Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идентифициране на ИС

Featured Replies

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Аве малоумник ли си ? Нали говорим за конкретната снимка и конкретния елемент тука в темата къде е с 4 крака ?
А ти като си голямата работа ни покажи на клип как се прави с чип с 20 крака ама има да си чакаме.

Кой го казва само, аве не те ли е срам, сменяй прахчетата!

• Отговори 78
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Аве малоумник ли си ? Нали говорим за конкретната снимка и конкретния елемент тука в темата къде е с 4 крака ?
А ти като си голямата работа ни покажи на клип как се прави с чип с 20 крака ама има да си чакаме.

Не, ти не си у ред. Правиш се на много интересен за чужда сметка. Аз имам духалка, за да мога да работя и 4 и 40. И нямам проблем да я ползвам за 4.
Малките се сменят с еквилибристики, големите с поялник е изключително трудно да ги направиш нещо.

преди 5 минути, Безимен написа:

Не, ти не си у ред. Правиш се на много интересен за чужда сметка. Аз имам духалка, за да мога да работя и 4 и 40. И нямам проблем да я ползвам за 4.
Малките се сменят с еквилибристики, големите с поялник е изключително трудно да ги направиш нещо.

Значи за тоя елемент ти прати човека да си търси духалка къде изобщо за тоя случай не му е нужна ?
Или да ни подсетиш че имаш духалка от най евтините.

И не на последно място. Доста от тия елементи са залепени с лепило отдолу понякога и ти трябва и макетен нож за да го надигнеш и отлепиш от платката. Изхвърча с едно пукане понякога. Щеше да го знаеш ако си работил подобна работа.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

И без духалка може  да се разпои , но трябва по финна човка на поялника и помпа.

• Автор
преди 31 минути, BMW Маниак написа:

Хе хе това се сваля за 15 секунди с най обикновен 60 ватов поялник (остра чофка) и един макетен нож и то със затворени очи.
Чак духалки !!!  Ясно ми е колко си в нещата щом и трудност му представлявали !

Моля ти се, спести ми глупостите. Как при толкова фини елементи ще се оправиш успешно с толкова мощен поялник? Каква ще е тази човка, която да се справи с толкова миниатюрни крачета?

преди 2 минути, Деянчо написа:

Моля ти се, спести ми глупостите. Как при толкова фини елементи ще се оправиш успешно с толкова мощен поялник? Каква ще е тази човка, която ще се справи с толкова миниатюрни крачета?

Един бас ? И да правя видеото ?

• Автор
преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Икебаната правилно ти е казал да смениш прахчетата.

преди 18 минути, PigManu написа:

Кой го казва само, аве не те ли е срам, сменяй прахчетата!

Бобка, кажи колко слагаш ? Ще прежалиш ли едни 200 щатски и да правя показно на учениците ?

преди 1 минута, Деянчо написа:

Икебаната правилно ти е казал да смениш прахчетата.

Значи няма проблем да изкараме пари и да решим кой е прав във спора ?
Колко си готов да изгубиш ? Ама не ме занимавай с дребни понеже аз кога предавам уроци и трябва да го обърнем на училище вземам скъпо.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

Прав си. Да и тук така махаме нещата. С остра чавка 

• Автор
преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Значи няма проблем да изкараме пари и да решим кой е прав във спора ?
Колко си готов да изгубиш ? Ама не ме занимавай с дребни понеже аз кога предавам уроци вземам скъпо.

Какви пари те гонят тебе, бре? Казах ти с щуротии да не ме занимаваш. Нямам необходимите приспособления, за да сменя интегралата, и ще върна урудката на собственика.

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Бобка, кажи колко слагаш ? Ще прежалиш ли едни 200 щатски и да правя показно на учениците ?

ако е за проява на инат, всеки ще го направи, просто изказах мнение, че е рисковано

• Автор
преди 1 минута, acnekt написа:

zd-985_9.jpg

С това поялниче може, да. Моят поялник е съвсем обикновен за 12-13 лв.

@BMW Маниак, като прочетох онзи ден какви уроци предлагаш, се хилих половин час като улав и се питах кой ти пробутва тая ментак тревичка, която предизвиква такива силни халюцинации.

преди 1 минута, дръндю написа:

ако е за проява на инат, всеки ще го направи, просто изказах мнение, че е рисковано

Дрънди, кое е рискованото ?
Да разтопиш от едната страна на чипа малко тинол и всичко да стане на една голяма капка.
После държиш под напрежение с макетния нож чипа като се опитваш леко да го надигнеш, допираш човката на поялника до вече направената голяма капка с тинол и в момента в който стане в течно състояние чипа се отлепя.

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Бобка сменяй прахчето и зеления "чай" дет ги употребяваш 

С това поялниче може, да. Моят поялник е съвсем обикновен за 12-13 лв.

@BMW Маниак, като прочетох онзи ден какви уроци предлагаш, се хилих половин час като улав и се питах кой ти пробутва тая ментак тревичка, която предизвиква такива силни халюцинации.

Някой път използваме и това

https://www.buerklin.com/en/desoldering-tweezers/p/09l6180

Стига спорихте ето начин как става като няма станция.

видео

За как лосери да си намерят приятелки ли ? Ами по принцип отстрани може и така да изглежда за хора които не излизат от тях и разговарят с жени само в нета докато ги блокират.

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

видео

Ехе, то трябват сто работи. Остави. Връщам му го, пък каквото ще да му прави.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

видео

Няма ли така да повредиш частта и Leiterbahn(conductor path).

преди 3 минути, AAUUXX написа:

видео

Защо им отваряш очите на баламите ? Остави ги да се мъчат,не ги ли виждаш какви философи са че и умуват. Занаят се краде а не му се бута в ръцете на всезнайкото.
Тоя поялник от клипа някой да не си е въобразил че е 30W само че много ще му се смея.

Трбва ти поялник и меден проводник да оберш тинола след като свлиш чипа.

Трябват ръце а явно вие не може да се справите с толкова сложна технология.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Защо им отваряш очите на баламите ? Остави ги да се мъчат,не ги ли виждаш какви философи са че и умуват. Занаят се краде а не му се бута в ръцете на всезнайкото.
Тоя поялник от клипа някой да не си е въобразил че е 30W само че много ще му се смея.

Не малко пъти съм разпоявал по този начин, и не е имало никви проблеми.

Деянчо, какво стана ве мамин ? Това че ти не го можеш не слагай всички под твоя знаменател.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.