Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нося ли някаква отговорност?

Featured Replies

преди 4 часа, RudeBoy написа:

Официално внесен Samsung в България не би трябвало да се продава запечатан, с ненарушен заводски стикер.

Защо?

Защото марката има официални представителство и сервиз в България.И пред сервиза важи само оригиналната гаранционна карта - която се намира в кутията с апарата :) . А не разни "електронни формати" каквито дава един много известен румънски онлайн магазин.

Така че търговецът е длъжен да извади гаранцията от кутията, да напише IMEI, да сложи печат с дата, и така да изпрати апарата.

Аз лично имах навик, когато трябваше да нося такава онлайн поръчка, да се обаждам предварително на клиента, и да питам дали разрешава да му разпечатам телефона и подпечатам гаранцията, или предпочита да го получи с ненарушен стикер, и да мине по-късно през магазина за печат, когато му е удобно. И имаше хора с предпочитания и към двата начина.

преди 11 часа, RudeBoy написа:

Защото марката има официални представителство и сервиз в България.И пред сервиза важи само оригиналната гаранционна карта - която се намира в кутията с апарата :) . А не разни "електронни формати" каквито дава един много известен румънски онлайн магазин.

Така че търговецът е длъжен да извади гаранцията от кутията, да напише IMEI, да сложи печат с дата, и така да изпрати апарата.

Аз лично имах навик, когато трябваше да нося такава онлайн поръчка, да се обаждам предварително на клиента, и да питам дали разрешава да му разпечатам телефона и подпечатам гаранцията, или предпочита да го получи с ненарушен стикер, и да мине по-късно през магазина за печат, когато му е удобно. И имаше хора с предпочитания и към двата начина.

И каква гаранция, че дадения магазин не е извадил или подменил даден компонент, като кутията е отваряна? Примерно кейс или слушалки и да ги вади и продава отделно. Ако си на място в магазина и отварят кутията пред теб е ок, така правят и мобилните оператори, но при онлайн пазаруването нещата стоят по различен начин. Някои производители дават възможност за регистрация на устройството в самия сайт и изобщо не се изискват печати и гаранционна карта. Вместо печат, просто прикачате в сайта фактурата по време на регистрация на устройството. За Samsung конкретно не знам, дали има такава възможност, но със сигурност е голямо неудобство, все пак живеем в 21-ви век и онлайн пазаруването е нещо нормално. 

преди 19 часа, TigerBG написа:

Телефона нямаше батерия да го пробвам

преди 18 часа, Soviet Soldier написа:

Аз ли пиша глупости? Въпросния телефон е МОНОБЛОК, как ще разбереш дали има батерия или не? Ще го отвориш с голи ръце или?  

Авторът има предвид, че батерията няма заряд, за да го включи и пробва, а не, че зее дупка отзад на мястото на батерията, която е извадена.

Истига се дърляхте, че цялата тема трябва да затрия заради вашите спорове и мерене на...дедазнамкакво.

преди 1 минута, algor написа:

Авторът има предвид, че батерията няма заряд, за да го включи и пробва, а не, че зее дупка отзад на мястото на батерията, която е извадена.

Едно е апаратът да е с изтощена батерия, друго е да е "без батерия". Грешно се е изразил, но дори и батерията да е паднала, това е нормално. Даже в инструкциите на самия телефон е написано, че батерията може да е изтощена и включването на устройството да е възможно след 20-тина минути зареждане. 

преди 23 часа, Megumi написа:

Не разбирам каква е тая мания все от измислени сайтове да си поръчвате телефони. Толкова ли няма магазини за техника във вашия град ?

Аз за миналата Нова Година си направих подарък телефон от Китай.Поръчах го и го платих по интернет.Телефона ми струваше 400лв.,а тук по магазините беше 600лв.

преди 44 минути, ivan_pop написа:

Аз за миналата Нова Година си направих подарък телефон от Китай.Поръчах го и го платих по интернет.Телефона ми струваше 400лв.,а тук по магазините беше 600лв.

Ми добре

Аз не бих рискувала за 200 лева

Защото после може да ми излязат през носа

Ми следващия път автора на темата да си купи телефон от startelefon.bg или някакво подобно измислено сайтче. Толкова ли са тъпи някой хора за да купуват от измислени сайтове без никаква информация за фирмата...

• Автор
преди 2 часа, Year Zero написа:

Ми следващия път автора на темата да си купи телефон от startelefon.bg или някакво подобно измислено сайтче. Толкова ли са тъпи някой хора за да купуват от измислени сайтове без никаква информация за фирмата...

Много пъти съм пазарувал по интернет, както от България, така и от чужбина. Винаги първо гледам отзивите за търговеца, който съм набелязал, както и каква е политиката на сайта в случай, че нещо се обърка. Много добре знаех какви рискове поемам щом поръчвам скъп телефон от мрежата, но възможността да спестя не малко пари, надделя в случая. В добавка, дори да бях платил за устройството и по-късно да бях разбрал, че е дефектно, по закон щях да имам право да го върна в 14 дневен срок, а сумата да ми бъде възстановена. 

Скъпи потребителю, следващия път, когато решиш да си излееш злобата върху някой, заявявайки, че е тъп, би било добре първо да погледнеш самия себе си. Прочети какво си написал и се замисли. Написал си две изречения и са пълни с грешки.

някоЙ хора :D

Обратно в първи клас.......!!!

Ти си този, който е решил да си купи телефон от поредната долнопробна фирма...

преди 26 минути, TigerBG написа:

В добавка, дори да бях платил за устройството и по-късно да бях разбрал, че е дефектно, по закон щях да имам право да го върна в 14 дневен срок, а сумата да ми бъде възстановена. 

Да, но транспортните разходи щяха да са за твоя сметка. Колкото и малки да са, не е редно да ги плащаш, при положение, че търговецът не е бил коректен с теб.

• Автор

Да, така е.Не е редно. Без повече поръчки на телефони от моя страна по интернет. Това ми е поуката от този случай.

Впрочем, скоро ми изтича договора с А1, та се чудех, кой е най-хубавия телефон с плосък екран на пазара в момента? Плосък, понеже ще има читави протектори за дисплея.

преди 7 часа, Megumi написа:

Ми добре

Аз не бих рискувала за 200 лева

Защото после може да ми излязат през носа

Както е казал един мислител:"Риск пИчели,риск губи!".Аз рискувах да спестя 200лв. или да загубя 400лв.В случая спечелих!

преди 2 минути, ivan_pop написа:

Както е казал един мислител:"Риск пИчели,риск губи!".Аз рискувах да спестя 200лв. или да загубя 400лв.В случая спечелих!

Радвам се за теб

Но аз предпочитам да съм сигурна с възможно най-доброто

Преди телефона си бях купил таблет от там.Според мен сайта е сериозен,казва се GearBest.И други дребни неща съм пазарувал от там.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.