Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигат данъците с 50% за 20+ годишните коли, с цел изчистване на българските пътища от тараляснци

Featured Replies

преди 16 минути, franchesko написа:

Едно време, когато ти още не си бил плануван, наиш как се купуваше кола??? С много бачкане и с много чакане.Масовката се возеше по автобусите.Едно време в   ,,Чавдар,, да не мислиш, че вътре не е смърдяло на нафта, дане мислиш, че не е капало дъжд,да не мислиш, че винаги е имало парно??? Обаче като нямаш друг избор.Стига си се оплаквал, не е толкова зле.Тука хората без стабилни доходи няма как да си позволят автомобил,защото за разлика от България,. тука за 50 евро никой няма да си затвори очите на ГТП, че половината ти кенеф е неизправен.Работата в най скапаните квартални сервизи почва от 70 евро на час.И никой не работи вече с части втора употреба.Като ти дадат един чаршав от долу с една сума около 1000 евро за ремонти, че да мине преглед, а реално кенефа целия струва 400-500, наиш колко бързо ще се научиш от къде се купува абонамент за градския транспорт.

На теб не ти разбирам позицията. Наистина. Първо говориш едно, после точно обратното.
Уж заплатите били малки и наставало криза, на смърт било като идвало време за плащане на винетки, данъци  и застраховки. Как грабели все повече работещите хора, които и без това получават мизерно заплащане и че транспортът е зле. Това сам го каза.
После се обръщаш към мен и ми казваш точно обратното. Само че аз съм работещ и си плащам данъците. Движа се с технически изправен автомобил. И моята ръчна спирачка не е вързана с тел, а наистина държи.
Не ми дреме за кварталните сервизи, аз повечето неща си ги правя сам.
----
Не ме интересува какво е било едно време. Когато работя, трябва да стигна от А до Б за адекватно време. Никой няма да ме чака. А ако излезеш извън града и искаш да отидеш в някое по-малко населено място, чакаш автобус по 4-5 часа. Знам села, където автобус минава само по един път на ден. Само ще ти кажа, че след като си плащам билет за автобуса, искам вътре да е топло и да е чисто, а не да е кочина или по-зле от курника ми на село.
----
Наистина, не ти разбирам тезата. Ако си се хванал да се заяждащ между другото с мен, просто си го признай. Имам и шофирам автомобил, защото нямам транспорт. Ако имах адекватен транспорт, щях да си спестя тоя разход. Въобще, ако не трябваше да нося багаж....
---
Начи, ти ми казваш че трябва да си плащам за транспорта, но да получавам мраз и мизерия, да чакам часове и да спя по гарите, да не мога да стигна до работа...просто ей така, защото на теб ти е кеф. Защото според теб аз не заслужавам автомобил. Защото не съм бил от работещите, които увеличенията ги удрят.

• Отговори 87
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 58 минути, simtech написа:

Стига лъга ,че работиш.Каква работа работиш, като не може да си позволиш, нещо друго от 30 годишна бангия и живееш още при вашите,защото финансово самостоятелно ще припаднеш.Твойта е работа е  от дъжд ня вятър,  разбирай няколко пъти месечно да опънеш някоя чиния на някой руснак за няколко часа,дават ти се 20 лева на ръка, които ти слагаш в горното джобче на ризката и не плащаш една стинка данък върху тях,защото само виното тие 15 лева,кат туриш и пицата от Кауфланд 5 лева и то за данък не остана.Това не е работа, а убиване на време.Аз под работещ човек, разбирам ,такъв който работи поне 5 дена седмично по 8 часа,каквото е средната норма в цял свят.Ти какви 5 дена седмично по 8 часа на дена, като си нон-стоп във форума???Безделник,кърлеж!Държавата България няма никаква сметка да търпи такива бангии по пътищата.Направо за такива трябва да идва директно паяка и на вторични суровини.

преди 10 минути, franchesko написа:

Каква работа работиш, като не може да си позволиш, нещо друго от 30 годишна бангия

Някога, когато дойдеш в България, попитай хората какви са им заплатите. И защо автопаркът ни е толкова стар и защо има работещи бедни.
На мен 30 годишната бангия ми е много изгодна, защото е като във вица за Лада-та Отишъл един в авточастите и пита "Имате ли части за лада?" Магазинерът му отговаря "Да, имаме, какво ви трябва"? Човечецът отговаря "Чук, тел и 10 сантиметрови пирони"
Причината 30 годишната бангия да не е сменена с доста по-нова не е толкова че не мога да си я купя по-нова, а че поддръжката на 30 годишната бангия ми е евтина. Сам не писа ли по-рано, че си за по-старите коли, защото имали по-малко електроника и било по-лесно за поддръжка от хората???
--
Кое е по-добре? Да имам 30 годишна бангия с нови накладки, нови дискове, нови гуми, нови жила на ръчната, с неотрязан катализатор или да имам 10 годишна кола, която я карам с гуми изтъркани до телове, с масло което не съм сменял от половин милион километра и само доливам, защото тече и го гори и с дискове на спирачките колкото лист хартия останали - изтъркани...и с накладки китайска 10-та хубост? Поддържам си бангията технически изправна и не знам какво ти пречи. Всичко й сменям, защото не искам да ме остави на пътя в най-неподходящия момент. Дори и да ме боли и да нямам пари, гледам да сменям, защото после като се счупи и стане мизерия, ще си платя 10 пъти по-жестоко.

Твойта е работа е  от дъжд ня вятър,  разбирай няколко пъти месечно да опънеш някоя чиния на някой руснак за няколко часа,дават ти се 20 лева на ръка

Това си е чиста клевета вече. Искаш да започна да обяснявам тук, но няма да ти се получи.

преди 16 минути, simtech написа:

Кое е по-добре? Да имам 30 годишна бангия с нови накладки, нови дискове, нови гуми, нови жила на ръчната, с неотрязан катализатор или да имам 10 годишна кола, която я карам с гуми изтъркани до телове, с масло което не съм сменял от половин милион километра и само доливам, защото тече и го гори и с дискове на спирачките колкото лист хартия останали - изтъркани...и с накладки китайска 10-та хубост?

Твойта бангия е фабрично без катализатор, то няма какво да и режеш. Какво ни баламосваш, че твойта кола е стегната, като ти нямаш пари за сервиз бе момче.С кое е стегната и безопасна ??? Със саморъчно инсталирания газов котлон,който не се знае къде и кога ще гръмне и ще убие невинни хора.Или с ,,ремонтираното,, окачване от пред пред блока.Да, старите коли  са безопасни,когато те са подържани и ремонтирани от професионалисти, и минали преглед, без някой да си е затварял очите.А не ремонтирани и подържани 30+ годишни бангии пред блока.Това в една нормална държава отдаааавна да е на вторични сурвини.Идва паяка дига я  от пред вас, въобще никой няма да те пита, и ти само ще гледаш от терасата като препикано мушкато.

преди 6 минути, franchesko написа:

Да, старите коли  а безопасни,когато те са подържани и ремонтирани професионалисти, и минали преглед без някой да си е затварял очите

Добре. Значи за другите може, но мен ме минаваш по други точки. Знаеш ли, дори на запад има разни гаражчета там където плащаш да ги използваш и да си човъркаш колата. Значи мрънкаше как другите нямали пари, мрънкаше как като се чуло за винетки и идела работата на умирачка, че хората били бедни, че тва, че онова. Айде, дай да не те цитирам. Но иначе постоянно се заяждаш с мен.
Инак, причината всичко да й е сменено на колата е именно че не плащам на сервизи. Последно ми искаха за лагер, който струва 25лв и се сменя за 15 минути..60лв в сервиза, за да ми го сменят. Е, смених си го сам.  С останалите пари смених и другия че си купих и жило на ръчната. Ето така ми е поддържана колата. Много ще ме извиняваш, ама половината тъй наречени професионалисти в България, които ремонтират коли и имат сервиз нямат един келяв документ, който да удостоверява професионална квалификация и компетентност.
-------
Начи, защитаваш бедния народ, ама мен ме хокаш, защото не те кефя. Това ако не е лицемерие.

преди 2 минути, simtech написа:

Добре. Значи за другите може, но мен ме минаваш по други точки. Знаеш ли, дори на запад има разни гаражчета там където плащаш да ги използваш и да си човъркаш колата

То че има има.По 10 евро на час е да използваш подемник.Ама ти не си отишъл на такова място.Ти пред блока,че е без пари, пак си гледал да минеш метър.Тука аз един път, че кората си свалих да си сменя механизма на прозореца ми викнаха шест патрулки, пък ако тръгна да сменям окачаване ще ми викнат качулките сигурно.Тука никой не смее ей така на обществен път да си човърка колата.Идват ченгетата и та извърлят като мръсна слива от ушав.

преди 2 минути, franchesko написа:

Ама ти не си отишъл на такова място.Ти пред блока,че е без пари, пак си гледал да минеш метър.

Не. Имам приятел, който има канал и го ползвам, когато ми трябва. Пак не позна.  Начи проблема не е, че си правя колата и че съм нямал пари за сервиз, ся станА проблема, че било на пътя. Само че не е на пътя. :D И все пак..има си някакво предимство тук да е анархия, а?? Яд те е нещо :D

преди 1 час, simtech написа:

Не. Имам приятел, който има канал и го ползвам, когато ми трябва. Пак не позна.  Начи проблема не е, че си правя колата и че съм нямал пари за сервиз, ся станА проблема, че било на пътя. Само че не е на пътя. :D И все пак..има си някакво предимство тук да е анархия, а?? Яд те е нещо :D

Е това е един от големите проблеми на България, е че няма ред.Всеки си прави кой къде иска колата, всеки прави неща от които не разбира.И какво се получава? Всеки ден по новините гледам инциденти, на няколко месеца ден на траур.Какво да ме е яд? Че тука си има ред, и не съм заобиколен от дебили, които са обърнали обществените места на бащиния ли?Ако ходеше да бачкаш нямаше да ти се налага да се гъзурчиш по каналите, ами щеше да имаш пари за сервиз.Ти хем не искаш да бачкаш,намираш на всеки един работодател кусур,сам си апсолютно некадърен да  съществуваш нормално като самонает.Изкарваш някакви детски дискотечни 50-60 лева на седмица, които те няма как да стигат за сервиз.Това са едни джобни на един тинейджър, който още живее при техните.Ти ако беше тука щеше да притежаваш като ППС най-много втора употреба  колело от  40 евро.Дори най-ефтината бангия от 400 евро нямаше да можеш да търкаляш защото бензина е 1,70 евро литъра и щеше да припаднеш финансово.На газ пък ъпсурт,газовата трябва да е вградена от лицензирана фирма и почват от 2000 евро, и данъка те пребива на тримесечие.

преди 36 минути, franchesko написа:

Ако ходеше да бачкаш нямаше да ти се налага да се гъзурчиш по каналите, ами щеше да имаш пари за сервиз.

Както много други хора ли? От тия, които ти цитира и едвам си купуват винетката, па да не говорим за обслужване на автомобила?

преди 11 часа, simtech написа:

Както много други хора ли? От тия, които ти цитира и едвам си купуват винетката, па да не говорим за обслужване на автомобила?

Тия които цитирах, как как си купуват винетка, как как ходят на сервиз, защото са работещи и изкарват някакви пари.Не се гъзурчат като теб по каналите.Те и от ервопейския ще затегнат нещата, и тогава вече няма как да минеш метър.Както тука,  толкова дърти коли имат право да се движат само лятно време.И много правилно,зимата кат те изпревари задницата и ще се наиграеш.

То, ако ще се прави, като в Холандия, следва около 80% от автопарка в България, да се премести в пунктовете за изкупуване на старо желязо. Нещо, което поради очевадни причини е тотално невъзможно да се случи към този момент - за сега поне се отървахме от соц возилата, почти не се мяркат вече, но за нещо повече стандарта ни трябва да се промени с много.

преди 1 час, franchesko написа:

Както тука,  толкова дърти коли имат право да се движат само лятно време

Освен, че зимата ABS-а не спасява, а даже вреди..Мда... Само се чудиш какво да изсучеш от пръстите си. Ще я видим тая работа.

преди 28 минути, simtech написа:

Освен, че зимата ABS-а не спасява, а даже вреди..

Ти пък кога си карал кола с ABS ? Че и мнения даваш. ABS евентуално може да вреди за сух и горещ асфалт при екстремно спиране но за мокро и сняг е силно препоръчително да го имаш в арсенала си.

на 6.09.2018 г. в 0:33, franchesko написа:

...Но в случея с тази мярка се получава ,че покрай сухото, гори и мокрото.Може би мярката е добра ,но да бъде за хора, които нямат официялен трудов договор и официялни доходи по регистър в НАП.

Или по-добре да се отнася за 20+ годишни дизели. За бензин или газ не виждам особена разлика между нова и стара кола, но нафтовите печки цапат яко, особено старите.

преди 4 минути, badsector написа:

Или по-добре да се отнася за 20+ годишни дизели. За бензин или газ не виждам особена разлика между нова и стара кола, но нафтовите печки цапат яко, особено старите.

Акцента не е чак толкова колко цапат а колко са надеждни и сигурни на пътя във всякакви условия.
Трафика вече не е като преди 20 години и ПТП са увеличили в пъти най вече заради технически неотговарящи коли за съвременния трафик на движение и стандартите за сигурност.

преди 1 час, badsector написа:

Или по-добре да се отнася за 20+ годишни дизели. За бензин или газ не виждам особена разлика между нова и стара кола

Зависи, при една неизправна ламда сонда или катализатор или генерация,  бензиновите и на газ също могат да цапат.И все пак ако приемим факта, че народа е беден и за сега може да си позоли само стари коли, все пак и за това трябва да има някакви граници, до колко може да са.До 25 ли до 26 годишни,само такива с фабрични катализатори ли, иначе става джунгла както е в момента.Един такъв кенеф пасат Б2-ка ,който е 30 години+ със саморъчна инсталирана газова бомба, която цъка и всеки момент може да гръмне, със окачване правено някъде по незнайни някакви канали от хора къде хабер си нямат, това е потенциялен убиец на пътя.И не е само той така,много са така,  и държавата трябваше такива отдавна да ги е изхвърлила  такива  на боклука.В крайна сметка да притежаваш автомобил не е супер крайно наложащо като храната, без която човек, ако не консумира ще умре.Има си и градски транспорт, добър лош, важното е, че има опция.В една Холандия, в която стандарта на живот е около 4 пъри по-добър от този в България на 19 милиона население има 8,4милиона автомобили, в България на 7 милиона 3,6 милиона.Тоест излиза, че в чужбина явно да притежаваш автомобил е толкоа скъпо, колкото и в България, или обратното.Че в България е толкова ефтино колкото и в чужбина.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Трафика вече не е като преди 20 години и ПТП са увеличили в пъти най вече заради технически неотговарящи коли за съвременния трафик на движение и стандартите за сигурност.

Техническото състояние на автомобилите е в дъното от списъка с причини довели до увеличаване броя на ПТП.

Най- първата и основна е безразборно раздадените/ купени свиделства за управление на МПС. След нея се нареждат състоянието на пътната инфраструктура, корупцията в КАТ, в ДАИ и т.н.

Случаите на ПТП  например заради неизправна спирачна система или да речем ходова част не са много, а за гръмнали газови уредби даже не съм чувал.

преди 46 минути, sound написа:

а за гръмнали газови уредби даже не съм чувал.

Щом не си чувал, за такива случеи, ето чети.https://www.24chasa.bg/novini/article/6473275 И то наскоро случило се.Не случайно тука, хората са го измислили, че след изнталация на газова уреба трябва да си смениш номерата, а без документ, че уредбата е монтирана от лицензирана фирма няма как да смениш номерата.Това да не е, чакай сега аз ще си сложа сам ламината в нас да не плащам на на майстор.

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

ПТП са се увеличили поради броя автомобили, но вина за тях има предимно човешкия фактор. Много малко са случаите на техническа неизправност на автомобил като да му откажат спирачките въобще. А освен това пътищата не са адекватни.
Хората, които нямат транспорт няма да спрат да карат по-малко, защото нямат избор. Приемете го. Точка.
Ако шофьорите са отговорни, не карат пияни, няма свидетелства за управление придобити с корупция, ако съдебната система работи и такива като теб, които плащат подкупи на полицаите или карат с 250 и имат сумати нарушения, но не ги затварят и не им взимат книжките вечно..ако...ако..нямаше да има толкова ПТП-та.
Че и си нагъл, при условие че ти лично си давал подкупи и си за затвора. Ти с твоята безотговорност подхранваш корупцията, благодарение на която всеки си мисли, че ще бутне някой лев и ще му се размине, докато не стане голямата беля.
Който кара с 200, не е за СУМПС - да му вземат книжката и да му забранят да кара. И после затвор, ако пак подкара.
Ето така, мойто момче...се предотвратяват ПТП-та!!!!

преди 4 часа, franchesko написа:

В крайна сметка да притежаваш автомобил не е супер крайно наложащо като храната, без която човек, ако не консумира ще умре.Има си и градски транспорт, добър лош, важното е, че има опция

Супер, крайно належащо е.  Има населени места, където минава автобус 1 път на ден. Не можеш да отидеш на лекар, не можеш да работиш, не можеш да стигнеш до университета, не можеш да стигнеш до магазина. Какво правиш тогава, за всеки извънреден случай плащаш по 100лв за такси ли? На мене возенето с колата ми излиза на цената на автобуса като гориво. Обаче тръгвам и се връщам когато аз поискам. Извади си главата от задника, защото не всеки въобще има достъп до транспорт. Не всеки живее в града и не всеки има автобус на 20 минути.
Вместо да изграждат нови железопътни линии и да пуснат теснолинейки поне, та хората да имат стабилен и достъпен транспорт, постоянно съкращават линии на автобусите и на влаковете, защото на никого не му пука за хората, защото не им било финансово изгодно. Да, ама това че на някого не му излизала сметката не означава, че тия хора престават да съществуват. Именно тия са малките хора, които никой не ги отчита че са живи и те са толкова много в България. Извън големите градове всичко е оставено на произвола едва ли не.

преди 3 часа, franchesko написа:

Щом не си чувал, за такива случеи, ето чети.https://www.24chasa.bg/novini/article/6473275 И то наскоро случило се.Не случайно тука, хората са го измислили, че след изнталация на газова уреба трябва да си смениш номерата, а без документ, че уредбата е монтирана от лицензирана фирма няма как да смениш номерата.Това да не е, чакай сега аз ще си сложа сам ламината в нас да не плащам на на майстор.

Понеже си сложих газовата уредба, ще ти кажа  че една газова уредба има 2-3 клапана електроматнитни. И при изгасен двигател те затварят. Единият обикновено е на изпарителя/редуктора, а другият е на сондата на газовата бутилка. За да гръмне една газова уредба(защото ако има теч в движение, то ще излиза под налягане газта и няма да гръмне) трябва да е престъпно безхаберие при което ти мирише до такава степен на газ, че да се отровиш в колата от отдушниците.  Нормалните газови не горят. Те при такива мърлячи и бензина гърми. Като нищо и от инжекциона ще се спука маркуча и ще почне да тече бензин и ще се запалят в движение. Техническата неизправност не означава, че проблема е в АГУ-то, а в задкормилното устройство.

със окачване правено някъде по незнайни някакви канали от хора къде хабер си нямат,

Затова има технически преглед. А честно казано в някои сервизи по-малко и от мен разбират и разчитат на балъци. В България не ти трябва документ, който удостоверява професионална компетентност, за да отвориш автосервиз. Сульо и Пульо са автомонтьори.

преди 1 час, simtech написа:

Затова има технически преглед. 

Знаем в България как се минава ГТП. 50 кинта  под масата и минаваш метър.Тая бангия, ако я искаш да я минеш на немския ГТП (TUV)  незнам да ли ти е ясно, ама заминава директно на вторични.

....

Преди година не е много скоро, но както и да е - така или инак не съм си въобразил, че никога и никъде не са гърмяли газови уредби, има случаи при ПТП и бензинови резервоари гърмят. Но какъв процент от всички произшествия са на гръмнали АГУ, че да се изкарват някакъв значим фактор?

п.п. пък, който сам си монтира АГУ, без да е компетентен в занаята - ми той си е чисто луд най- напред, та камо ли въобще да има правото да управлява автомобил. При толкова много автомобили с АГУ, аз лично не познавам нито един, който сам да си я инсталирал - вероятно все ще има някой друг откачалник, който да е направил така, но със сигурност не е масова практика.

преди 6 минути, franchesko написа:

Знаем в България как се минава ГТП. 50 кинта  под масата и минаваш метър.Тая бангия, ако я искаш да я минеш на немския ГТП (TUV)  незнам да ли ти е ясно, ама заминава директно на вторични.

Никога не давам под масата и това мисля, че ти е станало ясно. И ако на ГТП се види някакъв проблем - отстранявам го! Защото няма да се движа без спирачки или с носач, който се крепи на косъм. И не ми пука за техническия преглед толкова. Просто моята безопасност не е по-евтина от частите на колата, които между другото са доста евтини.

Тая бангия, ако я искаш да я минеш на немския ГТП (TUV) 

Единствено ще й оправя външния вид и е готова за TUV. Само да не излезе, че караш дърт пасат 5-ца с български номера, за да ти е по-ефтино? :D

Никога не давам под масата и това мисля, че ти е станало ясно. И ако на ГТП се види някакъв проблем - отстранявам го! Защото няма да се движа без спирачки или с носач, който се крепи на косъм. И не ми пука за техническия преглед толкова. Просто моята безопасност не е по-евтина от частите на колата, които между другото са доста евтини.

То на ГТП да не с гледа само спирачки и носачи???  А ръждата,ааа къде я абрави.Тоя варел гаранция е почти на флинстоун..Няма как да я караш всеки ден и да не е.

Единствено ще й оправя външния вид и е готова за TUV. Само да не излезе, че караш дърт пасат 5-ца с български номера, за да ти е по-ефтино? :D

Хахаха ти май много историйки си слушал от временно пребиваващи нашенски циганчета.Ако имаш адресна регистрация в общината и те хванат да шофираш автомобил с различни номера от холандските, ей така при една рутинна проверка.Чака те глоба преблизително 2000 евро+ данъка за колата според холандската данъччната система за изминал срок според тяхно осмотрение, което се насъбира приблизително 4000 евро,ако не ги платиш при следващото спиране на автомобила от местните власти, следва паяк и конфискация на МПС-то без никой да тис е обеснява.Аве човек това не ти е Булгаристан или някоя трето и четвърто разрядна бананова република къде ще минеш метър.

преди 9 минути, franchesko написа:

То на ГТП да не с гледа само спирачки и носачи???  А ръждата,ааа къде я абрави.Тоя варел гаранция е почти на флинстоун..Няма как да я караш всеки ден и да не е.

На ГТП се гледат спирачки, окачване и състояние на структурните елементи на МПС, фарове и вредни емисии. За мен някакъв ГТП, където не те пускат за счупена пластмаска в интериора е абсурден. Обаче принципно на мене интериора и една счупена пластмаска ми няма, защото ми е грозно и съм си ги купил втора ръка. Единствената ръжда по колата ми е там където ми я одраха на паркинга малко. И нея ще я оправя като имам време. Ся, малко драскотини може да има, ама в никакъв случай не е флинстоун. ;) Ако беше такава, аз сам щях да я махна. Не бих си возил семейството в кола, която може на пътя да се счупи на две, докато карам с 90.
Имам един познат и кара Опел, където има наистина дупки в пода и е изгнил. Лично аз съм му казвал няколко пъти да го маха, защото ще се убие с него. Обаче аз не съм мърляч, защото ми трябва кола, която да завъртя ключа, да запаля и да тръгна,

преди 9 минути, simtech написа:

Ако беше такава, аз сам щях да я махна. 

Аа, ами ако дойда да я ударя няколко пъти с чука от долу??? И да се  отворят няколко големи дупки от долу?Или само да я натисне с отверка и тя да влезе в купето.Ти недей гледай, на пръв поглед.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.