r61027p1r58253p1r59101p1r57227p1rf.html

Благодаря.

Това ми се е видяло най-изгодно в Никем в момента който съм дал линковете.  Не съм си правил труда да проверявам другаде още по-малко извън България.

преди 22 часа, plamen_petrov_80 написа:

Пиша извън контекста на темата

Видео картата от линковете е Inno3D GTX 1070Ti X2 V2. Тази от снимката е най-вероятно 1070Ti X2. Не за първи пъти се случва при никем. Виждал съм и продукти със разлика във описаните спецификациите и реалните такива. Трябва доста да се внимава. Въпросната карта не е добър избор, особено пък за 980 лева. V2 версиите на Inno3D обикновено са орязани модели, така е поне при GTX 1060/1070/1070Ti. Изброените поне на пръв поглед не се различават, но трябва да се избягват. Ето как изглежда Inno3d GTX1070Ti X2 v2 ''под капака'' - цък. Ето и X2 версията - цък, цък.

@Roujin Z Не мислиш ли че 660 лева са много за Palit GTX 1060 Super Jetstream и въобще за 1060 ? MSI картата също ми се струва доста скъпа на фона на тази цена. GTX 1080 за 1150 лева също, била тя и приличен модел. За 180 лева отгоре се купува GTX 1080Ti, макар и базов модел, 30 лева отгоре за ''черната версия'', която май е абсолютно същата карта, но в друга боя.

@kyoshinn Тази 1080-ка не е изобщо добра покупка, освен за доста малка кутия. Особено на цената си от 1126 лева.

П.С: Грешах за това че EVGA GTX 1080TI SC Gaming  е еднаква със EVGA GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming. На втората й липсват доста от функционалностите, който присъстват при SC като деветте термосензора и асинхронните вентилатори. Тема по въпроса. В такъв случай няма смисъл от черното издание щом му липсват въпросните доста полезни, бих казал функции. Човек винаги може да боядиса кожуха като цената разбира се ще е отпадналата гаранция. EVGA определено обожават да си сегментират линията щом имат 14 въздушно охладени 1080Ti карти.

П.С 2: Наложи се да изтрия коментара, заради бъг със тагването.

преди 47 минути, Inno написа:

Пиша извън контекста на темата

Видео картата от линковете е Inno3D GTX 1070Ti X2 V2. Тази от снимката е най-вероятно 1070Ti X2. Не за първи пъти се случва при никем. Виждал съм и продукти със разлика във описаните спецификациите и реалните такива. Трябва доста да се внимава. Въпросната карта не е добър избор, особено пък за 980 лева. V2 версиите на Inno3D обикновено са орязани модели, така е поне при GTX 1060/1070/1070Ti. Изброените поне на пръв поглед не се различават, но трябва да се избягват. Ето как изглежда Inno3d GTX1070Ti X2 v2 ''под капака'' - цък. Ето и X2 версията - цък, цък.

@Roujin Z Не мислиш ли че 660 лева са много за Palit GTX 1060 Super Jetstream и въобще за 1060 ? MSI картата също ми се струва доста скъпа на фона на тази цена. GTX 1080 за 1150 лева също, била тя и приличен модел. За 180 лева отгоре се купува GTX 1080Ti, макар и базов модел, 30 лева отгоре за ''черната версия'', която май е абсолютно същата карта, но в друга боя.

@kyoshinn Тази 1080-ка не е изобщо добра покупка, освен за доста малка кутия. Особено на цената си от 1126 лева.

П.С: Грешах за това че EVGA GTX 1080TI SC Gaming  е еднаква със EVGA GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming. На втората й липсват доста от функционалностите, който присъстват при SC като деветте термосензора и асинхронните вентилатори. Тема по въпроса. В такъв случай няма смисъл от черното издание щом му липсват въпросните доста полезни, бих казал функции. Човек винаги може да боядиса кожуха като цената разбира се ще е отпадналата гаранция. EVGA определено обожават да си сегментират линията щом имат 14 въздушно охладени 1080Ti карти.

П.С 2: Наложи се да изтрия коментара, заради бъг със тагването.

А коя карта е добър избор и защо?

@plamen_petrov_80 Това зависи от цялостните компоненти и кутия. Няма еднозначен отговор. Въпросната Inno 3D GTX 1070Ti X2 V2 е доста компактна и определено не е за ATX кутия. Същото важи и за Zotac 1080 Mini. Температурите във ревюто на Kbench измерени след 10 минути Furmark на отворен стенд сочат 82 градуса на дефолт честоти и 92 градуса след оувърклок (1757/2152, максимален Power Limit). Очевидно няма място за оувърклок. Ясно е че температурите при игри ще са по-ниски, отколкото във недоразумението Furmark. От същия сайт Inno3D GTX 1070TI X2 показва 72 градуса. Не са споменати обороти на вентилаторите. Във HKE също достига 72 градуса под Furmark. Не ми харесва обаче че захранващата част е гола. Тук пише че няма място за притеснение, но не са показали температурни данни. Мисля че MSI GTX 1070Ti Gaming за 913 лева е без съмнение по-добрата покупка от Inno 3D GTX 1070Ti X2. За 979 лева може да се вземе и MSI GTX 1080 Gaming. Естествено ще трябва да се поръча не от тук и в цените не влиза доставката.

преди 10 минути, Inno написа:

@plamen_petrov_80 Това зависи от цялостните компоненти и кутия. Няма еднозначен отговор. Въпросната Inno 3D GTX 1070Ti X2 V2 е доста компактна и определено не е за ATX кутия. Същото важи и за Zotac 1080 Mini. Температурите във ревюто на Kbench измерени след 10 минути Furmark на отворен стенд сочат 82 градуса на дефолт честоти и 92 градуса след оувърклок (1757/2152, максимален Power Limit). Очевидно няма място за оувърклок. Ясно е че температурите при игри ще са по-ниски, отколкото във недоразумението Furmark. От същия сайт Inno3D GTX 1070TI X2 показва 72 градуса. Не са споменати обороти на вентилаторите. Във HKE също достига 72 градуса под Furmark. Не ми харесва обаче че захранващата част е гола. Тук пише че няма място за притеснение, но не са показали температурни данни. Мисля че MSI GTX 1070Ti Gaming за 913 лева е без съмнение по-добрата покупка от Inno 3D GTX 1070Ti X2. За 979 лева може да се вземе и MSI GTX 1080 Gaming. Естествено ще трябва да се поръча не от тук и в цените не влиза доставката.

Не мисля, че е правилно да се сравняват цени от различни географски ширини!

И хайде на бас за 2000 лв., че има много по-добра карта и от твоето предложение.

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не мисля, че е правилно да се сравняват цени от различни географски ширини!

И хайде на бас за 2000 лв., че има много по-добра карта и от твоето предложение.

Никъде не съм сравнявал цени. Просто показах какви са цените извън страната. Цените на въпросните MSI карти са доста добри, защото на техните цени картите са ''по-зле'' така да се каже. Всъщност сега гледам че има Strix 1070Ti на дори още по-добра цена. Би трябвало да е добра, не съм чел ревюта. Gainward Phoenix/Palit Jetstream също не би трябвало да са зле на сходна цена. Под 500 евро обаче не виждам по-добра 1080 карта от Gaming.

Смятам че цените тук са прекалено високи, дори на по-евтините като изработка карти. Но е донякъде е нормално в предвид малкия/несъществуващ пазар.

Предложения във темата нямам. Коментара ми няма нищо общо със темата.

Е как да не ги сравняваш след като даваш, че MSI GTX 1070Ti Gaming за 913 лева е без съмнение по-добрата покупка от Inno 3D GTX 1070Ti X2. За 979 лева.

Това не е ли сравняване на два продукта?

За да бъде една покупка добра или заслужаваща си трябва да се сметне цена/качество(параметри), но след като цените са от различни държави сравнението не става много честно.

След като казваш, че моя избор не е правилен кажи коя карта купена от България си струва повече, като от същото място включиш и останалите компоненти с техните цени от това въпросно място. Все пак не се търсят най-изгодните единични компоненти, а се търси цялостна сглобена система.

преди 54 минути, plamen_petrov_80 написа:

Е как да не ги сравняваш след като даваш, че MSI GTX 1070Ti Gaming за 913 лева е без съмнение по-добрата покупка от Inno 3D GTX 1070Ti X2. За 979 лева.

Това не е ли сравняване на два продукта?

За да бъде една покупка добра или заслужаваща си трябва да се сметне цена/качество(параметри), но след като цените са от различни държави сравнението не става много честно.

След като казваш, че моя избор не е правилен кажи коя карта купена от България си струва повече, като от същото място включиш и останалите компоненти с техните цени от това въпросно място. Все пак не се търсят най-изгодните единични компоненти, а се търси цялостна сглобена система.

Така е, не взех предвид факта че едната карта е от чужбина. За мен лично няма значение от къде е картата, стига магазина да няма лоша репутация. Никъде не искам да си налагам мнението - че покупка извън страната е доста по-добрия вариант. За мен лично е значително по-разумния вариант именно заради тукашните цени. Защо пък трябва да пазарувам задължително от тук, аз или който и да било (не говоря във контекста на темата). Всеки си преценява от къде да пазарува. Не живеем във 90-те и не сме затиснати от ''желязна завеса''. Аз нямам търпение да видя цените на RTX  2080TI тук. Обзалагам се че ще варират между 2800 до 3000+ лв. В крайна сметка добър продукт няма да е наистина добър ако е на прекалено висока цена. Ако тук се продаваше MSI GTX 1070Ti Gaming за 50/60 лева повече, а не 110 бих се замислил. Бих си купил и Asus Srix 1070Ti за 900 лева, но във никакъв случай не бих за 1100-1200лв. Всъщност цената в никем на въпросната Inno3D GTX 1070Ti X3 V2 изглежда наред, защото Inno3D GTX 1070 X2 V3 (не TI) e 465 евро във MF и навярно е същата във повечето големи европейски магазини. Спирам да разводнявам темата със излишни дискусии относно цени. Всеки да си преценява от къде да поръчва, добре е човек да знае че има алтернатива.

П.С: Отговорих ти най-вече защото картата, която си предложил не отговаря на снимката. Грешката е във никем.

преди 10 часа, Inno написа:

П.С: Отговорих ти най-вече защото картата, която си предложил не отговаря на снимката. Грешката е във никем.

На тях писа ли им?

на 24.08.2018 г. в 19:58, Ангел Атанасов написа:

Монитора за в момента е 19 инча за сега. Ще започна от PC-то и ще сменям цялостно периферията в рамките на месец.

Новия монитор с каква резолюция и с каква опреснителна честота ще бъде.

преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

На тях писа ли им?

Не съм. Трябва да пиша и тук , но поне са написали SKU номера (N107T-2SDN-P5DS), а във Никем не пише нищо и на практика не знаеш какво купуваш. Това намирам за наистина нелепо. Не съм запознат със българското законодателство, но предполагам е законно да се продава продукт, чийто външен вид не отговаря на реалния такъв, стига да е написан каталожния номер. Във MindFactory например също са сложили снимка от X2 модела като естествено не липсва SKU номер - цък

току-що, plamen_petrov_80 написа:

А трябва!

Като виждаш нередности първо пишеш на въпросния ресурс, а ако от там не вземат мерки тогава се пише по други места.

Тъкмо щях да си редактирам мнението. Сега видях че каталожния номер във никем е вписан във цялостното име - цък. Та явно поне за този продукт няма нищо нередно, просто човек трябва да проверява каталожния номер за да е 100% сигурен какво получава.

@Inno Не знам как е като изпълнение зотака, но едва ли ще прехвърли 70 градуса в игра.
Отделно колкото и минуси да има (изпълнение, цена и прочие), тя май е единствената с 5 години гаранция, вместо 2/3, което поне за мен е един голям + и именно затова винаги избирам зотак (ако парите не са такъв фактор, че да се взима най-евтината).

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

преди 1 минута, kyoshinn написа:

@Inno Не знам как е като изпълнение зотака, но едва ли ще прехвърли 70 градуса в игра.
Отделно колкото и минуси да има (изпълнение, цена и прочие), тя май е единствената с 5 години гаранция, вместо 2/3, което поне за мен е един голям + и именно затова винаги избирам зотак (ако парите не са такъв фактор, че да се взима най-евтината).

На евга картите също могат да станат с 5 годишна гаранция, като платиш допълнителна сума след като я регистрираш в сайта им.Примерно аз съм го правил и за 1070 беше 50лв.

А тази 5-годишна гаранция към фирмата (магазина) ли е или към Евга ?

На евга картите също могат да станат с 5 годишна гаранция, като платиш допълнителна сума след като я регистрираш в сайта им.Примерно аз съм го правил и за 1070 беше 50лв.

Хмм, не знам дали от отново су заслужава, все пак при повреда трябва да пращаш картата в техен сервиз, който не е в България и освен, ако ТЕ не ти покриват разходите, то ще стане една... 50 лева за т'ва, 50 лева за онова и то да беше си взел по-мощна видеокарта с разликата.

Към евга.

Не се изразих правилно.Три годишната гаранция може да си я ползваш от където си я купил(примерно никем) след третата година, ако стане нещо се изпраща на евга.Също ако си като мен и не ти се занимава с нашите търговци може да си контактуваш само с евга през целия период.

Аха, но все пак, предполагам разходите към Евга са по-големи (хем плащаш за гаранцията, а и както казах, ако не ти покриват разходите за транспорт :/ лошо.), все пак едно е платиш 5-6 лева на еконт, съвсем друго по 20 или аз дори не знам какви са цените, за други държави и като цяло куриерски фирми и как стават нещата.

Не се изразих правилно, виж редакцията.

Да ти кажа само едит път съм им връщал карта и не си спомням точно как се случиха работите, че и не беше много скоро.Нещо ми се върти в главата, че я изпращах за своя сметка а те ми я върнаха/смениха за тяхна сметка.Впечатление ми направи тогава изпращане - връщане 12 дни.Някои фирми тук са ме бавили повече.

По всяка вероятност картите и в двата случая се обслужват гаранционно от EVGA, просто докато тече гаранционния период към българската фирма, нещата се случват през нея.

на 24.08.2018 г. в 21:19, Raze написа:

Тази машина ако не е с поне 16 GB  RAM и SSD 250+ GB няма смисъл да се дават толкова много пари за нея. +8 GB RAM +SSD 250 GB са около 300 лева. А и на тази конфигурация 100% ще има лепенка на кутията. Предложението на kyoshinn е много по-добро. Относно ОС - горната конфигурация е без такава, ако слагат или ще е нелицензирана - т.е. пробна версия или някоя пиратка. При условие, че могат да се купят легални лицензи за windows за около 20-30 лева, че може и да има и по-евтини, не виждам смисъл да се правят подобни набутвации само заради ОС.

Ще може ли на ЛС за легален  Windows  ;). Предполагам, че се има предвид за актив.кодове само. Това в България или от чужбина говорим ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.