Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Атакуват потребители на Windows през „zero day” уязвимост

Featured Replies

По една друга логика всеки компютър свързан с интернет е предразположен за пипване на вируси. Затова всеки параноик спокойно може да не влиза в интернета и не ще се зарази.

При положение, че целият ти софтуер е лицензиран и си се постарал да си конфигурираш цялостната си система, включително и мрежовото ти свързване към локалната, виртуалната и т.н. мрежа, то само и единствено от теб зависи дали ще позволиш да се изпълни някакъв скрипт или програмен код дошъл по някакъв начин в твоя компютър.

Изтъкваш тук Линукс, заради това, че определени процеси се изпълняват само с права на "Дървото" и си мислиш че Джама няма такива ли?

Ако си конфигурираш по определен начин "Джам-потребителя" или влизаш "Ограничен" по подразбиране (Ползваш администраторския внимателно) то няма да имаш грижи с "хигиената" на твоя компютър и т.н.

Тук няма да повдигам въпроса за виртуални машини и т.н. където спокойно може да си правят някакви експерименти  ....

Минт, Винт, иОеСт и бля .... който го е страх от мечки да не ходи в гората.... :)

Та .... освен да хейтваш .... май и насаждаш параноя ....

Ми толкова си можеш и явно си осмислил живота си и го живей така ....

Успех с минт- ментата .... аз пък си предпочитам друга дистрибуция ... а .... и Джам ХП, 7 .... хм ... Така наречен Вирус 10 не съм прикачвал .... след 2023 ще му мисля ...

:) .... но .... не мисля, че описания "Нулев ден" е вид смъртоносна опасност .за 10-ката .... те .... някои едно време ги стряскаха с ефект "2000 г" .(Миледиум) ... :)

п.п. Явно нямаш нито един ден практика като администратор на локална или др. мрежа ....

Успех!

на 12.09.2018 г. в 17:18, rado84 написа:

По времето на СексПи хванах такъв вирус, дето ни една антивирусна не можеше да те спаси. Ако не ме лъже паметта, този тип вируси се наричаха полиморфни - завират се по всички дялове, флашки, вкл. и в MBR на диска, както и в 8-те мегабайта unallocated size. С това нещо има само един начин да се пребориш и той не е антивирусна.

Ами не, не смесваш понятията. Полиморните заразяват изпълнимите файлове на всички дялове, това с MBR сектора и създаването на 10 MB скрит дял бе дело на рууткита TDL4, модификация на TDSS рууткита от 2009-та, който пачваше драйверите на контролерите на твърдите дискове. Следващите версии почнаха да атакуват MBR-то и дори VBR-то, защото заради PatchGuard-a на 64-битовите версии на Windows, руутките не бяха пробили защитите доста години и търсеха начини за заобикалянето на PatchGuard-a. А в последните версии на Windows доста помага и SecureBoot (но изисква програмите, които са инсталирани да са цифрово подписани от MS). И да, за почистването се използваха специализирани инструменти и ръчна намеса, но бе поправимо без преинсталация в повечето случаи.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не, не смесваш понятията. Полиморните заразяват изпълнимите файлове на всички дялове, това с MBR сектора и създаването на 10 MB скрит дял бе дело на рууткита TDL4, модификация на TDSS рууткита от 2009-та, който пачваше драйверите на контролерите на твърдите дискове. Следващите версии почнаха да атакуват MBR-то и дори VBR-то, защото заради PatchGuard-a на 64-битовите версии на Windows, руутките не бяха пробили защитите доста години и търсеха начини за заобикалянето на PatchGuard-a. А в последните версии на Windows доста помага и SecureBoot (но изисква програмите, които са инсталирани да са цифрово подписани от MS). И да, за почистването се използваха специализирани инструменти и ръчна намеса, но бе поправимо без преинсталация в повечето случаи.

По онова време аз намерих само един начин за борба с вредителя: записване на DVD най-важните ми неща (mp3-ки, снимки и др. такива), защото вирусът няма как сам да се опече на DVD-то и после цялостно преформатиране на дяловете, като им промених размерите само с 1 мегабайт. Малко, но достатъчно да побъркам вируса и да се отърва от него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.