Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Освен това, в каталозите се дават позициите на спътниците по Гринуич (0гр), а България е средно на 25гр на изток, така че Астра се пада на 6гр на запад. За начало ти е нужна точната посока на юг, където поставяш позиция нула,  тогава въртиш на изток или запад, като остта на въртене трябва да е полярна-да е успоредна на земната ос (север-юг). А понеже ние не сме на екватора, а на 42гр северна ширина, се правят корекции на окачването на антената (наклон на юг с 5-6гр), за да следва при въртенето орбитата на стационарните спътници.

• Отговори 159
  • Прегледи 19,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, Martin Nikiforov написа:

Стана ми доста ясно сега.Със старата аналогова все едно тарсиш радио беше като детска игра.

Ясно като в мъгла ти е :)
Без устройство,каквото още в началото на темата ти показах няма да успееш,защото освен по хоризонтала трябва и по вертикала антената да е правилно позиционирана.
Това са спътниците,които може да бъдат гледани от нашето географско положение.

oo_2213136.jpg

преди 11 минути, ncl написа:

България сат е на 1,9Е, а не както е дадено на 1,9W.

Не бях забелязал тази грешка:)
Списък на спътниците

sirius4_eurb.gif

• Автор

Идеята ми беше освен да зяпам телевизия,и да се науча.Но уви прави сте.Пълна нула.По добре да извикам някой и да го гледам как я настроива.Аз съм на  иптв телевизия но ми се искаше да подкарам и антената.

Темата стана доста интересна за мен.

преди 4 минути, Martin Nikiforov написа:

Идеята ми беше освен да зяпам телевизия,и да се науча.Но уви прави сте.Пълна нула.По добре да извикам някой и да го гледам как я настроива.Аз съм на  иптв телевизия но ми се искаше да подкарам и антената.

Темата стана доста интересна за мен.

Няма лошо да се занимаваш,но си купи уред за настройка на сателитни антени,което още в началото на темата показах.

на 10.10.2018 г. в 11:44, AAUUXX написа:

На око ме съмнява да направиш настройка на антената,трябва ти нещо такова за целта.

• Автор

Е нее скъп.добре е.

Така и така ще викам техник и разполагам с три работещи конвектора може да се хванат на една антена три близки по градуси спътници нали.прочетох в интернет че ставало.

преди 32 минути, Martin Nikiforov написа:

Е нее скъп.добре е.

Така и така ще викам техник и разполагам с три работещи конвектора може да се хванат на една антена три близки по градуси спътници нали.прочетох в интернет че ставало.

Възможно е,ако са близки с градус-два разлика,но и антената е също фактор за целта,с малка няма да можеш да хванеш всички налични транспондери.

преди 1 минута, Martin Nikiforov написа:

1.5 d 

1.50м ли ?

• Автор

на кои да се обадза настроиката. на булсата или вивакома или има и други варианти.Защото е малко странно да викам булсата да настриват вивателси приемник,или пак вивателските техници на настроиват техен приемник на савсем друг спътник.Става една

преди 1 минута, Martin Nikiforov написа:

на кои да се обадза настроиката. на булсата или вивакома или има и други варианти.Защото е малко странно да викам булсата да настриват вивателси приемник,или пак вивателските техници на настроиват техен приемник на савсем друг спътник.Става една

Търси някой извън операторите,защото ти не си абонат на нито един такъв и съответно няма да се ангажират с нищо.

току-що, Martin Nikiforov написа:

аз сам на иптв на булсата 

Но нямаш активен абонамент към този приемник!

• Автор

По принцип този приемник нее много хубав но добрите приемници ги гледам на 300 лв

а този ми е без пари само дистанционно си купих от виваком

нямам възможност сега са по хубава техника

Приятел, най-добре се откажи. "Горе" има много телевизии, по които няма нищо за гледане. Всичко интересно е здраво кодирано и недостъпно. За сателит "Астра" трябва по-голяма и много добре юстирана антена, защото сигналът е доста слаб. Преди години, когато се занимавах много с това, се хващаше един британски пакет "Chart Show" свободно, с много музика и , разбира се, реклами, също с много слаб сигнал. Отделно езиковата бариера, няма да разбираш повечето. Германските телевизии са пълни с приказки и публицистика, няма интересно нищо. IPTV е най-доброто за теб, което имаш, ако се преместиш и на същото във Виваком, където възможностите са много повече ( интерактивно гледане), не ти трябва друго.

cs.png

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

Приятел, най-добре се откажи. "Горе" има много телевизии, по които няма нищо за гледане. Всичко интересно е здраво кодирано и недостъпно. За сателит "Астра" трябва по-голяма и много добре юстирана антена, защото сигналът е доста слаб. Преди години, когато се занимавах много с това, се хващаше един британски пакет "Chart Show" свободно, с много музика и , разбира се, реклами, също с много слаб сигнал. Отделно езиковата бариера, няма да разбираш повечето. Германските телевизии са пълни с приказки и публицистика, няма интересно нищо. IPTV е най-доброто за теб, ако се преместиш и на същото във Виваком, където възможностите са много повече ( интерактивно гледане), не ти трябва друго.

cs.png

Явно не си прочел, че човекът е на IP TV от Булсат, а с това иска да се понаучи евентуално...

• Автор

Последно силен ли е или слаб сигнала на астра.

Както казах антената ми не е малка.

А тази ИПТВ като гледам мач съседите викат за гол а при мен още нее започнала атаката.

• Автор

Мале мале то и конвектора отпреди трчбва да се изкриви ужас

Попаднах на един калкулатор доста интересно за сателити

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.