Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с уиндоус 10

Featured Replies

преди 4 часа, Ивайло Димов написа:

Няма подобна забрана в Андроид :)

Вярно ли?
А опцията Unknown sources  аз съм си я измислил, да?

unknown-sources.jpg?itok=9aMzJP4d

• Отговори 51
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 минути, B3M2W0 написа:

Какво общо има "човека"-нали пиша за три различни (много различни) компютъра, и че и при трите положението е съвсем еднакво. Нямам поглед върху статистика, но факторът "хардуер" може би е много важен-да е подходящ и изправен-тогава няма да има оплаквания.

Проблеми ще имаш, въпрос на време е. Windows e сложна система и шансът да се омаже нещо,  винаги е по-голям от някой обикновен Линукс.

PS: Сложил си Winoptimizer 2019. И си мислиш, че нямаш проблеми....😨

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Вярно ли?
А опцията Unknown sources  аз съм си я измислил, да?

unknown-sources.jpg?itok=9aMzJP4d

Точно това е забрана за инсталиране на външни приложения. Да не споменавам и root-ването.

преди 2 часа, toc написа:

Боли, как да не боли - една дефолтна настройка ви е големия проблем на вас :)

Аз си ползвам щастливо Win 10 и на личния и на служебния компютър и как пък нямам никакви проблеми или ако имам ги решавам с един search в гугъл.

Пак казвам  - няма операционна система без кусури, бъгове и т.н. Стойте си на 7 и 8 и се наслаждавайте :)

А за къв трибуквен трябва да ходя в настройки, да разрешавам, забранявам , ровя в регистри и прочие след като от Майкрософт много добре знаят как работят предишните им версии и какво трябва да направят. И това, че ти може да ровиш и да търсиш 80% от потребителите не могат, не знаят, а и не искат да се занимават с това нещо( ето ти пример в съответната тема и за съответния потребител). И да, стоя си на 7 и и се наслаждавам прекрасно. Ще ми се да си някъде системен администратор в едно учреждение, да сложат 10 на машините и ти да ходиш при всеки потребител да му обясняваш, да настройваш мрежата и или да се чудиш как да подкараш половината приложения на 10, щото никой не ги е писал за него. Тогава друга песен ще ми запееш.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Точно това е забрана за инсталиране на външни приложения.

Нали точно това съм казал!

• Автор

Реших проблема лаптопа е бил с някаква орязана версия Windows 10 S при която немогат да се инсталират приложения извън магазина ,но го ъпгрейтнах до уин 10 про и проблема се реши. Благодаря на всички за мненията. Малко извън темата но можете ли да ми препоръчате програма с която да разделя хард диска на 2 тъй като сега е само един дял.

Редактирано от Илиана Иванова (преглед на промените)

Не е забрана а опция :) ,която може да се махне с 2 плъзвания 

преди 17 часа, Емил Костов написа:

А за къв трибуквен трябва да ходя в настройки, да разрешавам, забранявам , ровя в регистри и прочие след като от Майкрософт много добре знаят как работят предишните им версии и какво трябва да направят. И това, че ти може да ровиш и да търсиш 80% от потребителите не могат, не знаят, а и не искат да се занимават с това нещо( ето ти пример в съответната тема и за съответния потребител). И да, стоя си на 7 и и се наслаждавам прекрасно. Ще ми се да си някъде системен администратор в едно учреждение, да сложат 10 на машините и ти да ходиш при всеки потребител да му обясняваш, да настройваш мрежата и или да се чудиш как да подкараш половината приложения на 10, щото никой не ги е писал за него. Тогава друга песен ще ми запееш.

Тук говориш за съвсем друг сценарий и частни случаи, места където по други причини - несъвместимост на хардуер и софтуер - не може да се ползва Windows 10. Което е напълно нормална ситуация и е нормално да се търси друг вариант за операционна система. Но това пак не прави Windows 10 лоша операционна система. Софтуера и хардуера на тези учреждения е мислен за и управляван от операционни системи за неговото си време.

Не може да очакваш и искаш най-новите операционни системи да имат обратна съвместимост и да поддържат всичко до 681 год. когато е създадена България. 

От гледна точка на домашен потребител и компания работеща с актуални хардуер и софтуер продължавам да не виждам причина да не ползват Windows 10 :)

преди 13 часа, Илиана Иванова написа:

Реших проблема лаптопа е бил с някаква орязана версия Windows 10 S при която немогат да се инсталират приложения извън магазина ,но го ъпгрейтнах до уин 10 про и проблема се реши. Благодаря на всички за мненията. Малко извън темата но можете ли да ми препоръчате програма с която да разделя хард диска на 2 тъй като сега е само един дял.

https://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html    Или от управление на дисковете,може да го разделиш.

преди 1 час, toc написа:

Тук говориш за съвсем друг сценарий и частни случаи, места където по други причини - несъвместимост на хардуер и софтуер - не може да се ползва Windows 10. Което е напълно нормална ситуация и е нормално да се търси друг вариант за операционна система. Но това пак не прави Windows 10 лоша операционна система. Софтуера и хардуера на тези учреждения е мислен за и управляван от операционни системи за неговото си време.

Не може да очакваш и искаш най-новите операционни системи да имат обратна съвместимост и да поддържат всичко до 681 год. когато е създадена България. 

От гледна точка на домашен потребител и компания работеща с актуални хардуер и софтуер продължавам да не виждам причина да не ползват Windows 10 :)

Не, не говоря за частни случаи, а за реални случаи. И да искам ОС да поддържат това, за което са направени. Не да извиват ръцете на потребителите и да им налагат ограничения при положение, че си и плащаш като поп. А колкото до домашния потребител с актуалния хардуер той най-много се оплаква.

преди 19 часа, Емил Костов написа:

Ще ми се да си някъде системен администратор в едно учреждение

Тук веч опираме до качества/знания на системните администратори. Ако са си настроили както трябва груповите политики и инсталирали както трябва клиентските машини, нма да ги има много от описаните ситуации.
А ти като си системен администратор/или поддръжка клиенти на колко курса за повишаване на квалификация си ходил? За усвояване на Win 8.1/10/Serve 2012/2016?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Тук веч опираме до качества/знания на системните администратори. Ако са си настроили както трябва груповите политики и инсталирали както трябва клиентските машини, нма да ги има много от описаните ситуации.

Опираме и до читава ОС. Ако ще да си БОГ пак няма как да накараш приложенията да сработят щом от Майкрософт са си оставили ръцете.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Опираме и до читава ОС.

Ще задам само един въпрос - в началото си преходът от Windows XP към Windows 7  колко гладко и чисто мина? И колко ритане срещу нея имаше?
Получавам дежавю...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Ще задам само един въпрос - в началото си преходът от Windows XP към Windows 7  колко гладко и чисто мина? И колко ритане срещу нея имаше?
Получавам дежавю...

Никога не е имало подобни проблеми от тип умишлено спиране на драйвери, спиране на приложения, извиване на ръцете на потребителя, безумни и ненужни updates и безмислени приложения.  С Windows OS съм още от досовската версия 3.11 и много добре знам нейното развитие.

Факт е, че след като Бил Гейтс се махна от командния пост се започнаха безмислените люшкания и тъпоумните решения на ръководството на компанията.

Не отговори на най-важния въпрос - просто го заобиколи леко. На колко опреснителни курса си ходил като съпорт? На николко, нали?
В бранш, в който новостите са ежедневни... И как очакваш да знаеш новите моменти така, че да можеш да си адекватна поддръжка?

Опираме и до читава ОС. Ако ще да си БОГ пак няма как да накараш приложенията да сработят щом от Майкрософт са си оставили ръцете.

Приложения на колко години? Повтарям се, но няма как да се поддържа всичкия софтуер и хардуер на света създаден преди една камара години. Влез моля малко в съвремието.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Не отговори на най-важния въпрос - просто го заобиколи леко. На колко опреснителни курса си ходил като съпорт? На николко, нали?
В бранш, в който новостите са ежедневни... И как очакваш да знаеш новите моменти така, че да можеш да си адекватна поддръжка?

Нищо не съм заобикалял. На няколко места съм работил и работя, където всичко е с Windows , просто е чудо след влизането на 8 подкарване на приложения и конфигуриране на мрежи. А за 10 няма да говоря. Колкото администратори познавам всички се оплакват от прекрасните му актуализации.

току-що, toc написа:

Приложения на колко години? Повтарям се, но няма как да се поддържа целия софтуер и хардуер създаден преди една камара години.
Влез моля малко в съвремието.

Тези приложения са стабилни и работят и от Майкрософт могат да направят така, че да работят и за 10. Дано някой ден станеш производител на софтуер тогава ще те видя дали така ще говориш.

преди 52 минути, Емил Костов написа:

Нищо не съм заобикалял. На няколко места съм работил и работя, където всичко е с Windows , просто е чудо след влизането на 8 подкарване на приложения и конфигуриране на мрежи. А за 10 няма да говоря. Колкото администратори познавам всички се оплакват от прекрасните му актуализации.

Тези приложения са стабилни и работят и от Майкрософт могат да направят така, че да работят и за 10. Дано някой ден станеш производител на софтуер тогава ще те видя дали така ще говориш.

Мисля, че бъркаш посоката на разбработка на софтуер:

Грижа на разработчика е неговото приложение да работи с конретна/и версия/и на операционната система. Не случайно за всеки софтуер има System Requirements /или поне би трябвало да има/. Ако Windows 10 не е цитиран в System Requirements ти какво очакваш точно?

Не е задължение на Майкрософт да има обратна съвместимост с всички стари софтуери.

преди 2 минути, toc написа:

Мисля, че бъркаш посоката на разбработка на софтуер:

Грижа на разработчика е неговото приложение да работи с конретна/и версия/и на операционната система. Не случайно за всеки софтуер има System Requirements /или поне би трябвало да има/. Ако Windows 10 не е цитиран в System Requirements ти какво очакваш точно?

Не е задължение на Майкрософт да има обратна съвместимост с всички стари софтуери.

Тоест извиване на ръце.  Разработчикът трябва да направи ново приложение за новата ОС, а клиентът да си плати, защото някой олигофрен от Майкрософт е решил да си пусне новия бъгав продукт и на всичко отгоре те задължава да работиш с него като си спира старите стабилни версии. 

Та отново щеше ми се да си софтуерна фирма да видим дали така ще говориш.

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Тоест извиване на ръце.  Разработчикът трябва да направи ново приложение за новата ОС, а клиентът да си плати, защото някой олигофрен от Майкрософт е решил да си пусне новия бъгав продукт и на всичко отгоре те задължава да работиш с него като си спира старите стабилни версии. 

Та отново щеше ми се да си софтуерна фирма да видим дали така ще говориш.

Технологиите и софтуера се развива, това няма как да се спре /и слава богу/. 

Това, че липсват или се премахват определени библиотеки/функционалности и стари приложения не работят, не означава, че продукта става бъгав. Напротив - имплементират се много и различни по-добри такива, чрез които да се разработва много по-добър и качествен софтуер.

Слава богу, че Майкрософт, Гугъл, Епъл и другите подобни корпорации не разсъждават като теб, иначе щяхме да си кретаме още с Windows 3.11 или на DOS...

преди 7 минути, toc написа:

Технологиите и софтуера се развива, това няма как да се спре /и слава богу/. 

Това, че липсват или се премахват определени библиотеки/функционалности и стари приложения не работят, не означава, че продукта става бъгав. Напротив - имплементират се много и различни по-добри такива, чрез които да се разработва много по-добър и качествен софтуер.

Слава богу, че Майкрософт, Гугъл, Епъл и другите подобни корпорации не разсъждават като теб, иначе щяхме да си кретаме още с Windows 3.11 или на DOS...

Не говоря за стари продукти. Колко приложения, които се използват сега са несъвместими с 10 или трябва да правиш чудеса, че да ги използваш. Ето я и поредната тема. Защо да не използвам Мозила и Хром? Не са нито остарели, а се развиват постоянно. И това е само един пример от безхаберието на Майкрософт.

Колкото до Андроид в момента използвам телефон HUWEI y5ii, понеже Lenovoto се счупи тотално и както виждам въпреки, че вече не се поддържа и няма update за неговия Firwamre никъде не излиза съобщение  - вашият телефон е стар и няма да го използвате.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 минути, toc написа:

Напротив - имплементират се много и различни по-добри такива, чрез които да се разработва много по-добър и качествен софтуер

Може би ДА, но може би НЕ.

Не всичко ново е по-добро, по-бързо и по-качествено. Разбира се има изключения, но всичко в днешно време е като телефоните, колите, компютрите и всичко което човек произвежда - прави се и се мисли само за пари.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не говоря за стари продукти. Колко приложения, които се използват сега са несъвместими с 10 или трябва да правиш чудеса, че да ги използваш. Ето я и поредната тема. Защо да не използвам Мозила и Хром? Не са нито остарели, а се развиват постоянно. И това е само един пример от безхаберието на Майкрософт.

Мисля, че само ти до момента не си разбрал, че това е съвсем отделен mode на Windows 10, който си има своите особености и начин за изключване:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq

преди 1 минута, toc написа:

Мисля, че само ти до момента не си разбрал, че това е съвсем отделен mode на Windows 10, който си има своите особености и начин за изключване:

https://support.microsoft.com/en-us/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq

Много добре го разбирам, но това е ненужно и се прави умишлено MS  да си рекламират боклуците, защото никой не иска да ги използва. Повечето клиенти нямат уменията и знанията и ще и се наложи да използват малоумния EDGE дето нищо не става от него, да не говорим, че е претъпкан, бъгав  и прочие.

Вместо да се хванат в ръце и да направят 10 наистина стабилна продължават с едни ненужни updates и забрани, които изнервят обикновения потребител.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би ДА, но може би НЕ.

Не всичко ново е по-добро, по-бързо и по-качествено. Разбира се има изключения, но всичко в днешно време е като телефоните, колите, компютрите и всичко което човек произвежда - прави се и се мисли само за пари.

Разбира се, че всичко е пари.

Но и за да се развие един добър продукт трябва от някъде са се започне. Никой не твърди, че всичко става перефектно от раз. Понякога са необходими много години.

Но ако няма опити, няма да има развитие. Да не би при полетите в Космоса да е по-различно - постоянно опити, тестове, много грешки и провали, но се вижда на какво ниво е в момента тази индустрия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.