Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Активиране на сим карта

Featured Replies

Здравейте,  може и да съм смешна с въпросът си, но днес си прехвърлих номера от а1 на вивател. Оправих настройките за мобилен интернет (поне така си мисля, че са готови те). Опитах се да си направя регистрация в сайта на виваком, но след като е готово всичко, ми пише, че няма активна услуга. Въпросът ми е как да активирам картата си? 

Аз когато съм прехвърлял номера си от един на друг оператор до два дни става активирането на новата карта, пращат смс когато е активна картата. 

• Автор
преди 5 минути, RudeBoy написа:

А можеш да се обаждаш от картата? Ако да - би трябвало да е активна.

Мога да,  аз звънях, и на мен ми звъняха и нямаше проблеми. Но като се опитах да си направя регистрация в сайта, след като напиша там парола, егн, и ми изписва, че няма активна услуга. Идея си нямам защо е така..

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Аз когато съм прехвърлял номера си от един на друг оператор до два дни става активирането на новата карта, пращат смс когато е активна картата. 

Аз днес получих смс от а1, че започва прехвърлянето на номера от а1 към вивател. Това беше в 9 сутринта. Към 14 часа, накарах приятелка да ми звънне да видим дали ще стане. И каза "махай картата, Виваком ще предаде за обаждането". Махнах старата, сложих новата, получих смс-и  за активиране на мобилния интернет и мобилни данни. След това майка ми, ми звъня говорихме без проблеми. После аз и звънях...Но сега не мога да се регистрирам в сайта. Казвате, че пращат смс, ..значи въпреки, че няма проблем с говоренето, трябва да изчакам 2 дни този смс, за да мога да звъня ли?

преди 7 минути, AstralGirl написа:

Аз днес получих смс от а1, че започва прехвърлянето на номера от а1 към вивател. Това беше в 9 сутринта. Към 14 часа, накарах приятелка да ми звънне да видим дали ще стане. И каза "махай картата, Виваком ще предаде за обаждането". Махнах старата, сложих новата, получих смс-и  за активиране на мобилния интернет и мобилни данни. След това майка ми, ми звъня говорихме без проблеми. После аз и звънях...Но сега не мога да се регистрирам в сайта. Казвате, че пращат смс, ..значи въпреки, че няма проблем с говоренето, трябва да изчакам 2 дни този смс, за да мога да звъня ли?

Смс са пратили вече, че е активна картата, изчакай няколко дни за регистрация в сайта им, ако отново има проблем им звъниш или отиваш в офис на място да им обясниш, може би трябва време да влезе договора ти в системата, затова казвам да ги изчакаш няколко дни. 

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Смс са пратили вече, че е активна картата, изчакай няколко дни за регистрация в сайта им, ако отново има проблем им звъниш или отиваш в офис на място да им обясниш, може би трябва време да влезе договора ти в системата, затова казвам да ги изчакаш няколко дни. 

Ясно, благодаря. Значии ще изчакам няколко дни, но дотогава не мога аз да звъня, така ли?

току-що, AstralGirl написа:

Ясно, благодаря. Значии ще изчакам няколко дни, но дотогава не мога аз да звъня, така ли?

Можеш да звъниш нали е активна картата или аз нещо не съм разбрал. 

• Автор
току-що, AAUUXX написа:

Можеш да звъниш нали е активна картата или аз нещо не съм разбрал. 

Да мога, но се притеснявам така дали няма да трупам сметка.

преди 1 минута, baitexpo написа:

Обади се на 123 и ги попитай :wink12:

Да, май това трябваше да направя от самото начало...

Да мога, но се притеснявам така дали няма да трупам сметка.

Няма, стига да се придържаш към минути и и мегабайтите които са ти по договор. Свали си My Vivacom от Google Play да си следиш потреблението. 

• Автор
преди 3 минути, AAUUXX написа:

Няма, стига да се придържаш към минути и и мегабайтите които са ти по договор. Свали си My Vivacom от Google Play да си следиш потреблението. 

Благодаря за отговорите и помощта. Сега баща ми, ми каза как да си проверявам сметката, оставащите минути, мобилен интернет. *123# Оказа се, че всичко е наред, докато ми влезе в сила пълния договор, както ще си е (500 минути към всички, 25 към втора зона, и мобилен нет), за сега имам само 80 минути. Но питах баща ми и каза, че мога да говоря, докато ги имам тези 80 минути, а след 1-ви вече ще е нормално.

1499.962 MB интернет какво ще рече?

преди 18 минути, AstralGirl написа:

Благодаря за отговорите и помощта. Сега баща ми, ми каза как да си проверявам сметката, оставащите минути, мобилен интернет. *123# Оказа се, че всичко е наред, докато ми влезе в сила пълния договор, както ще си е (500 минути към всички, 25 към втора зона, и мобилен нет), за сега имам само 80 минути. Но питах баща ми и каза, че мога да говоря, докато ги имам тези 80 минути, а след 1-ви вече ще е нормално.

Обадете се на 123 толкоз ли е трудно? Не си спомням там да ядат хора. Отнема няколко минути. Вместо да гадаете и да правите безмислени проверки там ще ви се обясни всичко.

Точно. Вместо да правите теми, ползвайте го този телефон. Уж готини мадами..... Там ще ви информират най-добре и става горе-долу бързо.

--------------------

Вчера ми звъни един приятел от чужбина, понеже забравил да си активира роуминга, с молба за звънна на виваком, да го активират. Но уви - не съм бил "оторизиран", трябвало само "Титуляр-а". :lol6:

-------------------------

преди 28 минути, AstralGirl написа:

1.5ГБ 4G/3G интернет от мобилните данни. 

преди 3 минути, Zaza Zaraza написа:

Точно. Вместо да правите теми, ползвайте го този телефон. Уж готини мадами..... Там ще ви информират най-добре и става горе-долу бързо.

--------------------

Вчера ми звъни един приятел от чужбина, понеже забравил да си активира роуминга, с молба за звънна на виваком, да го активират. Но уви - не съм бил "оторизиран", трябвало само "Титуляр-а". :lol6:

-------------------------

1.5ГБ 4G/3G интернет от мобилните данни. 

Нещо смешно ли виждаш в това???? Няма да ти го активират щом не си титуляр, не само във ВИВАКОМ, но и при другите оператори. 

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Обадете се на 123 толкоз ли е трудно? Не си спомням там да ядат хора. Отнема няколко минути. Вместо да гадаете и да правите безмислени проверки там ще ви се обясни всичко.

След като съм казала, че проблемът е решен за Вас толкоВА ли е трудно да си замълчите и да не се коментира повече в темата? Или само гледате с кого да се заядете ?

преди 5 минути, AstralGirl написа:

След като съм казала, че проблемът е решен за Вас толкоВА ли е трудно да си замълчите и да не се коментира повече в темата? Или само гледате с кого да се заядете ?

Вие госпожо търсите помощ. Никъде не видях да е написано, че проблемът е решен. И не се заяждам. Вместо да пишете 2 часа коментари и да се притеснявате и да чакате мнения от хора, които не работят за дадения оператор и могат само да гадаят или да ви дадат грешна информация за 5 минути с обаждане на 123 ще си решите проблема и съмненията.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Вие госпожо търсите помощ. Никъде не видях да е написано, че проблемът е решен. И не се заяждам. Вместо да пишете 2 часа коментари и да се притеснявате и да чакате мнения от хора, които не работят за дадения оператор и могат само да гадаят или да ви дадат грешна информация за 5 минути с обаждане на 123 ще си решите проблема и съмненията.

Не съм госпожа все още. По това, че съм написала, че баща ми, ми е обяснил, за мен проблемът е решен. Явно, когато имам пълния пакет на договора си, след 1-ви тогава няма да има и проблем с регистрация в сайта виваком. Защото в момента имам само някакви 80 минути, а в пълния пакет на договора са 500. Така, че ще изчакам след 1-ви и ако пак не мога да се регистрирам ще звъня на 123 вече. Но това изказване ..."толкоз ли е трудно"... беше напълно излишно. 

Аз пък,като видя тема на AstralGirl и ми става едно хубаво на душата,защото знам,че започват поне два часа забавление...Още от оная тема със зарядното за телефона.Ама много яко ме кефи,и за новата 2019г си пожелавам много повече разнообразни теми на тази Г-ца :)

Не съм госпожа все още. По това, че съм написала, че баща ми, ми е обяснил, за мен проблемът е решен. Явно, когато имам пълния пакет на договора си, след 1-ви тогава няма да има и проблем с регистрация в сайта виваком. Защото в момента имам само някакви 80 минути, а в пълния пакет на договора са 500. Така, че ще изчакам след 1-ви и ако пак не мога да се регистрирам ще звъня на 123 вече. Но това изказване ..."толкоз ли е трудно"... беше напълно излишно. 

Вече отпадна госпожица като понятие в българския език, затова така ви и наричам. Не, сега звънете на 123 да не стане после наистина проблем, като дойде първата фактура. Думите като явно, дали или вероятно знаете до какво водят.А коментара толкоз ли е трудно го написах, защото имаше още няколко преди моя и никъде не казахте, че сте се обаждали или че въпросът е проучен. Иначе решението си е ваше. Аз дадох просто един коментар в темата.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Нещо смешно ли виждаш в това???? Няма да ти го активират щом не си титуляр, не само във ВИВАКОМ, но и при другите оператори. 

Представяш се за титуляра, предоставяш данни за титуляра, няма да се усетят че не си титуляра.

Аз дори съм по нахален, направо им звъня от други номера не на титуляра и си правя справки за титуляра, като им предоставя данни за титуляра и открито заявявам че не съм титуляра, но щом имам данните за титуляра никой не ми е отказвал услуга.

преди 8 минути, Танер Заит Расим написа:

Представяш се за титуляра, предоставяш данни за титуляра, няма да се усетят че не си титуляра.

Аз дори съм по нахален, направо им звъня от други номера не на титуляра и си правя справки за титуляра, като им предоставя данни за титуляра и открито заявявам че не съм титуляра, но щом имам данните за титуляра никой не ми е отказвал услуга.

Не желая да говориш глупости. Това,което постваш не е вярно. Вече 12 години работя тази работа, така че да спрем с простотиите.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не желая да говориш глупости. Това,което постваш не е вярно. Вече 12 години работя тази работа, така че да спрем с простотиите.

Айде на бас за две каси бира ::D

Виваком и Теленор са ми изпълнявали заявките, като им кажа имена и им кажа част от егн и правят справката без много въпроси.

На А1 нямам близък за който да правя справка.

Много си предубеден.

Защо не тестваш  лично, на твой близък му вземи данните, и се опитай с тях да направиш справка . 

Eмиле Емиле, като клещите за кримпване за 15 лв и тук в същият филм се вкарваш :D

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Айде на бас за две каси бира ::D

Виваком и Теленор са ми изпълнявали заявките, като им кажа имена и им кажа част от егн и правят справката без много въпроси.

На А1 нямам близък за който да правя справка.

Много си предубеден.

Защо не тестваш  лично, на твой близък му вземи данните, и се опитай с тях да направиш справка . 

Eмиле Емиле, като клещите за кримпване за 15 лв и тук в същият филм се вкарваш :D

На бас по един тон бира, че си изгорял само да ми звъннеш. Хайде да бъдем малко сериозни. Уж се представяте за сериозни хора, а пишете глупости. И с клещите за кримпване съм сериозен, защото явно не си правил на 120 компютъра кабели.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

На бас по един тон бира, че си изгорял само да ми звъннеш. Хайде да бъдем малко сериозни. Уж се представяте за сериозни хора, а пишете глупости. И с клещите за кримпване съм сериозен, защото явно не си правил на 120 компютъра кабели.

За клещите ще ти призная нещо, прав си но не напълно, с най евтините клещи, меки utp кабели за вътрешен монтаж, задоволително можеш да кримпваш, но виж тези FTP за външен монтаж, по дебели и по твърди и с екранировка, с такива клещи си е греда.

Защото с такива клещи съм си кримпвал UTP кабелчета у дома и съм се усуичил доста така че всичко си функционира, така че няма смисъл да водим този спор.

А по темата въобще не са измишлиотини, скоро ми се наложи да правя справки и ми отказваха.
Но като предоставях точни данни за титуляра изпълняваха всичките ми заявки и молби, факт, който не можеш да оспориш, дори можеш лично да тестваш за да се убедиш.

А ако ти си служителят, който ще ми приеме обаждането, много ще разбереш че не съм титуляра, като ти се представя с данните на титуляра, кажи ми как ще ме хванеш че не съм титуляра, като сте инструктирани при получаване на идентификационни данни да изпълнявате заявките :D

преди 21 минути, Танер Заит Расим написа:

За клещите ще ти призная нещо, прав си но не напълно, с най евтините клещи, меки utp кабели за вътрешен монтаж, задоволително можеш да кримпваш, но виж тези FTP за външен монтаж, по дебели и по твърди и с екранировка, с такива клещи си е греда.

Защото с такива клещи съм си кримпвал UTP кабелчета у дома и съм се усуичил доста така че всичко си функционира, така че няма смисъл да водим този спор.

А по темата въобще не са измишлиотини, скоро ми се наложи да правя справки и ми отказваха.
Но като предоставях точни данни за титуляра изпълняваха всичките ми заявки и молби, факт, който не можеш да оспориш, дори можеш лично да тестваш за да се убедиш.

А ако ти си служителят, който ще ми приеме обаждането, много ще разбереш че не съм титуляра, като ти се представя с данните на титуляра, кажи ми как ще ме хванеш че не съм титуляра, като сте инструктирани при получаване на идентификационни данни да изпълнявате заявките :D

И я си представи, че титулярът е жена и ти даваш нейните данни, или пък титулярът се оплаче, че са му използвани данните неправомерно. По новите GDPR, компанията ще си търси правата и ще ти пръснат корделата. Недай си боже титулярът да те обвини, че си му откраднал данните. Така, че нека да спрем с глупостите ако може. Имаш умения и знания и аз няма да ги оспоря, но за подобни неща недей да спориш, защото е страшно и то за теб самият. Разбирай ме както поискаш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.