Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор м/у три телефона!

Featured Replies

преди 5 минути, Raze написа:

Интересно аз как като от как е излязал андроид ползвам такива телефони, руутвам ги, инсталирам какви ли не приложения, кракнати и всякакви и никога не съм имал проблеми или вируси. Каква е тази мания с тези вируси, антивирусни и подобни измишльотини, особено на телефоните, не мога да разбера.

Аз съм ползвал и двата и също не съм имал никога проблеми, но не рутвам и не ползвам глупости. Дори скоро пак дрифтнах към Андроид с Мате 10 Про. Не ми хареса експирианса и го махнах. Просто въпрос на вкус.

преди 5 минути, Raze написа:

Интересно аз как като от как е излязал андроид ползвам такива телефони, руутвам ги, инсталирам какви ли не приложения, кракнати и всякакви и никога не съм имал проблеми или вируси. Каква е тази мания с тези вируси, антивирусни и подобни измишльотини, особено на телефоните, не мога да разбера.

А приложения съм писал и пиша, особено за андроид. Библиотеките може да ги провериш кое какво прави, стига да ти се занимава, но това е друга тема.

Да, но на кой му се занимава? Това са просто черни кутии, предполагам си достатъчно зает с задачите си за да провериш точно какво правят всички неща? И ако не са с отворен код, какво правиш? Просто се доверяваш че това което рекламират е единственото което правят? Грешки също стават навсякъде :).

• Отговори 58
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

омг, честно ли ви е страх да турите банкиране на китаиски телефон, но не и на айфон? щото не знам кой ше е повече заинтересован от точно вашите финанси, партията или тръмп. никой няма да ви вземе парите. по-скоро квото изшпионират ше го втъкнат в насочена реклама, там е бъдещето. иначе колегата квото и да вземе (андроид или айфон), ще му върши работа за тва , което иска. пък дали ше има проблеми с него зависи от задклавиатурното.

преди 33 минути, Raze написа:

А приложения съм писал и пиша, особено за андроид. Библиотеките може да ги провериш кое какво прави, стига да ти се занимава, но това е друга тема.

Тогава и аз мога да те питам, каква е тая мания да не използваш телефона си както е купен, а да се занимаваш излишно ?

преди 12 минути, Megumi написа:

Тогава и аз мога да те питам, каква е тая мания да не използваш телефона си както е купен, а да се занимаваш излишно ?

То не е мания. Представи си го така: купуваш нещо. Плащаш за него 2 хиляди лева. Получаваш касова бележка, удостоверяваща, че тва нещо е твое. Ама не може да го ползваш по тоя начин, не може да го ползваш по оня начин, забранено ти е да му правиш тва, онова, да му слагаш тва и онова. Доволна ли си? Не.

преди 2 минути, Silvering написа:

То не е мания. Представи си го така: купуваш нещо. Плащаш за него 2 хиляди лева. Получаваш касова бележка, удостоверяваща, че тва нещо е твое. Ама не може да го ползваш по тоя начин, не може да го ползваш по оня начин, забранено ти е да му правиш тва, онова, да му слагаш тва и онова. Доволна ли си? Не.

Ако не си доволен от експирианса, ззащо би го купил?

преди 44 минути, anonu написа:

Аз съм ползвал и двата и също не съм имал никога проблеми, но не рутвам и не ползвам глупости. Дори скоро пак дрифтнах към Андроид с Мате 10 Про. Не ми хареса експирианса и го махнах. Просто въпрос на вкус.

Да, но на кой му се занимава? Това са просто черни кутии, предполагам си достатъчно зает с задачите си за да провериш точно какво правят всички неща? И ако не са с отворен код, какво правиш? Просто се доверяваш че това което рекламират е единственото което правят? Грешки също стават навсякъде :). 

Като имаш изходния код, винаги може да видиш метод, който ползваш, какво прави, няма такива със затворен код, поне не в Android.

преди 15 минути, Megumi написа:

Подобряване на работата, използване на неща, които фабрично ги няма и няма как да ги инсталираш с приложение, изчистване на ROM-а от излишни неща и така нататък. Ако нямаше смисъл, никой нямаше да го прави.

току-що, Raze написа:

Като имаш изходния код, винаги може да видиш метод, който ползваш, какво прави, няма такива със затворен код, поне не в Android.

Подобряване на работата, използване на неща, които фабрично ги няма и няма как да ги инсталираш с приложение, изчистване на ROM-а от излишни неща и така нататък. Ако нямаше смисъл, никой нямаше да го прави.

Да, но какво всъщност правиш е ползване на съмнителен софтуер, който използва уязвимости да получи повече права. Как може да си сигурен, че прави само каквото рекламира че прави? Как може да имаш изобщо доверие в нещо който някой рекламира като безплатно? Тия хора как си плащат сметките?

преди 4 минути, anonu написа:

Ако не си доволен от експирианса, ззащо би го купил?

Защото знам, че тоя апарат може да прави повече, от колкото позволява производителя. Защото не съм в щатите и не ми дреме за последствията от руут/джейлбрейк. И щото от къв зор да давам обяснения на сульо и пульо?

пп. Моите телефони нямат руут или джейл, щото повечето банкови приложения не работят.

Защото ако не знаеш повечето приложения от google магазина печелят от реклами, в зависимост от това колко хора ги инсталират, ползват, както и цъкат на рекламите, които им излизат в приложението. Както казах андроид ползвам от както е излязал, не съм имал проблеми и нямам, всеки си преценява за себе си.

преди 1 минута, Silvering написа:

Защото знам, че тоя апарат може да прави повече, от колкото позволява производителя. Защото не съм в щатите и не ми дреме за последствията от руут/джейлбрейк. И щото от къв зор да давам обяснения на сульо и пульо?

пп. Моите телефони нямат руут или джейл, щото повечето банкови приложения не работят.

1: Аз не съм нито сульо нито пульо

2: Понеже в твоето село няма значение, не означава че в останалият свят също е така.

3: Каква ли е причината банковите приложения да не работят на руутнати телефони???? Каква само може да е причината?? “Д

преди 2 минути, Raze написа:

Защото ако не знаеш повечето приложения от google магазина печелят от реклами, в зависимост от това колко хора ги инсталират, ползват, както и цъкат на рекламите, които им излизат в приложението. Както казах андроид ползвам от както е излязал, не съм имал проблеми и нямам, всеки си преценява за себе си.

Аз искам да си плащам за приложенията! Не да гледам реклами. Защо ти искаш да фгледаш реклама?

току-що, anonu написа:

2: Понеже в твоето село няма значение, не означава че в останалият свят също е така.

3: Каква ли е причината банковите приложения да не работят на руутнати телефони???? Каква само може да е причината?? “Д

Съжалявам, точно сульо и пульо си за мен. Също така, аз живея в част от останалия свят, така че тъпо изказване. И трето, ако работеха на руут-нат телефон, моя щеше да е руут-нат. Мен партията и АНС не ме притесняват, щот съм никой. Ма тука само големци, та ги е страх да не йм разкрият далаверите за милиони (които въртят от телефоните си).

Това да не ти пука за правото на лична сфера, защото нямаш нищо да криеш, е като да кжеш че не ти пука за свободно изказване на мнение, защото нямаш нищо да кажеш.

преди 5 минути, anonu написа:

Аз искам да си плащам за приложенията! Не да гледам реклами. Защо ти искаш да фгледаш реклама?

И това е опция, плащаш си и няма реклами. Същото е и за Apple магазина. Спирам да следя темата, че много се отклонихте със "защо" и "какво".

преди 1 минута, anonu написа:

Това да не ти пука за правото на лична сфера, защото нямаш нищо да криеш, е като да кжеш че не ти пука за свободно изказване на мнение, защото нямаш нищо да кажеш.

Тва ли е, което на тия времена се приема за лично? Колко пари имам в банковата си сметка и за какво ги харча? Имам си лична сфера, ама явно имаме коренно различни представи за това, какво трябва да включва.

А забравяте, че ние сме просто обикновени потребители на услугите и не е нужно да се вкарваме в излишни филми

Но това е мое мнение

преди 3 минути, Silvering написа:

Тва ли е, което на тия времена се приема за лично? Колко пари имам в банковата си сметка и за какво ги харча? Имам си лична сфера, ама явно имаме коренно различни представи за това, какво трябва да включва.

Естествено че е част от личната сфера. Никой не го интересува какво точно имам и за какво точно го харча. Каква е следващата стъпка, забрана да мислиш за теми и ако се информираш онлайн за забранена тема, затвор или смърт?

преди 3 минути, Megumi написа:

А забравяте, че ние сме просто обикновени потребители и не е нужно да се вкарваме в излишни филми

Но това е мое мнение

Точно!

Понеже съм обикновен потребител, не искам да се занимавам с глуости а просто да си ползвам джаджите и да консумирам медия :).

Естествено че е част от личната сфера. Никой не го интересува какво точно имам и за какво точно го харча. Каква е следващата стъпка, забрана да мислиш за теми и ако се информираш онлайн за забранена тема, затвор или смърт?

Абсолютно ирелевантно към това, за което говорихме.

преди 2 минути, anonu написа:

Точно!

Понеже съм обикновен потребител, не искам да се занимавам с глуости а просто да си ползва джаджите и да консумирам медия :).

Никой не те спира. И не разбирам що спорим. Но понеже си на тая вълна: тва е проблема с модерното общество. Словосъчетания като "консумирам медия". Спирам, че много се отклонихме от дискусията. 

пп. По темата. Xiaomi не съм имал, не мога да препоръчам. Но с LG и Huawei не сбърках.

преди 1 минута, Silvering написа:

Абсолютно ирелевантно към това, за което говорихме.

Никой не те спира. И не разбирам що спорим. Но понеже си на тая вълна: тва е проблема с модерното общество. Словосъчетания като "консумирам медия". Спирам, че много се отклонихме от дискусията. 

пп. По темата. Xiaomi не съм имал, не мога да препоръчам. Но с LG и Huawei не сбърках.

Какъв е проблема с консумацията на медия? Аз поне си плащам за това.

преди 6 минути, anonu написа:

Като никой не го интересува, какво ми парадираш постоянно, че си плащаш за това, за онова... ами плащай си ,к`во ми пука на мен.. Аз пък не плащам и гледам и ползвам това , за което ти плащаш, без реклами , но не го натяквам постоянно, защото никой не го интересува това.  Всеки е свободен да си направи избора

преди 5 минути, anonu написа:

Какъв е проблема с консумацията на медия? Аз поне си плащам за това.

Е, аз пък поне не плащам:D

преди 2 минути, lupis написа:

Като никой не го интересува, какво ми парадираш постоянно, че си плащаш за това, за онова... ами плащай си ,к`во ми пука на мен.. Аз пък не плащам и гледам и ползвам това , за което ти плащаш, без реклами , но не го натяквам постоянно, защото никой не го интересува това.  Всеки е свободен да си направи избора

Е, аз пък поне не плащам:D

Не е така.

Понеже повечето не плащат и производителите търсят други възможности да изкарат пари.

Това е причината в виндовс 10 про да има реклами и препоръки и да инсталират приложения отдалеченно. Ако просто всички си плащат с пари за нещата които ползват а не искат всичко да е фрее, щеше да е по яко. За това полвината приложения за андроид са булшит.

И аз не плащам. Предоставя ми се напълно безплатно това, което ми трябва от AppStore

Не е така.

Понеже повечето не плащат и производителите търсят други възможности да изкарат пари.

Това е причината в виндовс 10 про да има реклами и препоръки и да инсталират приложения отдалеченно. Ако просто всички си плащат с пари за нещата които ползват а не искат всичко да е фрее, щеше да е по яко. За това полвината приложения за андроид са булшит.

Е , не е това причината , доста  наивно разсъждаваш.  УиндоУс 10 не ползвам и скоро не смятам. 

Освен AppStore има и други надеждни източници, с моднати приложения, изчистени от реклами. Досега не съм имал проблеми с "вируси", ама то трябва да знаеш какво правиш и къде ходиш...

2 отговора по темата всичко останало спор :D Лично аз бих избрал  Redmi Note 5 Pro. Скоро ще съм с Redmi note 5 понеже бюджета стига до толкова. Xiaomi вече доста хора го предпочитат доста евтини предлагат доста неща и няма нещо такова да не се поддържа софтуера постоянно има нови актуализации поне това което съм забелязал на брат ми на телефона Redmi 5.

Redmi Note 5 Pro(Индия) трудно можеш да намериш в България, но и да го намериш е по- добре  Redmi Note 5  в. Global, защото задната му камера е по- добра от индийската(Про) На Pro е пък по- добра предната камера, изглежда индийците обичат да правят селфита:D

Хубаво де плащай си, за каквото ти е кеф. Ама някои не ги берем парите по дърветата, а работим за тях и някоя друга реклама няма да ни бутне. А с това мялкане за краденето ми се струва си объркал държавата. Не знам човека как да си купи телефон, като ти му обясняваш освен да си купи да плати за още 100 неща дето я му трябват я не...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.