Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройки на дъно за буутване

Featured Replies

Привет на всички ! Не разбирам от настройки на PC дъна, и за това моля за съвет. Искам да настроя това дъно: Asus ROG Strix Z270F Gaming, първо да буутва от USB (през флашка). Не знам къде да отида, защото като отворя BIOS, UEFI,  все едно съм пред пулт на АЕЦ.  :)  Ето малко снимки. Извинявам се за качеството, но са правени със смартфон.

IMG-20181219-154614.jpguplode photo

IMG-20181219-154638.jpg

Ако може коректна и по-подробна информация, че там е опасно да се пипа! Благодаря предварително на всички отговорили.

Просто помпи F8 при стартиране на компютъра и директно влизаш в Boot Menu-то, където можеш ръчно да заредиш каквото има на флашката.

Най-добре виж с кой клавиш се вика BOOT меню-то и от там си избери устройство за зареждане. За да ползваш UEFI BOOT, трябва инсталацията ти да е записана за UEFI.

• Автор
преди 3 минути, hudyr написа:

Просто помпи F8 при стартиране на компютъра и директно влизаш в Boot Menu-то, където можеш ръчно да заредиш каквото има на флашката.

При стартиране за кратко ми изписва само DEL и  F2. Но ще пробвам твоя вариант. Благодаря!

преди 5 минути, Raze написа:

Най-добре виж с кой клавиш се вика BOOT меню-то и от там си избери устройство за зареждане. За да ползваш UEFI BOOT, трябва инсталацията ти да е записана за UEFI.

Инсталацията е на live USB Xubuntu. Записана е с Линукс програма Etcher. Друга информация нямам.

На втория скрийншот, който си дал, в долната част пише "Boot option #1", и насреща е HDD-то ти. Смени го с флашката, от падащото меню.

• Автор
преди 5 минути, RudeBoy написа:

На втория скрийншот, който си дал, в долната част пише "Boot option #1", и насреща е HHD-то ти. Смени го с флашката, от падащото меню.

Не ми позволява. Все едно не я вижда. Изписва ми "disable" . Бях сложил флашката, влязох в менюто, но нищо. Прегледах и секюрити буут (поне така си мисля) :cantbelieve:

Предполагам по подразбиране биосът чака uefi съвместими устройства. Каква е целта на флашката?

преди 20 минути, Пешеходецът написа:

Не ми позволява. Все едно не я вижда.

Значи флашката не е bootable UEFI.
С каква операционна система е заредена флашката?

Ако записваш под linux, виж примерно това:

https://askubuntu.com/questions/395879/how-to-create-uefi-only-bootable-usb-live-media

Иначе под windows най-лесно става с Rufus.

• Автор

Izviniavam se, che ne pisha na bulgarski. V momenta sam ot flashkata. Hilyadi blagodarnosti na vsichki. Perfekten otgovor na @Hudyr. Stana s F8 :yanim::wors:

Оправих и клавиатурата. Извинявам се за шльокавицата.

Още веднъж (вече на Български). Благодарност на всички писали по темата.

:wors::wors:

• Автор

Малко да продължа темата. Има ли някой представа как да демонтирам HDD  от кутия NZXT (ще проверя модела допълнително). Ще ви покажа снимки. От едната страна е стъкло. От другата е капак - от там имам по-голяма видимост към диска, но не знам как е поставен. Дискът е  хубав, но си го искат обратно, а аз трябва да си поставя моя. Обаче съм "сръчен" и не виждам как да стане.

IMG-20181219-144556.jpg

IMG-20181219-182410.jpg

IMG-20181219-182431.jpg

Ето това е кутията  https://www.nzxt.com/products/s340-special-edition

Screenshot-2018-12-19-16-45-11.png

Там в това малко пространство е поставен харда, но след това влиза захранването и аз няма (или не виждам) как да бръкна с отвертка за да развия винтчетата от двете страни.

• Автор

Благодаря @Dark много добре ме ориентира. Даже успях да намеря видео със същата, като моята кутия.

От 11:50 нататък.

Подреди си малко кабелажа, че изглежда като разплетена кошница.

• Автор
преди 4 часа, DarkEdge написа:

Подреди си малко кабелажа, че изглежда като разплетена кошница.

Ок! Ще се постарая, че едвам свалих харда, а какво остава с подредбата на кабелите. Добре, че има видеа да покажат нагледно как става. Но сега вече на сън да ме бутнеш знам. Лека вечер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.