Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заглавие на книга

Featured Replies

Извинявам се, че пускам темата тук, но така има възможност да я видят повече хора.

От години търся една книга, но не мога да си спомня нито заглавието, нито името на автора.  Книгата беше детски роман,  помня, че главната героиня е момиче сираче, което живее с леля си, но после май го гонят и то започва да обикаля градовете и селата и да продава хартиени въртележки. Романа съм го чела отдавна, през 90 - те,  но не от библиотеката, беше на едно момиче. Така и не си записах нито името на книгата, нито автора, защото мислех, че лесно ще ги намеря.

Е, така и не намерих книгата.  Та, някой чел ли я е, помни ли я тази книга?

• Отговори 96
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Малкото сираче Ани" - комикс от 1924 г. , пиеса "Ани" на Томас Мийън

и филм има

http://kino.dir.bg/film.php?id=9098

Май е това, но не съм сигурна, никъде не намирам корицата на книгата, а нея я помня. Търся от вчера в нета романа, видях снимки на доста книги, но точно тази книга не е снимана........... Така ме е яд, не мога да си спомня нито име, нито автор. Проверих издателствата, но книгата не беше издадена от голямо издателство, а малко.

няма я, като не е качена в нета много ясно че я няма

търси из антикварните сайтове за книги

на български я няма

LOA13_cvr.jpg

А в "Малкото сираче Ани" става ли дума за хартиени въртележки, защото това го помня много ясно. Момиченцето правеше хартиени въртележки, беше си измислило песничка и така продаваше въртележките.

преди 4 часа, Anne написа:

А в "Малкото сираче Ани" става ли дума за хартиени въртележки, защото това го помня много ясно. Момиченцето правеше хартиени въртележки, беше си измислило песничка и така продаваше въртележките.

А някой цитат помниш ли?

Ми, помня откъслечно малка част от текста, написан от писателя под формата на стихче:

Елате насам деца

мелнички ви нося със шарени  крилца..............

Нещо такова беше.

преди 15 минути, Anne написа:

Ми, помня откъслечно малка част от текста, написан от писателя под формата на стихче:

Елате насам деца

мелнички ви нося със шарени  крилца..............

Нещо такова беше.

А име на герой?

Не помня как се казваше момичето, четох книгата набързо, трябваше да я връщам на момичето, от което я взех, защото му беше награда от училището му.

Но действието в романа беше през 19 век, сигурна съм, защото много четях такива книги тогава. Май действието се развиваше във Франция, помня, че името на автора беше някакво завъртяно, та затова не го помня. Английските имена ги помнех лесно, но френските не ми се удаваха особено.

преди 6 минути, Anne написа:

Не помня как се казваше момичето, четох книгата набързо, трябваше да я връщам на момичето, от което я взех, защото му беше награда от училището му.

Но действието в романа беше през 19 век, сигурна съм, защото много четях такива книги тогава. Май действието се развиваше във Франция, помня, че името на автора беше някакво завъртяно, та затова не го помня. Английските имена ги помнех лесно, но френските не ми се удаваха особено.

Няма за какво да се хвана и да ти помогна Ани куп френски книги се развиват през указания от теб период

Гадно. Едва ли чак всички са преведени и издадени в България............Помня само, че книгата не беше от известно издателство.............Прерових целия нет за снимки на книгата, но я няма............

преди 30 минути, Anne написа:

Гадно. Едва ли чак всички са преведени и издадени в България............Помня само, че книгата не беше от известно издателство.............Прерових целия нет за снимки на книгата, но я няма............

Снимка не ни трябва трябват данни

Това са единствените неща, които помня от романа. Нищо друго не помня. :crying10:

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

няма я, като не е качена в нета много ясно че я няма

търси из антикварните сайтове за книги

на български я няма

LOA13_cvr.jpg

Хм не е това,не разполагаме с данни да се хванем за нещо

преди 2 минути, Anne написа:

Това са единствените неща, които помня от романа. Нищо друго не помня. :crying10:

А момичето от което си е наела? Или училището?

преди 2 минути, petie1 написа:

Хм не е това,не разполагаме с данни да се хванем за нещо

точно това е - няма в целия свят друга история такава - само тази е

комикси, пиеси, мюзикъли, филм

интерпретирана по различни начини, но една и съща - сирачето Ани

Тя е дъщеря на познати на нашите, но от доста отдавна не съм ходила у тях, защото мразя ходенето на гости, умирам от скука, като малка ходех на гости с нашите само при онези хора, които имаха библиотеки. не знам книгата дали е у тях.

Аз моите две книги награди си ги пазя старателно.

А при сирачето Ани има ли хартиени въртележки? Че точно това ми е направило впечатление - кой ли в онези времена би купувал хартиени въртележки.

нали ти пратих линк за филма

няма я книгата, а и като мразиш ходенето....

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

точно това е - няма в целия свят друга история такава - само тази е

комикси, пиеси, мюзикъли, филм

интерпретирана по различни начини, но една и съща - сирачето Ани

Ема тя казва че е роман не комикс?

току-що, petie1 написа:

Ема тя казва че е роман не комикс?

чети по-горе, отвори линк и прочети еййййй

комикс, пиеса, филм - тази история е претворявана така

чела нещо си брошурка и си мислела че е роман - не е роман това

На компютъра от нещата на мама за работата няма място за сваляне на филм.  Превърнаха учителите на писарушки.:speak:

никога не е била тази история роман

току-що, Anne написа:

На компютъра от нещата на мама за работата няма място за сваляне на филм.  Превърнаха учителите на писарушки.:speak:

е флашка нямаш ли

преди 4 минути, Anne написа:

Тя е дъщеря на познати на нашите, но от доста отдавна не съм ходила у тях, защото мразя ходенето на гости, умирам от скука, като малка ходех на гости с нашите само при онези хора, които имаха библиотеки. не знам книгата дали е у тях.

Аз моите две книги награди си ги пазя старателно.

Е що трябва да ходиш на гости? Няма ли имейл Скайп телефон....?

Ями явно не е тази история, а друга. Ама пусто, не помня автора, толкова завъртяно име имаше.......

току-що, petie1 написа:

Е що трябва да ходиш на гости? Няма ли имейл Скайп телефон....?

Имаме възрастова разлика от две години, учихме в едно училище, през клас, но не сме приятелки и не поддържаме никаква връзка.

преди 4 минути, haidukpikaso написа:

чети по-горе, отвори линк и прочети еййййй

комикс, пиеса, филм - тази история е претворявана така

чела нещо си брошурка и си мислела че е роман - не е роман това

Чакай бе защо хокаш мен? Аз не твърдя че това е роман а Ане

преди 1 минута, Anne написа:

Ями явно не е тази история, а друга. Ама пусто, не помня автора, толкова завъртяно име имаше.......

и у целия нет я няма ни книга ни нищо...

казах ти какво е ама ти си упорита - е търси си

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.