Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за телефон

Featured Replies

преди 8 часа, sten90 написа:

Вчера успях да разгледам наживо Motorola G7+. Основното, което исках е да видя дали има конфликт между камерата и приложението за гласов запис. Обаче не видях да има фабрично инсталирано такова, а продавачите бяха доста заети в момента. Знам, че телефонът е още доста нов, но ако някой тук вече го има - ще се радвам да сподели информация по този въпрос. В ревютата не обръщат внимание на такива подробности... :)

Леново не се славят с особена надеждност и добра софтуерна поддръжка. Впрочем, ако не знаете, Motorola отдавна не е американски бранд. Китайската компания Леново ги купи още 2014 година. Освен софтуерната поддръжка, има оплаквания относно живота на батерията при този апарат. Иначе като изпълнение бива, алуминиева рамка, задната част е стъклена уж.

• Отговори 71
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Уви, знам че отдавна тези "Мотороли" нямат нищо общо с онези, които правят чипове за управляеми ракети. :) Склонен съм да обмисля и съвсем различно решение, например да си взема някой малък таблет + телефон с копчета или пък диктофон - специално за запис на клубните концерти, обаче като прегледах 2-3 модела такива - формата на запис или е MP3(неизвестно какви параметри), или някакви специални и кой знае дали ще се отварят на компютъра...

• Автор

След като разбрах, че Lenovo/Motorola имат проблеми със софтуерната и изобщо поддръжка - за да стане по-интересно добавям още един интересен модел: Xiaomi Mi Max 3. https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_max_3-8963.php Доколкото разбрах, камерата няма оптична, а "електронна" стабилизация. Има внушителен дисплей и батерия, но не е ясно дали има и какво е защитното покритие.

Xiaomi Mi Max 3 е интересен телефон, но за себе си, едва ли бих влез толкова голямо устройство. Това чудо, в какви джобове се побира? Трябва да го мъкнете в диагоналка сигурно. Специално за този модел има оплаквания относно равномерността на подсветката на дисплея. Също така, май все още е с Андроид 8.1, а скоро се чака да излиза 10-ката (Android Q). Иначе не изглежда зле, изчистен дизайн, прилични камери, алуминиев корпус, батерията не е лоша.
За горе-долу същите пари бих взел Nokia 7 plus ,защото е по-компактна, с по-мощни CPU и GPU, по-качествен дисплей, и ще получи Android Q. Единствения значителен минус, който забелязвам е, че батерията е по-малка и не държи, колкото тази при Xiaomi Mi Max 3. 

• Автор

Тази Нокия освен по-малката батерия също няма радио и IR port. А изглежда е и по-скъпа. Иначе наистина трябва да проверя дали Mi Max 3 ще се побере в джоба ми. :)

преди 1 час, sten90 написа:

Тази Нокия освен по-малката батерия също няма радио и IR port. А изглежда е и по-скъпа. Иначе наистина трябва да проверя дали Mi Max 3 ще се побере в джоба ми. :)

Да, радио у доста съвременни телефони отсъства, по простота причина, че едва ли някой ги ползва без нет. Има куп радио приложения, освен с български, има много добри чуждестранни станции. Аз имам вградено FM Радио ,но никак не си падам по бг музика и съм инсталирал "DI.FM: Electronic Music Radio", но това вече е въпрос на вкус. Мисълта ми бе, че отсъствието на радио не е фатално, защото може да си го инсталирате по всяко време. 

Колкото до отсъствието на IR port, да това вече е хардуер, който не би могъл да се свали, като приложение. До колкото виждам при Mi Max 3, отсъства NFC ,докато при нокиата е наличен.
Най-добре идете в някой магазин и ги разгледайте, като качество на изработка, като дизайн, като комфорт при ползване, как ще ви се сторят харесаните от Вас модели. Аз лично не съм фен на големите телефони, просто защото са некомфортни за носене и боравене с една ръка. Също така задно монтираните скенери за пръстов отпечатък не са ми удобни, но това вече е въпрос на вкус, може би се свиква и с тях. В последно време тенденциите са да ги вграждат в дисплея, която много ми харесва, като решение. 

• Автор

И аз рядко пускам FM радио(между другото имам чувството че от някое време нататък качеството на самия сигнал стана доста лошо - може би заради все повечето стомана и електроуреди в градовете), но ако го има - броя го за плюс. Пишеш, че може да се свали приложение - ако го няма самият радиомодул като хардуер - няма смисъл, нали? На сегашният телефон има NFC, но никога не съм го използвал. Пробвах така да прехвърля снимки от фотоапарата(и той има NFC), но не се получи...

Големият дисплей и оттам - размери наистина е предизвикателство, но пък е по-удобно за четене - и на сайтове и на разни файлове.

преди 11 минути, sten90 написа:

Пишеш, че може да се свали приложение - ако го няма самият радиомодул като хардуер - няма смисъл, нали?

Има смисъл, защото тези приложения ви свързват с всевъзможни станции от цял свят, с високо качество чрез интернет, а не чрез въпросния радио модул. Хем качеството е по-високо от това на класическото FM радио, хем изборът на музика е много по-обширен. Единствения минус в сравнение с вграденото FM радио е, че трябва да имате интернет, но аз не се сещам някой да ползва смартфон без нет. Обичайно работят, дори след изтичане на мб на максимална скорост. Иначе казано, не се нуждаят от бърз нет. 

• Автор

Ами аз съм от изключенията. Ползвам предплатен мобилен нет, когато заредя определена сума. Иначе преди малко видях телефона в един магазин. За съжаление беше "вързан" и не можах да го пъхна в джоба. :) Може да опитам да си направя габаритен макет и да го тествам вкъщи. Освен това не беше и зареден, така че не можах да видя и как е като софтуер, ОС... Продавачът ми пусна да разгледам друг модел на Xiaomi. Там имаше приложение за аудиозапис и даже за разлика от моя LG G4 - имаше и някои(смислени) настройки - като качество и формат на записа, дали да се наблегне повече на музиката... И отново недостатък за мен - това приложение иска достъп до контакти и какво ли не, иначе не ще да бачка. Явно и с Моторолата и с този - ще трябва да инсталирам допълнително приложение... Скенера за отпечатъци наистина е далече за пръстите на дясната ми ръка - може би ще е по-добре да отключвам с пръст от лявата...

Леново има проблеми дръжки :) Нали имам Леново от 5 години .

Аз от както пипнах епъл, за друго неща да чуя.В нас в момента съм в процес на преминаване на всички машини към Епъл.Телефона смених миналата година,в други ден ми идва таблета,а догодина идва и настолния.Андроиди,Уиндоуси,тва са куци коне,смисъл колкото да не си без нищо.Но ако искаш качество на ниво има само една марка има и тя се нарича ,,епъл,, Вярно,че не е за всеки джоб,но за телефони има по стари версии, които са в пъти по-добри от всичко нови андроидови версии.

Франческо ,обясни сбито и аргументирано с фактология с какво гризаната ябълка е по-добра :) .

За мен най-важния аргумент е , че пускат безкрайно дълго ъпдейт на операционната система.

Това нищо не означава и не е фактор за сигурност и стабилност :) .

Според мен, точно за това е фактор.Но не искам да превръщам темата  ,,Apple vs Android,,  Трябва да има и Андроид за да има за всеки джоб смартфони.

Разбира се ,но ти включваш и всякакъв вид устройства :) Таблет и компютър .

Еми включвам, за таблета и компа  също ще получаваш безкрайно дълго ъпдейт.Всеки един апарат,без значение с каква оп. система е, нямали вече ъпдейт, са превръща в апсолютна кочина,включително и епъл.

Значи мога да те насоча към Ролинг релийз дистрибуциите на Линукс :) Там поддръжката е безкрайна .Освен ако не решат да закрият самата дистрибуция :)

И какъв ще да е този Iphone между 400 и 500лв. ? 6-ца 16gb? Това хубав телефон ли е? Това е абсолютно нерационален избор, и дори Андроид телефон за 300лв ще е по-добър от него. Като започнем от супер малкото рам 1гб, минем през супер малкото вградена памет 16гб. без възможност за поставяне на карта памет, та минем през морално остарелия дизайн, огромните рамки над и под дисплея, и мекия корпус, който се огъва лесно. А за батерията, какво да кажа 1810mah. и при това на телефон с почти 5 инчов IPS неикономичен дисплей, още със самото си излизане имаше куп оплаквания за краткия живот на батерията. А относно софтуерната поддръжка, преди около 2 месеца говореха, че щели да прекратяват софтуерната поддръжка на старите Iphone, защото продажбите на Apple рязко намаляха и целта е да се мотивират привържениците на марката да заменят старите си Iphone с нови. Иначе да, IOS е много по-добра ОС от Андроид, ползвал съм я и ми хареса. Впрочем някои телефони с Андроид също имат дълга софтуерна поддръжка, аз примерно ползвам в момента Nokia 5 2017 и все още получавам софтуерни актуализации, пакети за сигурност. Иначе казано Nokia гарантират най-малко 2 години актуализации до най-новите версии Андроид, и най-малко 3 години получаване на пакети за сигурност. И това е телефон, който в момента струва малко над 200лв. 

• Автор

Да се включа отново и аз. :) Предложението за продукт на Епъл беше оригинално и, бих казал, забавно. Приемам, че техните стоки като хардуер/цена изглеждат доста назад спрямо алтернативите, което донякъде се компенсира от това, че те си правят ОС и тя е оптимизирана за по-малък брой различни устройства. Друг недостатък(за който съм чел - нямам преки впечатления), който не мога да приема е, че най-общо казано третират своите потребители като идиоти: не можеш да си достъпиш нормално файловете в телефона през компютър, проблеми с Блутуут-а, нестандартен конектор, аудиобуксата, онази история с "неправилното хващане на телефона"... Не искам да звуча като хейтър - компанията все още е много успешна - но дори да махнем всичко останало, онази история с "патентоването" на заобления правоъгълник би била достатъчна да ме отблъсне като потребител. 

Изведнъж открих друг сериозен недостатък на Mi Max 3. Някой "умник" е решил, че аудиобуксата трябва да е на горния ръб на телефона и същевременно камерите се падат от тази страна, която понякога ще ми стърчи от джоба...

Всеки си рекламира неговото.В случея и аз мойто.Не знам съфорумниците по-горе,които хранят Епъла, колко и въобще имат ли опит с техен телефон.Така, като ги чета, май само са чели и чули това онова.Сега това да твърдиш,че дори и андроид за 300лва ,е по-добър от айфон 6,или,че имали проблеми с блутота,или с достъп на файловете през ком е меко казано несериозно.Специялно за блутота на айфон 6 бачка повече от перфектно.Имам джубокс в кухнята, на който всяка сутрин слушам музика през блутота от ютуб на айфон 6, който обикновенно е в хола или спалнята.Блутота никога проблеми не ми е създавал.Благдарение на айтунес,постоянно си качвам файлове през телефона на компа,който е с уидоус.За мобилен телефон повече от 16гб не виждам смисъл от памет.Няма да сваляш блурай филми на него за бога.За една година,нито един рестарт,нито едно въстановяване на фабрични настройки.Само мога да се съглася,че батерията не държи дълго,но аз лично не съм изпадал в ситуациии извън в къщи да остана без батерия,имам си зарядно в колата,имам си и една екстра мобилна батерия.Андроид какво да кажа.Около 8 години все него.Мъка мъкааа, по едно време, го метнах в кофата и си взех просто обикновен мобилен телефон.Една близка на скоро ми сподели,че си взела за 250 евро,чисто нов андроид на самсунг.Часовника чат пат му прескачал,  можешли да си представиш за какъв кенеф кански иде реч.Бога ми за 250 евро,не могат ли да се погрижат барем часовника да не прескача:sobbing: И повече пари да набрулиш същата работа.На времето за галакси S4 приблизително 500 евро набрулих, след 4-5 месеца както му беше батерията пълна така си гаснеше.Направо още както бях на пътя,го оставих в една заложна къща.

преди 1 час, franchesko написа:

Така, като ги чета, май само са чели и чули това онова.Сега това да твърдиш,че дори и андроид за 300лва ,е по-добър от айфон 6,или,че имали проблеми с блутота,или с достъп на файловете през ком е меко казано несериозно.

Само дето този Iphone 6 е дърт та дърт и това е причината по производителност да е на ниво телефон за 300лв. Не го казвам просто така, а бенчмарк тестовете потвърждават думите ми. Ще дам за пример Xiaomi Mi A2 (Mi 6X) той в Basemark OS II: 2631 получава следния резултат, а в Basemark X: 21378 срещу смешните в днешно време резултати на Iphone 6 - Basemark OS II: 1252 ; Basemark X: 15841. Пък ти си обяснявай, колко добр е стария Iphone и си вярвай щом искаш. Аз смятам, че цифрите говорят достатъчно красноречиво. А това че телефон, който на времето струваше над 1000лв нов е направен от алуминий с дебелината на кенче за бира и се гънеше в джобовете на хората, изобщо има ли нужда да се коментира? Файда от хубавата камера и приличната операционна система, при положение, че нито батерията е читава, нито корпуса е здрав, нито цената е изгодна, пък и дизайна далеч не е произведение на изкуството. 

Но всеки с разбиранията си. В крайна сметка всеки е свободен да даде 600лв за iphonde 6, който е под нивото по ред характеристики на Xiaomi за 300лв. . . . .

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Само дето този Iphone 6 е дърт та дърт и това е причината по производителност да е на ниво телефон за 300лв. Не го казвам просто така, а бенчмарк тестовете потвърждават думите ми. Ще дам за пример Xiaomi Mi A2 (Mi 6X) той в Basemark OS II: 2631 получава следния резултат, а в Basemark X: 21378 срещу смешните в днешно време резултати на Iphone 6 - Basemark OS II: 1252 ; Basemark X: 15841. Пък ти си обяснявай, колко добр е стария Iphone и си вярвай щом искаш. Аз смятам, че цифрите говорят достатъчно красноречиво. .

Недей да ми спориш със статистики.Звучиш, като онези 240, които пак със статистики и голи цифри убеждават бедния българин, че реално не е беден,а даже бил по-богат от западно европееца ,понеже в България има много повече собственици на имоти, от колкото в западна европа.Нищо,че тези имоти са соц панелки на над половин век,които са пред разпад, и селски къщи, които са на същото дередже.Както и, че горивата в бегето били най-ефтини в ЕС, тоест по тези статистики българина живее по-добре от монакчанина.Ама, който е решил да си вярва на статистика негово право...   

Ползвай една година Iphone и ела да изкажеш мнение от личен опит,а не дрън дрън бенчмаркт..

преди 4 минути, franchesko написа:

Недей да ми спориш със статистики.Звучиш, като онези 240, които пак със статистики и голи цифри убеждават бедния българин, че реално не е беден,а даже бил по-богат от западно европееца ,понеже в България има много повече собственици на имоти, от колкото в западна европа.Нищо,че тези имоти са соц панелки на над половин век,които са пред разпад, и селски къщи, които са на същото дередже.Както и, че горивата в бегето били най-ефтини в ЕС, тоест по тези статистики българина живее по-добре от монакчанина.Ама, който е решил да си вярва на статистика негово право...   

Ползвай една година Iphone и ела да изкажеш мнение от личен опит,а не дрън дрън бенчмаркт..

Викаш не статистиките черно на бяло, а общите приказки имат значение. Ха ха добре! 

Ползвал съм 4-ка преди години . . . телефон, като телефон, но по онова време 4-та и 5-та серия, поне ме радваха, като дизайн. Приятелката ми ползва Iphone 6 от години и обезателно в чантата носи powerbank, при положение, че не го ползва особено интензивно, а не може да добута ден. Като получи IOS-11 подлагваше супер дразнещо, при 12 пооправиха нещата, но нова ОС едва ли ще получи. Това, че не ползвам Iphone от години не означава, че живея в саксия и нямам наблюдение върху тези апарати. Имам и приятел с Iphone X, вика че още първата седмица рамката почнала да се надрасква и това телефон за над 2000лв. . . а най-смешното е, че телефона му струва колкото колата. В крайна сметка парите са си негови и има право да си ги харчи нерационално. 

Тук достатъчно добре е обяснено, кой и защо купува Iphone: 
https://www.vbox7.com/play:57aae66db1

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.