Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

Featured Replies

О.К. Бързо форматиране или Разрешаване компресия на файловете и папките? Томът ще се ползва като резервен за снимки, видео клипове. По принцип тези и други неща ще се архивират на външен твърд диск.

• Отговори 67
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не ти трябва ъази компресия едва ли си закъсал за място а и при снимки и филми няма смисъл те са си компресирани принципно, освен ако не ползваш някакви raw формати.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам подобен проблем. 

На лаптопа ми Леново ideapad z560 му изгоря харда(поне така си мислех), купих нов хард диск и при опит да му кача уиндоус ми излиза син екран.

Обаче съм упорит, сложиш харда на друг лаптоп и му качих уиндоус 7, който си тръгна нормално. 

При слагане в леновото пак син екран.

От какво може  да е?

IMG_0113.JPG

Как така хем е изгорял, хем си го инсталирал? Като го върна в стария лаптоп разпознава ли се? Направи ли нова инсталация?

@yarlovo - И аз в моя описан по-горе случай се съмнявах в диска, от два сервиза даден само за диагностика го бяха отписали - бил "счупен", "не ставал", но реших да си го "изцедя" до край. Направих нова инсталация(даже 2) и от доста време работи почти като нов с оценка за диска 5.9 (от макс.7.9 според MS):

image.thumb.png.a03ba7dbbe43845cab631250c31963cd.png

като забелязвам, че нестабилните сектори са намалели от 17 на 16. Успех!

хард диска работи, обаче като го сложа в леновото дава син екран.

преди 3 часа, yarlovo написа:

хард диска работи, обаче като го сложа в леновото дава син екран.

Почисти слота си за рам и рам модулите, продухай с компресор и мини с контактен спрей.

Виж си настройките в байос за хард диск и режимите му на работа, и тествай с друг режим, провери си файловата система.

Провери си хард диска.

преди 7 часа, Танер Заит Расим написа:

Почисти слота си за рам и рам модулите, продухай с компресор и мини с контактен спрей.

Виж си настройките в байос за хард диск и режимите му на работа, и тествай с друг режим, провери си файловата система.

Провери си хард диска. 

Ще пробвам,благодаря!

преди 24 минути, yarlovo написа:

Ще пробвам,благодаря!

Ако нямаш компресор и контактен спрей, слотовете ги чистиш с хартия лист, като предизвикваш триене между  хартията и слота, за да си сигурен че се получава триене, хартията ти трябва да се оцвети в сиво или черно, понеже при триене, финният прах полепнал по слота ще се привлече и прилепне за хартията, относно рам модулите, с гумичка почваш да търкаш по контактните мини пластини правещи контакт със слота, за да видиш ефект от операцията трябва да направиш сравнение в цвета на контактните пластини, от тъмно бежово жълто ще се променят до много светъл жълт или сив цвят.

След тази много примитивна но ефектна операция ако пак имаш сини екрани, поправи си файловата система под XP live pe ос.

Под cmd със стандартните тулове.

Chkd и sfc.

Прегледай си Event Viewer логовете те ще ти кажат от кога и какво ти се чупи, филтрирай си предупрежденията, грешките и критичните грешки и анализирай.

Провери диска си за механични повреди с някой тул, като за начало виж си смарт статуса, после сканирай бит по бит за лоши сектори.

Дори един сектор да ти е счупен бракувай този диск, аз не бих ползвал такъв диск за операционна система!

След това ако всичко до тук е наред и всичко е 6.

Направи стрес тестове на видео и процесор, като за начало бих предложил да смажеш всички фанове по дъното и кутията и да ги почистиш от финният прилепнал прах, както и радиаторите ако имаш, да смажеш с термопаста процесора и радиатора.

Огледай хубаво дъното за нередности.

Провери си захранването, измери всеки изход и се увери че напреженията са в норма.

Но най лесният тест е просто да си намериш здрав диск, и да извършиш една clear, fresh, чиста инсталация на Microsoft OS.

Провери дали нямаш нов фърмуер за байос ако имаш флашни, ъпдейтвай, но преди това един ресет, смени си байос батерията.

При стрес тестове сини екрани и аномалии могат да се проявят веднага, обикновенно можеш да направиш и проучване, след гаранционния период има познати и често срещани дефекти в определени серии машини, в бизнес клас машини като HP, те са описани и много коментирани.

• 1 месец по-късно...

Да продължа(виж поста по-горе от 11.02.)  с това как заредих с този стар HDD  компа ми Сименс.
След като се получи син екран при WinXP Pro с грешка 0x000000A(0x...10, 0x....2, 0x...0, 0x80523E78), реших да ъпгрейна ОС първоначално със 7-цата от HDD-то на лаптопа:
-Замяна стария 3,5"  с  2,5" от лаптопа;
-Поставане Repare CD -a и в биоса да зареди от него;
-След зареждането - веднага изкарване CD-тo и изключване с бутона;
-Старт, F2 - в биоса да зареди от HDD, F10, exit, старт;
-  В System Image Recovery - Restore  с бекъпа от същия диск.Процеса завърши за ок.16 мин;
- В Startup Repare извърши проверки + поправки за ок.15 мин".  и излезе съобщение: "Cannot repare this computer automatically", подробно инфо - с  NoRootCause..., Failed , Error code 0x409;

image.png.a318ece6a17ec7f4aae8d6562cdc8e51.png

image.png.4e978a77e2ec52da6e48fb742296c791.png

- В BIOS (последно бях го "сетнал' по подразбиране/defolt/) смених AHCI disable/enable и вече зареди уиндоуса.

Да добавя, че преди това чрез лаптопа  с програмката Dr.WebCureIt ver.11.1.2 сканирах+почистих диска от вредители предимно Adwere(открити заплахи 215бр., обезвредени 214).
Диска  е сравнително бавен(но по-бърз от този с XP-to), a Crystal disk показва:

image.thumb.png.973e2538aee5a6d4683cbeccbce75251.png

image.thumb.png.d1dc900efeb1d68f328369867dc2dd82.png

Вече няма нестабилни сектори(C5)...

Старото състояние на диска беше -> виж поста ми от 31.12. м.г.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, ще използвам тази тема защото имам подобен проблем като автора.

Имам лицензиран win 10 pro, който се счупи на 25 април. Докато играех на Europa Universalis IV El Dorado, компа крашна и ми излезе син екран грешка, при което се рестартира автоматично. От тогава започнаха и проблемите. Сега при рестарт винаги ме връща на 25 април. След като се разрових из нета видях че най вероятно е от аваста. В сайта на майкрософт пише да го изтрия под safe mod, но проблема, е че немога да вляза през safe mod, защото като рестартирам компа и вместо да ме пусне през safe mod ми зарежда пак windows от 25 април. Пробвах  с recovery да изчистя ц-то, но отново се зареди windows от 25-ти. Пробвах и да пусна компа от по стара работеща точка... избрах такава, но не се получи. Отново зареди тази от 25-ти.

Отначало си помислих, че харда ми е заминал, но пробвах Hard Disk Sentinel и HD tune Pro, при което ми показаха че и двата харда работят перфектно. Обаче вградената програма за проверка на дискове от windows отчете грешки в ц-то. Когато пуснах да ги поправи след рестарта отново ме пусна от 25 април.

Ц-то ми е 222гб ссд

Д-то 1тр нормален

Също така windows не ми се ъпдейтва - 2019-04 Cumulative Update for Windows 10 Version 1803 for x64-based Systems (KB4493464) - Error 0x800700c1

При повторен опит ми дава и тази грешка - 2019-02 Update for Windows 10 Version 1803 for x64-based Systems (KB4346084) - Error 0x800700de

Иначе компа си работи перфектно, пуска си всички програми (без аваст) и игри само дето не мога да ги играя, защото не ми помни новия save като ме върне от 25-ти април. Още няколко пъти ми е ставала тази грешка на син фон и всеки път е като се опитвам да местя по-големи файлове от един хард на друг. 

Направих и диагностика на компа от command prompt и ми отчете нягагви грешки с аваста. Но не помня как я направих тая диагностика... беше след много ровене в нета, а след рестарта на компа хисторито на хрома е от 25-ти :)

Ако някой има идея как да го поправя тоя windows ще съм му много благодарен. Доста се похарчих за него и неискам да се затрива. Обаче като е така счупен ме е страх да не земат да ми заминат и хардовете.

Какво ще рече "windows от 25 април"? Колко ОС имаш инсталирани и какви версии? И важна информация никога не дръж на едно място, дори и на отделни дискове на една и съща машина/система пак не може да разчиташ на 100% - ако хардуерно се повреди единия диск, информацията ще я имаш и на другия, но ако се заразиш с някой крипто вирус заминава всичко, дори и най-скъпата и добра антивирусна никога не може да те защити на 100%. Винаги прави архив на важните неща на външен/отделен носител - поне 1-2 и повече броя, както  и онлайн. На колкото повече места имаш дадена информация, толкова по-голям е шанса да я възстановиш при проблем.

Компа се зарежда от възстановяваща точка от 25 април и не може от други по-стари. Не мога да правя никакви промени, защото после след рестарт отново ме връща от тази възстановяваща точка от 25 април. В сегашното положение компа става само за гледане на филми и браузване из нета... имам само една операционна система windows 10 pro.

Е аз прехвърлих всичко важно на външните хардове, но искам да си възстановя windows да си работи нормално :)

преди 18 минути, Eldorado85 написа:

В сайта на майкрософт пише да го изтрия под safe mod, но проблема, е че немога да вляза през safe mod, защото като рестартирам компа и вместо да ме пусне през safe mod ми зарежда пак windows от 25 април

с кой от методите си пробвал да влезеш в тоя режим?

най-простия е като изпълниш като админ, в черната конзола/терминал/cmd
това:

bcdedit /set {current} bootmenupolicy Legacy

рестарт и после като в джам7, помпиш F8

Ако нямаш друга точка на възстановяване къде искаш да се върне? Пробвай да я изтриеш или да създадеш нова точка. Щом те връща там, може да имаш проблеми с някой ъпдейт и затова да си прави възстановяване след рестарт. Направи почистване на системата с почистващата програма на windows - натисни windows бутон и R, напиши

cleanmgr

след като го стартираш и избереш системния диск, избери долу "clean up system files". Маркирай всичко и направи почистването, може да отнеме доста време. След това сканирай системата за грешки - десен бутон върху старт менюто и пишеш:

sfc /scannow

изчакай проверката да завърши, ако иска рестарт рестартирай.

Към дръндю - Пробвах с други 2 метода, които се получаваха до последната стъпка, в която трябваше да се рестартира компа. Сега ще опитам да видя дали ще се получи по твоя начин.

Към Raze - имам по стари точки, но като ги пробвах даде грешка и след рестат ме върна към тази от 25 април (последната). Ще пробвам и това, което ти казваш и ще кажа какво е станало.

Пробвах на няколко пъти да вляза през този начин, но не се получи. Отново се зарежда компа от 25-ти без да е през safe mod.

При единия от опитите, обаче не се зареди windows, а ме пита дали да не цъкна на ф5 за диагностика на компа. Като я направих видях че не ми отчита единия хард, предполагам ссд-то. Възможно ли е да е счупен или просто не може да бъде намерен и един вид заради това да не помни нищо ново? Иначе като се пусне си му работи всичко без антивирусната... даже мога да инсталирам програми и игри и да ги играя цял ден, но като рестартирам явно не може да открие ц-то и ме пуска през последната работеща точка.

spacer.png

Пробвах и да го почистя с  "clean up system files" и не се получи... излезе едно съобщение че проверява колко място имам на харда или нещо такова и прекъсна... май харда е сдухан, а? :(

Дай SMART статуса на диска, примерно с CrystalDiskInfo. В менюто "функция/разширена функция/raw стойност" избери "10 [DEC]", разпъни прозореца до долу и така качи снимки от състоянието на дисковете. Какво точно съобщение ти даде при почистването? Няма да хвърляме боб сега.....

spacer.pngspacer.png

А иначе като пусна "clean up system files" на ц-то започва да зарежда около 20 сек. и после прекъсва се едно нищо не съм правил... съобщението докато зарежда е:

Disk Cleanup is calculating how much space you will be able to free (C). This may take a few minutes to complete.

Това SSD като гледам е някакво много бюджетно и май не е много в час. Какво стана с проверката на windows

sfc /scannow

Направи и

цх

chkdsk C:

и дай резултата.

Доста зор беше... постоянно след scannow компа ми крашваше в син екран грешка и всичко трябваше да правя наново докато успея да запазя снимка :)

spacer.png

А това се получи след chkdsk

spacer.png

Диска изглежда наред, но имаш някакви счупени системни файлове. Аз на твое място бих направил нова инсталация на чисто, но ако искаш изчакай някой друг дали няма идея дали и как може да се оправи това, стига да ти се мъчи и занимава. Може да качиш някъде и лог файла, който ти е показано, да видим там какво е дадено точно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.