Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръчайте ми електрическо одеало да си купя ?

Featured Replies

Здравейте форумци , 

искам да си купя ел. одеало 

Само че такова дето хем да не е много скъпо , ХЕМ ДА СЕ ПЕРЕ :)

преди 16 минути, dalaidido написа:

хем да не е много скъпо

Да беше дефинирал значението на понятието скъпо за теб.

• Автор
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Да беше дефинирал значението на понятието скъпо за теб.

глдам ги емаг ........... 30-40 лв са ОК 
https://www.emag.bg/search/електрическо+одеяло 
да кажем 40-50 лв 
ти какво имаш ? 

Аз ползвам закупено от Бакалията Кауфланд. Марка Ayco.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Кавото си вземеп, все ще е китайска еднодневка. За прането си има пликове. Сефте ли чуваш за спално бельо? Чаршафи, пликове, калъфки за възглавниците?

Има и български ел. одеала. Аз ползвам такова, доста мои родинини и приятели също. Дори съм правил подаръци - ел. одеала от тази фирма.

https://www.skitia.com/prod.php?id=6

Не е необходимо да се пере.Аз имам немско/две степени -30 и 6о вт/.Ползвам го от 10г. на 30 вт.Върши чудесна работа-слагаш го в/у дюшека, отгоре чаршафа, някаква завивка и забравяш за студеното. Не се цапа„ Преди струваше 10 лв, сега -30лв.Теоритично може да се пере, но, според мен, не е препоръчително.Поздрави.Може да се пере /без паралня/ с съвременнте химикали за дивани и т.н., но защо..Поздрави

Редактирано от malcho STOYANOV
допълване (преглед на промените)

преди 6 часа, dalaidido написа:

Здравейте форумци , 

искам да си купя ел. одеало 

Само че такова дето хем да не е много скъпо , ХЕМ ДА СЕ ПЕРЕ :)

няма такова, дори и скъпо (електическия ток и проводниците  не обичат водата... и корозират от праха за пране във водата). но може да си вземеш всякакво и да му сложиш калъфка... аз си бях взел от алати българско за около 25 лв (има 2 степени 35 и 70 вата, ползвам го на 35), но не се завивам с него, а го слагам под чаршаф с ластик и за да не го забравя включено, го включвам в часовник с таймер - хем не го чакам да загрее хем само изключва... за по сигурно понеже часовника с таймер е с реле с единичен контакт, го включвам в контакта така, че релето да е на фазата (на изключен таймер в нито една от дупките на контакта да не се мери фаза с фазомера, а само при включване се да появява фазата, така че завъртам часовника с таймер в контакта в така че да няма фаза...)

• Автор
преди 15 часа, malcho STOYANOV написа:

Не е необходимо да се пере.Аз имам немско/две степени -30 и 6о вт/.Ползвам го от 10г. на 30 вт.Върши чудесна работа-слагаш го в/у дюшека, отгоре чаршафа, някаква завивка и забравяш за студеното. Не се цапа„ Преди струваше 10 лв, сега -30лв.Теоритично може да се пере, но, според мен, не е препоръчително.Поздрави.Може да се пере /без паралня/ с съвременнте химикали за дивани и т.н., но защо..Поздрави

искам и аз да си купя такова 
до 30 лв е страхотно ! 

Не искам китайско ........... знам ли дали няма да ме запали 

преди 20 часа, DarkEdge написа:

Аз ползвам закупено от Бакалията Кауфланд. Марка Ayco.

цена ? доволен ли си ? дай малко повече инфо ако може 

преди 15 часа, the professor написа:

няма такова, дори и скъпо (електическия ток и проводниците  не обичат водата... и корозират от праха за пране във водата). но може да си вземеш всякакво и да му сложиш калъфка... аз си бях взел от алати българско за около 25 лв (има 2 степени 35 и 70 вата, ползвам го на 35), но не се завивам с него, а го слагам под чаршаф с ластик и за да не го забравя включено, го включвам в часовник с таймер - хем не го чакам да загрее хем само изключва... за по сигурно понеже часовника с таймер е с реле с единичен контакт, го включвам в контакта така, че релето да е на фазата (на изключен таймер в нито една от дупките на контакта да не се мери фаза с фазомера, а само при включване се да появява фазата, така че завъртам часовника с таймер в контакта в така че да няма фаза...)

в Алати ..... ел.одеало за 25 лв ? 

и си доволен ????????????

преди 2 минути, dalaidido написа:

цена ? доволен ли си ? дай малко повече инфо ако може 

Цената беше 26 и да, доволен съм за сега. И вв момента е под мен и топли.

• 4 седмици по-късно...

Ало , ало - сще ли не си си купил одеалото? Напомняш ми за магарето на Хитър Петър, което умряло от глад между две купи сено, защото не можело да избере от коя купа да яде. Толкова вълнения и приказки за 30 лв. -да се пере или да не се пере - ако това ти е проблема -купуваш ново след една година, ако си доволен от идеята. И вълкът сит, и агнето цяло, и хигиената ти на " световно ниво ". Поздрави. 

• 1 година по-късно...

Защо не си купите по едно ново одеало ...

Имат защита от прегряване и повреда.

Аз имах imetec 6113 което използвах поне 4-5 години.

Често зимата го използвах с ел.таймер тип щепсел настроен да се вкл и изкл 10тина пъти през ноща за по 15 минути :)

Тези дни го извадих от гардероба и явно от прегъването или друга причина отказа да работи.

Разглобих му буксата и в нея имаше изгоряло бушонче 350ma - милиампера

Нямам за цел да го поправям .. просто да видя от любопитство какво се е случило.

Самите проводници изобщо не са се втвърдили.

Представляват: Вътрешен проводник много тънък (като нишката в 100W крушка) с изолация над която има навит проводник с дебелина на косъм или малко повече .. като е навит като реотан върху средният кабел.. и над него силиконова изолация.

Сега поръчах друго ел.одеало. 

Не бих рискувал с някакви стари ако ще да са чисто нови .. нямат никаква защита и за това се палят и тн. проблеми - и лоша слава.

Новите освен защити имат и други екстри, като таймери.

преди 8 часа, JKirilov написа:

Не си купувайте такива неща, вредни са!!!

Единствено подложка за крака, ако има нужда. Регулируема!

Ще се радвам да се обосновеш с научна информация, конкретно за ел.одеало .. а не някой каза, някой написа ... аз така мисля и тн.

Проводникът в това одеало работи на принципа на Електромагнитна индукция. 

Всичките 30-60W се отделят като топлинна енергия. Няма как електрон да бъде изгубен и да отиде в тялото.

На пазара се появиха едни инфрачервени печки, нещо като микровълнова която да ви стопля :)

Там принципът е такъв, какъвто обявявате за вреден .. докато при ел.одеалата не е така.

Поставете каквото искате на растояние няколко см от одеалото и то няма да се затопли .. 

Много от одеалата са сертифицирани с TUV и други изпитващи лаборатории.

Много лесно можете да замерите магнитното поле .. дори телефоните имат подобни сензори.

Oт хейтърство ще си превариш късмета!

Нито дума не съм казал за излъчване, интересно ти как се насочи натам? ;)

Говоря за затоплянето/изпичането на тялото, то е вредно, но ти си спинкаш на 29 градуса и не ти пука...

https://it.dir.bg/tehnologii/kak-da-izberem-nay-podhodyashtata-temperatura-za-pomeshtenieto

https://lifestyle.bg/food-and-diets/eto-zashto-tryabva-da-spim-na-studeno.html

https://www.edna.bg/kolonkata-na/kogato-syniat-se-prevyrne-v-myka-roditelski-greshki-praviat-dobriia-syn-nevyzmozhen-4651501

http://www.moeto-zdrave.life/kak-i-kolko-da-spim/

15-19 градуса как ти звучат? Колко ел. одеала ще трябват?

А това за краката съм го написал от личен опит и от факта, че на човек му е толкова комфортно, колкото са му топли краката! ;)

Защо трябва да си изпичам тялото. Регулирам си го така, че дори не съм се изпотил докато спя, нито веднъж.

Какво остава да се изпичам и тн. Ако има някакви турски или други некачествени, може да има подобни неща, но аз не съм запознат с тях.

Насочвам коментарът ти към излъчване, защот единствено то би могло да бъде вредно .. и в духа на темата, както са писали предходни, ЗНАЕЩИ.

Най малкото edna, lifesyle и тн. могат да бъдат (достоверна информация)
* dir.bg- някой си изказва мнение(журналист - редактор)
* lifestyle.bg - някакъв си неизвестен професор без подкрепа от екип зад него .. Сега тичах 4км за 23-24 минути .. дали ще надебеля, докато спя на по- топло, а от това да последва диабет :)

* edna.bg - Отново становище на една лекарка .. и се отнася за бебета. Е аз съм инженер магистър от ТУ .. не съм по- глупав от нея за да си направя преценка.
* moeto-zdrave.life - КИРИЛ РУСЕВ  МАРТ 30, 2018 Като какъв се изказва, този човек? Опити, изследвания, данни, някаква полезна информация, освен предположения ?

След като тялото не се поти т.е. охлажда, следователно не се изпича и подобните глупости.

Аз лично спя на 16-20 градуса зимата.

Като се изпичаш на плажа .. работиш или живееш на място където околният въздух е над 30 градуса ?

Моята баба е работила в оранжерия в Либия на близо 50 градуса, повече от 5 години и много други на полето и лозята. Навърши  в пълно здраве 92 години.

1603117239013.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.