Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вдигат данъците с 50% за 20+ годишните коли, с цел изчистване на българските пътища от тараляснци

Featured Replies

преди 3 минути, franchesko написа:

Аа, ами ако дойда да я ударя няколко пъти с чука от долу??? И да се  отворят няколко големи дупки от долу?Или само да я натисне с отверка и тя да влезе в купето.Ти недей гледай, на пръв поглед.

Ми не, всичко е здраво. Единият праг малко го натиснах на бордюр на едно място, ма иначе нищо няма. И там го оправих вече. Ако видя, че има - флекса, ЦО-то, грунд, кит, антикор. Ако видя, че има структурен проблем - свалям квото мога и я бракувам. Аз така действам. Просто достатъчно много дърти кошници на ниска цена има, харесвам си една друга, дето не е изгнила и си я търкалям нея.
А то принципно на запад има проекти дори където взимат примерно изгнила костенурка, изкърпват дупките и си ги карат. Или не?
Все пак..имаше авто предавания по дискавърито..ала-бала :D

• Отговори 87
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, simtech написа:

Ако видя, че има - флекса, ЦО-то, грунд, кит, антикор. 

Да грунд кит глекс кит мит, електрожена къде го забрави?За това си има сервизи и професионалисти и хора, които знаят как се прави.А не да се оправя бангията по знайни и незнайи канали с четене в Гугъл и по форумите.

преди 2 минути, franchesko написа:

За това си има сервизи и професионалисти и хора, които знаят как се прави.

Ъхъ. Освен ако да ти покажа тенекеджиите как заварят с точкуване, а не с цял шев... :D И после след 2 години пак става дупка.
Не ме учи. По-добре ми плати да ти покажа.

преди 1 минута, simtech написа:

Ъхъ. Освен ако да ти покажа тенекеджиите как заварят с точкуване, а не с цял шев... :D И после след 2 години пак става дупка.
Не ме учи. По-добре ми плати да ти покажа.

Ейй ми да беше станал заварчик ве.Тука наиш как ги търсят,повече от белия пелин в българска квартална бакалия.За два месеца скачаш в CLK 200 компресор и си патрон от сякъде:D

преди 17 минути, franchesko написа:

Ейй ми да беше станал заварчик ве.

Абе ти да не си комунист бе?

преди 3 часа, simtech написа:

флекса, ЦО-то,

Ха ха, нищо от този арсенал не е по джоба ти.

преди 3 часа, simtech написа:

Ъхъ. Освен ако да ти покажа тенекеджиите как заварят с точкуване, а не с цял шев...

Ади като не разбираш да не се включваш че ставаш смешен в опитите си.
Ти някога хващал ли си CO ?

преди 3 часа, Ivelin _ написа:

...

Ми да ти дам адреса й? Ела заповядай, ще  бъдеш посрещнат подобаващо - обещавам!!!

Редактирано от sound (преглед на промените)

преди 16 часа, BMW Маниак написа:

Акцента не е чак толкова колко цапат а колко са надеждни и сигурни на пътя във всякакви условия.
Трафика вече не е като преди 20 години и ПТП са увеличили в пъти най вече заради технически неотговарящи коли за съвременния трафик на движение и стандартите за сигурност.

О не, катастрофите не са заради технически неизправни автомобили. Катастрофите са защото никой не спазва правилата за движение. Което пък е следствие на това, че няма наказания. Ако имахме една интелигентна система с камери на всяко кръстовище, която автоматично да разпознава нарушенията и веднага да налага глоби, гарантирам, че катастрофите ще намалеят в пъти. Отделно и трафикът ще се нормализира и няма да има чак такива задръствания.

преди 14 часа, franchesko написа:

...Не случайно тука, хората са го измислили, че след изнталация на газова уреба трябва да си смениш номерата, а без документ, че уредбата е монтирана от лицензирана фирма няма как да смениш номерата...

Това е абсурдно. Цялата процедура по узаконяване на газовите уредби е абсурдна. Именно поради това хората си карат на газ, без да е отбелязано никъде. Това не означава, че тези газови уредби са опасни. Докато механизмите не се улекотят и поевтинят, положението няма да се промени.

Франческо, аре стой си в холандията и ни остави нас тука. 

На запад Е30-ките още малко и няма да плащат данъци или ще съм им стотинки, защото се считат за ретро автомобили, тоя нашия тръби тука да им били вдигнели данъците.

Пък като ми намериш Е30 което да може да "пили гуми" за 1000лв ми се обади, щото намирам само астматици 1.6 на които половината коне са им избягали. 

Аз монтирам газови уредби в Германия.В петък дойде един Fiat 130 да му слагам газ.Не зная кой набор е баш,ама този модел се произвежда от 1971г. до 1976г.В съседното хале чака някаква американска кола на 20+ години.Тук се движат много автомобили на 20+ години,не зная защо хората ги уважават.Проблема не е в годините а в поддръжката!Какви са данъците им тук не зная.

А преди 3 месеца монтирах газ на един Голф 3,1997г.Клиента плати 1800 евра!Баси Голфа!

преди 2 часа, Ivelin _ написа:

Франческо, аре стой си в холандията и ни остави нас тука. 

На запад Е30-ките още малко и няма да плащат данъци или ще съм им стотинки, защото се считат за ретро автомобили, тоя нашия тръби тука да им били вдигнели данъците.

Пък като ми намериш Е30 което да може да "пили гуми" за 1000лв ми се обади, щото намирам само астматици 1.6 на които половината коне са им избягали. 

Били бил по-конректен за кой запад иде реч? Защото тука колите освободени частично от данъци са тези между 26 и 40 годишни, обаче както се спомена по-надолу проблема е в подръжката.Защото, ако в България може да минеш преглед срещу 50 лева с половината неща неизправни,тука това няма как да се случи и трябва постоянно да набиваш една чанта пари,ако все още не е умрял двигатела, за да я държиш изправна,което в даден момент ще ти дойде по-скъпо от една 10 годишна кола с доста повече комфорт и екстри  от колкото да търкаляш 26+годишна бангия гола като пушка от към есктри.Тука 26+ годишните коли се карат от фенове на модела и са  подържани и не могат да се сравняват с българските 26 годишни+, които се карат предимно от сиромаси.И аз търся  да  купя опел калибра за тунинг проект,  които и те вече са 25 години+ но една изправна е около 3000 хиляди евро,без да знам на колко ще дойде тунинга,предполагам поне на 6-7 хиляди евро горе долу, и тя вземи, че дойде колкото чисто нова Дачия.

• 2 седмици по-късно...

То убу, но да се вдигат данъците, аз като българин по рождение, ич не виждам как пък ще реши проблема?! Проблема се решава по един единствен начин, така както са го решили хората на запад, а именно - да се повиши не данъка, а стандарта на живот. Хората не си поддържат колите, поради простата причина, че нямат пари - инак всеки предпочита чисто нова Дачия, пред 30 годишен издухан Форд .... зарад туй румънците дърпат, щото общинарите карат дачии, а не седма серия баварци по поръчка и давай да вдигаме данъците, че да може кметчето да си плаща бенза.

• 1 месец по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.