Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с мишката

Featured Replies

Здравейте, не бях ползвал лаптопа 2-3 месеца, защото не ми трябваше а и беше за смяна на хард. С мишка на “hama” съм, уж геймърска. Преди да се развали лаптопа си играех на него без проблем и не слагах подложка на мишка, на самото бюро я движех и беше перфектно, имам чуството че откакто ми смениха харда и преинсталираха уиндолса и мишката не се движи добре на бюрото, а преди това нямаше проблем? Някакси засича.. преди на други мишки съм ползвал една подложка и сега я сложих и пак засича и трудно се движи, дали е нещо от мишката или някой драйвър? С уин10 съм, нямам актуализации за драйвери, всичко е наред. Мишката е нова, на 4-5 месеца е. 

Деинсталирай я от диспечера на устройства и рестартирай лаптопа.

• Автор

Пак същото.. много странно. Иначе да, има опция. Сега съм я сложил на гладка тетрадка и е по-добре, но пък ме дразни така.. освен да си купя нова подложка и да пробвам?

преди 7 минути, В. Христев написа:

Сега съм я сложил на гладка тетрадка

Огледай оптиката да не е замърсена. Може и с чиста мека четка без натиск да минеш отдолу мишката

преди 10 минути, В. Христев написа:

освен да си купя нова подложка и да пробвам?

Едва ли е причината е в килимчето. В "контрол панела" има настройка "мишка", махнете всякакви отметки там с изключение за точността.

После отидете на сайта на хама и свалете за модела последните драйвери. > Инстал и рестарт.

Сложи я върху повърхност, която не отразява светлината - не е лъскава или много гладка като тетрадката примерно. Пробвай върху лист хартия, който да не е много гладък или върху чаршаф примерно. Също и това, че мишката е "нова", не е фактор да работи нормално.

Щом няма проблем върху гладка тетрадка, най-вероятно е от подложката..Ако все още има проблеми, прегледай "окото" отдолу дали не е замърсено, или драйверите на модела.

• Автор

Ще пробвам да я почистя и да инсталирам драйвери за мишката, но в официалния сайт намирам драйвери, но пък не знам кой от всичките да изтегля, не пише модели.. те са няколко..  

мишката ми е : hama urage reaper neo. 

Драйвери за мишка няма да намериш, освен ако няма някой допълнителен софтуер, който да променя функция на бутоните или нещо друго. Те са си универсални. Тествай мишката на друг компютър/лаптоп, както ти казаха и по-горе, но най-вероятно самата мишка толкова си може. За 20 лева толкова, това дали е "геймърска" или не нищо не значи.

преди 9 минути, В. Христев написа:

Това намерих и аз, но не знам точно кой е.

Ами пробвай . Гледам има някакви номера на модела и избери твоите и гледай да е за Windows 10 .

Докато се получи.

преди 4 часа, В. Христев написа:

hama urage reaper neo. 

Ще, ти дам най добрият съвет, купи си нова мишка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.