Премини към съдържанието
Пешеходецът

Настройки на дъно за буутване

Препоръчан отговор


Привет на всички ! Не разбирам от настройки на PC дъна, и за това моля за съвет. Искам да настроя това дъно: Asus ROG Strix Z270F Gaming, първо да буутва от USB (през флашка). Не знам къде да отида, защото като отворя BIOS, UEFI,  все едно съм пред пулт на АЕЦ.  :)  Ето малко снимки. Извинявам се за качеството, но са правени със смартфон.

IMG-20181219-154614.jpguplode photo

IMG-20181219-154638.jpg

Ако може коректна и по-подробна информация, че там е опасно да се пипа! Благодаря предварително на всички отговорили.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Просто помпи F8 при стартиране на компютъра и директно влизаш в Boot Menu-то, където можеш ръчно да заредиш каквото има на флашката.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Най-добре виж с кой клавиш се вика BOOT меню-то и от там си избери устройство за зареждане. За да ползваш UEFI BOOT, трябва инсталацията ти да е записана за UEFI.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, hudyr написа:

Просто помпи F8 при стартиране на компютъра и директно влизаш в Boot Menu-то, където можеш ръчно да заредиш каквото има на флашката.

При стартиране за кратко ми изписва само DEL и  F2. Но ще пробвам твоя вариант. Благодаря!

преди 5 минути, Raze написа:

Най-добре виж с кой клавиш се вика BOOT меню-то и от там си избери устройство за зареждане. За да ползваш UEFI BOOT, трябва инсталацията ти да е записана за UEFI.

Инсталацията е на live USB Xubuntu. Записана е с Линукс програма Etcher. Друга информация нямам.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На втория скрийншот, който си дал, в долната част пише "Boot option #1", и насреща е HDD-то ти. Смени го с флашката, от падащото меню.


  • Харесва ми 1
  • Любов 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, RudeBoy написа:

На втория скрийншот, който си дал, в долната част пише "Boot option #1", и насреща е HHD-то ти. Смени го с флашката, от падащото меню.

Не ми позволява. Все едно не я вижда. Изписва ми "disable" . Бях сложил флашката, влязох в менюто, но нищо. Прегледах и секюрити буут (поне така си мисля) :cantbelieve:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Предполагам по подразбиране биосът чака uefi съвместими устройства. Каква е целта на флашката?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 20 минути, Пешеходецът написа:

Не ми позволява. Все едно не я вижда.

Значи флашката не е bootable UEFI.
С каква операционна система е заредена флашката?

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако записваш под linux, виж примерно това:

https://askubuntu.com/questions/395879/how-to-create-uefi-only-bootable-usb-live-media

Иначе под windows най-лесно става с Rufus.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Izviniavam se, che ne pisha na bulgarski. V momenta sam ot flashkata. Hilyadi blagodarnosti na vsichki. Perfekten otgovor na @Hudyr. Stana s F8 :yanim::wors:

Оправих и клавиатурата. Извинявам се за шльокавицата.

Още веднъж (вече на Български). Благодарност на всички писали по темата.

:wors::wors:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Малко да продължа темата. Има ли някой представа как да демонтирам HDD  от кутия NZXT (ще проверя модела допълнително). Ще ви покажа снимки. От едната страна е стъкло. От другата е капак - от там имам по-голяма видимост към диска, но не знам как е поставен. Дискът е  хубав, но си го искат обратно, а аз трябва да си поставя моя. Обаче съм "сръчен" и не виждам как да стане.

IMG-20181219-144556.jpg

IMG-20181219-182410.jpg

IMG-20181219-182431.jpg

 

Ето това е кутията  https://www.nzxt.com/products/s340-special-edition

Screenshot-2018-12-19-16-45-11.png

Там в това малко пространство е поставен харда, но след това влиза захранването и аз няма (или не виждам) как да бръкна с отвертка за да развия винтчетата от двете страни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

От 12:50 нататък

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря @Dark много добре ме ориентира. Даже успях да намеря видео със същата, като моята кутия.

 

 

От 11:50 нататък.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Подреди си малко кабелажа, че изглежда като разплетена кошница.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, DarkEdge написа:

Подреди си малко кабелажа, че изглежда като разплетена кошница.

Ок! Ще се постарая, че едвам свалих харда, а какво остава с подредбата на кабелите. Добре, че има видеа да покажат нагледно как става. Но сега вече на сън да ме бутнеш знам. Лека вечер.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Xristis Games
      Конфигурация:
      Процесор - Intel Core i3 2120
      Дъно - Foxconn 2abf (Биос версия 7.16)
      Рам Памет - 4GB (2x2)
      Захранване - (500W)
      Windows 7 64 битов
      Модел на компютъра HP Pro 3300
       
      Купих този компютър без видео карта. Онзи ден реших да сложа една видео карта и поръчах GT 740 от емаг. Сложих я на компютъра и го стартирах, обаче вместо да стартира стои на най-напред картината, която показва модела на дъно с версия на биос. Стои така 5-6 минути и после става на черен екран и почва да мига една малка чертичка в горен ляв ъгъл. Изключих компютъра и реших да сложа видео карта от познат модела е Palit GT 730 2GB сложих я и след 2 дена мъчене, настройки из биос реших да ъпдейтна биоса. Ъпдейтнах го и Видео картата GT 730 тръгна изтеглих драйвера и всичко беше ок. Върнах отново новата която купих GT 740 и отново стигаше само до екрана дето пише марка на биос и т.н. (Не ми дава да отвора ѝ биоса) Махнах видео картата пуснах биоса и видях нещо си на отдел Slots, изключих PCI Express Security нещо си и сложих видео картата след което компютъра стартира. Дойде време да изтегля драйвера и като изписа, че драйвера се е изтеглил както при всеки рестартираме компютрите и като се включи, стартира windowsа и гледам, че драйвера пак не се е изтеглил.
      Извинете за грешките (Ако има) написах го набързо и от телефона.
       
      Написах цялата история с видео картата за да няма малоумни отговори. На какво може да се дължи това? 
       
       
       
       
    • от Bring
      Имам компютър Dell optiplex 7010 имам една плочка рам DDR3 1600mgh на samsung и още две на kingston DDR3 1333 mgh рамта на samsung като размер и начин на направа ми изглежда по-различна от тая на kingston ще бъдели съвместима рамта на kingston с дъното ми на Dell?

    • от Cvetelin Evtimov
      Случаят приключи! С помощта на КЗП ми върнаха парите! 
       
       
       
      Здравейте! Наскоро си поръчах ново дъно от Speedcomputers Asus Prime z270 A. Следователно нови Рам, процесор Intel i3 7100 и захранване EVGA 1000W GOLD. 
      Слабям си го на бюрото на гумена основа, включвам монитор, цъкам копчето на захранването и светва ЛЕД подсветката на дъното (странно е, че само при включено захранване в тока дъното свети). Стратирам с вграденото Power копче, вентилатора на процесора се върти, но няма никаква картина на нито един видео изход от дъното. 
      Слагам един спиикър, но и от там не излиза звука
      "Преди съм имал същия проблем с друго дъно от дриг магазин, след като им го върнах за поправка се оказа, че трябва ъпдейт на биоса, върнаха ми го и всичко е точно" 
      Звъня в магазина, разговарях с човек от сервиза, като му обясних каква ми е конфигурацията и каза, че би трябвало всичко да е наред и да им го пратя да го погледнат. 
      Получават го на следващия ден и започва чакането.. Звъня след 1 седмица, като от там ми казват, че е изпратено към производителя.. Ок. 
      След още 1 седмица получавам пратка в Спиди, като мисля, че е дъното. Гледам някъв плик с документи. Отварям ги и гледам снимки на задната страна на дъното, снимана някаква спойка и пише, че ми е отказана гаранция от производителя поради "неоторизирана намеса". WTF?
      На снимата не можах да разбера какво ѝ има на спойката, защото е размазана и черно-бяла. 
      Звъннах в магазина, като отново си говорих с човек от сервиза, като той ми каза, че и те ще го видят като пристигне при тях и ще ми звъннат. 
      В нета се разрових и видях, че и много други имат същия проблем с това дъно. 
      Как да процедирам ако и те ми откажат гаранционно поправяне или замяна? 
       
    • от Nikolay Pavlinov Panchev
      Здравейте,
      Имам дак, който поддържа SPDIF връзка (оптична или коаксиална) и искам да го свържа с компютъра ми.
      За жалост, когато си го купувах не се интересувах от подобни детайли си взех asrock H110 дъно, което не поддържа spdif out.
      Ще можете ли да ми помогнете и ориентирате към кое дъно да подходя, което да удолетвори нуждите ми?
      Важно е да уточня, че дъното трябва да поддържа socket 1151 технологията, DDR4 2133, поне три харддиска, да се побира в миди тауър и да поддържа gtx 1060 видео карти
      Благодаря предварително!
    • от kafenceto123
      Здравейте!
      Натъкнах се на проблем, докато се опитвах да преинсталирам чисто Windows 10 на лаптопа си Lenovo Legion Y520. Първо доста странно е, че когато включа или рестартирам лаптопа нямам достъп до Setup менюто, което по принцип се отваря с F2. Второ, когато натисна F12 при рестарт и вляза в Boot Manager-а, флашката на която съм свалил Windows-а не е засечена. На екрана се показват само хард дискът, ссд-то, ако не се лъжа имаше още две опции, едната от които беше Network Boot, а другата изобщо не си я спомням. След доста терзания успях да вляза и в Boot Menu-то, като използвах Shift + "Restart" метода, но и там не открих флашката. След още дълги минути на недоумение открих, че все пак флашката ми става видима в Boot Menu-то, ако изляза, съхранявайки промените (F10), независимо дали съм правил такива. След като изляза, натискайки F10, отново лаптопът ме прехвърля в Boot Menu-то и флашката е видима, но когато я кача над всичко останало и изляза, Windows се стартира, както обикновено вместо да ме препраща в инсталационното меню на новия софтуер.
      П.С. Нямам опция Security Boot, появява се единствено, когато се появява и флашката и е "Disabled".
      Ако имате някакви идеи какво се случва, бих бил безкрайно благодарен да ги споделите! 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.