Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра изключва по време Benchmark тест

Featured Replies

Здравейте! Имам следния проблем реших да си поръчам ново PC, след като му инсталирах Windows 10, пуснах Benchmark valley и винаги когато стигне до теста на GPU-то и компютъра се изключва и немога да го включа веднага. Съмнява ме захранването, но искам да чуя и вашето мнение. 

Motherboard:ASROCK B450M-HDV AM4

CPU:AMD Ryzen 5 1600 (3,2GHz)

GPU:Gigabyte RX-580 4GB

RAM:2X4G DDR4 2666 KINGSTON HYPEX

PSU:Makki PSU ATX-500W MAKKI-ATX-500-B-PCIE

Тази китайска бомба сам ли си я избра или някой "приятел" ти я препоръча?

Паметта също не е оптималната! Имаш ли все още възможност да замениш компоненти?

• Автор

Аз избрах тази бомба 😭😂, а относно паметта какво имаш предвид под оптимална? 

• Автор

За съжаление в момента нямам възможност да подменя паметта, но днес мисля да сменя захранването отново със 500w, но от 100+лв, че явно съм решил да спестя от най-важната част. 😁

Не гледай W, а гледай цялостно захранването!

Преди да направиш отново прибързана покупка, уточни от къде искаш да пазаруваш и колко точно е бюджета ти, за да ти се предложи нещо което наистина си струва.

Ако си го купил тези дни и ако търговеца е разбран може да се измисли нещо, но там ти трябва да си питаш.

Било е добре първо да питаш после да купуваш, но ... това вече е минало.

• Автор

Направил съм грешка като съм избързал, но днес няма да я повторя ще отида до магазина със PC-то и ще решим със човека на място какво захранване ще ни трябва. Благодаря за отделеното време! 🙏

Помисли и за смяна на RAM паметта, по-добре върни сегашната и вземи една плочка 8 GB и на по-висока скорост, след някой друг месец втора, 4 GB особено за игри са малко вече в доста от игрите, да не говорим ако си отворил и други неща. И защо не взе по-новия процесор Ryzen 2600, разликата в цените е минимална:

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-Ryzen-5-1600-3.4GHz-AM4/ Цена: 310.67 лв. с ДДС

http://nikem-bg.net/computer-components/AMD-RYZEN-5-2600-3.4GHz-6-CORE-19MB-Cache-AM4-MPK/ - Цена: 322.47 лв. с ДДС

Захранване за около 100 лева примерно това ще стане:

http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FORTRON-HYPER-600-600W/

преди 45 минути, Raze написа:

4 GB особено за игри

Аз виждам 2Х4ГБ, да не би нещо със зрението. Много памет на конфигурация, която е с, в най-добрият случай, средни характеристики. Убеден съм, че като за тази машина паметта е достатъчна. Честотата не е чак толкова зле на паметта, тъкмо колкото е нативната поддръжка на контролера. Ако е толкова зор за честота, едва ли ще е проблем да й качи някой мегахерц, но той не е с APU, а с дискретна видеокарта, че да е критична толкова честотата на паметта.

Опс. Имах в предвид 8 GB.

Средни характеристики за процесор с 6 ядра и 12 нишки не бих казал, още повече, че картата също не е нисък клас, позволява игри на 1080p и на високи/максимални настройки.

преди 19 минути, Raze написа:

Опс. Имах в предвид 8 GB.

Средни характеристики за процесор с 6 ядра и 12 нишки не бих казал, още повече, че картата също не е нисък клас, позволява игри на 1080p и на високи/максимални настройки.

Ами средни са, забравяш, че има вече процесори с 8 ядра в мейнстрийма, а забравяш че има и ентусиастки клас, където ядрата явно не можеш да ги преброиш. Впрочем, скоро тия 6 ядра ще станат нисък клас, ако Райзен 3300 са действително 6/12, а това ще е най-ниският клас Райзен от новата серия, така че не я брой вече тая машина като висок клас. В момента е среден клас, на път да стане към ниският клас.

Принципно е така, но машината ще е актуална още много време за всичко, включително и игри, а и винаги може да се направи upgrade. Аз с моя 4/8 процесор от 2012 година и видеокарта GTX 970 подкарвам всичко и нямам проблеми с нищо, а има хора, които и толкова нямат. А това дъно е само с 2 слота памет, затова е най-добре да се сложи 2х8 GB, ако не после ще трябва да се взема наново пак цял комплект, ако иска да ъпгрейдва и тази сегашната памет ще трябва да я подари на някой.

преди 56 минути, Raze написа:

Принципно е така, но машината ще е актуална още много време за всичко, включително и игри, а и винаги може да се направи upgrade. Аз с моя 4/8 процесор от 2012 година и видеокарта GTX 970 подкарвам всичко и нямам проблеми с нищо, а има хора, които и толкова нямат. А това дъно е само с 2 слота памет, затова е най-добре да се сложи 2х8 GB, ако не после ще трябва да се взема наново пак цял комплект, ако иска да ъпгрейдва и тази сегашната памет ще трябва да я подари на някой.

Ще направи сега ъпгрейда и като паднат паметите до на есен с още 20+%, ще го е яд на теб, че го припираш да сега, ако му пука де.

• Автор

За сега не мисля да правя Ъпгрейд на нищо, единствено ще си сменя днес захранването и ще пробвам дали ще издържи Benchmark. 

преди 3 минути, n.mihaylov1996 написа:

За сега не мисля да правя Ъпгрейд на нищо, единствено ще си сменя днес захранването и ще пробвам дали ще издържи Benchmark. 

Струва ми се, че тази система не е взета само за да минава Benchmark!

Иди и питай какво ще ти предложи човека като захранване и евентуална смяна на компоненти (ако има такава възможност) и след това се консултирай с човек който нищо не печели от теб!

Без да обиждам продавача! Но същия той вече ти е продал тази система и не ти е казал, че това захранване е умряла работа! Аз на негово място нямаше да ти го продам, защото щеше да е по моето име после!

Имаш глава на раменете - използвай я!

• Автор

Много Ви благодаря за съветите и мненията! Ще отида при продавача и ще си поговорим на четири очи. 🙏😁

преди 1 час, sliderum написа:

Ще направи сега ъпгрейда и като паднат паметите до на есен с още 20+%, ще го е яд на теб, че го припираш да сега, ако му пука де.

Е ако може защо да не смени сега 2х4 за 1х8 и по-нататък да си добави същата памет 1х8 като събере пари още една плочка?

преди 1 час, Raze написа:

Е ако може защо да не смени сега 2х4 за 1х8 и по-нататък да си добави същата памет 1х8 като събере пари още една плочка?

Що да се мъчи с едноканален достъп до паметта?

Щото ако няма пари за 2х8, това е по-добрия вариант, особено на дъно с 2 слота. По-добре да изчака 1-2 месеца и да събере пари за още 8 GB, отколкото после да остане с 2х4 и да се чуди какво да ги прави, а и отново да взема 2х8. Все пак той си решава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.