Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да отключа скрити настройки за Андроид тв

Featured Replies

току-що, PigManu написа:

гледай снимките през флашка

Това го правя още от миналата година, но ако включа фотоапарата в предишния ми телевизор Самсунг, веднага се показва в списъка на входовете и може да се разгледат снимките. Нали разбираш иронията-не става дума КАК да си разгледам снимките, а защо един модерен и скъп телевизор, с прехвалена ОС , е една пълна мента -и не само за този проблем. Дето се казва-много пиксел-малко софтуер.

• Отговори 55
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, B3M2W0 написа:

Това го правя още от миналата година, но ако включа фотоапарата в предишния ми телевизор Самсунг, веднага се показва в списъка на входовете и може да се разгледат снимките. Нали разбираш иронията-не става дума КАК да си разгледам снимките, а защо един модерен и скъп телевизор, с прехвалена ОС , е една пълна мента -и не само за този проблем. Дето се казва-много пиксел-малко софтуер.

Самсунга от коя година модел е ?

преди 3 минути, B3M2W0 написа:

Нали разбираш иронията-не става дума КАК да си разгледам снимките, а защо един модерен и скъп телевизор, с прехвалена ОС

"Няма какво да се учудваш нов телевизор иска нов фотоапарат, на днешно време всичката техника и софтуер е така."

Цитат от предишен пост.

преди 6 минути, PigManu написа:

Самсунга от коя година модел е ?

От преди 4 години-няма грешка за всичко-не имало случай да откаже за каквото и да го накарам. Той е от тези 3Д-смарт-40 инчов.

преди 10 минути, PigManu написа:

нов телевизор иска нов фотоапарат

Това е абсурдно -няма такава практика.

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

От преди 4 години-няма грешка за всичко-не имало случай да откаже за каквото и да го накарам. Той е от тези 3Д-смарт-40 инчов.

Ето сам си отговаряш на въпроса защо Андроида не отваря по начина по който искаш снимките от фотоапарата.

Стар модел тв и стар модел фотоапарат са съвместими това е.

преди 7 минути, PigManu написа:

Андроида не отваря по начина по който искаш

Не само това. Включваш една флашка с един филм във формат AVI и един час не можеш да я намериш, всичките му плеъри (вградените) са празни. На края се появява, за да ти каже "Неподдържан формат" ( а в списъка на форматите това го има). Разгеле, като успях да му намърдам VLC плеъра, рахатясах малко-оказа се , че същия запис там е поддържан и се гледа. Пълно е с такива неща. Прочети това и ще избегнем преразкази.

преди 10 минути, B3M2W0 написа:

Не само това. Включваш една флашка с един филм във формат AVI и един час не можеш да я намериш, всичките му плеъри (вградените) са празни. На края се появява, за да ти каже "Неподдържан формат" ( а в списъка на форматите това го има). Разгеле, като успях да му намърдам VLC плеъра, рахатясах малко-оказа се , че същия запис там е поддържан и се гледа. Пълно е с такива неща.

Писах ти и в предишната тема по този въпрос с няколко плеара се гледат филмите. Различните плеъри четът различни формати.

Сега си вземи Самсунг от 2018г модел да се видиш в приключение като трябва да му пускаш звука на филма първо преконвертиран от програма 

за да тръгне.Отделно субтитрите и тях трябва да ги преконвертираш за да тръгнат. 

Включваш една флашка с един филм във формат AVI и един час не можеш да я намериш, всичките му плеъри (вградените) са празни.

Писах ти в предишната тема да рестартираш отново вградения плеар и тогава се показва всичко.

Човек чети ги тия неща повтаряме ги по няколко пъти

преди 3 минути, PigManu написа:

повтаряме ги по няколко пъти

Повтаряме ги ( ти) , защото препоръките нямат нищо общо с действителното положение на нещата-изобщо виждал ли си такъв телевизор? Чао за сега.

Повтаряме ги ( ти) , защото препоръките нямат нищо общо с действителното положение на нещата-изобщо виждал ли си такъв телевизор? Чао за сега.

Аве човек ти наистина не разбираш и не помниш и не четеш какво ти пиша. 

Ползвам Сони тв. с Андроид 7 дано да го запомниш и да четеш това което ти пиша.

Дано да си спомниш че ти казах как да си клонираш Браузара Google Chrom да излезе при другите ти приложения.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

защото препоръките нямат нищо общо с действителното положение на нещата-

Викаш препоръките ми нямат нищо общо, но след като кликна върху приложението както ти казах и което искаш да инсталираш и хоп изведнъж бутоните за инсталиране се показаха.

Хронология на част от бисерите които си написал.:D

"Недействителната" ми препоръка

И хоп тук имаме бутони за инсталиране но НЕЗНАЙНО ЗАЩО НЕ ГО СПОМЕНАВАШ :D

Дано си вземеш бележка от това какви небивалици пише някой като теб който не че е проблема в това че не разбира а пише глупости защото философства.

Абе, че не разбира, не разбира:) На ТВ андроид(Сони в случая) може да се инсталира всяка една програма, написана за андроид. Има си начин да се изтегли apk файла от Гугъл плея, а също и множество сайтове, предлагащи всякакви приложения, и безплатни и платени.Теглиш на компютъра, и инсталираш по лан мрежата или чрез флашка.

преди 21 часа, B3M2W0 написа:

Не само това. Включваш една флашка с един филм във формат AVI и един час не можеш да я намериш, всичките му плеъри (вградените) са празни. На края се появява, за да ти каже "Неподдържан формат" ( а в списъка на форматите това го има). Разгеле, като успях да му намърдам VLC плеъра, рахатясах малко-оказа се , че същия запис там е поддържан и се гледа. Пълно е с такива неща. Прочети това и ще избегнем преразкази.

Нямам опит със Android  OS на Sony TV.  PigManu,

да сподели кои плеъри за Android, са съвместими с телевизора, щом има опит.

Но на Аndroid TV Box, програмата Kodi, чете множество аудио и видео формати. Както може да се инсталират добавки, гледане на IPTV и т.н.

Някой инсталират и Plex (аналог на Kodi), не съм го тествал.

До колкото знам има безплатна и платена версия.

преди 3 минути, oic написа:

Нямам опит със Android  OS на Sony TV.  PigManu,

да сподели кои плеъри за Android, са съвместими с телевизора, щом има опит.

Опитах да му помогна на B3M2W0.

Но той МНОГО ВНИМАТЕЛНО си е изградил ОТРИЦАТЕЛНО КАТЕГОРИЧНО МНЕННИЕ за Android 7 TV  и не разрешава на никой да му го промени:D

Аз бях дотук с помоща.

преди 1 час, PigManu написа:

не разрешава на никой да му го промени

Аз преди десетина години имах друг тв Сони, без ОС, на който всички неща бяха пълна противоположност на този. Ще дам обективни примери, които и пигито няма да може да опровергае. Имам ефирна тв и като основна-IPTV.Гледам някакъв филм и като пуснат рекламите, извеждам това в малката картина( Картина в картината) , за да следя кога ще свършат, а в това време на основния екран пущам спорт от ефирната тв. С натискане на един бутон мога да ги разменя, с натискане на друг бутон-да разменя звука. Това на старото Сони 39 инча. Редно е да напиша защо го продадох-то можеше да възпроизвежда от USB от флашка само MPEG 1-т.е. нищо.  Преди да купя новия 4К тв специално проверих дали я има тази функция - в упътването пише, че я има. Да, ама не. Отваряш малката картина, след това опитваш да пуснеш нещо друго на основния екран- и до там. Малката се затваря. След сума балтаене става ясно, че на малката картина и на основния екран може да има САМО една и съща картина. Подобен технически абсурд няма как да се измисли и с Андроид 9.

На всички телевизори и устройства, които съм имал до сега, като пъхнеш една флашка в USB вход , тя веднага се появява във прозореца на входовете-можеш да си я избереш с дистанционното и да видиш какво има в нея. Тук се мъдрят само едни HDMI входове и нищо не се показва. А това проклето нещо има 4 USB входа, компонентни букси, входове за сателитен конвертор, аудио входове-нищо не се вижда. Почва мотане по приложенията на екрана "Home", чиито наименования нищо не показват, отваряш упътването , там има препоръки, които ги няма на екрана. 

Един телевизор за широка употреба не бива да е толкова непрактично устроен, особено след като си имал Самсунг, където всичко това е точно обратното. Или трябва да се запиша на лекции и упражнения за работа с тв Сони? Мисля, че Андроида не е в основата на проблемите-безмозачността на това устройство е повсеместна.

Хайде, Пиги, предложи ми решение на поне тези два проблема, заявени съвсем неоспоримо, и ще призная, че не приказваш само общи приказки. И " помоща"  се пише ПОМОЩТА.

И " помоща"  се пише ПОМОЩТА.

Търсенията на грешки при изписване на някоя дума са както търсиш грешките в телевизора, типично за човек който се опитва да изпъкне единствено като Дървен Философ и успяваш.

Хайде, Пиги, предложи ми решение на поне тези два проблема, заявени съвсем неоспоримо, и ще призная, че не приказваш само общи приказки.

С тоя подход на Дървен Философ няма начин да те отварям повече на каквото и да било.

Последния ми отговор към теб.

преди 21 часа, PigManu написа:

С тоя подход

Ти дойде добронамерено, с желание да помогнеш. Аз съм виновен за изнервянето на моабета, за което съжалявам. Трябваше кротко и спокойно да обсъдим наличното и възможното. Не съм правил такава несполучлива инвестиция никога и може и за това да стана така. И понеже май сме извън темата отдавна, оставам твой колега на "подслушване" . Весел празник днес!

Бях ти казвал за функцията PIP че съм чел коментари че за да работи така както ти се иска трябва да има сигнал от два тунера примерно от DVB-T и DVB-S. Нещата са променени.

Затова пък имаш IPTV от Виваком доколкото си спомням и тази PIP(картина в картината) я имаш на самото дистанционно от Виваком, както и аз на А1. 

За да видиш какво има на флашката, отваряш Video приложението което е на началния екран.

Инсталирай си това за филми и сериали 

чрез Es File Explorer oт магазина на тв.

https://morpheustvapkdownload.com/

Инсталирай си и това за още приложения

http://m.aptoide.com/installer-aptoide-tv

Това от Виваком го ползвам от самото начало, и добре, че е то. Срамота мизерната малка кутийка да е по-в час от шкафа до нея. Плочката "Видео" не може да се справи с много от нещата, които искам да гледам, за сега работи добре VLC плеъра. Ще разгледам твоите предложения , за които благодаря.

преди 13 минути, B3M2W0 написа:

Това от Виваком го ползвам от самото начало, и добре, че е то

Тоя бизнес е свързан телевизори, телевизия, софтуерни функции.

преди 28 минути, B3M2W0 написа:

Плочката "Видео" не може да се справи с много от нещата, които искам да гледам, за сега работи добре VLC плеъра.

За това се ползват различни плеари.

Инсталирай си и този NOVA Video Player.

И на двата плеара VLC и NOVA можеш да стримваш от компа ти филми поне малките файлове до няколко гигабайта при мен не буферират , като споделиш папката с филми и активираш протокола SMB1 на WINDOWS 10 и ако имаш име и парола на WINDOWS да ги вкараш в плеарите

на 5.01.2019 г. в 20:51, lupis написа:

мога да загатна

Твоето предложение много ми хареса! Инсталирах си ES File Explorer ,той обърна телевизора с хастара на вън и сега всички неща са видими и под контрол. Браво! Но фотоапарата или телефона пак не се показват, освен това на основния екран плочките са малко бледи и не се вижда хубаво коя е активна.

преди 18 часа, PigManu написа:

различни плеари.

Оказа се, че файл експлоръра си има вграден плеър, който се оказа много добър. 

преди 26 минути, B3M2W0 написа:

Оказа се, че файл експлоръра си има вграден плеър, който се оказа много добър. 

Файл експлоера прави бъгове, ползва се само за инсталиране на нещо и след това се деинсталира.

преди 26 минути, B3M2W0 написа:

Но фотоапарата пак не се показва

Фотоапарата няма да се покаже.

Стар модел и не се поддържа от телевизора променят се софтуерните съвместимости.

преди 21 часа, PigManu написа:

да се покаже.

Искам да попитам-пъхам една флашка с видеоклипове-как да прехвърля съдържанието и в някой от албумите на телевизора така, че да остане там записана. Вчера търсих къде ли не и не намерих начин. 

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Искам да попитам-пъхам една флашка с видеоклипове-как да прехвърля съдържанието и в някой от албумите на телевизора така, че да остане там записана. Вчера търсих къде ли не и не намерих начин. 

Телевизора е с 8 гб. пространство за приложения и няма такава функция, поне аз не знам а и не съм чувал за такъв вариант.

Всеки ползва външно устройство флашка или SSD/HDD диск закачени за постоянно, или ползва долния вариант.

Има и други подобни варианти но за мен тия двата варианта са най добри.

на 6.01.2019 г. в 14:59, PigManu написа:

И на двата плеара VLC и NOVA можеш да стримваш от компа ти филми поне малките файлове до няколко гигабайта при мен не буферират , като споделиш папката с филми и активираш протокола SMB1 на WINDOWS 10 и ако имаш име и парола на WINDOWS да ги вкараш в плеарите

преди 2 часа, PigManu написа:

няма такава функция

Много ти благодаря за отговора! Само се чудя, като отварям разни албуми и папки от тоя род, все се изписва "Празна папка", та си помислих как да я напълня малко поне, но щом не може, здраве да е.

преди 36 минути, B3M2W0 написа:

Много ти благодаря за отговора! Само се чудя, като отварям разни албуми и папки от тоя род, все се изписва "Празна папка", та си помислих как да я напълня малко поне, но щом не може, здраве да е.

Зависи в какъв формат си ги записал ако са mp3 се отварят с приложението Music ако са аvi , mp4 с Video.

Оставяш флашката или диска в телевизора и като отвориш някое от тези приложения винаги ще са пълни папките, по този начин работят приложенията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.