Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с windows 7

Featured Replies

Здравейте,

Имам проблем windows, не мога да го стартирам, нито преинсталирам чрез USB. Предполагам, че проблема идва от някой драйвър, защото проблема се появи при автоматична актуализация. Не мога да вляза и в Safe mode, единственото което ми разрешава е Startup repair, което пак не става. Качвам няколко снимки.

20190110_100037.jpg

Още една снимка

20190110_100541.jpg

• Отговори 55
  • Прегледи 5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е това USB с инсталацията, как е записано? Сигурен ли си, че не е повредено, щом ти дава грешка при четене от него? На USB2 порт пробва ли?

преди 13 часа, dakatakyus написа:

20190110_100037.jpg

Ами то си пише - проблем с флашката.
Варианти:
1. повредена файлова система на флашката
- прави се проверка на файловата система - в cmd  стартиран с администраторски права се стартира 
chkdsk N: /x /f /r
ако не помогна се преминава на
2. повредени файлове на флашката
- създава са отново флашката с файлове от iso файла на инсталатора.
3. повредена флашка - сменя се с нова/друга

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Здравей! Забрави за Windows 7, ти не четеш ли в I-net...

преди 12 минути, Person написа:

Забрави за Windows 7...

Ама по някога много лесно давате съвети! Ами ако неговия компютър не понася повече от Windows 7?  Стара машина, стар хардуер, за който няма драйвери за Windows 8,1 и 10? ;)

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 1 минута, barbuncela написа:

Ама по някога много лесно давате съвети! Ами ако неговия компютър не понася повече от Windows 7?  Стара машина, стар хардуер, закойто няма драйвери за Windows 8,1 и 10?

преди 2 часа, dakatakyus написа:

За да мина, първо трябва да я подкарам някакси тази!

преди 3 минути, barbuncela написа:

Ама по някога много лесно давате съвети! Ами ако неговия компютър не понася повече от Windows 7?  Стара машина, стар хардуер, за който няма драйвери за Windows 8,1 и 10? ;) 

Дай пример с такъв хардуер, аз още не съм срещал, за който да има драйвер за windows 7 и да не може да работи с windows 10.

преди 1 минута, Raze написа:

Дай пример с такъв хардуер, аз още не съм срещал, за който да има драйвер за windows 7 и да не може да работи с windows 10.

Ами например старият ми комп, стар асус че и лаптопа стария HP nc6000 Хайде ми намери драйвери за лаптопа за 8.1

преди 8 минути, PigManu написа:

Точно! човека иска първо да си подкара компютъра!

преди 1 минута, barbuncela написа:

Точно! човека иска първо да си подкара компютъра!

За да си свали нова ОС.

Значи следва да разберем за какъв компютър става въпрос - марки/модели на компоненти.

Пробвай да разкачиш твърдия диск(извади му захранващия и sata кабелите) и опитай да пуснеш флашката отново.

Имаш и ЛС.

преди 3 часа, barbuncela написа:

преди 3 часа, Raze написа:

Ами например старият ми комп, стар асус че и лаптопа стария HP nc6000 Хайде ми намери драйвери за лаптопа за 8.1 

https://support.hp.com/bg-en/drivers/selfservice/hp-compaq-nc6000-notebook-pc/367367

Май си говорим за различни неща! Аз казвам, че драйверите за windows 7 стават за windows 8/10, а ти ми даваш модел, който има драйвер само за windwos XP, като преди това ми говориш за windows 7?!?

преди 1 минута, Raze написа:

Аз казвам, че драйверите за windows 7 стават за windows 8/10, а ти ми даваш модел, който има драйвер само за windwos XP, като преди това ми говориш за windows 7?!?

Нали ставаше дума за мн. стар хардуер.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Нали ставаше дума за мн. стар хардуер. 

Това малко офтопик. Виж по-горе за какво спорим.

:offtopic_s:

Да, защото ти дърпаш вола в твоята бразда. Зачети се в тезата на @barbuncela и тогава ако искаш може да продължиш да настояваш твоето.

преди 3 часа, dakatakyus написа:

Ето снимка на теста

20190110_131344.jpg

От което не следва задължително, че файловете на инсталатора не са повредени при копирането им на флашката.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Да, защото ти дърпаш вола в твоята бразда. Зачети се в тезата на @barbuncela и тогава ако искаш може да продължиш да настояваш твоето.

?!? Аз само коментирам това, което е писано! Пише "повече от windows 7" и става въпрос за тази OS, а не за по-стара, а и такава си е дадена в заглавието на темата! Разбирам да беше нещо за XP, да кажеш че аз съм сбъркал?!? Ти май си измисляш, не аз.

Значи коментираш поста на @barbuncela, ама не коментираш съдържанието му, да?
Чудя се дали ще доживея да видя твой пост, в който да кажеш "сгреших, не бях прав."
Както и да е - чака се отговор от автора на темата.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 7 часа, dakatakyus написа:

Здравейте,

Имам проблем windows, не мога да го стартирам, нито преинсталирам чрез USB. Предполагам, че проблема идва от някой драйвър, защото проблема се появи при автоматична актуализация. Не мога да вляза и в Safe mode, единственото което ми разрешава е Startup repair, което пак не става. Качвам няколко снимки.

На друг компютър изтегли Rufus  Подсигури се, че флашката ти е здрава! Форматирай я и я тествай. Ако не набави си нова флашка. Laptopa ти поддържа и Windows 7 и 8.1 и 10  Набави си инсталационно ISO с желаната от теб  Операционна система и създай инсталационна флашка с Rufos. От менюто на Rufos избери MBR не UEFI и създай флашката!  Чака се доста. Тогава опитай нова инсталация или преинсталация, в зависимост от избраната операционна система, по твой избор! Ако почваш нова инсталация те съветвам да  изтриеш дяловете С: и Резервирания за системата - ако има, и да създадеш нови. Но само ако нямаш нищо ценно на С: В противен случай , първо трябва да преместиш ценните си файлове на дял D: - ако има, или на друг носител посредством жив диск или флашка, или да направиш преинсталация на Windows 7.

Успех. Сподели резултата! :)

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

• Автор

Взех друга флашка и качих със ISO to USB друг windows излезе ми друг проблем

На другата машинка, която имам не ми тръгва инст. на програмата rufus

Ето какво стана,20190110_175432.thumb.jpg.714514b76b348f1e014c519330559f00.jpg когато го пусна с тази флашка 

Сшед това пак дава грешка

20190110_180249.thumb.jpg.75f781fb486a907555947c4654dfacb0.jpg

Повредена "флашка"? Форматира ли я преди това? Как я записа? Rufus не се инсталира, просто теглиш, разархивираш и стартираш. Защо не тръгва, с каква ОС е този компютър, каква грешка дава? Пробва ли с по-стара версия?

Как я правиш тази флашка? Ако я правиш с руфус, трябва да е настроена с MBR схема за Legacy BIOS.

• Автор

Форматирани са и двете, файла rufus е "exe" само кликам върху него и нищо не се случва, пробвах от няколко сайта и едно и също се случва кома е с Win XP

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.