Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кога се бууства процесора, и кога не.

Featured Replies

преди 2 минути, Raze написа:

Процесора ти е с отключен множител. А и мислех, че става въпрос за моето дъно и процесор.

Преди това беше с 4590. На 3.85.

П.П. По-горе написах ''подходящо дъно''. Не съм визирал твоята ''като скала''.

Лека!

Не знам защо не харесвате турбото аз съм си супер доволен от него.  Моя процесор е 7600 с базова 3,5GHz

turbo frequency (1 core)4,100 MHz (4.1 GHz, 4,100,000 kHz)

turbo frequency (2 cores)4,000 MHz (4 GHz, 4,000,000 kHz)

turbo frequency (3 cores)4,000 MHz (4 GHz, 4,000,000 kHz)

turbo frequency (4 cores)3,900 MHz (3.9 GHz, 3,900,000 kHz)

Наблюдавал съм го и при ежедневна работа с леко резбовани приложения и постоянно си се върти около 4GHz което за работата ми е идеално. Пуснах сега за проба архивиране на много снимки за да натоваря и четирите ядра и държеше 3,8-3,9GHz. което за мен си е съществена разлика от базовата честота и не бих я нарекъл рекламен трик. За моите нужди, ако имаше процесор който да държи турбо на 5,5-5,6GHz на едно ядро дори и за 20секунди щеше да е идеален.

Струва ми се, че откакто почна надцакваното с ядра и двата лагера прецакаха обикновените потребители, които не се нуждаят от много нишки, а бъза еднонишква. До 7-ма серия на Интел от неклокващите се модели имаше I3-I5-I7 които бяха почти с еднаква еднонишкова производителност. И какво се получава според мен сега. Ако ползваш софтуер дето не е оптимизиран за много нишки или не може да се оптимизира, искаш не искаш трябва да се набълбукаш с много ядра и да хвърлиш едни пари за тях дето няма да ги ползваш. Това са си моите разсъждения на един лаик в тази тематика.

Untitled.jpg.0b96f84b9053da5faf3a45d99c7a9438.jpg

на 14.09.2018 г. в 9:22, bobivg написа:

За моите нужди, ако имаше процесор който да държи турбо на 5,5-5,6GHz на едно ядро дори и за 20секунди щеше да е идеален.

Този процесор и сега съществува - i5 8600K. Няма да са 5.6GHz, но 5.4 или дори 5.5 са възможни със добра бройка за 24/7 работа. Естествено при по-тежки AVX натоварвания ще е нужен поне 200MHz offset.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.