Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с уиндоус 10

Featured Replies

Здравейте днес си купих лаптоп Аcer Aspire с уиндоус на него,но немога да инсталирам никакви програми когато опитам ми излиза това https://i.postimg.cc/x8QV015G/image.jpg  изглежда е някаква защита как мога да я премахна

• Отговори 51
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, Илиана Иванова написа:

Здравейте днес си купих лаптоп Аcer Aspire с уиндоус на него,но немога да инсталирам никакви програми когато опитам ми излиза това https://i.postimg.cc/x8QV015G/image.jpg  изглежда е някаква защита как мога да я премахна

Още едно от безумията на Windows 10. Ето ти клипче дано ти помогне:

Точен модел на лаптопа и каква ОС е инсталирана - версия и билд? Какво ти излиза като цъкнеш долу "вижте как"?

Виж и това:

https://m.windowscentral.com/how-enable-windows-10-sideload-apps-outside-store

За каква защита иде реч? Аз нещо не виждам такова животно при мен.

Като цъкнеш на линка "Вижте как" /най-долу в прозореца, който ти се е отворил/ какво пише?

преди 3 минути, toc написа:

Като цъкнеш на линка "Вижте как" /най-долу в прозореца, който ти се е отворил/ какво пише?

Добре де, няма нужда да ме повтаряш.

преди 1 минута, Raze написа:

Добре де, няма нужда да ме повтаряш.

Добре де, не съм видял, че си писал същото.

преди 1 час, Илиана Иванова написа:

Мисля ,че става въпрос за това https://pcworld.bg/softuer/2017/02/28/3216499_Windows 10 ще може да блокира инсталирането на програми извън Windows Store/

Тук по-подробно https://mspoweruser.com/microsoft-just-added-the-best-way-of-preventing-installation-of-bloatware-in-windows-10/

Доколкото схващам тази опция по-подразбиране не би трябвало да е включена и може да се промени. Вижте снимките във втората връзка.

vmplayer_2017-02-26_10-57-01.png

Ако се последва връзката в червено дали няма да Ви покаже какви стъпки трябва да направите за да решите проблема?

image.thumb.jpg.66e0d53d7ee3fa2ace43b5101176a8d7.jpg

Поздрави

преди 36 минути, Eclipse2G написа:

За каква защита иде реч? Аз нещо не виждам такова животно при мен.

Я се разрови из настройките и виж къде точно е въпросната картинка от поста ми и помогнете на жената. Аз не ползвам W10 и няма как да го направя , Google ми даде този резултат.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

:offtopic_s:

преди 13 часа, Емил Костов написа:

Още едно от безумията на Windows 10.

Да не би в Андроид да няма подобна опция - т.е. забрана за инсталиране от места, различни от Google App store?

А това поведение на защита е присъщо на Windows 10S.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Няма подобна забрана в Андроид :)

Има поне 3-4 алтернативи на Google play store :)

И има възможност от настройки -сигурност да се позволи да се инсталират приложения от неизвестни източници :)

Аз си качвам всякакви приложения извън магазина на MS. Нямам проблеми.

преди 1 час, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Да не би в Андроид да няма подобна опция - т.е. забрана за инсталиране от места, различни от Google App store?

А това поведение на защита е присъщо на Windows 10S.

Това е дивотия на Майкрософт и то се вижда как обикновеният потребител и се налага да прави какви ли не простотии, за да си инсталира това, което иска. А боклукът Edge е повече от негоден браузър.

Това е дивотия на Майкрософт и то се вижда как обикновеният потребител и се налага да прави какви ли не простотии, за да си инсталира това, което иска. А боклукът Edge е повече от негоден браузър.
Как не ти омръзна да плюеш постоянно по Windows 10. Като не можеш да помогнеш на автора на темата, не пиши по-добре.
Всяка операционна система си има и винаги ще има някакви кусури, но това не означава задължително, че не е добра.
преди 31 минути, toc написа:

Как не ти омръзна да плюеш постоянно по Windows 10. Като не можеш да помогнеш на автора на темата, не пиши по-добре.
Всяка операционна система си има и винаги ще има някакви кусури, но това не означава задължително, че не е добра.

Ами чакам да му помогнеш. Както виждаш го плюя с право. Не си спомням във версиите XP, 7, 8.1 да има такава простотия. Ако умишленото извиване на ръцете на обикновения потребител, за теб е хубаво, моля харесвай си 10 колкото искаш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 29 минути, toc написа:

Истината боли..

57a40e955c54c3a7.jpg

За това ли става въпрос?

преди 9 минути, Eclipse2G написа:

Истината боли..

Да, много боли. Ето ти и доказателството.

А ето че наистина се оказва, че е поредното безумие от страна на Майкрософт

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 5 минути, Емил Костов написа:

извиване на ръцете на обикновения потребител

ами щом не запушват дупки в активацията на джама, определено не е извиване на ръце
мисля, че само една версия беше с извиване на ръце, ако не плащаш ежемесечна такса
пробвал съм да я активирам, ама не става с известните методи

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Да, много боли. Ето ти и доказателството.

От статията, която даде, има опция да не се показва този прозорец. Трябва да се иде до настройките.

Боли, как да не боли - една дефолтна настройка ви е големия проблем на вас :)

Аз си ползвам щастливо Win 10 и на личния и на служебния компютър и как пък нямам никакви проблеми или ако имам ги решавам с един search в гугъл.

Пак казвам  - няма операционна система без кусури, бъгове и т.н. Стойте си на 7 и 8 и се наслаждавайте :)

преди 17 минути, дръндю написа:

ами щом не запушват дупки в активацията на джама, определено не е извиване на ръце

Ако си запушваха дупките по активацията, нали се сещаш, че броя на щайгите с Windows ще е мнооого по-малък.

преди 27 минути, toc написа:

няма операционна система без кусури

Чета и се чудя-за какво става дума. Имам три екземпляра на Уиндоус 10, на различни компютри (единият е лаптоп) и един Уиндоус 8.1. За всичките съм платил за лиценза. Всичките десятки работят безупречно, бързи са, много жилави-няма случай за отказ на нещо. Нито веднъж не се повреди нещо от актуализации (освен една програма на Ашампо, която после се разбра, че е фирмен проблем). Не е имало проблеми да се инсталира каквото и да е, компютрите ми са пълни с какъв ли не приложен софтуер. Единствено буди безпокойство нивото на регистрирани грешки, но до сега това не създава проблеми. Тук е силната страна на Уиндоус 8.1-по цели дни кара без нито една грешка, много стабилен и улегнал, да му се не нарадваш... Въпреки това , най-много кисна на 10 про. 

88.png

преди 23 минути, B3M2W0 написа:

Чета и се чудя-за какво става дума. Имам три екземпляра на Уиндоус 10, на различни компютри (единият е лаптоп) и един Уиндоус 8.1. За всичките съм платил за лиценза. Всичките десятки работят безупречно, бързи са, много жилави-няма случай за отказ на нещо. Нито веднъж не се повреди нещо от актуализации (освен една програма на Ашампо, която после се разбра, че е фирмен проблем). Не е имало проблеми да се инсталира каквото и да е, компютрите ми са пълни с какъв ли не приложен софтуер. Единствено буди безпокойство нивото на регистрирани грешки, но до сега това не създава проблеми. Тук е силната страна на Уиндоус 8.1-по цели дни кара без нито една грешка, много стабилен и улегнал, да му се не нарадваш... Въпреки това , най-много кисна на 10 про. 

88.png

Един човек(ти, в случая), не значи, че няма проблеми.

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

Един човек(ти, в случая), не значи, че няма проблеми.

Какво общо има "човека"-нали пиша за три различни (много различни) компютъра, и че и при трите положението е съвсем еднакво. Нямам поглед върху статистика, но факторът "хардуер" може би е много важен-да е подходящ и изправен-тогава няма да има оплаквания.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.