Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен интернет

Featured Replies

Здравейте,

Използвам рутер модел ZTE E5501, буквално закупен от доставчика (знам, че беше лоша идея просто беше най-евтиния).

Скоростта на wi-fi е прилична, но интернета, който тече по Ethernet кабела е доста нестабилен, въпреки, че на интернет тестовете показва доста стабилни резултати.

Особено когато играя някоя видео игра, там осезаемо се осеща "лаг".

Компютърът ми е с добри параметри, а Ethernet кабела е жълт, като ми казаха, че това най-вероятно е Cat3.

Та въпросът ми е следният - Зависи ли какъв модел/марка/колко е качествен самият рутер спрямо Ethernet кабела, дали по някакъв начин интернета пада защото съм с китайски рутер ?

Добавям, че скоростта за която плащам е 100mbps и до колкото съм запознат съм с оптичен/fiber FTTB мрежа и в моят квартал доставчика има пълен обхват, поне така пише в сайта им, доставчика ми е Comnet Sofia.

Много ви благодаря.

Test.PNG

Редактирано от PinTheHuman
Допълнителна информация (преглед на промените)

Опитайте да направите няколко теста при изключени всички програми, които ползват интернет (например торент клиенти и подобни).

Лаговете в игрите могат да се дължат на много причини(натоварени, бавни или проблемни сървъри, омазани драйвъри от твоя страна и др.)

• Автор

В Overwatch нямам лаг в Heroes of the Storm имам :thinking:

В twitch.tv и youtube.com имам понякога проблеми с прекъсвания и бавни зареждания.

• Автор

Е каква е логиката на по-тежката игра в пъти по-тежка да нямам лаг, а на по-неизискващата толкова да имам ?

Както вече написах клиповете в youtube.com също зареждат бавно някой път и особено в twitch.tv има прекъсвания.

Дефакто единствения вариант трябва да е интернета.

Не би ли една смяна на по-хубав/качествен рутер подобрила връзката ?

преди 47 минути, PinTheHuman написа:

Е каква е логиката на по-тежката игра в пъти по-тежка да нямам лаг, а на по-неизискващата толкова да имам ?

Както вече написах клиповете в youtube.com също зареждат бавно някой път и особено в twitch.tv има прекъсвания.

Каква ти е мрежовата карта ? Сигурен ли си, че си инсталирал правилните драйвери ? 

преди 1 час, PinTheHuman написа:

Проблема ти е в доставчика. Youtube както и Twiych са международни сайтове. За да ти ги предоставя доставчика ти е купил бизнес интернет от някоя от водещите компании, но той е скъп.

• Автор
преди 35 минути, ivanov0597 написа:

Каква ти е мрежовата карта ? Сигурен ли си, че си инсталирал правилните драйвери ? 

ИНТЕРНЕТ КОНТРОЛЕР Intel I219V Gigabit LAN 10/100/1000 Мбит/сек
преди 10 минути, PinTheHuman написа:
ИНТЕРНЕТ КОНТРОЛЕР Intel I219V Gigabit LAN 10/100/1000 Мбит/сек

Intel имат проблеми с някои мрежови карти. Аз имах подобен проблем в Twitch, Youtube. Пробвай да инсталираш най-новия драйвер. Ако не стане му дай рол-бек на стара версия и ще ти се реши проблема.

• Автор
преди 1 минута, ivanov0597 написа:

Intel иамт проблеми с някои мрежови карти. Аз имах подобен проблем в Twitch, Youtube. Пробвай да инсталираш най-новия драйвер. Ако не стане му дай рол-бек на стара версия и ще ти се реши проблема.

А в сайта на производителя на дъното ми има за теглене LAN, предполагам това е за мрежовата карта също ?

image.png.2d592f431030b152506f40cf0e1c4cfd.png

преди 26 минути, ivanov0597 написа:

Intel имат проблеми с някои мрежови карти. Аз имах подобен проблем в Twitch, Youtube. Пробвай да инсталираш най-новия драйвер. Ако не стане му дай рол-бек на стара версия и ще ти се реши проблема.

Изтегллих и инсталирах както посъветва, не съм изключвал интернета докато инсталирах, буквално се инсталира за секунди.

.image.thumb.png.1436826b35671b1269dc0dbf36ada3f8.png

• Автор
преди 31 минути, ivanov0597 написа:

https://downloadcenter.intel.com/download/25016/Ethernet-Intel-Network-Adapter-Driver-for-Windows-10?product=82186 Това ти трябва.

Ако не стане, пробвай с Driver Booster да ги рол-бекнеш.

Дръж ме в течение. Дано оправим проблема :)

Точно това свалих, а  Driver за LAN от Дъното да свалям ли ?

преди 11 часа, PinTheHuman написа:

Точно това свалих, а  Driver за LAN от Дъното да свалям ли ?

Да

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.