Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на домейн

Featured Replies

Здравейте. Въпросът ми е следният. Преди години наех човек, който да ми направи сайта. Всяка година му плащам определена сума за самият хост. Така се случи, че имам материални проблеми и тази година няма да мога да му платя. Домейна е закупен от него, но сме говорили и човекът ми е казал, че няма проблеми да ми го прехвърли. Въпросът ми е какво се случва реално със сайта ми и как може да продължи да съществува за да ме намират хората? Нямам никакви познания в областта и ще съм благодарен за компетентни отговори и съвети. Благодаря предварително!

Просто се сменя собствеността, но ако не си плащаш хостинга и домейна ще ти спрат самият сайт.

Домейна е самото име - което е крайно препоръчително да е ваше и да е платено за дълъг период (мисля, че има възможност и за 10 години напред). Така никой няма да ви открадне името.

Хостинга е мястото където се помещава сайта ви - ако не го платите просто ще е недостъпен и вероятно ще изтрият файловете на сайта ви от там.

Тук много важно е да знаете вие дали имате копие на сайта си!

Ако не е тайна колко сте плащали до сега?

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Домейна е самото име - което е крайно препоръчително да е ваше и да е платено за дълъг период (мисля, че има възможност и за 10 години напред). Така никой няма да ви открадне името.

Хостинга е мястото където се помещава сайта ви - ако не го платите просто ще е недостъпен и вероятно ще изтрият файловете на сайта ви от там.

Не е задължително да се купува домейн за 10 години. Абонаментът се подновява всяка година. При хостинга е същото. Ако не си плати домейна или хостинга ще бъде уведомен, че услугите не са платени и ще бъдат спрени. 

преди 31 минути, Iwanpetrow написа:

Нямам никакви познания в областта и ще съм благодарен за компетентни отговори и съвети. 

Има изключително евтин хостинг, да речем по долар на месец. Ако ги нямаш тези пари, еми не се занимавай с нищо.
А има и безплатен хостинг и безплатни домейни, ама ще излиза реклама на сайта ти за разни продукти например.
Хостингът може да е и вкъщи на някой компютър работещ постоянно.
Можеш да си правиш сайтче на чужд домейн с поддомейн без пари и да даваш къс адрес на хората от който ще бъдат препращани към по-дългия където са ти страниците.
Много работи може, ама е най-добре да почнеш да разбираш от правене и поддържане на сайтове. Аз преди години ходих на един вечерен курс и се научих и си направих сам сайт за брачна агенция на обикновен HTML без база данни и без формуляри за записване. Цели 270 страници имаше с профили и всичко си работеше, нищо че правачите на сайтове ми предлагаха безплатно да ми направят с база данни да е и да ми откраднат профилите после и ги продадат.
Знаеш ли да броиш до 270 ( старници де ) ?
Еми ако знаеш, научи се и си го прави сам и си го управлявай с FTP софтуер , викат му клиент.
Плащането на хостинга и домейна с предплатена Виза карта например.
Да ти трябва сайт, ама да не искаш да си го направиш сам е като да ти трябва компютър за работа, ама да отказваш да се научиш да го ползваш, под предлог че нищо не разбираш от компютри.

• Автор
преди 11 часа, plamen_petrov_80 написа:

Домейнът струва 30.00лв за годината, а хостинга(с включен домейн) е 150.00лв за годината.

В условията им пише:

".....
Ако клиентът пожелае да получи базата данни с артикулите и папката със снимките от онлайн магазина или сайта си ние ще експортнем артикулите в CSV или SQL формат, ще ги запишем на преносим носител заедно със снимките и ще ги предадем или изпратим на клиента срещу допълнителна цена, която ще договорим на база времето за изпълнение от наша страна, но не по-голяма от годишната такса. Ако клиентът реши, че иска да прехвърлим собствеността върху домейна, за който ни е платил ние сме длъжни да направим това безплатно, но само ако годишната такса за домейна ни е платена от клиента и домейнът е активен....",

ако това Ви говори нещо.

150 лв. за година не са много, но не са и малко пари.

Трябва много добре да помислите кое е най-удачно за вас и дали догодина ще вдигнете отново сайта.

Не знам колко време имате за да го решите, но мислете го много добре - направете ако трябва една таблица с -/+ да го има и да го няма сайта, както и проучете парите които ще ви струва да го спрете, но да го запазите (като домейн, файлове и т.н. - защото в момента вие нямате нищо - от една "честна дума", което не е малко, но в тези времена ....). Вижте какви са вариантите ви и за мигриране към по-нисък тарифен план към тази или друга компания предлагаща тези услуги.

преди 19 минути, Iwanpetrow написа:

Домейнът струва 30.00лв за годината, а хостинга(с включен домейн) е 150.00лв за годината.

В условията им пише:

".....
Ако клиентът пожелае да получи базата данни с артикулите и папката със снимките от онлайн магазина или сайта си ние ще експортнем артикулите в CSV или SQL формат, ще ги запишем на преносим носител заедно със снимките и ще ги предадем или изпратим на клиента срещу допълнителна цена, която ще договорим на база времето за изпълнение от наша страна, но не по-голяма от годишната такса. Ако клиентът реши, че иска да прехвърлим собствеността върху домейна, за който ни е платил ние сме длъжни да направим това безплатно, но само ако годишната такса за домейна ни е платена от клиента и домейнът е активен....",

ако това Ви говори нещо.

Домейнът се прехвърля лесно. След като е платен ви се предоставя така наречения ключ за трансфер и нещата стават с няколко стъпки. За базата данни в хостинга е по-сложно и там е хубаво да си извикате специалист, защото има опасност да се загуби информация от базата данни или пък някой от артикулите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.