Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Wi-Fi връзка

Featured Replies

Смени стандарта на wifi до по стар в рутера.

B G или N.

Тествай стандартите., променяй каналите.

А на лаптопа сложи нови драйвери за картата и виж как е, сложи и по стари им виж как е, трябва да установиш къде е проблема.

В рутера или в лаптопа.

преди 30 минути, blackid написа:

през my.contact не намирам нищо за ipv6 или 4 

Трябва да е вероятно в настройки на WAN или нещо подобно. Някъде има зададен статичен DNS, защото иначе няма да се назначава този на Гугъл, това вече го споменах. Деактивира ли IPv6 за безжичната карта? Ако не си деактивирай го като махнеш отметката от настройките на адаптера. Рестартирай рутера и лаптопа, сед което виж дали пак ще прави този проблем. Като деактивираш IPv6 и рестартираш, дай пак изхода от

ipconfig /all

• Автор

през 192.168.1.1 стигнах до по-широки настройки на рутера

3.jpg

dve.jpg

eno.jpg

ewq.jpg

lan.jpg

преди 2 часа, exwol написа:

Трябва да е вероятно в настройки на WAN или нещо подобно. Някъде има зададен статичен DNS, защото иначе няма да се назначава този на Гугъл, това вече го споменах. Деактивира ли IPv6 за безжичната карта? Ако не си деактивирай го като махнеш отметката от настройките на адаптера. Рестартирай рутера и лаптопа, сед което виж дали пак ще прави този проблем. Като деактивираш IPv6 и рестартираш, дай пак изхода от

ipconfig /all

Какво IPV6 те гони, те тия още не дават IPV6...

Както виждаш всичките му настройки са по подразбиране и проблемът не е в конфигурацията на рутера.

Нека си погледне логовете на рутера и логовете на компютъра.

Проблемът идва от това че юзърър не може да обясни точно симптомите.

Значи преди да закачи лаптопа всичко е наред с мрржата му, но като го закачи по уаерлес и цялата мрежа се сривала, казва че прекъсва мрежата, а проверява ли точно какво се случва с клиентите, физически ли се откачат и закачат за уаерлес и това е причината или връзката прекъсва без физическо откачане от уаерлеса?

Ако няма откачане принудително на клиенти физически, значи лаптопът му генерира някакъв трафик, с който предизвиква проблеми да ама не, как пък не генерира същият проблем при жично закачане?

Сигурен ли си че като  закачиш лаптопа по уаерлес и всички устройства страдат а по лан кабел като закачиш никой не страда?

преди 28 минути, Танер Заит Расим написа:

Какво IPV6 те гони

i-thumb-jpg-c47c41f29128709973b1249c3076

Моля, сдържай езика си.

• Автор
преди 36 минути, Танер Заит Расим написа:

Сигурен ли си че като  закачиш лаптопа по уаерлес и всички устройства страдат а по лан кабел като закачиш никой не страда?

Убеден съм. В повечето случаи имам поне 2 други устройства пред мен и бонус викане от другата стая че интернета го няма. Виждам как просто връзката изчезва. На кабел няма никакви проблеми

Просто предположение - лаптопът е заразен и генерира свръх трафик, при което задръства канала за безжична връзка и останалите закачени устройства зависват.

• Автор
преди 22 минути, DarkEdge написа:

Просто предположение - лаптопът е заразен и генерира свръх трафик, при което задръства канала за безжична връзка и останалите закачени устройства зависват.

В такъв случай не трябва ли да прави тоя номер с всички рутери, а при мен проблема е само с този конкретен докато при други мрежи съм нямал никакви проблеми 

Да, има и такъв момент.
А пробва ли да се свържеш с поддръжка и да изложиш проблема?
Рутърът е техен, нали?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 42 минути, DarkEdge написа:

Да, има и такъв момент.
А пробва ли да се свържеш с поддръжка и да изложиш проблема?
Рутърът е техен, нали?

Да, техен е и първото нещо което направих е да го разкарам.

преди 1 час, Танер Заит Расим написа:

Да, техен е

Ти автор на темата ли си?

Може да се погледне статистиката на лаптопа при ползване на безжичната карта колко данни праща и приема - съответно да се види по кабел дали поведението е същото.

Може в рутера да се резервира по MAC адрес безжичната карта извън раздаваните адреси.

Може картата да се настрои да работи само на едната честота ( тук е хубаво да се види другите клиенти какво поддържат и на какво се свързват).

преди 9 часа, Танер Заит Расим написа:

Какво IPV6 те гони, те тия още не дават IPV6...

Както виждаш всичките му настройки са по подразбиране и проблемът не е в конфигурацията на рутера.

Успокой се малко млади човече, дишай, а мен ме остави да си ходя заблуден, не ме учи така назидателно. Ти нали си гуро на network-a, какво ти пука за останалите... :D Инак, винаги съм казвал, който има очи и уши гледа, слуша попива и се учи. Не знам на какво ви учат в тия школи, но определено изглежда не е на знания. Има време ще научиш какво е IPv6, но за момента още е рано да апострофираш с такава високомерност, имайки предвид, че все още си зеленичък и самочувствието ти е в повече. В тоя ред на мисли, само като съвет без да се заяждам - докато не научиш някои неща, не си чешай пръстите по клавиатурата излишно, щото не правиш нищо друго освен да се излагаш. Дерзай, недей да поправяш по форумите. Това, че ти НЕ виждаш, съвсем не значи, че настройките са му по подразбиране. Тоя DNS - 8.8.8.8 е публичен на Гугъл, ако бяха настройки по подразбиране, няма как Виваком да го назначават по DHCP,  това се вижда включително и от шотовете, които е дал автора на темата, но за да си наясно с всички тия неща, трябва да си наясно изобщо какво гледаш.  @DarkEdge, също ти го онагледи с извадка от шот. И още - от Виваком може да не раздават IPv6 адреси (не знам аз), но това нищо не означава. Рутерът му поддържа IPv6 и DHCP сървъра раздава такива адреси, а картата съответно ги взима. Справка шотовете на автора, ако знаеш какво да гледаш. Има и още, но ще се огранича до тук, останалото ще го научиш в школите. 

преди 9 часа, blackid написа:

през 192.168.1.1 стигнах до по-широки настройки на рутера

Добре, спрял си IPv6, вижда се от нови изход на командата. Сега направи следното както съм показал на картинката. 

1. Премахни двата DNS адреса (тези зачеркнатите)

2. Сложи отметка на Assing IspDNS (това в кръга)

3. Влез в IPv6_DHCP Server и махни отметка от Enable DHCP Server 

Запази всички тези настройки, рестартирай рутера и лаптопа. Дай една снимка от настройките за безжичната мрежа в рутера. Включително и на секюрити секцията. 

Виж как ще се държи връзката след промените. 

5ea78d3f7176d368d4.jpg

преди 19 минути, exwol написа:

Успокой се малко млади човече, дишай, а мен ме остави да си ходя заблуден, не ме учи така назидателно. Ти нали си гуро на network-a, какво ти пука за останалите... :D Инак, винаги съм казвал, който има очи и уши гледа, слуша попива и се учи. Не знам на какво ви учат в тия школи, но определено изглежда не е на знания. Има време ще научиш какво е IPv6, но за момента още е рано да апострофираш с такава високомерност, имайки предвид, че все още си зеленичък и самочувствието ти е в повече. В тоя ред на мисли, само като съвет без да се заяждам - докато не научиш някои неща, не си чешай пръстите по клавиатурата излишно, щото не правиш нищо друго освен да се излагаш. Дерзай, недей да поправяш по форумите. Това, че ти НЕ виждаш, съвсем не значи, че настройките са му по подразбиране. Тоя DNS - 8.8.8.8 е публичен на Гугъл, ако бяха настройки по подразбиране, няма как Виваком да го назначават по DHCP,  това се вижда включително и от шотовете, които е дал автора на темата, но за да си наясно с всички тия неща, трябва да си наясно изобщо какво гледаш.  @DarkEdge, също ти го онагледи с извадка от шот. И още - от Виваком може да не раздават IPv6 адреси (не знам аз), но това нищо не означава. Рутерът му поддържа IPv6 и DHCP сървъра раздава такива адреси, а картата съответно ги взима. Справка шотовете на автора, ако знаеш какво да гледаш. Има и още, но ще се огранича до тук, останалото ще го научиш в школите. 

Добре, спрял си IPv6, вижда се от нови изход на командата. Сега направи следното както съм показал на картинката. 

1. Премахни двата DNS адреса (тези зачеркнатите)

2. Сложи отметка на Assing IspDNS (това в кръга)

3. Влез в IPv6_DHCP Server и махни отметка от Enable DHCP Server 

Запази всички тези настройки, рестартирай рутера и лаптопа. Дай една снимка от настройките за безжичната мрежа в рутера. Включително и на секюрити секцията. 

Виж как ще се държи връзката след промените. 

5ea78d3f7176d368d4.jpg

Да си пусне един Wireshark, на лаптопа, и един wireshark на друго писи и да анализира, спокоен съм ама тук така само се гадае и е много неприятно като нямаш нужната информация която да изследваш за да откриеш какво къде се чупи.

DNS-ите спокойно може да си сложи на гугъл.
При счупен DNS сървър се наблюдава срив на комуникации и връзка, но не и физическо разкачане от Wireless.
DHCP за IPV6 в лан може да си го спре, тук си прав, не е редно да има в една мрежа два DHCP сървъра, но това пак не обяснява физическото разкачане на устройства от Wireless.

Има още една възможност, ако рутерът му е нападнат от съсед и предизвиква oтказ на услуги  за да прихване определен тип данни за да може да компрометира Wireless-a, това може да се детектне с Wireshark.

преди 18 минути, Танер Заит Расим написа:

Да си пусне един Wireshark, на лаптопа, и един wireshark на друго писи и да анализира, спокоен съм ама тук така само се гадае и е много неприятно като нямаш нужната информация която да изследваш за да откриеш какво къде се чупи,

DNS-ите спокойно може да си сложи на гугъл.
При счупен DNS сървър се наблюдава срив на комуникации и връзка, но не и физическо разкачане от Wireless.
DHCP за IPV6 в лан може да си го спре, тук си прав, не е редно да има в една мрежа два DHCP сървъра, но това пак не обяснява физическото разкачане на устройства от Wireless.

Има още една възможност, ако рутерът му е нападнат от съсед и предизвиква oтказ на услуги  за да прихване определен тип данни за да може да компрометира Wireless-a, това може да се детектне с Wireshark.

Какво ще разбере той от този дъмп с Wireshark, м? Още в началото автора написа, че не е сисадмин, а обикновен потребител. Така е във форумите, помагаш с дадената ти информация, изключваш една по една причините за проблема, такава е средата. Понякога анализа е труден защото не знаеш дали питащия е изпълнил коректно предходни указания, но това е положението. А пък за подобен проблем е още по-трудно, защото възможните причина за дефекта са десетки. Обаче всяка вярна информация написана в опит за решаване на казуса, все ще полезна някому. Т.е. много често пътят за решаването на даден проблем, е извор за научаване на нещо ново от участниците. Ако нямаш нерви да помагаш, просто подминаваш темата. 

Относно допълнението: Кой казва, че не може да си сложи адресите на Гугъл? Не в това е проблема, просто е излишно да се ползват, нищо че са Гугъл, аз лично съм наблюдавал проблеми с техния публичен DNS. Освен това на WAN порта рутера взима DNS-и на Виваком и двата, а в LAN единият е на Гугъл, кому е нужно това?

Физическото разкачване и зависване на рутера, може да се дължи на непрекъснатите заявки за IPv6 и Ipv4. Едните клиенти заявяват за Ipv4 (т.е. тези, които не поддържат IPv6) , а лаптопа му за IPv6 и може да става малка какафония. Ако рутера си е калпав по дизайн, ето го резултата.

• Автор

Само този на гугъл ми даде да махна. Иначе пак си прекъсва.

1111.jpg

111.jpg

преди 7 часа, blackid написа:

Само този на гугъл ми даде да махна. Иначе пак си прекъсва.

Не разбрах спря ли IPv6_DHCP Server-a? Помолих за снимка също от секюрити настройките на безжичната в рутера. 

Инак от горната картинка, свали RTS Threshold с единица, за да стане 2346 

п.п. След всяка промяна разбира се рестартираш техниката. 

Цитат

Mode   Mixed{802.11b+802.11g+802.11n ▼

Пробвай поведението на рутъра само с 802.11n

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Имам същият проблем, но аз съм на "а едно" и вече цяла година се влачи този проблем и кабелджиите не могат да го отстранят. Не става ясно, проблема на другия потребител дали се е разрешил? Ако имате яснота по този проблем моля за съдействие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.