Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на таблет от Алиекспрес

Featured Replies

Здравейте!

Искам да си закупя таблет до 160лв. В Технополис и Зора има ограничен избор за тези пари и таблетите са с много ниски параметри.В Алиекспрес има китайски таблети за тези пари с много по-добри характеристики, но никога преди не съм купувала техника от там. Има ли смисъл? Гаранция знам, че няма, но ако има някой, който си е закупил таблет от там нека даде препоръка. 

Спряла съм се на нещо такова:

https://s.click.aliexpress.com/e/b9hCpEos

Цените са много примамливи, но освен че няма да има гаранция, няма да има и поддръжка на софтуера, много от тези таблети идват без Google Play, често след падане на батерията до край правят  bootloop, по - добре додай още толкова и си купи от тук таблет от познати марки (лично мнение). 

преди 12 минути, AAUUXX написа:

често след падане на батерията до край правят  bootloop

:offtopic_s:

мда, така стана със смартфона ми

ще живее ли с нова батерия, трябва да живее

:help:

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

:offtopic_s:

мда, така стана със смартфона ми

ще живее ли с нова батерия, трябва да живее

:help:

Това се случва и с от тук купени като Diva например таблети, но има гаранция и докато е в гаранция ще живее пък след това нов. 

Аз затова предчочитам да заложа на  наложила се марка, да дам някой лев повече и да имам известно спокойствие след това. 

Защото китаеца дето ги асамблира в гаража не си плаща на Гугъл за да се ползват техните услуги. 

1. Не се притеснявай за гаранцията - толкова са евтини, че за цената на която ще ги продават тук (след три месеца) можеш да си вземеш два от Алиекспреса.
  2. Ако държиш на доставка през DHL задължително хем ще трябва да платиш ДДС, хем ще трябва да се занимаваш с бюрокрация за да ги оторизираш да могат да освобождават пратка от твое име, затова не избирай доставка през DHL.
  3. Без DHL пратката директно идва в пощенския клон, който си написала. Понякога първоначално малко се бавят, но когато ти изпратят пратката ще получиш уникален проследяващ номер и с него може да си гледаш къде се намира твоето таблетче през някое приложение или сайт. Кацне ли в България след два дена ти е в пощата и трябва да си го потърсиш.
  4. Втория модел повече ми хареса. На картинките се вижда, че имат Google Store, ако може да се вярва на тези снимки. Тази фирма не произвежда таблети от скоро. Сигурно няма да имат никакви проблеми. Успех!
преди 13 часа, Ralica92 написа:

Забравих да добавя, че таблетът ще се използва главно  за ровене в нета и Ютюб.

А свързването към Internet как си го предвидила да става, дали през 3G  или 4G  или безплатно Wi-Fi  ?

• Автор
преди 8 часа, Белгиеца написа:

А свързването към Internet как си го предвидила да става, дали през 3G  или 4G  или безплатно Wi-Fi  ?

Със Sim card 4G

на 20.01.2019 г. в 21:48, AAUUXX написа:

често след падане на батерията до край правят  bootloop

преди 12 часа, Ivan St. Georgiev написа:

Купувай без да му мислиш много !Рисковете са еднакви и да го купиш оттук...С Гугъл Плей ти е най малкия проблем !

Сигурен ли си? Виж какво е написал AAUUXX

Не знам каква е тая мания за купуване на китайска стока

Много са ми смешни големите ,,разбирачи", които пълнят форумите ! Какво значи ,,познати" марки ?! Познати ,непознати всичко е сглобявано в Китай ! За парите,които ще дадеш за уж ,,позната" марка,ще си купиш поне два(които може да се окажат по свестни,от ,,познатите"). Така,че не обръщайте прекалено много внимание на разни ,самопровъзгласили се,всезнайковци !

преди 8 часа, Ivan St. Georgiev написа:

Много са ми смешни големите ,,разбирачи", които пълнят форумите ! Какво значи ,,познати" марки ?! Познати ,непознати всичко е сглобявано в Китай ! За парите,които ще дадеш за уж ,,позната" марка,ще си купиш поне два(които може да се окажат по свестни,от ,,познатите"). Така,че не обръщайте прекалено много внимание на разни ,самопровъзгласили се,всезнайковци !

Познати значи такива които като си купиш техен продукт получаваш поддръжка, както сервизна така и софтуерна! Аз пък се смея на такива тарикати като теб, които реват из форумите за фърмуер на неизвестен китайски таблет който са си купили на "далавера". Сглобяват се в Китай повечето електронни устройства, но има разлика дали нещото ще е сглобено в завода на Самсунг или в гаража на Мин Чен. 

Тогава направи сравнението сам

Вземи си един таблет от Технополис за 400 лева (не по-скъп) и един от Али експрес за 160 лева

На първия инсталирай приложения от GooglePlay, а на другия там, от където ги теглите

И как реши, че частите са еднакви на единия и на другия, дори и да са сглобявани в Китай?

Май ти си всезнайкото кон с капаци

Познати ,непознати всичко е сглобявано в Китай

Китай в момента има една от най-големите индустрии в света! И една от най-мощната електронна промишленост! Това, че на европейският пазар се предлагат стоки с ниско качество (и не всички) съвсем не значи, че Всичко китайско е буклук. Гиганта Foxconn  е един от водещите в производство на електроника световни концерни. Произвежда не само битова електроника, но и военна и космическа! Така,че израза "произведено в Китай" отдавна е минал в историята реално!

Цитат

Компанията произвежда такива известни изделия като:

Освен по поръчка с чужди марки, компанията работи и със своята марка Foxconn: дънни платки, компютърни кутии, неттопи.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фокскон

• 2 седмици по-късно...

Много тъпотиии са изписани в тази тема .............Барбарела е права китайците в момента са много висока топка в технологиите ,вий джанъм де мислите дялат дънните платки за "марковите " таблети :) .Съвета ми е да отидеш в някоя заложна къща в твоя град там има чисто нови таблети с по 2 години гаранция взети от мобилен оператор .Тва с Али баба и Али ескпрес е таралеж в гащите ,ще чакаш на фрии шипинг поне 2 месеца ,не се знае в кво състояние ще дойде .Много неизвестни има в уравнението :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.