Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колега ме заплашва и тръгва на бой! Какви са ми правата?

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, halek написа:

Каква е йерархията в тази фирма, къде си ти и къде е той? Къде е прекия ти ръководител?

Наистина ли искаш да работиш на място, където се допуска такова отношение?

Не, решен съм да напусна, но не мога да напусна веднага, явно ще остана още няколко седмици, а до тогава всеки ден ще бъде така!

• Отговори 59
  • Прегледи 10,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 8 минути, AAUUXX написа:

Няма да има никакви последствия за два шамара...

Дали? За един шамар може да платиш 2000 - 3000 лв. ако вятърът задуха срещу тебе! Че и разноски по делото. А и ще ти го впишат в досието! Нарича се "Дребно хулиганство" Че и Кошаревски свидетели ще изникнат неочаквано! Не му трябва!

• Автор

А до тогава вероятността е голяма да ми посегне на работа! Той е възрастен, над 40 годишен и здрав, аз съм млад, 20 годишен и по дребен, но не се давам лесно,  ако се хванем за гушите, няма да му е никак лесно, няма да коментирам, аз него или той мен ще повали, може би 50/50 %   Това е положението, не ме е страх, но това не означава че не трябва да се интересувам по закон как седят нещата и веднага да се уговорим да се чакаме на вън и да се бием, нали!  Просто не  съм такъв човек и не искам неприятностти  и излишни главоболия!  Човека е нервен и сам тръгва на бой, аз просто искам, ако ми посегне на работното място, да си търся правата и да го осъдя!  Така и не получих отговор, как седят нещата по закон ако той ми посегне, и възможно ли е със звукозапис от телефона да докажа нещо?

Що не си купиш един електрошок и после да го изпробваш върху него колко работи?

преди 21 минути, Емил44 написа:

Искаш да кажеш че той може да ми удари два шамара, а аз въпреки чрез свидетели или камери няма да мога нищо да направя?

Не,искам да кажа,че ако ти удари шамар ти можеш да му го върнеш и камерите ще са в твоя полза.

преди 12 минути, barbuncela написа:

Дали? За един шамар може да платиш 2000 - 3000 лв. ако вятърът задуха срещу тебе! Че и разноски по делото. А и ще ти го впишат в досието! Нарича се "Дребно хулиганство" Че и Кошаревски свидетели ще изникнат неочаквано! Не му трябва!

Да,да това по филмите става,не и в нашата страна,като го бият какво да стои ли,естествено ще отвърне и дори да има съд,което е малко вероятно той не е почнал първи,което стига.

преди 16 минути, Емил44 написа:

Така и не получих отговор, как седят нещата по закон ако той ми посегне, и възможно ли е със звукозапис от телефона да докажа нещо?

В грешна посока дълбаеш. Първо говориш с шефовете, обясняваш им ситуацията и че искаш да напуснеш веднага. Вече според тяхната реакция решаваш какво да правиш. Ако ти откажат - подаваш жалба срещу колегата ти в полицията и спираш да ходиш на работа. Така няма да получиш заработеното, но ще си спестиш много проблеми. Ако пък решат да те съдят за неспазване на договора, което е много малко вероятно, имаш зад себе си жалбата в полицията и бездействието на работодателя по проблема.

преди 18 минути, AAUUXX написа:

Да,да това по филмите става,не и в нашата страна,като го бият какво да стои ли,естествено ще отвърне и дори да има съд,което е малко вероятно той не е почнал първи,което стига.

Говориш, на посоки! Братовчет ми го отнесе точно по тоя начин за един шамар, преди 4-5 години! Ставало по филмите...

преди 6 минути, barbuncela написа:

Говориш, на посоки! Братовчет ми го отнесе точно по тоя начин за един шамар, преди 4-5 години! Ставало по филмите...

Отнесъл го е защото той е почнал с шамара първи и вероятно не е било шамар.Принципно могат да те осъдят и за обида,без да си го пипнал физически,но този образ за който става въпрос в темата на автора едва ли е толкова умен,пък и се искат финансови средства за адвокат,който взема хонорар 10% от исканата сума за не имуществени вреди.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Отнесъл го е защото той е почнал с шамара първи и вероятно не е било шамар.Принципно могат да те осъдят и за обида,без да си го пипнал физически,но този образ за който става въпрос в темата на автора едва ли е толкова умен,пък и се искат финансови средства за адвокат,който взема хонорар 10% от исканата сума за не имуществени вреди.

А от къде знаеш какъв е? И какви връзки има?

• Автор

Ще обмислям нещата, то със сигурност от утре ще има проблеми, каквото стане!  Ще се надявам ако той пръв ми посегне да има свидетели или чрез камерите да пусна жалба и да го осъдя.

току-що, barbuncela написа:

А от къде знаеш какъв е? И какви връзки има?

Шофьор е,очевидно не особено умен,какви връзки може да има според теб,ако има някакви по-съществени връзки няма да е всичко това което е,тоест шофьор тип див селянин.

преди 1 минута, Емил44 написа:

Ще обмислям нещата, то със сигурност от утре ще има проблеми, каквото стане!  Ще се надявам ако той пръв ми посегне да има свидетели или чрез камерите да пусна жалба и да го осъдя.

Посегнеш ли първи си изгорял!Всичко след това ще е срещу теб.

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Шофьор е,очевидно не особено умен,какви връзки може да има според теб,ако има някакви по-съществени връзки няма да е всичко това което е,тоест шофьор тип див селянин.

Посегнеш ли първи си изгорял!Всичко след това ще е срещу теб.

Не си ме разбрал, аз пръв няма да посегна. Въпросът е той да ми посегне пръв!   Иначе има караници, гледам от моя страна да няма заплахи и обиди със които той да се възползва, но въпреки това, само да кажа нещо, и той веднага е готов да скочи.  Аз пръв няма да посегна, но ако той ми посегне няма да му се размине.

току-що, AAUUXX написа:

Говориш така, все едно му познаваш роднините и приятелите!  А и защо мислиш, че щом е шофьор е непременно див селянин? 

преди 1 минута, Емил44 написа:

Не си ме разбрал, аз пръв няма да посегна. Въпросът е той да ми посегне пръв!   Иначе има караници, гледам от моя страна да няма заплахи и обиди със които той да се възползва, но въпреки това, само да кажа нещо, и той веднага е готов да скочи.  Аз пръв няма да посегна, но ако той ми посегне няма да му се размине.

Повечето хора,които вдигат врява неспирно са пълен въздух,затова мисля че няма какво да се страхуваш,е ако ти посегне и удари тогава си знаеш.

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Затова нека авторът на темата да направи следното: намираш един-двама яки чичковци по 2 метра високи и тежащи 100+ кг. да му кажат някои работи, но без нищо да му правят. Шофьорчето ще се постресне и ще спре да се занимава с теб. Само като ги види гардеробите и ще си глътне граматиката.

преди 1 минута, barbuncela написа:

Говориш така, все едно му познаваш роднините и приятелите!  А и защо мислиш, че щом е шофьор е непременно див селянин? 

Не го познавам,а това което прави е дива селяния,какво да е друго?Не мисля,че щом е шофьор е значи див селянин,мисля че щом е шофьор държащ се като див селянин не може да има някакви сериозни връзки.

https://pravatami.bg/25544 (ако се смята за спам или нещо подобно, модераторите да премахнат линк-а) 

тук е описано какво може да се прави, не знам колко е достоверна информацията, но според мен винаги може да се обърнеш към Инспекцията по труда за съвет. Там правните съвети са безплатни. Ест, ако случая не е за тях ще ти кажат и ще си изгубил няколко минути от времето си, но поне ще си опитал. 

преди 2 минути, Деянчо написа:

Затова нека авторът на темата да направи следното: намираш един-двама яки чичковци по 2 метра и тежащи 100+ кг. да му кажат някои работи, но без нищо да му правят. Шофьорчето ще се постресне и ще спре да се занимава с теб. Само като ги види гардеробите и ще си глътне граматиката.

Това не е много удачно в случая,защото нали идеята е да не започва той каквото и да е,в противен  случай при евентуална разпра и дело ще изгори в съда.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Това не е много удачно в случая,защото нали идеята е да не започва той каквото и да е,в противен  случай при евентуална разпра и дело ще изгори в съда.

Няма нищо да му правят на шофьора, просто ще го предупредят. Бас ловя, че ще напълни гащите и ще стане тиха вода моментално и перманентно.

току-що, Деянчо написа:

Няма нищо да му правят на шофьора, просто ще го предупредят. Бас ловя, че ще напълни гащите и ще стане тиха вода моментално и перманентно.

Разбирам,но е даване на повод,което ще е в негов минус.

Аз съм за варианта по бира няколко пъти след работа ..... хм ..... та вземете се натряскайте и се разберете като мъже.... :)

След това или сте станете приятели или .... по-силния ще натупа по-слабия .... туй е казуса ....

В кръчмите свидетели колкото искаш .... няма да се плашиш от полицаите .... добри хора са и бързо ще схванат проблема ти ....

Ай .... :beer:

преди 3 минути, ДиоиД написа:

Аз съм за варианта по бира няколко пъти след работа ..... хм ..... та вземете се натряскайте и се разберете като мъже.... :)

След това или сте станете приятели или .... по-силния ще натупа по-слабия .... туй е казуса ....

В кръчмите свидетели колкото искаш .... няма да се плашиш от полицаите .... добри хора са и бързо ще схванат проблема ти ....

Ай .... :beer:

Това по принцип е най-удачният вариант, но ако е някой темерут и сербез едва ли ще се получи.

преди 1 минута, Деянчо написа:

Това по принцип е най-удачният вариант, но ако е някой темерут и сербез едва ли ще се получи.

Въпроса е ако е темерут ..... няма да приеме да се почерпят ..... какво толкова .... нека опита да го почерпи поне по една бира ....

Ако откаже, значи е темерут .... тогава идва друг вариант .... хм .... ма нека направи първата стъпка от към добрата страна ....

Важно е подхода .... хм .... за темерути има други способи, но те са вид "хак" .... хм .... а тука такива неща не се разрешава да се обсъждат .... ;)

преди 12 минути, ДиоиД написа:

Въпроса е ако е темерут ..... няма да приеме да се почерпят ..... какво толкова .... нека опита да го почерпи поне по една бира ....

Ако откаже, значи е темерут .... тогава идва друг вариант .... хм .... ма нека направи първата стъпка от към добрата страна ....

Важно е подхода .... хм .... за темерути има други способи, но те са вид "хак" .... хм .... а тука такива неща не се разрешава да се обсъждат .... ;)

Нека опита, но тук само какви грандиозни дискусии се развиха за някакъв си истеричен и прост селяндур, работещ като шофьорче в някакъв си там склад...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.