Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран

Featured Replies

Лог файла е много дълъг, но видях някакъв ерор и ще го пусна тука ако някой го разбере, защото аз не схващам нищо :) Иначе мерси много за помоща. Гледам че сме съграждани, някой ден може да пием по бира :) Най вероятно ще пробвам да го преинсталирам, но няма вече да ми е оригинален уина, защото нямам диск. Ако и преинстол не стане го нося във сервиза във Варна откъдето съм го купил... ссд-то ми е в гаранция и ако се пак е от него ще го подменят.

Забелязах тези грешки в лог файла... надолу има подобни...

2019-05-05 13:03:21, Info                  CSI    00002151 Warning: Overlap: 1 directory duplicate ownerships detected.
2019-05-05 13:03:21, Info                  CSI    00002152@2019/5/5:10:03:21.998 Primitive installers committed for repair
2019-05-05 13:03:22, Info                  CSI    00002153 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\System32\IME\IMETC in component Microsoft-Windows-IME-Traditional-Chinese-Core-Essential, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

2019-05-05 13:03:22, Info                  CSI    00002154 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\System32\IME\IMETC\applets in component Microsoft-Windows-IME-Traditional-Chinese-Core-Essential, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

2019-05-05 13:03:22, Info                  CSI    00002155 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\IME\IMETC in component Microsoft-Windows-IME-Traditional-Chinese-Core-Essential, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

2019-05-05 13:03:22, Info                  CSI    00002156 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\IME\IMETC\HELP in component Microsoft-Windows-IME-Traditional-Chinese-Core-Essential, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

2019-05-05 13:03:22, Info                  CSI    00002157 Error: Overlap: Duplicate ownership for directory \??\C:\WINDOWS\IME\IMETC\DICTS in component Microsoft-Windows-IME-Traditional-Chinese-Core-Essential, version 10.0.17134.1, arch amd64, nonSxS, pkt {l:8 b:31bf3856ad364e35}

• Отговори 67
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как точно ти е лицензирана ОС? Ако това е лаптоп и си го закупил с лицензиран windows, при нова инсталация и включване към интернет ще се активира автоматично. Знаеш ли какъв ти е лиценза?

• 1 година по-късно...

Здравейте отново. Да продължа историята с HDD диска ми - поста тук от 01 април 2019.

2.5" HDD -то на компютъра ми Siemens спря да зарежда Windows7 Home Premium-32bit(повреден сектор на ок.4750 МB от началото на "С" диска, вероятно вече механична повреда - спира зареждането при началото на Уиндоус логото) и желая да го сменя с SSD 120GB (Disk1 от приложената снимка). На него в "Е" имам ImageBackup който вече копирах на USB. Молбата ми е за съвет - как да подготвя диска(триене, форматиране...) за копиране/мигриране върху него на "С"(Уиндоус-а и програми) от работещия лаптоп. Ще ползвам SATA to USB кутийка и Mini Tool Partition Vizard, като  се задели 80GB за "С:", останалото - незаделено.

SSD to SSD SUV.jpg

Благодаря за бързия отговор! Ще изчакам(не бързам) за още мнения ако се появят. А допустимо ли е да задам както писах 80GB за партишъна, че почти винаги след работа в интернет  през Google Chome,  въпреки почистването с CCleaner-a, ми се "трупат" скрити мегабайти запълващи диска - примерно за 1.5г - ок.12GB  при ок. 3-4ч/ден ползване(снимки, клипове записвам на външен носител, почти не съм добавял нови програми)?

преди 6 минути, Popov написа:

Благодаря за бързия отговор! Ще изчакам(не бързам) за още мнения ако се появят.

С програмата GParted форматирай и поправи повредените сектори, после инсталирай Arch Linux, с него няма да имаш проблеми с хард диска и ще работи по-бързо от Уиндолса!

И какво толкова ги мъчите тези дискове, сякаш струват милиони? Хвърляй и купувай нов, ако му е изтекла гаранцията. Като искаш да го мъчиш, ползвай го за външен или съхраняване на неважни данни.

преди 8 минути, мадафака написа:

С програмата GParted форматирай и поправи повредените сектори, после инсталирай Arch Linux, с него няма да имаш проблеми с хард диска и ще работи по-бързо от Уиндолса!

И някакви доказателства за това, кое и как ще работи, сравнено с windows, можеш ли да предоставиш, че спамиш навсякъде?

преди 15 минути, Raze написа:

И някакви доказателства за това, кое и как ще работи, сравнено с windows, можеш ли да предоставиш, че спамиш навсякъде?

Ето един бенчмарк! И то с някаква бавна дистрибуция! Ако беше Арчи разликата щеше да е още по-голяма в полза на Линукс!

Хард диска (Самсунг 500ГБ) е вече на 12г , вече не му работи S.M.A.R.T. функцията, има само 1 повреден сектор(предполагам физически износен/ сканирал съм с антивирусна), не зарежда, но другите 2 партишъна работят и ще го ползвам като външен  за неотговорни записи. За системен - го пенсионирам. Със SSD диска сега лаптопа "лети" и нямам намерение да се занимавам с други системи.

Но да не разводняваме темата, очаквам отговори по конкретните ми въпроси! Със здраве!

на 2.07.2020 г. в 23:08, Raze написа:

И как го реши това? Дай снимка от това: https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

Извинявам се - греша! Подведе ме това, че HD Tune 2.55 не показва Health за външни дискове(SATA to USB), а показваше за диска в лаптопа.

Смарт-а с CrystalDiskInfo показваше за HDD-то(трета снимка):spacer.pngspacer.pngspacer.png

SiemensSAM500GbHDD_11.05.2020 errors.jpg

Втория диск е пътник. Колко ще изкара и дали ще работи нормално, никой не може да гарантира. Ако имаш важна информация я прехвърли на здрав диск, че да не останеш без нея. Така или иначе важна информация се държи минимум на 2-3 отделни и независими носителя, като и се прави редовно опресняване.

Отдавна съм съхранил всичко от HDD-то. Вече приключих с клонирането чрез Mini tool-a по-горе и компа заработи с новия преработен SSD Kingston SUV500 120GB(Последно реших да заделя 70GB за "c"  😄

Диск1 500GB е USB хард на който съхранявам важни неща.spacer.png

SSD KingstonSUV_info-04.07.2020.jpg

Редактирано от Popov
добавка (преглед на промените)

преди 47 минути, Popov написа:

Диск1 500GB е USB хард на който съхранявам важни неща.

Както казах, никога не разчитай само на 1 носител. Също така външните дискове най-често се повреждат - причини: разнасяне и постоянно включване/изключване.

на 4.07.2020 г. в 14:22, Raze написа:

Както казах, никога не разчитай само на 1 носител. Също така външните дискове най-често се повреждат - причини: разнасяне и постоянно включване/изключване.

Да, така правя за най-важни неща - и второ копие.

Сега с новия диск имам неудобство при стартиране/зареждане Уиндоуса - след логото на компа при Initializing adapters, следва прозореца System Console и за да започне старт процеса трябва да натисна F1. След това зарежда бързо - ок.10-12 сек. В биоса ли трябва да се "пипне" нещо?

Wstart 01.JPG

W7start.JPG

преди 17 минути, Raze написа:

То си пише - търси някакво "diskette drive A". Виж настройките в BIOS и го изключи.

Благодаря - стана!  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.