Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски настолен компютър за 3000~3300

Featured Replies

преди 2 минути, Jorge написа:

Това се подразбра веднага и без да съм следил темата, но все пак проверявай поне два пъти какво си предложил. Визирам кутията, охладителя за процесора, дъното и процесора. Тоест имам 6-то чувство, че охладителя няма да се побере, а пък процесора дали ще тръгне(не да ходи) на това дъно от раз? Се чудя аз.:idea:

Защо мислиш не съм проверил ,че за кутията пише че побира до 160мм кулери ? И на моята пише така , но съм с въпросната ноктуа и като гледам капака се затваря без да имам проблеми. Дъното с биос 3.2 няма ли да работи безпроблемно с цпу-то ? 

• Отговори 58
  • Прегледи 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, pepy86 написа:

Защо мислиш не съм проверил ,че за кутията пише че побира до 160мм кулери ? И на моята пише така , но съм с въпросната ноктуа и като гледам капака се затваря без да имам проблеми. Дъното с биос 3.2 няма ли да работи безпроблемно с цпу-то ? 

Каква ти е кутията? Инак за 5мм да се рискува надраскване на стъклото...или по-лошо?! А ти как разбра, че дъното идва с 3.20?

В никакъв случай не бих избрал въпросната кутия. Ако обичаш прочети какво съм написал за нея като пояснение .  Ако смяташ ,че за 1мм не са се презастраховали приемам забележката ти . Относно дъното , коя фирма ще му откаже флаш на биоса ? Никога ск*й , в*рио , оутм*кс не са ми правили проблем за подобна молба при положение ,че купувам цпу+дъно от тях. Нито съм заплащал за подобна услуга .  В крайна сметка не виждам плюс при z390 екстриим4  освен да олекне с 50лв .  Аз лично бих взел това дъно . Разбира се това е абсолютно мое мнение . Нито ангажирам теб , нито автора на темата . 

edit: Извинявай забравих да добавя относно кутията , преди сегашния ъпгрейд бях с ducase , за която също пише 160мм CPU Cooler Compatibility  . Ноктуата го дават 161мм , имаше разстояние до стъклото 3-4 мм още. 

преди 12 минути, pepy86 написа:

В никакъв случай не бих избрал въпросната кутия. Ако обичаш прочети какво съм написал за нея като пояснение .  Ако смяташ ,че за 1мм не са се презастраховали приемам забележката ти . Относно дъното , коя фирма ще му откаже флаш на биоса ? Никога ск*й , в*рио , оутм*кс не са ми правили проблем за подобна молба при положение ,че купувам цпу+дъно от тях. Нито съм заплащал за подобна услуга .  В крайна сметка не виждам плюс при z390 екстриим4  освен да олекне с 50лв .  Аз лично бих взел това дъно . Разбира се това е абсолютно мое мнение . Нито ангажирам теб , нито автора на темата . 

edit: Извинявай забравих да добавя относно кутията , преди сегашния ъпгрейд бях с ducase , за която също пише 160мм CPU Cooler Compatibility  . Ноктуата го дават 161мм , имаше разстояние до стъклото 3-4 мм още. 

Да, но ако питащият не се е занимавал или просто нищо не разбира ще си поръча примерно твоето предложение без питанки и от там ще стане кофти тръпка. Иначе за префлашването е ясно, но стигаме пак до предните ми думи. А охладителя не е 161, а 165мм. И ми е все едно кой какво ще избира. Дадох ти пример за лошо предложение(твоето). Ти го разбирай както искаш. Ако имаш нещо друго да споделиш ще ти отговоря на един малко по-късен етап, че излизам.

Питащият няма да купи охладител като Noctua тоест и да не разбира не е проблем. 

За флашването не е проблем поне от Варио тъй като тестват компютъра не просто го сглобяват и едва ли ще му пратят не работеща машина.

Виж от Никем е напълно възможно и това да стане но в сервиза след съответното заплащане ще го оправят...

п.с. Не забравяйте че се иска "водно" и всичко да свети а не просто прозрачна кутия в която да се виждат лайняно кафяви охладители колкото и да са добри.

Мисля ,че темата за охладителя е изчерпана .  Моят е точно толкова висок , колкото е в спецификациите на производителя. Ако от Ноктуа си позволяват да допускат грешки при производството с 1-2-5мм  и тези произвели кутията не са се презастраховали подобно на Deepcool-a , тогава няма да влезне , прав си .  Ако момчето иска водно и светлинки , варианта с този охладител разбира се отпада. За дънната платка продължавам да съм на мнение ,че Z370 asrock екстриим4 е предостатъчна . (нито ще получи по-слаба производителност , нито клока ще е по малък) .  В този ред на мисли, ако автора на темата наистина не разбира , то изобщо цялото предложение с 9600К е безсмислено .  Тогава ще следва въпроса:  как се клоква цпу-то ?  Нека момчето сподели към какво клони (АМД или Интел , водно или въздушно охлаждане, предпочитания за кутия и т.н. ) защото ми се струва ,че не може да вземе думата  от толкова идеи и съвети.     

преди 1 час, Roujin Z написа:

п.с. Не забравяйте че се иска "водно" и всичко да свети а не просто прозрачна кутия в която да се виждат лайняно кафяви охладители колкото и да са добри.

Въобще не съм следил темата. Просто водим принципна дискусия с Пепи, породена от негово примерно предложение. А сега прочетох, че автора на темата иска водно със светеща течност, а там вече паричките са други + изискването за процесор на Интел = MI.

преди 1 час, pepy86 написа:

Моят е точно толкова висок , колкото е в спецификациите на производителя.

Ъъъ, мисля, че леко бъркаш нещата. Да, висок е точно толкова, колкото е предвидил производителя:

Untitled.png

на 10.12.2018 г. в 13:26, Luboslav11111 написа:

Здравейте!

Брат ми си пада доста геймър, бих искал да го зарадвам с едно геймърско компютърче. Цената да бъде около 3000~3300.Монитор ще се заупи отделно. Бюджетът от 3000+ е предвиден само за машината. Идеята е да бъде малко как да кажа...малко по дизайнерски така(доколкото е възможно с този бюджет). Нещо с повече светлинки така в (прозрачна кутия), но и да бъде мощничък защото ще се използва за тежки игри като Fortnite, бих искал да е с водно охлаждане(или някаква светеща течност) п.с идея си нямам от тези охлаждания,също така бих искал да е с Интелска платформа (знам че цените на интел са доста високи в момента, но въпреки това предпочитам Интел).

Преди години се допитах до вас отново за настолно компютърче за двойно по ниска сума и останах невероятно доволен, машината е безотказна дори 6г. по-късно и дори сега се справя доста добре :)

Доверявам се изцяло на Вас, да създадете нещо което да радва окото но и да бъде доста добро в рамките на бюджета ако е възможно. :) :) :)

Благодаря предварително!

Брат ти е голям щастливец да знаеш!

преди 1 час, Jorge написа:

Ъъъ, мисля, че леко бъркаш нещата

О да, така е ! Грешката е моя . Благодаря ти искрено за поправката.  Нямам идея защо съм се заблудил ,че е 161мм . Явно Deepcool ducase са се презастраховали доста солидно. И все пак намерих стара моя снимка , в която сам можеш да погледнеш ,че влиза и далеч не му пречи страничния капак .  Съжалявам за гадното качество , не намерих друга .  Тук обаче е важно да спомена ,че ако се постави и 2-та ла*няна кафява перка отпред , предвид факта ,че ползвам висока рам , кулера става с близо 1 - 1,5см по висок. Тогава няма никакъв шанс да се затвори страничния капак.   Извода е , че трябва 1-вия вентилатор да е 120мм , иначе няма как да се получи .

Resize of IMG_20181211_204728.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.