Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идентифициране на ИС

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Трябват ръце а явно вие не може да се справите с толкова сложна технология.

Не е като да предлагаш уроци по ловене на жени. Worry

• Отговори 78
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, AAUUXX написа:

Не малко пъти съм разпоявал по този начин, и не е имало никви проблеми.

Аз така съм свали над 100 елемента най вече eeprom, слагаш на програматора, четеш, презаписваш и така.

преди 1 минута, Деянчо написа:

Не е като да предлагаш уроци по ловене на жени. Worry

Това няма как да го научиш тук във форума или по клипове от тубата. Там са малко по сложни нещата а за някои всезнайковци дори много по сложни.

• Автор
преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Това няма как да го научиш тук във форума или по клипове от тубата. Там са малко по сложни нещата а за някои всезнайковци дори много по сложни.

Тези, които ходят на уроци при тебе, научават ли тънкостите на свалячеството? Worry

преди 11 минути, Деянчо написа:

Ехе, то трябват сто работи. Остави. Връщам му го, пък каквото ще да му прави.

ами едно време нямахме поялни станции и така процедирахме

преди 1 минута, Деянчо написа:

Тези, които ходят на уроци при тебе, научават ли тънкостите на свалячеството? Worry

Всички са с по 3 деца в първите три години. После си сменям номера понеже ме търсят за кръстник а това е писане с червения химикал.

току-що, дръндю написа:

ами едно време нямахме поялни станции и така процедирахме

Не беше ли рисковано уж ?

• Автор

Всички са с по 3 деца в първите три години. После си сменям номера понеже ме търсят за кръстник а това е писане с червения химикал.

Този канабис ти е взел ума. :no-no:

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Не беше ли рисковано уж ?

ами с 60 вата и повдигане на чипа е рисковано за отлепяне на ивици
поне при мен се е случвало, а после при поставяне на елемента, нещата се маскират, ама не е желателно

Че го има риска да скъсаш писта го има , ама ако се внимава няма да се скъса , а и да се скъса има начин да се оправи след това.

преди 1 минута, дръндю написа:

ами с 60 вата и повдигане на чипа е рисковано за отлепяне на ивици
поне при мен се е случвало, а после при поставяне на елемента, нещата се маскират, ама не е желателно

Ония от клипа колко е според теб ?
Да поддържаш толкова тинол в разтопено състояние ? Нали ако е маломощен като нагрееш в единия край и в другия ще стой студен и нищо няма да направиш.

Ония от клипа колко е според теб ?
Да поддържаш толкова тинол в разтопено състояние ? Нали ако е маломощен като нагрееш в единия край и в другия ще стой студен и нищо няма да направиш.

ти видя ли го да повдига чипа?
щото аз не съм
ама едно време и аз като теб съм повдигал чип от едната страна, а от другата вземе та се разлепи
викам баси ся го втасах, ама се оправих де
ами тъй е
опит трябва да има човек, да го е практикувал много време
сега ако се хвана, няма да мога
най-малкото, ще ми трябват 5 диоптъра очила

преди 11 минути, дръндю написа:

ти видя ли го да повдига чипа?
щото аз не съм

Аз говоря конкретно за чипа в тая тема как аз бих го махнал. Аз бих го разлепил на 2 пъти защото ми позволява а това е задължително с надигане.
Ония квадратния няма как да го свалиш на 4 пъти, няма и как да го надигаш освен ако не е залепен отдолу с лепило.
Но на ме ми се е случвало под чипа да има лепило. Явно при монтажа за да не мърда, нямам идея.

Тоя е доста схванат в ръцете ама сравнен с Деянчо е все пак на светлинни години напред.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 5 минути, BMW Маниак написа:

Аз бих го разлепил на 2 пъти защото ми позволява а това е задължително с надигане.

ами щом имаш опит, можеш да го направиш
аз съм се парил от такова надигане

преди 6 минути, дръндю написа:

ами щом имаш опит, можеш да го направиш
аз съм се парил от такова надигане

Ама Дръндьо, то във всичко има риск ако се замислиш. Едно излизане от вас си е пак един риск. Саксия може да ти падне на главата като си на улицата. Риск има във всичко. Коя технология за сваляне на чипове ти гарантира че няма да се разлепи пътечка от нагряването ?
Деянчо който се учи в движение 100% я няма под ръка. Аз му предложиш нещо което много хора в бранша го практикуват ама не очаквах че е чак толкова бос. То и инженера се оказа доста бос така че какво се учудвам изобщо !
Всеки втори хванал поялник и чул че трябва да са маломощни и тръгнал да учи хора къде са с опит.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

на 8.12.2018 г. в 19:27, Безимен написа:

Личи си, че си глупак. Нека ме баннат за това. Пробвай това при дири тънки сигурно в стотици от милиметъра и с чип, който няма 4 крака, а 20.
Докато загрееш отстрани тази капка, вече ще си повдигнал пътечките(фолиото) от подложката(текстолита)
В случая с поялник може да стане, но това не е сериозна работа. И все пак е много по-лесно с духалка.
Аз съм си взел духалката за по-големи чипове. Където е изключителна мъка и кьорене да ги запояваш и разпояваш ръчно с поялник.
И пак да ти кажа - не ми се прави на умник, защото си един пълен некадърник с голяма уста.

Аз пък съм отпоявал чип с 36 крака с 80W китайски поялник, разбира се включен през димер. Ама някои хора май имат само по един поялник и е логично да се предположи че двустранна интегрална схема трябва да се отпои от двете страни едновременно, което може да стане за 1-2 сек. с два поялника с плоски като отверка човки и с ширина равна на броя на крачетата, като се допират върху крачетата с голямо количество тинол. После чипа се защипва с двата поялника, след каето се  повдига, което спестява нуждата от пинсета.

Ама кой да се сети? Някои хора явно не могат да си позволят по два поялника, а и гарантирам че със станция с горещ въздух тотално ще се оплескат нещата,и платката може да се изпепели, освен това станцията нагрява и отпоява и съседните елементи, и най-вече нагрява корпуса на чипа, което е недопустимо. Тези фини платки трябва да се нагряват кратковременно, а с духалките и с въртеливи кръгови движения за по-големите чипове е тотално опасно и вероятността за отлепяне на пистите при този метод е най-голяма, защото само едно краче да е изстинало първо, моментално се отлепва пистата под него, без изобщо да се усети от техника. Затова трябва да се нагрява само локално което може да стане само с обикновен поялник, а станциите с горещ въздух да ги използваме само в краен случай. Ама когато някой е схванат в ръцете много неща ще са му трудни.

преди 5 минути, peppone1 написа:

Ама някои хора май имат само по един поялник и е логично да се предположи че двустранна интегрална схема трябва да се отпои от двете страни едновременно, което може да стане за 1-2 сек. с два поялника с плоски като отверка човки с ширина равна на броя на крачетата се допират с голямо количество тинол. После чипа се защипва с двата поялника и след каоето се  повдига, което спестява нуждата от пинсета.

Ма много ги разбираш

• Автор

@peppone1, нещо спря да пишеш. Да не си се омъжил най-сетне? :)

на 8.12.2018 г. в 20:49, BMW Маниак написа:

Деянчо който се учи в движение 

Пич, тия неща аз съм ги измислил. Какво учене, какви пет лева? Недей учи баща си как се правят деца. :)

преди 14 минути, AAUUXX написа:

Ма много ги разбираш

Като татко Барба е! Със 100 ръце.

преди 14 минути, Деянчо написа:

Недей учи баща си как се правят деца. :)

Ти вземи се ожени първо пък за деца после ще говорим.
Теб, инженера и прасето заедно да работите за деца няма как да постигнете моя резултат.

• Автор
преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Като татко Барба е! Със 100 ръце.

И стоте ги ползва за онанизъм. :)

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Ти вземи се ожени първо пък за деца после ще говорим.
Теб, инженера и прасето заедно да работите за деца няма как да постигнете моя резултат.

Tituss-Burgess-Shocked.gif

на 8.12.2018 г. в 20:36, BMW Маниак написа:

Тоя е доста схванат в ръцете ама сравнен с Деянчо е все пак на светлинни години напред.

И от астрономия ли разбираш бре, Film+?

Два пъти питам нещо и отговор няма. Вместо това просто дърляне. От това, което се вижда - Корпус SO-8 изходи на 5 и 8. 6 и 7 захранване / маса но не се знае кое, защото питащият е зает с философстване.Ако захранването е 5V предположението ми е за LM4890. Да си проследява нещата за вход и управление. Аз бях дотук.

• Автор
преди 5 часа, Филипов написа:

Два пъти питам нещо и отговор няма. Вместо това просто дърляне. От това, което се вижда - Корпус SO-8 изходи на 5 и 8. 6 и 7 захранване / маса но не се знае кое, защото питащият е зает с философстване.Ако захранването е 5V предположението ми е за LM4890. Да си проследява нещата за вход и управление. Аз бях дотук.

Жалко само, че това не е твоят форум и не можеш да ме запратиш в раздела на отхвърлените. :(

на 8.12.2018 г. в 20:24, AAUUXX написа:

Че го има риска да скъсаш писта го има , ама ако се внимава няма да се скъса , а и да се скъса има начин да се оправи след това.

Ползваш духалка с дюза, нагряваш равномерно, нищо не късаш, нищо не повдигаш. Просто с пинцетите го вдигаш и толкова.
И защо да си причиня всичките тия неудобства се пита?

на 8.12.2018 г. в 20:36, BMW Маниак написа:

Аз бих го разлепил на 2 пъти защото ми позволява а това е задължително с надигане.

И потенциално разлепване на пътечка от текстолита.
Защо според теб си купих духалка? Щото ми писна да се мъча.

на 8.12.2018 г. в 20:43, дръндю написа:

ами щом имаш опит, можеш да го направиш..аз съм се парил от такова надигане

Как няма, като е ТЪПО, ИДИОТСКО И МАЛОУМНО. Не ги поставят така. Нали? Последният път когато сменях едни 20 краки ИС-та, по пътечките на едното успях да отлепя. После си играх да го оправям. И на следващия ден като се ядосах си взех духалка. Бях просто бесен.
Не стига, че е бавно, ами е и че гадно.

преди 12 минути, Безимен написа:

И потенциално разлепване на пътечка от текстолита.
Защо според теб си купих духалка? Щото ми писна да се мъча

За теб е напълно ненужна като инструмент.
Първо на теб за какво изобщо ти е да ги махаш подобни чипове ?
Хайде обясни ми ? С какво ги заменяш ?
Какви модели и къде до сега си махал такива че ми е много интересно ?
Или дай да си пишем че имал духалка ха ха, е аз имам сешоар.
То не е само да махнеш чип а какво ще сложиш на негово място ?
Та кажи де, стига с тая твоя скромност, кои модели и по какъв повод си махал ?

И ми говори за чипове от 40 крака минимум, къде си им специалист.

преди 23 минути, Безимен написа:

Ползваш духалка с дюза, нагряваш равномерно, нищо не късаш, нищо не повдигаш. Просто с пинцетите го вдигаш и толкова.
И защо да си причиня всичките тия неудобства се пита?

Ползваш духалка, ако имаш такава.

преди 45 минути, BMW Маниак написа:

То не е само да махнеш чип а какво ще сложиш на негово място ?

Друг чип. Представи си.

преди 38 минути, AAUUXX написа:

Ползваш духалка, ако имаш такава.

Ако нямаш - носиш на специалист който има.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.