Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шофиране в Румъния без син талон

Featured Replies

преди 30 минути, franchesko написа:

Това са глупости, че на границата ти искат само лична карта и талон. 

Жената излиза до Румъния по 3-4-5 пъти в седмицата от доста време насам, пък ти си говори каквото ти душа иска.

Границата с Гърция се минава(за лек автомобил говоря) с лична карта и нищо повече.

Границата с Македония - лична карта, малък(голям) талон, зелена карта.

• Автор

Много отговори видях и чух утре ще видим какво ще стане, благодаря на всички :)

преди 1 час, Hot Men написа:

Много отговори видях и чух утре ще видим какво ще стане, благодаря на всички :)

Повтарям. Дунавмост, Силистра и Вама веке се минават с малък талон и лична карта. От пет години насам. 

преди 2 часа, algor написа:

Жената излиза до Румъния по 3-4-5 пъти в седмицата от доста време насам, пък ти си говори каквото ти душа иска.

Това,че живее в на Дунав Мост, не и прави мнението меродавно.И аз съм израснал на 3 км от румънската граница и още на 8 годишна възраст я минавах по 3-4 пъти на ден, по тая логика трябва да съм ескперт по минаване на граници.Но уви не съм.Казвам какво ми се е случило на мен, от там нататака всеки си има глава и може да си я троши както намери за добре.

Бе аз толкова пъти съм пресичал граници, друго освен граничари не видях. Ма кат сте рекли, и катаджии има.

Значи е на късмет. На връщане ще попадне на наши катаджии и ще му направят проверка. Ще бъде глобен за каране без колан и за липса на син талон. :D

преди 1 час, Silvering написа:

Бе аз толкова пъти съм пресичал граници, друго освен граничари не видях. Ма кат сте рекли, и катаджии има.

Едвали са ти ясни всички правомощия на един митничар.А да си чувал за гранична полиция?И на тях ли не си длъжен да показваш книжка? По холандските закони, ти си длъжен да си покажеш шофьорската книжка на всеки един държавен чиновник, който тия поиска.За българските незнам,но предпочитам да съм подготвен и редовен.Опитай се да влезеш в Холандия ,ако те спрат холандските граничари и да откажеш да си покажеш книжката.Опитай се да минеш немската границата и да откажеш да си дадеш книжката,ако бъдеш спрян  при поискаване от ,,zoll police,, (немските граничари)  Наиш колко на бързо ще се прибереш с автобуса за Швеция.

преди 1 час, emmi написа:

Повтарям. Дунавмост, Силистра и Вама веке се минават с малък талон и лична карта. От пет години насам. 

Аз три паспорта смених още преди да бяхме влезли в ЕС заради липса на страници къде да ми бият печатите и не помня на граница да ми е искана книжката.
Паспорт, талон на колата и зелена катрярта (застраховка). Отделно философа на пътя ако се направи на умен да търси талон трябва много добре да знае че акта замества контролния талон за срок от 1 месец.
Така че не виждам изобщо какъв е проблема да си пътува с акта.
Не бил на румънски ! Ами да го снима с телефона милиционера и да го пусне на скенера на преводача за да се убеди в това какво пише най долу на акта..
Инак в Доминканска карам също без контролен талон и без акт.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Аз три паспорта смених още преди да бяхме влезли в ЕС заради липса на страници къде да ми бият печатите и не помня на граница да ми е искана книжката.
Паспорт, талон на колата и зелена катрярта (застраховка). Отделно философа на пътя ако се направи на умен да търси талон трябва много добре да знае че акта замества контролния талон за срок от 1 месец.
Така че не виждам изобщо какъв е проблема да си пътува с акта.
Не бил на румънски ! Ами да го снима с телефона милиционера и да го пусне на скенера на преводача за да се убеди в това какво пише най долу на акта..
Инак в Доминканска карам също без контролен талон и без акт.

Никой няма да го спре ако не направи нарушение. При проверка ти искат шофьорската книжка. На границата минаваш с лична карта и малък талон. Това е. 

Голямо философстване му хвърлихте. 

преди 11 часа, emmi написа:

Голямо философстване му хвърлихте. 

Е как не, тука има 3-4-ма разбирачи, дето са компетентни по всички теми. Изказват се като крайна инстанция, но силата им секва щом прекрачат входната врата на бърлогата, в която живеят. Навън са по-ниски от тревата, като мушици са, защото така или иначе никой не ги забелязва. Това е техния звезден миг слава. Да напишат 2-3 реда в някой форум. :emoji_smiley-03:

Само се огледай и ще се сетиш точно за кои хора ти говоря. Разбират от всичко (без изключение), най-вече от драскане и даване на "компетентно" мнение по форумите. 

преди 2 часа, ostavime написа:

Е как не, тука има 3-4-ма разбирачи, дето са компетентни по всички теми. Изказват се като крайна инстанция, но силата им секва щом прекрачат входната врата на бърлогата, в която живеят. Навън са по-ниски от тревата, като мушици са, защото така или иначе никой не ги забелязва. Това е техния звезден миг слава. Да напишат 2-3 реда в някой форум. :emoji_smiley-03:

Само се огледай и ще се сетиш точно за кои хора ти говоря. Разбират от всичко (без изключение), най-вече от драскане и даване на "компетентно" мнение по форумите. 

дори няма нужда и да се оглеждам

преди 12 часа, franchesko написа:

Едвали са ти ясни всички правомощия на един митничар.А да си чувал за гранична полиция?И на тях ли не си длъжен да показваш книжка? По холандските закони, ти си длъжен да си покажеш шофьорската книжка на всеки един държавен чиновник, който тия поиска.За българските незнам,но предпочитам да съм подготвен и редовен.Опитай се да влезеш в Холандия ,ако те спрат холандските граничари и да откажеш да си покажеш книжката.Опитай се да минеш немската границата и да откажеш да си дадеш книжката,ако бъдеш спрян  при поискаване от ,,zoll police,, (немските граничари)  Наиш колко на бързо ще се прибереш с автобуса за Швеция.

Човече, chill. Света не свършва с Холандия.  За мен не се тревожи кога, къде и с какво ше се прибера. Ревизирай си малко тона, не съм ти инженерчето ;)

Edit: допитах се до един приятел граничар. Гранична полиция има право да проверява СУМПС само на територията на аерогарите в страната. И то ако има извършено нарушение на територията на летището.

Редактирано от Silvering (преглед на промените)

Баси.. ква весела тема... 

на 16.09.2018 г. в 17:14, franchesko написа:

и ако почнеш да му се обесняваш, кое как било по закон, хвърляти документите на асфалта ,връщаш се на зад и въри реви,ако искаш и при аремнския поп.

Ало... Господинът дето уж си търсил правата.. май пълниш гащите като видиш униформен, а? 

преди 1 час, simtech написа:

Баси.. ква весела тема... 

Ало... Господинът дето уж си търсил правата.. май пълниш гащите като видиш униформен, а? 

Аве човек гледай си там болешките и инвалидноста и не се навирай в на слона панталона....   Точно такива като теб къде са на една плюнка живот и дишат на акумулатори, секи ден ги чета в новините, как са се правили на интересни пред непознати хора, или на  някакви по на горе в йерархията от тях, ядат бой като магарета, после почват да обикалят телевизионните студия и да реват като питки  и да ронат коркодилкси сълзи как някой им е злоупотребил с правата,как са яли бой без нищо и да занимават всички възможни хора с драмите си.Аман от такива.

преди 3 часа, franchesko написа:

...

Когато си прав, няма от какво да се притесняваш. Само мишките, които знаят че не са прави - те ядат бой.

преди 1 час, simtech написа:

Само мишките, които знаят че не са прави - те ядат бой.

И такива  които не знаят къде как да се държат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.