Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на ссд диск до 500 ГБ. за настолен компютър

Featured Replies

Здравейте, вече и аз установих и реших, че е време да подменя хард диска си, който е 500 ГБ, но от "конвенционалните" такива.

Бих искала да го заменя с нещо до 500 ГБ., но да е ССД.

Сега е подходящ момент, защото гледам, че цените им драстично паднаха.

Става дума за настолен компютър.

На лаптопа съм си сложила вече ССД и реално наистина бързината и продуктивността му се качиха я няколко пъти.

Загледала съм един, който е 480 гб.  Solid State Drive (SSD) SILICON POWER S55, 2.5",480 GB, SATA3

Нищо обаче не схващам от тези параметри TLC, NAND и тн. гледам, че цената е добра.

Ще се радвам да ми препоръчате нещо, в случай, че според вас този ми избор не е особено сполучлив.

Благодаря!

По-добре дай малко повече пари, но вземи нещо, което да си струва. Най-добрия вариант може да се каже, че е това:

http://nikem-bg.net/computer-components/SSD-Samsung-860-EVO-500GB-3D-V-NAND-Slim-SATA-MZ-76E500B-EU/

Вече за по-ниска цена:

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SU900-512GB-3D-NAND/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SX950U-480G-XPG/

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SU800-512GB-3D-NAND/

Може да пробваш и тази марка, която си намерила, но ето ти я на по-добра цена:

http://nikem-bg.net/computer-components/SILICON-POWER-SATA-SSD-S55-480GB-TLC-std-SP480GBSS3S55S25/

Или това, въпреки че за тези бюджетки има няколко оплаквания, че доста бързо умират:

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SU650-480GB-3D-NAND/

• Автор

Благодаря, склонна съм да дам около 200 лв. 

Изглежда, че Самсунг би следвало да са най-надеждни.

От Адата се отказах. При положение, че има оплаквания, че бързо спират да работят, не ми е необходимо такова решение.

Но може да се изкуша и от тази марка SILICON POWER SATA SSD S55 480GB TLC.

Все пак проучих и дават 36 месеца гаранция.

За бюджет горната оферта от EMAG е много добра, макар и с най-малко гаранция. Иначе на Samsung EVO гаранцията е 5 години.

Или евото, или патриотът. Аз все още търкалям Samsung 650 120GB и съм предоволен(не е от най-пъргавите на хартия, но държи).

Реално, ако става дума за SATA SSD, Особена разлика между различните модели няма да усетиш. Това е ако рекламираните скорости са 5ххMB/s / 5ххMB/s (четене / запис).

преди 18 часа, nermenkova написа:

Здравейте, вече и аз установих и реших, че е време да подменя хард диска си, който е 500 ГБ, но от "конвенционалните" такива.

Бих искала да го заменя с нещо до 500 ГБ., но да е ССД.

Сега е подходящ момент, защото гледам, че цените им драстично паднаха.

Става дума за настолен компютър.

На лаптопа съм си сложила вече ССД и реално наистина бързината и продуктивността му се качиха я няколко пъти.

Загледала съм един, който е 480 гб.  Solid State Drive (SSD) SILICON POWER S55, 2.5",480 GB, SATA3

Нищо обаче не схващам от тези параметри TLC, NAND и тн. гледам, че цената е добра.

Ще се радвам да ми препоръчате нещо, в случай, че според вас този ми избор не е особено сполучлив.

Благодаря!

качествените дискове ползват SLC (single level cell) клетки, но са скъпи, евтините боклуци ползват MLC (multy level cell)

1. SLC (1 bit per cell) - fastest, highest cost
  2. eMLC (2 bits per cell) - faster than regular mlc
  3. MLC (2 bits per cell)
  4. TLC (3 bits per cell)
  5. QLC (4 bits per cell) - slowest, lowest cost

3D NAND са MLC технология и също са бюджетни боклуци и примерно тия на А-дата рядко изкарват гаранцията...

качествени са samsung evo и samsung pro... silicon power бяха добри преди да бъдат купени от WDC (western digital corporation) и след закупиването отидата на заден план (демек няма как да има сущото качество)

• Автор

Здравейте, Весело посрещане на Коледните празници и на Новата Година!

Както може да се предположи, трябваше да купувам подаръци за близки и бюджета ми за компютърни части за ъпгрейд на втората ръка машина, която имам се свиха :)

В крайна сметка купих от този диск Solid State Drive (SSD) SILICON POWER S55, 2.5", 240 GB, SATA3

Мислех да си взема 480 гб. и да го сложа на мястото на този, който имам сега, който не е ССД.

Сега при това положение ще се наложи да сложа ССД-то за Операционната система  и програмите.

Другият възнамерявам да стои за съхранение на филми, музика и тн. данни.

Това ми е машината  FUJITSU P710 TOWER i5-3470/8GB/500GB.

Обаче, като отворих капака харда е закачен долу ниско към дъното на кутията.

Обръщам се с молба към вас да ми дадете съвет, къде да "забода" ССД-то?

Ако не се справя сама, май ще се наложи да го нося на сервиз, а не ми се мъкне машината насам натам.

За SSD няма особено значение къде и в какво положение ще е сложено. Може и да се сложи в кутията без да се завива никъде, стига да не пречи на някое друго устройство и кутията да не се мести често. Може и да го завиеш някъде по корпуса, където намериш място.

1376853046GzOTWvgirk_4_20.jpg32b-SSD.jpga729c65c_01Case-Before1_zps373320f6.jpegBILAG.jpg8b90d54a_IMG_1392.jpeg

• Автор

Много благодаря за това пояснение!

Ще гледам тогава да действам с въображение :)

Иска ми се да го забода някъде долу.

Прилагам снимка.

Питах от мястото, от където е взета машината и ми казаха, че имало някакви "шейнички" ли, не разбрах точно какво, който елемент помагал за монтажа.

product_3611.jpg

Издърпай това зеленото долу по средата където е, хвани двете "уши", които стърчат, събери ги леко навътре да се откачи и виж някъде върху него дали няма да може да се завие. В краен случай просто сложи SSD диска вътре, закачи му кабелите и затвори кутията. Там няма на какво да пречи и къде да отиде.

Като гледам последната снимка, можеш спокойно да поставиш ssd-то вътре в клетката до твърдия диск. Даже няма нужда да го закрепяш, ssd-то няма движещи се механични части. Този черният конектор, който виси пред празната клетка ще подава ток към ssd-то. Ще ти трябва още един sata кабел като онзи червен, плосък кабел на твърдия диск - кабел за данните. Ако нямаш, купуваш - струва не повече от 5 лева. Предполагам някъде там, зад снопа кабели, е скрит още един sata порт на дънната платка, където да свържеш ssd-то.

Пропуснах да спомена, гледай sata кабелът за данни да има прав ъгъл ПОНЕ в единия край!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.