Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталация на Windows

Featured Replies

Здравейте. Имам лап топ Lenovo G 50-30 и съм го преинсталирала фосега няколко пъти без проблем. Днес обаче опитах с нов диск и после и с флашка и нестава. Пише че немпже защото дялът бил Gpt и не в възможно. Аз обаче треска ме тресе дали файловете на другите дялове си стоят. Искамда ви попитам възможно ли е да е от формата на записване на диска, защото ако е така ще намеря стария диск от който ставаше. Много благодаря предварително

преди 2 минути, [email protected] написа:

Аз обаче треска ме тресе дали файловете на другите дялове си стоят

На този етап, сигурно още стоят :)

Но по начина, по който задавате въпроса ........, не бих давал съвети за процедиране от тук нататък, освен един:

Вземете лаптопа и го занесете при човек, който знае какво прави или в сервиз

• Автор

Ох не съм в България, тука нямам къде да го оставв ще трябва да се справя затова питам. Досега винаги е ставало без проблем... 

Глобално - правете си backup на важните файлове!

Най-добре намерете диска с който сте се справяли преди и много внимателно пробвайте отново, ако нещо ви съмнява питайте отново преди да действате.

Успех!

Лаптопа зарежда ли OS в момента?

• Автор
преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Глобално - правете си backup на важните файлове!

Най-добре намерете диска с който сте се справяли преди и много внимателно пробвайте отново, ако нещо ви съмнява питайте отново преди да действате.

Успех!

Лаптопа зарежда ли OS в момента?

Не няма. Изтрила съм дяла с нея, и зарежда диска стигам до дяловете и избирам същия който изтрих и... Дотам. Другите не съм пипала

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Нова флашка имате ли къде да подготвите?

С кой софтуерен инструмент подготвихте тази която не става?

Нямам къде. Тази си я бях правила с rufus и тя си зарежда ама същата работа. Нямам къде да направя друга. 

С каква ОС се опитвате да направите новата инсталация? Каква е ОС в момента? Ако се мъчите да сложите 32 битова ОС, тя не поддържа GPT.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

С каква ОС се опитвате да направите новата инсталация? Каква е ОС в момента? Ако се мъчите да сложите 32 битова ОС, тя не поддържа GPT.

Опитвам да сложа 64 бит и компютъра е 64 бит. Уин 7 ако има значение. И в момента е с уин 7 64 бит. 

Преди това каква ОС имаше на тази машина? За да се инсталира windows 7 на GPT дял, трябва в BIOS да се избере UEFI, също и в Rufus да е избрана тази опция при записване на инсталационния носител:

https://www.aomeitech.com/partition-resource/how-to-install-windows-7-on-gpt-partition-1234.html

• Автор

Имаше същата ос. Проблем е че нестава и с диска, освен с флашката. Сега ще пробвам да сменя с uefi

преди 7 минути, [email protected] написа:

Имаше същата ос. Проблем е че нестава и с диска, освен с флашката. Сега ще пробвам да сменя с uefi

Значи, като смених буут uefi  стига до стартинг уиндоус и до там. Изобще не тръгва инстал

Какво значи "стига до стартинг уиндоус и до там"? Спира, изключва се, дава грешка ли какво? При записа на инсталацията избрана ли е опцията за UEFI в Rurus не разбрах? От къде е изтеглен този инсталационен файл и коя версия е точно?

Трябва да е записано по този начин:

rufus-create-uefi-gpt-usb-stick-windows7

• Автор

Спира, замръзва не продължава. Не си спомням дали е избрана опцията. Файлът е от арена.бг но не мога да кажа кой точно. Няма как да видя

Изтеглете си от тук iso файл и си направете нов инсталационен носител.

преди 15 минути, Raze написа:

Какво значи "стига до стартинг уиндоус и до там"? Спира, изключва се, дава грешка ли какво? При записа на инсталацията избрана ли е опцията за UEFI в Rurus не разбрах? От къде е изтеглен този инсталационен файл и коя версия е точно?

Трябва да е записано по този начин:

rufus-create-uefi-gpt-usb-stick-windows7

И защо 8192? Ако е с малка флашка може да се окаже недостатъчен обемът й.

Това е снимка от интернет и идеята е да се види настройка за UEFI/GPT. Другото не съм гледал, а и то си е по подразбиране. Сега тествах с няколко USB памети с различни размери, тази опция се променя според устройството. Примерно на 3 различни 16 GB USB ми даде на едната 16K, на другата 8192b, на трето 4096b. На 4 GB USB 64К и така нататък..... Никога не съм я променял и не съм имал проблеми досега.

• Автор

Така или иначе това немога да променя сега. Разполагам само със диск и той не сработва с дяловете. Тъй. Ще видим. Обърнах интернет да чета обаче засега е все тая. Благодаря ви и ако се сетите нещо пишете. 

Нещо ти е променило дяла на GPT, може и някой обновяване да е било, въпреки че е малко вероятно. Нова инсталация ще тръгне единствено под UEFI. Така че или записваш отново инсталацията с Rufus по начина, който съм показал по-горе, или конвертираш диска, но по този начин губиш информацията. И за друг път имай едно наум, че важни данни се държат поне на 2 места, които са независими едно от друго, колкото повече, толкова по-голяма е вероятността след това тези данни да могат да се възстановят. Утре ако ти умре диска оставаш без информация, а възстановяването едно че не винаги е възможно, а ако е не се знае какво ще се спаси и струва много.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Нещо ти е променило дяла на GPT, може и някой обновяване да е било, въпреки че е малко вероятно. Нова инсталация ще тръгне единствено под UEFI. Така че или записваш отново инсталацията с Rufus по начина, който съм показал по-горе, или конвертираш диска, но по този начин губиш информацията. И за друг път имай едно наум, че важни данни се държат поне на 2 места, които са независими едно от друго, колкото повече, толкова по-голяма е вероятността след това тези данни да могат да се възстановят. Утре ако ти умре диска оставаш без информация, а възстановяването едно че не винаги е възможно, а ако е не се знае какво ще се спаси и струва много.

Вижте какво намерих. Светлинкс в тунела. Какво мислите? 

Screenshot_20190329-121822.jpg

Сега ще тествам на виртуалната машина какво ще стане и ще кажа след малко резултата.

Този инструмент го има само в инсталацията на windows 10 и с твоята няма да стане. Толкова ли е трудно да запишеш отново инсталацията с Rufus под GPT/UEFI?

• Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Сега ще тествам на виртуалната машина какво ще стане и ще кажа след малко резултата.

Този инструмент го има само в инсталацията на windows 10 и с твоята няма да стане. Толкова ли е трудно да запишеш отново инсталацията с Rufus под GPT/UEFI?

Разбирате ли че нямам къде да го направя. През телвфона нестава а имам един лап топ и той умря. Ако имаше къде нямаше да ви занимавам. 

Синтаксиса на командата по-горе е объркан, но при мен това не се получава, дава грешка, а и пише, че конвертира от mbr в gpt, а не обратното:

xx.jpg

Ами нямаш други опции. Отиди при приятел/ка с компютър/лаптоп и там направи каквото трябва. Другия вариант е да изтриеш целия диск.

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/manufacture/desktop/windows-setup-installing-using-the-mbr-or-gpt-partition-style

преди 9 минути, Raze написа:

Синтаксиса на командата по-горе е объркан

Кое й е обърканото?
А, сори - изтървал съм двуеточието:
/disk:0

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Това е ясно, но в случая при нея няма как да стане, най-малкото този инструмент е за windows 10, а и не винаги работи, при мен например даде грешка. А авторката на темата не иска да си трие диска, защото най-вероятно има важна информация и я държи само на този диск.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Кое й е обърканото?

"/disk 0" трябва да е с ":" - "/disk:0".

PS C:\Windows\system32> .\MBR2GPT.EXE
Invalid arguments

Converts a disk from MBR to GPT partitioning without modifying or deleting data on the disk.

MBR2GPT.exe /validate|convert [/disk:<diskNumber>] [/logs:<logDirectory>] [/map:<source>=<destination>] [/allowFullOS]

Where:

/validate
         - Validates that the selected disk can be converted
           without performing the actual conversion.

/convert
         - Validates that the selected disk can be converted
           and performs the actual conversion.

/disk:<diskNumber>
         - Specifies the disk number of the disk to be processed.
           If not specified, the system disk is processed.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.